• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

Ben bu konuyu kazen nickli biri var onunla konuşucam o yardımcı olucaktır mutlaka dediğin gibi ultrason görüntülerini de ekleyebiliriz göbişler çok çıkmadı yaa o yüzden acele etmedim 1 aya daha belirir diye düşünüyorum :1:

bence 1 seferde hepsini aç gitsin (ayrıca benim hali hazırda bir göbeğim var artık :9: )
hayır ara sıra göbek resimleri de konuyor çünkü buraya onlar da kaynayıp gidiyorlar.

diğerlerini de açalım diyecem ama onlar için gerçekten erken ( kıyafetler ve odalar)

Günaydın kızlar nasılsınız
Bulantılı bir gün devam ediyor
Gurbetteki arkadaşlar.. Kesinlikle ben de başladı doğumdan sonra ne yapacağım düşüncesi. Kara kara düşünüyorum. Daha önce hiç bebek bakmadım. Yurtdışındayım ve ne annem, ne de kayınvalidem buraya gelmeyecek. Ben de burada doğum yapacağım büyük ihtimalle. Yazdan bir kadın tutacağız, ev işi ve yemek için..
Herkesin annesi doğumdan sonra yardıma geliyor, çok özeniyorum.

Bende gurbetteyim.Esim ustelik yabanci.gorumcemin 3 yasinda bir kizi var ve onu annesi degil kayinvalidem buyuttu.geceleri cocuk kayinvalidemin yaninda uyuyor.onun kokusunu almadan huysuzluk cikariyor.gorumcem cok buyuk bir firmada baska ulkede calisiyor.o yuzden cocugu kayinvalidem buyuttu,simdi kayinvalidemde gorumcemin yanina tasindi ve surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim.kokulardan tiksindim.yemeklerden herkesten ve herseyden tiksindim.ayakta fazla duramiyorum basim donuyor.evimi pislik goturuyor.onu gectim bana yemek pisirecek kimsem yok.esim sadece kendi ulkesinin yemeklerini yapiyor ama hazir yiyeceklerden yapiyor.doktorum onlari yasakladi.kayinvalideme telefon actik ben hamileyim benimle ilgilenebilirmisin diye.benim icin olup biten yere goge sigdiramayan kadin 'kusura bakmayin kizimin cocugunu birakipta gelemem.hatta cocuk dogsa bile gelemem' dedi.annem turkiyede calisiyor.yillik izni 3 hafta o yeterli degil.moralim bozuldu.bu igrenc ulkede domuzdan baska birsey yokmus gibi herseyin icinde var,canim ne cekse domuzla karsilasiyorum.bu ulkede tuzlu birsey bulamiyorum etin icine bile seker ve bal katiyorlar.kraker alayim diyorum onlar bile sekerli.ekmekler hersey.2 gun once cok agladim.2 haftada 4 kilo kaybettim.annem ve babam kilo kaybim fazla olunca dayanamadilar ve bizi turkiyeye tasinmaya ikna ettiler.esim istifa edecek.turkiyeye dondugumuzde maalesef maddi sikintiya dusecegiz.benim sosyal guvencem olmayacak ve dogumda ne yapacagim bilmiyorum ama suan annem ve babama cok ihtiyacim var.esimde musluman oldu.ben evde pisirirken dikkat ederek aliyorduk herseyi ama hamilelikten dolayi tiksindigim icin pisiremiyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun hele yurtdisindakilere ve sahipsizlere 2 kat daha cok...Allahtan baska siginacagim dertlesecegim umut edecegim kimsem yok.bende ilk baslarda cok bulantim vardi ama duayla ve esimin ilgisiyle simdi iyiyim.geceleri bile esim sik sik kalkip beni kontrol ediyor suyumu sutumu veriyor.Allah ondan da razi olsun.Dilerim sizlerde moraliniz yuksek ve saglikli sekilde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz.

