• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

maşallah haftasına göre çok iyi :nazar:

canım doktor verdiyse içmen gerek.hamilelikte kullanılıyor bu ilaçlar.gıda takviyesi de al muhakkak ama ilaçlarını da ihmal etme,doktoruna güven :34:

ayy teyzesi sağolun kocaman olmuş böcekk 1 ay sonra baya büyür ama annesi nası dayanır 1 ay bilemiyorum birsürü ilaç içiyorum canım yaa bide bu folik asit var vitamin var progestan var bide kan ilacı iç midemm çöplük maşallah

canım doktoruna güven ve ne verdiyse kullan kansızlık problemi olan her hamile kan ilacını almalı.. kan yapıcı şeyler de ye iç yanında. ama ilacını ihmal etme...

tamam canım alıcam günde 2 dedi doktor 1 alsam bişi olmaz heralde iştah açıyomuş kan ilaçları zaten kiloluyum yememe dikkat ediyorum bide ilaçlar yüzünden kilo almayayım

mesajları okuyup öyle slm vereyim dedim baya ilerlemişiz. Burada bebişlerin resimleri bir harika sanat eseri desem yeri rabbim ne güzellikler yaratıyor değilmi. benim biraz canım sıkkın yatıyorum evde hafta içi yoğun çalıştığım için şimdi dinlenmeye çalışıyorum kızlar ya hatırlıyormusunuz bilmem hani geçen perşembe gittiğim doktor bebişime ense kalınlığı fazla demiştiya çok üzgünüm ya durup durup ağlıyorum bu ense klınlığı normal ultrasonda belli olmaz diyor kardeşim sizcede öylemi kendi doktoruma önümüzdeki perşembe gideceğim muhtemelen ikili test diyecek teyzeleri bebişime dua edermisiniz.................:18::nazar::emir_bebek:

Canım benim bebeğine duacıyım. Allah'ım koruyacak onu merak etme sen. Kan testini yaptırırsın, daha iyi bir ultrasona girersin ozaman bebeğinin iyi olduğunu görürsün merak etme sen. Burada drun ultrasondan bakıp boş gebelik dedikten sonra daha iyi bir cihazda bebeğinin kalp atışlarını duyanını biliyorum ben. Sen içini ferah tut. Sıkıntıya girme. Bak gör herşey çok güzel olacak. Benim kuzenime de dediler down sendromlu olacak diye. Oda başka yerlere gitti ve problem olmadığını gördü. Baktın için rahat etmiyor. Üniversite hastanesine git canım.

Bende gurbetteyim.Esim ustelik yabanci.gorumcemin 3 yasinda bir kizi var ve onu annesi degil kayinvalidem buyuttu.geceleri cocuk kayinvalidemin yaninda uyuyor.onun kokusunu almadan huysuzluk cikariyor.gorumcem cok buyuk bir firmada baska ulkede calisiyor.o yuzden cocugu kayinvalidem buyuttu,simdi kayinvalidemde gorumcemin yanina tasindi ve surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim.kokulardan tiksindim.yemeklerden herkesten ve herseyden tiksindim.ayakta fazla duramiyorum basim donuyor.evimi pislik goturuyor.onu gectim bana yemek pisirecek kimsem yok.esim sadece kendi ulkesinin yemeklerini yapiyor ama hazir yiyeceklerden yapiyor.doktorum onlari yasakladi.kayinvalideme telefon actik ben hamileyim benimle ilgilenebilirmisin diye.benim icin olup biten yere goge sigdiramayan kadin 'kusura bakmayin kizimin cocugunu birakipta gelemem.hatta cocuk dogsa bile gelemem' dedi.annem turkiyede calisiyor.yillik izni 3 hafta o yeterli degil.moralim bozuldu.bu igrenc ulkede domuzdan baska birsey yokmus gibi herseyin icinde var,canim ne cekse domuzla karsilasiyorum.bu ulkede tuzlu birsey bulamiyorum etin icine bile seker ve bal katiyorlar.kraker alayim diyorum onlar bile sekerli.ekmekler hersey.2 gun once cok agladim.2 haftada 4 kilo kaybettim.annem ve babam kilo kaybim fazla olunca dayanamadilar ve bizi turkiyeye tasinmaya ikna ettiler.esim istifa edecek.turkiyeye dondugumuzde maalesef maddi sikintiya dusecegiz.benim sosyal guvencem olmayacak ve dogumda ne yapacagim bilmiyorum ama suan annem ve babama cok ihtiyacim var.esimde musluman oldu.ben evde pisirirken dikkat ederek aliyorduk herseyi ama hamilelikten dolayi tiksindigim icin pisiremiyorum.Allah hepimizin yardimcisi olsun hele yurtdisindakilere ve sahipsizlere 2 kat daha cok...Allahtan baska siginacagim dertlesecegim umut edecegim kimsem yok.bende ilk baslarda cok bulantim vardi ama duayla ve esimin ilgisiyle simdi iyiyim.geceleri bile esim sik sik kalkip beni kontrol ediyor suyumu sutumu veriyor.Allah ondan da razi olsun.Dilerim sizlerde moraliniz yuksek ve saglikli sekilde bebeklerinizi kucaginiza alirsiniz.

