Bende gurbetteyim.Esim ustelik yabanci.gorumcemin 3 yasinda bir kizi var ve onu annesi degil kayinvalidem buyuttu.geceleri cocuk kayinvalidemin yaninda uyuyor.onun kokusunu almadan huysuzluk cikariyor.gorumcem cok buyuk bir firmada baska ulkede calisiyor.o yuzden cocugu kayinvalidem buyuttu,simdi kayinvalidemde gorumcemin yanina tasindi ve surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim.kokulardan tiksindim.yemeklerden herkesten ve herseyden tiksindim.ayakta fazla duramiyorum basim donuyor.evimi pislik goturuyor.onu gectim bana yemek pisirecek kimsem yok.esim sadece kendi ulkesinin yemeklerini yapiyor ama hazir yiyeceklerden yapiyor.doktorum onlari yasakladi.kayinvalideme telefon actik ben hamileyim benimle ilgilenebilirmisin diye.benim icin olup biten yere goge sigdiramayan kadin 'kusura bakmayin kizimin cocugunu birakipta gelemem.hatta cocuk dogsa bile gelemem' dedi.annem turkiyede calisiyor.yillik izni 3 hafta o yeterli degil.moralim bozuldu.bu igrenc ulkede domuzdan baska birsey yokmus gibi herseyin icinde var,canim ne cekse domuzla karsilasiyorum.bu ulkede tuzlu birsey bulamiyorum etin icine bile seker ve bal katiyorlar.kraker alayim diyorum onlar bile sekerli.ekmekler hersey.2 gun once cok agladim.2 haftada 4 kilo kaybettim.annem ve babam kilo kaybim fazla olunca dayanamadilar ve bizi turkiyeye tasinmaya ikna ettiler.esim istifa edecek.turkiyeye dondugumuzde maalesef maddi sikintiya dusecegiz.benim sosyal guvencem olmayacak ve dogumda ne yapacagim bilmiyorum ama suan annem ve babama cok ihtiyacim var.esimde musluman oldu.ben evde pisirirken dikkat ederek aliyorduk herseyi ama hamilelikten dolayi tiksindigim icin pisiremiyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun hele yurtdisindakilere ve sahipsizlere 2 kat daha cok...Allahtan baska siginacagim dertlesecegim umut edecegim kimsem yok.bende ilk baslarda cok bulantim vardi ama duayla ve esimin ilgisiyle simdi iyiyim.geceleri bile esim sik sik kalkip beni kontrol ediyor suyumu sutumu veriyor.Allah ondan da razi olsun.Dilerim sizlerde moraliniz yuksek ve saglikli sekilde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz.
bende tam tersi oldu folikasit bende acayip bulanti ve halsizlik yapti.bu yuzden geceleri icip uyuyorum. 4 kilo kaybettim.sabah kahvaltida 1 dilim ekmek peynir yesil zeytin,haslanmis patates ve haftanin 3 gunu yumurta yiyorum.her iki saatte bir 2-3 tane minik krekerlerden atiyorum agzima ogle yemeginde elma,portakal,cilek ve muz yiyorum.ogleden sonra bir bardak balli sut iciyorum.aksama kadar sadece su iciyorum.aksam yemeklerinde disarida yiyoruz ama ben yarim porsiyon bile yiyemiyorum.bu ulkenin sekerli yemeklerinden gina geldi artik.soyle mis gibi manti,icli kofte,etli pide,cesit cesit corbalarini yemek vardi ^^ arkadaslar ulkemizin kiymetini bilin ve bol bol yiyin.cunku bana buradaki doktor sutu,peyniri yogurdu cayin herturlusunu,kahveyi cikolatayi,tursulari,baharatlilarieti yasakladi.sut olmadan kalsiyumu nasil temin ederim bilmiyorum ama ben doktoru sallamadim ve gunde 2 bardak iciyorum.yogurtsuz olurmu hic? bu insanlar kafayi yemis bana kahvaltida balikli yosun corbasi yiyeceksin dedi.yuh yani kahvalti bi de...benim ilk hamileligim olmasa bu kadar zorluk cekmezdim.insallah sizlerinde istahi zamanla yerine gelir ama benimki zor gibi gozukuyor bu ulkede
kafanizi biraz sisirdim moralinizi biraz bozdugum icin cok cok ozur dilerim.inanin bir arkadasa bir bilene bir dilimi turkcemi konusana oyle ihtiyacim varki.insallah beni anlar ve yardimci olursunuz.aslinda ben depresif biri degilim.cok espiriliyim ve hep pozitif dusunurum.sanirim hamileligin etkisi buyuk.zamanla gecer.hele ulkeme annemlere kavusayim bak eski nesem nasil geliyor hepinizin nese kaynagi olucam yakinda
Canım doktor sana süt ve süt ürünlerini yasaklamış gibi görünüyor neden yasakladınız diye sordunmu? Laktoz duyarlılığı olabilir mi sende ,bence tekrar bir sor doktoruna aşağıya bu konu hakkında yazı kopyaladım bir bak istersen..benım cevremde bır cok kısıde laktoz alerjisi varda oradan çağrışım yaptı,süt ve süt ürünleri yasak kalsıyumu baska yollardan temin ediyorlar...