herkesin bebişleri hayırlı uğurlu olsun:nazar:mrb arkadaşlar bende dün akşam katıldım aranıza aldığım 3 kilo ve midemin şişmesinin folbiole bağlı olduğunu okudum sizdede böyle bişey oldumu yani folik asit iştah açarmış hakkaten ağzım hiç boş kalmıyo haliyle midemde şişiyo ama bu şişkinlik çok farklı çok rahatsız edici göbeğim çıkacağına midem hiç yoktu nerdeyse göğüslerimden önde duruyo iğrenç bir görüntü:27:

bende tam tersi oldu folikasit bende acayip bulanti ve halsizlik yapti.bu yuzden geceleri icip uyuyorum. 4 kilo kaybettim.sabah kahvaltida 1 dilim ekmek peynir yesil zeytin,haslanmis patates ve haftanin 3 gunu yumurta yiyorum.her iki saatte bir 2-3 tane minik krekerlerden atiyorum agzima ogle yemeginde elma,portakal,cilek ve muz yiyorum.ogleden sonra bir bardak balli sut iciyorum.aksama kadar sadece su iciyorum.aksam yemeklerinde disarida yiyoruz ama ben yarim porsiyon bile yiyemiyorum.bu ulkenin sekerli yemeklerinden gina geldi artik.soyle mis gibi manti,icli kofte,etli pide,cesit cesit corbalarini yemek vardi ^^ arkadaslar ulkemizin kiymetini bilin ve bol bol yiyin.cunku bana buradaki doktor sutu,peyniri yogurdu cayin herturlusunu,kahveyi cikolatayi,tursulari,baharatlilarieti yasakladi.sut olmadan kalsiyumu nasil temin ederim bilmiyorum ama ben doktoru sallamadim ve gunde 2 bardak iciyorum.yogurtsuz olurmu hic? bu insanlar kafayi yemis bana kahvaltida balikli yosun corbasi yiyeceksin dedi.yuh yani kahvalti bi de...benim ilk hamileligim olmasa bu kadar zorluk cekmezdim.insallah sizlerinde istahi zamanla yerine gelir ama benimki zor gibi gozukuyor bu ulkede :27: :1:

kafanizi biraz sisirdim moralinizi biraz bozdugum icin cok cok ozur dilerim.inanin bir arkadasa bir bilene bir dilimi turkcemi konusana oyle ihtiyacim varki.insallah beni anlar ve yardimci olursunuz.aslinda ben depresif biri degilim.cok espiriliyim ve hep pozitif dusunurum.sanirim hamileligin etkisi buyuk.zamanla gecer.hele ulkeme annemlere kavusayim bak eski nesem nasil geliyor hepinizin nese kaynagi olucam yakinda :3: :72:

sanada günaydın...benim daha göbek möbek yok ama arada kullanıyorum.protein içerikli bir nemlendirici kullanıyorum.

her sabah kafamda bin tane planla uyanıyorum,bugün iyi olacağım düşüncesiyle uyanıyorum ama bulantı başlayınca oturuyorum sabit koltuğuma yerimden bile kalkamıyorum.evin durumunu hiç sorma bir kaç kez annemler filan geldi temizledi.mutfağa zaten girip yemek zaten yapamıyorum,benim annem alt katımda oturuyor.o getiriyor sağolsun,işte anca bulaşıkları kaldırıyorum onuda bi kaç gündür yapabiliyorum.bi an önce normale döneceğim günlerin hayalini kuruyorum.ilçeyle merkez arası çokmu uzak?

ben henüz doğumu düşünemiyorum,normale döneceğim günlere odaklandım:50: biçok insan bebeğini büyütürken aileler tarafından müdahale edilmesinden rahatsız oluyo canım,boşver belkide daha güzel olacak,istediğin gibi yetiştireceksin çocuğunu,içgüdüsel olarak anneler zaten bebek bakmaya programlı hale geliyolar merak etme....

sanada günaydın,oh maşşallah göbeğin şişmişş..