bende tam tersi oldu folikasit bende acayip bulanti ve halsizlik yapti.bu yuzden geceleri icip uyuyorum. 4 kilo kaybettim.sabah kahvaltida 1 dilim ekmek peynir yesil zeytin,haslanmis patates ve haftanin 3 gunu yumurta yiyorum.her iki saatte bir 2-3 tane minik krekerlerden atiyorum agzima ogle yemeginde elma,portakal,cilek ve muz yiyorum.ogleden sonra bir bardak balli sut iciyorum.aksama kadar sadece su iciyorum.aksam yemeklerinde disarida yiyoruz ama ben yarim porsiyon bile yiyemiyorum.bu ulkenin sekerli yemeklerinden gina geldi artik.soyle mis gibi manti,icli kofte,etli pide,cesit cesit corbalarini yemek vardi ^^ arkadaslar ulkemizin kiymetini bilin ve bol bol yiyin.cunku bana buradaki doktor sutu,peyniri yogurdu cayin herturlusunu,kahveyi cikolatayi,tursulari,baharatlilarieti yasakladi.sut olmadan kalsiyumu nasil temin ederim bilmiyorum ama ben doktoru sallamadim ve gunde 2 bardak iciyorum.yogurtsuz olurmu hic? bu insanlar kafayi yemis bana kahvaltida balikli yosun corbasi yiyeceksin dedi.yuh yani kahvalti bi de...benim ilk hamileligim olmasa bu kadar zorluk cekmezdim.insallah sizlerinde istahi zamanla yerine gelir ama benimki zor gibi gozukuyor bu ulkede :27: :1:

kafanizi biraz sisirdim moralinizi biraz bozdugum icin cok cok ozur dilerim.inanin bir arkadasa bir bilene bir dilimi turkcemi konusana oyle ihtiyacim varki.insallah beni anlar ve yardimci olursunuz.aslinda ben depresif biri degilim.cok espiriliyim ve hep pozitif dusunurum.sanirim hamileligin etkisi buyuk.zamanla gecer.hele ulkeme annemlere kavusayim bak eski nesem nasil geliyor hepinizin nese kaynagi olucam yakinda :3: :72:

Canım doktor sana süt ve süt ürünlerini yasaklamış gibi görünüyor neden yasakladınız diye sordunmu? Laktoz duyarlılığı olabilir mi sende ,bence tekrar bir sor doktoruna aşağıya bu konu hakkında yazı kopyaladım bir bak istersen..benım cevremde bır cok kısıde laktoz alerjisi varda oradan çağrışım yaptı,süt ve süt ürünleri yasak kalsıyumu baska yollardan temin ediyorlar...

Hamilelik ve laktoz duyarlılığı
Laktoz, bağırsakta laktaz enzimi tarafından parcalanan süt şekerine verilen isimdir. Laktaz ince bağırsak hücreleri tarafından üretilir ve eksikliği durumunda laktoz bağırsakta parçalanamaz ve emilimi yapılamayarak kana karışamaz. Bu duruma laktoz intoleransı denir, yani vücut laktoz adı verilen süt şekerini tolare edemez.

Temel anlamda laktoz intoleransı süt yada süt ile üretilmiş ürünleri sindirmede güçlük çekmek yada sindirememek anlamına gelir. Laktaz ince bağırsak yüzeyinde bulunur. Bu enzimin seviyesi doğumda en yüksek iken yaklaşık 2 yaşından itibaren zamanla azalır. Genetik geçiş gösteren laktaz eksikliği de mevcuttur, ancak bu çok nadir görülen bir durumdur, ayrıca bazı sindirim sistemi hastalıklarıda bağırsak mukozasını bozarak laktaz eksikliğine neden olabilir.

Ne gibi problemlere sebep olur?