Hamilelik ve laktoz duyarlılığı
Laktoz, bağırsakta laktaz enzimi tarafından parcalanan süt şekerine verilen isimdir. Laktaz ince bağırsak hücreleri tarafından üretilir ve eksikliği durumunda laktoz bağırsakta parçalanamaz ve emilimi yapılamayarak kana karışamaz. Bu duruma laktoz intoleransı denir, yani vücut laktoz adı verilen süt şekerini tolare edemez.
Temel anlamda laktoz intoleransı süt yada süt ile üretilmiş ürünleri sindirmede güçlük çekmek yada sindirememek anlamına gelir. Laktaz ince bağırsak yüzeyinde bulunur. Bu enzimin seviyesi doğumda en yüksek iken yaklaşık 2 yaşından itibaren zamanla azalır. Genetik geçiş gösteren laktaz eksikliği de mevcuttur, ancak bu çok nadir görülen bir durumdur, ayrıca bazı sindirim sistemi hastalıklarıda bağırsak mukozasını bozarak laktaz eksikliğine neden olabilir.
Ne gibi problemlere sebep olur?
Eğer bağırsaklarda laktaz aktivetisi yoksa veya düşükse gaz ve şişkinlik başta olmak üzere ishal, bulantı gibi bazı sindirim sistemi yakınmalarına yol açar. Bu yakınmalar laktoz içeren (süt, yoğurt, peynir, margarin, bazı hazır gıdalar, tereyağ, süttozu, bazı ekmek türleri ve hamur ürünlerive çikolata) besinleri aldıktan 30 ile 120 dakika sonra ortaya çıkar.
Hamileliğin laktoz metabolizması üzerindeki etkisi sabit değildir. Her kişide farklı durumlar ortaya çıkabilir. Daha önceden sorun yaşamadığı halde hamilelik sırasında sütü sindirmede güçlük yaşamaya başlayan kişiler olduğu gibi tam tersi şekilde laktoz intoleransının hamilelikte daha iyiye gittiğini bildiren kadınlar da vardır. Burada önemli olan rahatsızlığının nedeninin laktoz metabolizmasında ortaya çıkan bir sorun mu yoksa gebeliğe bağlı diğer sindirim sorunları mı olduğunun ayrımının doğru yapılmasıdır. 1996 yılında yapılan bir araştırmada laktoz intoleransı olan kadınların hamileliklerinin son dönemlerinde laktozu hamilelik öncesi döneme göre daha kolay tolere ettikleri, doğumdan bir süre sonra ise durumun eski haline döndüğü saptanmıştır. nedeni tam olarak bilinmeyen bu durumun olası nedenleri arasında barsak hareketlerinin yavaşlaması ve dolayısı ile laktozun barsaktan geçiş süresinin uzaması ile barsaklardaki bakterilerin yüksek laktoz alımına gösterdikleri uyum olabileceği ileri sürülmüştür.
Ne yapmalıyım?
Eğer laktoz intoleransı nedeni ile süt içemiyorsanız endişelenmeyin. Hamilelikte süt önemli bir kalsiyum kaynağı olmakla birlikte kalsiyum almak için tek yöntem değildir. Diğer pekçok yol ile vücudunuzun ve bebeğinizin gerek duyduğu kalsiyumu alabilirsiniz.
Sütü az miktarlarda içmeye çalışın. Laktoz intoleransı olan pekçok insan bir seferde yarım bardak ya da daha az sütü tolere edebilmektedir. Günde 3-4 defa azar azar içmeyi deneyin
Piyasada satılan laktazlı ya da laktozu azaltılmış sütleri içmeyi deneyin. Light süt içtiğinizde yeterli kalsiyumu alırken hem gereksiz yağ almamış olursunuz hem de daha kolay sindirebilirsiniz.
Sütü yemeklerle birlikte içmeyi deneyin. Genelde yemekle birlikte alınan süt daha kolay sindirilir.
Bakterilerle fermente edilmiş yoğurt, beyaz peynir gibi süt ürünleri süte göre çok daha kolay sindirilir.
Kalsiyum ile desteklemiş meyve suları içebilirsiniz.
Tüm bu yöntemlerin başarısız olması durumunda ise kalsiyum içeren vitaminler kullanabilirsiniz.