1,5 2 saat falan zaten 2 haftada bir gidiyoruz doktorum orda

ama kafana bu kadar takma canım benim, evlat sahibi olucaz kolay mı. elbette zorlukları, sıkıntıları olacak. yeter ki onları sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin Allah ım.
bide türk kahvesi zararlı değil mi canım. benim bildiğim çay, kahve yasak özellikle kahve biliyosun içen de cafein bulunuyor. benim de canım çok fazla kahve istiyo ama içmiyorum. bide ben sade içerim hepten beter.
sen şimdi rahat ol boşver. hamilesin ya herhalde göbeğinde çıkacak, miden de, poponda.

Kahve konusu geçince yazmak istedim. Bende dün kontroldeydim doktorumla kahve olayını özellilkle konuştum ki bu ikinci doktorum daha önceki doktorumda yasak getirmedi ben zaten günde 1 tane türk kahvesi içen biriydim açıkçası bu alışkanlığımdan vazgeçmek istemedim. İki doktorumda nescafe tarzı hazır kahvelere karşı onlar normalde de vücutda zor çözülen kahveler olduğu için. Ayrıca kafeinsiz kahveyi sordum doktorum onu hiç önermedi çünkü kafeini alınırken kimyasal işlemden geçiyormuş kanserojen oluyormuş o yüzden en iyisi türk kahvesi dedi yani bizim türk kahvelerinde kafein miktarı çok fazla olmaz yeter ki o hani kahve içilen yerler var yaa s...b..ks gibi ordaki büyük boy kahvelerden falan sakın dedi yani herşeyin fazlasından sakınmak lazım yaa bu da o hesap herşeyi de çok fazla kafana takma dedi

Günaydın kızlar nasılsınız
Bulantılı bir gün devam ediyor
Gurbetteki arkadaşlar.. Kesinlikle ben de başladı doğumdan sonra ne yapacağım düşüncesi. Kara kara düşünüyorum. Daha önce hiç bebek bakmadım. Yurtdışındayım ve ne annem, ne de kayınvalidem buraya gelmeyecek. Ben de burada doğum yapacağım büyük ihtimalle. Yazdan bir kadın tutacağız, ev işi ve yemek için..
Herkesin annesi doğumdan sonra yardıma geliyor, çok özeniyorum.

Bende gurbetteyim.Esim ustelik yabanci.gorumcemin 3 yasinda bir kizi var ve onu annesi degil kayinvalidem buyuttu.geceleri cocuk kayinvalidemin yaninda uyuyor.onun kokusunu almadan huysuzluk cikariyor.gorumcem cok buyuk bir firmada baska ulkede calisiyor.o yuzden cocugu kayinvalidem buyuttu,simdi kayinvalidemde gorumcemin yanina tasindi ve surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim.kokulardan tiksindim.yemeklerden herkesten ve herseyden tiksindim.ayakta fazla duramiyorum basim donuyor.evimi pislik goturuyor.onu gectim bana yemek pisirecek kimsem yok.esim sadece kendi ulkesinin yemeklerini yapiyor ama hazir yiyeceklerden yapiyor.doktorum onlari yasakladi.kayinvalideme telefon actik ben hamileyim benimle ilgilenebilirmisin diye.benim icin olup biten yere goge sigdiramayan kadin 'kusura bakmayin kizimin cocugunu birakipta gelemem.hatta cocuk dogsa bile gelemem' dedi.annem turkiyede calisiyor.yillik izni 3 hafta o yeterli degil.moralim bozuldu.bu igrenc ulkede domuzdan baska birsey yokmus gibi herseyin icinde var,canim ne cekse domuzla karsilasiyorum.bu ulkede tuzlu birsey bulamiyorum etin icine bile seker ve bal katiyorlar.kraker alayim diyorum onlar bile sekerli.ekmekler hersey.2 gun once cok agladim.2 haftada 4 kilo kaybettim.annem ve babam kilo kaybim fazla olunca dayanamadilar ve bizi turkiyeye tasinmaya ikna ettiler.esim istifa edecek.turkiyeye dondugumuzde maalesef maddi sikintiya dusecegiz.benim sosyal guvencem olmayacak ve dogumda ne yapacagim bilmiyorum ama suan annem ve babama cok ihtiyacim var.esimde musluman oldu.ben evde pisirirken dikkat ederek aliyorduk herseyi ama hamilelikten dolayi tiksindigim icin pisiremiyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun hele yurtdisindakilere ve sahipsizlere 2 kat daha cok...Allahtan baska siginacagim dertlesecegim umut edecegim kimsem yok.bende ilk baslarda cok bulantim vardi ama duayla ve esimin ilgisiyle simdi iyiyim.geceleri bile esim sik sik kalkip beni kontrol ediyor suyumu sutumu veriyor.Allah ondan da razi olsun.Dilerim sizlerde moraliniz yuksek ve saglikli sekilde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz.