Eğer bağırsaklarda laktaz aktivetisi yoksa veya düşükse gaz ve şişkinlik başta olmak üzere ishal, bulantı gibi bazı sindirim sistemi yakınmalarına yol açar. Bu yakınmalar laktoz içeren (süt, yoğurt, peynir, margarin, bazı hazır gıdalar, tereyağ, süttozu, bazı ekmek türleri ve hamur ürünlerive çikolata) besinleri aldıktan 30 ile 120 dakika sonra ortaya çıkar.

Hamileliğin laktoz metabolizması üzerindeki etkisi sabit değildir. Her kişide farklı durumlar ortaya çıkabilir. Daha önceden sorun yaşamadığı halde hamilelik sırasında sütü sindirmede güçlük yaşamaya başlayan kişiler olduğu gibi tam tersi şekilde laktoz intoleransının hamilelikte daha iyiye gittiğini bildiren kadınlar da vardır. Burada önemli olan rahatsızlığının nedeninin laktoz metabolizmasında ortaya çıkan bir sorun mu yoksa gebeliğe bağlı diğer sindirim sorunları mı olduğunun ayrımının doğru yapılmasıdır. 1996 yılında yapılan bir araştırmada laktoz intoleransı olan kadınların hamileliklerinin son dönemlerinde laktozu hamilelik öncesi döneme göre daha kolay tolere ettikleri, doğumdan bir süre sonra ise durumun eski haline döndüğü saptanmıştır. nedeni tam olarak bilinmeyen bu durumun olası nedenleri arasında barsak hareketlerinin yavaşlaması ve dolayısı ile laktozun barsaktan geçiş süresinin uzaması ile barsaklardaki bakterilerin yüksek laktoz alımına gösterdikleri uyum olabileceği ileri sürülmüştür.

Ne yapmalıyım?

Eğer laktoz intoleransı nedeni ile süt içemiyorsanız endişelenmeyin. Hamilelikte süt önemli bir kalsiyum kaynağı olmakla birlikte kalsiyum almak için tek yöntem değildir. Diğer pekçok yol ile vücudunuzun ve bebeğinizin gerek duyduğu kalsiyumu alabilirsiniz.

Sütü az miktarlarda içmeye çalışın. Laktoz intoleransı olan pekçok insan bir seferde yarım bardak ya da daha az sütü tolere edebilmektedir. Günde 3-4 defa azar azar içmeyi deneyin

Piyasada satılan laktazlı ya da laktozu azaltılmış sütleri içmeyi deneyin. Light süt içtiğinizde yeterli kalsiyumu alırken hem gereksiz yağ almamış olursunuz hem de daha kolay sindirebilirsiniz.

Sütü yemeklerle birlikte içmeyi deneyin. Genelde yemekle birlikte alınan süt daha kolay sindirilir.

Bakterilerle fermente edilmiş yoğurt, beyaz peynir gibi süt ürünleri süte göre çok daha kolay sindirilir.

Kalsiyum ile desteklemiş meyve suları içebilirsiniz.

Tüm bu yöntemlerin başarısız olması durumunda ise kalsiyum içeren vitaminler kullanabilirsiniz.

bu gitttiğim doktor kendi doktorum değil sadece normal ultrason makinesiyle baktı kardeşimde 7 aylık hamile oda diyorki onun ultrason cihazı farklı daha gelişmiş bebeğin damarları bile gözüküyor diyor yani cihazlar faklı diyor ikili testi galiba doktorum önümüzdeki perşembe söyleyecek canım sen daha erken gideceksin inşallah güzel haberler veririsin moralimiz düzelir normal ultrasonla görmesi zormuş birde benim gebelik haftamıda erken çıkardı normalde 10 hafta 1 günlük olması gerekirken doktor 9 hafta 3 günlük dedi kendi doktorumdan farklı yani anlamadım niye:emir_bebek:

bi kere ense kalınlığı ölçümü en erken 11. haftada görülüyo nasıl senin kini o kadar erken görebilir ki. bide canım ona her doktor bakımıyomuş zaten ayrı bi uzmanlık gerekiyomuş. doktor bana dedi ki yarım saatlik bi randevu al biraz uzun sürüyo iyice bakarız dedi. öyle hemen olcak bişey değilmiş yani. sen hiiççç canını sıkma kendi doktoruna git o ne derse ona göre hareket edersin.