herkesin bebişleri hayırlı uğurlu olsun:nazar:mrb arkadaşlar bende dün akşam katıldım aranıza aldığım 3 kilo ve midemin şişmesinin folbiole bağlı olduğunu okudum sizdede böyle bişey oldumu yani folik asit iştah açarmış hakkaten ağzım hiç boş kalmıyo haliyle midemde şişiyo ama bu şişkinlik çok farklı çok rahatsız edici göbeğim çıkacağına midem hiç yoktu nerdeyse göğüslerimden önde duruyo iğrenç bir görüntü:27:

bende tam tersi oldu folikasit bende acayip bulanti ve halsizlik yapti.bu yuzden geceleri icip uyuyorum. 4 kilo kaybettim.sabah kahvaltida 1 dilim ekmek peynir yesil zeytin,haslanmis patates ve haftanin 3 gunu yumurta yiyorum.her iki saatte bir 2-3 tane minik krekerlerden atiyorum agzima ogle yemeginde elma,portakal,cilek ve muz yiyorum.ogleden sonra bir bardak balli sut iciyorum.aksama kadar sadece su iciyorum.aksam yemeklerinde disarida yiyoruz ama ben yarim porsiyon bile yiyemiyorum.bu ulkenin sekerli yemeklerinden gina geldi artik.soyle mis gibi manti,icli kofte,etli pide,cesit cesit corbalarini yemek vardi ^^ arkadaslar ulkemizin kiymetini bilin ve bol bol yiyin.cunku bana buradaki doktor sutu,peyniri yogurdu cayin herturlusunu,kahveyi cikolatayi,tursulari,baharatlilarieti yasakladi.sut olmadan kalsiyumu nasil temin ederim bilmiyorum ama ben doktoru sallamadim ve gunde 2 bardak iciyorum.yogurtsuz olurmu hic? bu insanlar kafayi yemis bana kahvaltida balikli yosun corbasi yiyeceksin dedi.yuh yani kahvalti bi de...benim ilk hamileligim olmasa bu kadar zorluk cekmezdim.insallah sizlerinde istahi zamanla yerine gelir ama benimki zor gibi gozukuyor bu ulkede :27: :1:

kafanizi biraz sisirdim moralinizi biraz bozdugum icin cok cok ozur dilerim.inanin bir arkadasa bir bilene bir dilimi turkcemi konusana oyle ihtiyacim varki.insallah beni anlar ve yardimci olursunuz.aslinda ben depresif biri degilim.cok espiriliyim ve hep pozitif dusunurum.sanirim hamileligin etkisi buyuk.zamanla gecer.hele ulkeme annemlere kavusayim bak eski nesem nasil geliyor hepinizin nese kaynagi olucam yakinda :3: :72:

merhaba arkadaşım. yemek konusunda bende seninle aynıyım. sürekli bişiler atıştırmak istiyorum. yemek yemediğimde midem inanılmaz bulanmaya başlıyor :( ilaç olarak doktorum sadece folicasid kullanmamı söyledi 12. haftaya kadar bakalım sonu ne olacak :)

keşke bende yemek yiyebilsem..midem kazınıyor ama yediğim zaman bulantım oluyor. eşim sen nasıl yaşıyorsun şaşırıyorum diyor. dün sadece portakal ve yoğurt yiyebildim. gece acıkınca patates haşlaması yedim. sabah uayndığımda midem davul gibiydi ve bulantım vardı. yine çıkardım. sürekli gazım var bulantım var. p.tesi işe başlıcam hava buz gibi. bakalım ne olacak..

Selam millet. Herkes iyidir ve sağlıklı bir hamilelik geçiriyorsunuzdur inşallah.
Ben iyiyim, şükür diyeyim. idare ediyoruz. bir yandan bebeğimle ilgileniyorum, onunla vakit geçirmek bana tüm hamilelik belirtilerini, sıkıntılarını unutturuyor. gerçi çok bi sıkıntı yaşamıyorum ama olsun. ara sıra tansiyonum çok düşüyor, başım fır fır dönüyor. midem çok gaz yapıyor. bulantım yok Allaha şükür iyiyim. bi de belim ağrıyor. bu kadar :)
12.haftam bitiyor benim. geçen cumartesi ikili tarama testi yapıldı. ense kalınlığı ölçüldü minişimin. çok şükür 1,3 mm çıktı. kan testi bir hafta sonra çıkacak dediler, yarın sabah öğrenicem o da iyidir inşallah. kızımın ölçümü de böyle çıkmıştı. bir de cinsiyet tahmini gibi bi şey yaptı doktorum. erkek gibi gözüküyor ama emin olmadan tam olarak cinsiyeti bu demek istemiyorum dedi. ağzımız kulaklarımızda geldik evimize :)
kızım ishal bugünlerde salgın varmış. bebeklerinize dikkat edin. biz hep evdeyiz. sadece hastane işimiz olduğunda çıkıyoruz ama yine de kapmış kuzum. babamız işyerinden getirdi galiba.
onun tedavisi sürüyor şu an. ek gıdaya geçmemi söyledi doktor. ishaline iyi gelecek diye yoğurt yedirip ayran içirmemi söyledi. ama kuzum sadece anne sütü almak istiyor. bugün ilk kez yoğurt mayalayıp yedirdim ama öğüre böğüre dört çay kaşığını zor yedi. akşam üzeri bi de içine elma rendeleyip vermeyi deniycem.
bizden havadisler bunlar. sizler de iyisinizdir umarım. çok fazla giremiyorum. evde yoğun geçiyor günüm. takip listesine de eklememişsiniz beni, aşkolsun moderatör hanııım :)

rumuzum belli, denisss_ruj, memleket ankara, 62 kg ile hamile kaldım. son adet tarihim yok. ilk doğumdan sonra adet olmamıştım, o yüzden tahmini olarak yumurtlama tarihimi 27 aralık alıyor doktorum. (bebeğin ölçülerine göre). tahmini d.t : 4 ekim sanırım. bilmiyorum :)

öptüm sizi şekerler. kendinize ve kuzularınıza iyi bakın.

hosgeldın ay neden bılmıyorum cok pozıtıf geldı yazıların benı soyle bı rahatlattın allah razı olsun :9::9::16:ıkız gıbı buyuycekler cocukalrın o da guzel zor olsada bende ısı garantıye almıstım dogumdan sonra 40 ım cıkınca hemen ıgne oldum 1 sene boyuınca sonra eısm ıstemedı ve bıraktım hamıleyım ıste ama senın gıbı kabullenemedım hala yaa masallah sana:nazar:

haa bu arada bende doktora sordum emzırme ısını 6 aya kadar ıkınısede zararı yok dedı ben zaten 1-2 aya kesıcem 2 yasını beklıyorum ama sen dıkkat et ondan sonra erken doguma neden olabılır:34:

Son düzenleme:

canımm sana türkiye ye dönene kadar sağlık ve sabır diliyorum..yaşadığın şartlar hiç de kolay değil gerçekten ama kendini yalnız hissetme sakın,biz hep buradayız bak..9 ay boyunca birbirimize yoldaş olucaz inşallah...ne zaman için sıkılsa yaz buraya muhakkak sana dönen olacaktır...umarım tez zamanda da kavuşursun ailene :29::29::29:

keşke bende yemek yiyebilsem..midem kazınıyor ama yediğim zaman bulantım oluyor. eşim sen nasıl yaşıyorsun şaşırıyorum diyor. dün sadece portakal ve yoğurt yiyebildim. gece acıkınca patates haşlaması yedim. sabah uayndığımda midem davul gibiydi ve bulantım vardı. yine çıkardım. sürekli gazım var bulantım var. p.tesi işe başlıcam hava buz gibi. bakalım ne olacak..

tatlım benim ilk gebeliğim öyleydi ve temmuzda ( bazı sağlık sorunlarından dolayı ) karnımda 10 haftalıkken kalbi durdu. çook şükür şuan herşey yolunda. sana tavsiyem cıkartsan da muhakkak yemeğe calıs bebek besini alır. sonra istifra et. inanır mısın ben her istiframın ardından Allah'ım sana şükürler olsun diyorum. nedeni, ilkinde mide bulantım kesildikten sonra bebeğin öldüğünü öğrenmiştim... şimdi ise her bulantıda her istifrada o kadar mutlu oluyorum ki... Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaAllah...

tatlım benim ilk gebeliğim öyleydi ve temmuzda ( bazı sağlık sorunlarından dolayı ) karnımda 10 haftalıkken kalbi durdu. çook şükür şuan herşey yolunda. sana tavsiyem cıkartsan da muhakkak yemeğe calıs bebek besini alır. sonra istifra et. inanır mısın ben her istiframın ardından Allah'ım sana şükürler olsun diyorum. nedeni, ilkinde mide bulantım kesildikten sonra bebeğin öldüğünü öğrenmiştim... şimdi ise her bulantıda her istifrada o kadar mutlu oluyorum ki... Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaAllah...

beninde 9.hatada aniden belirtilerim kesilmişti sanki hamile değildim dr ye gittiğimde kalbi durmuştu belirtiler çok önemli rabbim herkezin meleğine sağlık versin

beninde 9.hatada aniden belirtilerim kesilmişti sanki hamile değildim dr ye gittiğimde kalbi durmuştu belirtiler çok önemli rabbim herkezin meleğine sağlık versin

amin inşaAllah canım. bu yüzden kilo almısım cildim kötü olmus demiyorum valla. bebiş ve benim için sağlıklı ne varsa. canım ne istiyorsa cekinmeden alıp yiyorum. bir kere kaybettim ikinciye kaybetmeyi göze alamam ( bir istifra yüzünden yani )

canımm sana türkiye ye dönene kadar sağlık ve sabır diliyorum..yaşadığın şartlar hiç de kolay değil gerçekten ama kendini yalnız hissetme sakın,biz hep buradayız bak..9 ay boyunca birbirimize yoldaş olucaz inşallah...ne zaman için sıkılsa yaz buraya muhakkak sana dönen olacaktır...umarım tez zamanda da kavuşursun ailene :29::29::29:

Tesekkur ederim canim. Zaten ben bu sitenin sayesinde kendime cok guzel arkadasliklar edindim.burada sizlerin yazdigi her yaziyi satir satir okuyor bazilarinin sikintisina kendimmis gibi uzuluyor bazilarinin mutluluguna ozellikle ultrason resimlerine kendi sevincim gibi gulumsuyor mutlu oluyorum.pek cevap yazmiyorum.cunku allaha cok sukur simdilik sagligim yerinde.diger arkadaslarin bulantilarina kusmalarina hastaneye gidip serum yemelerine oyle uzuluyor ve onlara oyle dua ediyorum ki... yanimda oldugunuz icinde cok tesekkur ederim.gercekten yardima ihtiyacim var.mesela neler yemeliyim nelerden uzaklasmaliyim.ne tur seyler izleyip gunumu nasil gecirmeliyim.ilk hamilelik olunca soracagim kimsem yok :49:

Son düzenleme:
Tesekkur ederim canim. Zaten ben bu sitenin sayesinde kendime cok guzel arkadasliklar edindim.burada sizlerin yazdigi her yaziyi satir satir okuyor bazilarinin sikintisina kendimmis gibi uzuluyor bazilarinin mutluluguna ozellikle ultrason resimlerine kendi sevincim gibi gulumsuyor mutlu oluyorum.pek cevap yazmiyorum.cunku allaha cok sukur simdilik sagligim yerinde.diger arkadaslarin bulantilarina kusmalarina hastaneye gidip serum yemelerine oyle uzuluyor ve onlara oyle dua ediyorum ki... yanimda oldugunuz icinde cok tesekkur ederim.gercekten yardima ihtiyacim var.mesela neler yemeliyim nelerden uzaklasmaliyim.ne tur seyler izleyip gunumu nasil gecirmeliyim.ilk hamilelik olunca soracagim kimsem yok :49:

canım kednını yalnız hıssetme evety bız burdayız durumun da gercekten zor ama bak gelıyormussunuz sevın bence bende üzülüyorum hep yurtdısındakılere eskıden herkeste vardır oooo fılan denırdı burda kk da o kadar cok kısı tanıdım kı yurtdısından nefret ettım dıyebılırım herkeısn memleketı kendıne valla:63: ben zaten oncedende umreye gıtmıstım mubarek yer tamam ama turkıyeye gelınce bı ooh cekmıstım hersye baska ısna kendını cok yalnzı hıssedıyro gercekten de allah sabır versın dıyorum mecbur kalanlara

hamılelıgmızde yakınmıs sız bızden 1 gun büyüksünüz:nazar:

Son düzenleme:

ay canım çok üzüldüm. aslında bende 2 kimyasal gebelik yaşadım. bu bebek çok değerli bizim için. yemeye çalışıyorum. daha da çalışcam. rabbim hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin. geceleri kabus görüyorum zaten,hep birşey olacak diye korkuyorum.:18: şu 3 ayı atlatalım allahın izni ile herşey daha güzel olacak:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bende 53 kg olsam bende takmazdım ama 71 den 74 olunca fazla takar oldum napalım buna şükür sizde sorarmısınız doktora şişkinlik ve iştah yaparmı diye ben taa haftaya cuma gidicem hem 2 li test olacak:37:

haklısın canım, o zaman sen elinden geldiğince dikkat et. hem vitaminli hem az kalorili şeyler tüket. tabi tabi doktora gidince sorarım folikasitin bu etkisini bakalım o ne diyecek.

Kahve konusu geçince yazmak istedim. Bende dün kontroldeydim doktorumla kahve olayını özellilkle konuştum ki bu ikinci doktorum daha önceki doktorumda yasak getirmedi ben zaten günde 1 tane türk kahvesi içen biriydim açıkçası bu alışkanlığımdan vazgeçmek istemedim. İki doktorumda nescafe tarzı hazır kahvelere karşı onlar normalde de vücutda zor çözülen kahveler olduğu için. Ayrıca kafeinsiz kahveyi sordum doktorum onu hiç önermedi çünkü kafeini alınırken kimyasal işlemden geçiyormuş kanserojen oluyormuş o yüzden en iyisi türk kahvesi dedi yani bizim türk kahvelerinde kafein miktarı çok fazla olmaz yeter ki o hani kahve içilen yerler var yaa s...b..ks gibi ordaki büyük boy kahvelerden falan sakın dedi yani herşeyin fazlasından sakınmak lazım yaa bu da o hesap herşeyi de çok fazla kafana takma dedi

ben özellikle türk kahvesini sormamıştım canım, bunu duyduğuma sevindim çünkü benim de canım istiyo. fazla abartmamak kaydıyla arada içerim artık.

kızlarrr yarın sabah ilk dr randevum öyle heyacanlı ve endişeliyim ki anlatamam benim için dua edermisiniz herşey güzel olsun

bende kalp atışları görebiliyim

kızlarrr yarın sabah ilk dr randevum öyle heyacanlı ve endişeliyim ki anlatamam benim için dua edermisiniz herşey güzel olsun

Allah yar ve yardımcın olsun tatlım. dilerim kalp atıslarını duyabilirsin. sanırım sen de benim gibi 7. haftayı beklemişsin ilk randevu için. seni o kadar iyi anlıyorum ki :) ben ölüyodum neredeyse ultrasonda. kaç kere sordum hersey yolunda mı diye. en sonunda dedim. bana kalp atıslarını dinletin tatmin olmadım :)) o zaman içim rahatladı :)

dilerim sen de duyarsın kalp atıslarını. dualarım seninle :49::nazar:

Son düzenleme:

hayırlısıyla, sağlıcakla gör inşallah bebeşini hatta kalp atışlarını da duy :) normalde 7 haftalıkken duyuluyo canım inşallah sende duyarsın.

selam kızlar. ya birşey sorcam, ben su içemediğimden mi nedir bilemedim ama öyle çok sık wcye gitmiyorum. yani bi sabah kalkınca, bir öğlen, bir akşam, bir de yatmadan önce gidiyorum. sizin daha mı sık oluyor? 8. haftada doktor herşey iyi demişti ama şimdi korkuyorum biraz. acaba anormal mi benim halim? benim gibi olan var mı aranızda?

ben vitamin için sürekli kivi yiyorum kızlar, size de tavsiye ederim. Kivi çok faydalı gerçekten.

Bence olmasi gerekenden az ama en iyi idrarin renginden anlayabilirsin vucudun susuzlugunu. Rengi apacik olmali, koyu sariysa daha fazla su ihtiyacin var demektir. Bir de suyu birdendegil de azar azar icmek daha faydaliymis. Birden icince dogrudan idrar oluyormus. Azar azar icmek hucrelere gecisi daha cok olurmus.

canım kednını yalnız hıssetme evety bız burdayız durumun da gercekten zor ama bak gelıyormussunuz sevın bence bende üzülüyorum hep yurtdısındakılere eskıden herkeste vardır oooo fılan denırdı burda kk da o kadar cok kısı tanıdım kı yurtdısından nefret ettım dıyebılırım herkeısn memleketı kendıne valla:63: ben zaten oncedende umreye gıtmıstım mubarek yer tamam ama turkıyeye gelınce bı ooh cekmıstım hersye baska ısna kendını cok yalnzı hıssedıyro gercekten de allah sabır versın dıyorum mecbur kalanlara

hamılelıgmızde yakınmıs sız bızden 1 gun büyüksünüz:nazar:

Yanimda oldugunuz icin tesekkur ederim.cunku burada yasayan turklerde var.ben bir coguna evimin kapilarini actim,ne yardimlarda bulundum ama hepside beni sirtimdan vurdu.o yuzde ulkemin hali bambaska diyorum.ulkemi begenmeyen bazi yurtdisi hayranlari var onlar icinde dilerimki ulkemin topragina hasret kalsin.varmi benim ulkemin tasi topragi insani baska ulkede? ben mecburiyetten geldim.dayaniyordum ama hamile kalinca cekilmez oldu.evet binlerce sukur ki turkiyeye donecegiz allah nasip eder insallah bir daha gitmeyiz biryere.
o asik suratli doktorlarida bir sey bildikleri yok sadece tib fakultesinde ezberledikleri kitaplardan yararlaniyorlar.benim ulkemin doktoruna bak tek bir doktora kac hasta dusuyor ama hepsinede care dagitiyor.ben hamilelik oncesi 2 ay basit gribi atlatamadim.bilmis doktorlar israrla antibiyotik vermedikleri icin bogaz iltihabini kurutamadilar.aradim annemgili hemen eczaneden antiyortik alip buraya yolladilar.ve ben 3-4 gun icinde ayaga kalktim.Allah herkese sabir ve saglik versin.kimseyi nefsiyle terbiye etmesin.
Bu arada teyzeleri bizim cocugumuz biraz cekik gozlu olucak tipki bunlar gibi :1: :nazar: :72:

$303092_10150403932764841_659204840_8039903_1270112477_n.webp

Back
X