Arkadaşımın çok bulantısı olmuştu. Dr ona birden 12. haftada bıçak gibi kesilir demişti. Gerçekten de öyle oldu.

ben de netten biraz baktım canım. böyle benim gibi birden kesilenler olmuş, zaten öğlen biraz biraz bulandı. demek ki hepten de kesilmemiş :) ayy nolcak benim pimpirikli halim resmen kendimi dinliyorum. :1::1:

kızlarr bizde bugün sabahtan doktora gittik bebişimizi gördük büyümüş 17 mm olmuş bende kansızlık çıkmıştı doktor ilaç verdi kullanıp kullanmada kararsızım doğal yollarla kan yapıcı şeylermi yesem diyorum bizide 1 ay sonra ikili teste çağırdı doktor

bende de biraz kansızlık vardı ama doktor üç ay içinde bişey kullanma sonra başlarız dedi. bi doktorun dediğini ötekisi tutmuyo maalesef sen için nasıl rahat edecekse öyle davran :) yiyebiliyorsan bol pekmez ye mesela özellikle sabahları aç karnına

Bende 8 hafalık hamişim bana da yardım edin hiç bir şey bilmyorum haftaya kontrele gidicem 3 haftada br gelmemi istedi dr sizce doğrumu 3 haftada gitmem...bu arada ben van da yıım doğumumu ailemin yanında ankarada yapıcam çünkü burda dogru dürüst dr yok hepsi baştan savma yapıyor..kızlar siz hamişkn kilonuzu ölçtümü dr tansiyonunuzu öltümü beni hiç ölçmediler yardım edin :2:

Canım hayırlı olsun hamileliğin,kadın doğum uzmanı benım kılomu ve tansıyonumu olçmedı ama 2 haftada bır cagırdı,kılo ve tansıyonumu dıyetısyenım kontrol edıyor,ıkı doktor bırlıkte calıstıkları ıcın belkıde böyle bır paylaşım mı yaptılar artık bilemıyorum, daha cok yenı ve kucuk oldukları ıcın 2 veya 3 hafta koyuyorlar araya..bugun 10.haftamıza gırdık bebişimle..van da nereye gıdıyorsun özel doktoramı devlet hastanesınemı orda unıversıte hastanesıde vardı galıba dimi?merak etme çoğumuzun ilk çocugu bizde bir şey bilmiyoruz buradan öğrendiklerimizi bildiklerimizi paylaşarak götüreceğiz bu işi rahat ol...Van da ne yapıyorsun görev icabı mı oradasınız ?

anladım canımm sağol :16:

nette araştırdım birazcık eğer pozisyon alamazsa vajinal bakılabiliyormuşş..
ben zaten bu zamana kadar kontrollerimi vajinal oldum ama dr um 10. haftaya kadar demişti..

inş 2 li karından olur..

Kızlar bu ens eplipsi ultrason nedir kaçıncı haftada bakılyor muş ???

kızlarrr nasıl bebişlerinizzz 2 gündr girmiorumm biz iyiyiz gayet 2 aylık olduk işteee salıda kontrolümüz warr :))) vee batıl inançları olmayan b aile olarak bi sürü cici aldıkk beyaz yeşil falann :)))

kızlarrr nasıl bebişlerinizzz 2 gündr girmiorumm biz iyiyiz gayet 2 aylık olduk işteee salıda kontrolümüz warr :))) vee batıl inançları olmayan b aile olarak bi sürü cici aldıkk beyaz yeşil falann :)))

benimde içim gidiyor ama cinsiyetini öğrenmeden bişey almak istemiyorum. gerçi teyzemiz daha 5. haftada diş kaşıyıcısına varana kadar bir sürü şey almıştı :1: şampuanı ,biberonları emzikleri falan hazır. kıyafet olarak sadece beyaz bir yeleğimiz bir de minicik minicik çoraplarımız var şimdilik

benimde içim gidiyor ama cinsiyetini öğrenmeden bişey almak istemiyorum. gerçi teyzemiz daha 5. haftada diş kaşıyıcısına varana kadar bir sürü şey almıştı :1: şampuanı ,biberonları emzikleri falan hazır. kıyafet olarak sadece beyaz bir yeleğimiz bir de minicik minicik çoraplarımız var şimdilik

bebişlere alıs veriş yapmanın verdiği keyif hiç birşeyde yok bende kız olarak hissediyorum bebişimi pembe tulum ve kırmızılı beyazlı çiçekli tulum oldım çok güzel teyzemde battaniye tulum v.s gibi seyler almıs biberon ve yeme takımımızıda annem almıs baya bıseyımız oldu sımdıden arada sırada bakıyorum cok hosuma gıdıyor 1 lokma kıyafetler :emir_bebek:

hayırlı olsun, sağlıcakla kucağına al inşallah.
zaten bişeyler alma konusunda acayip hevesliyim şimdi senin yazdığını okuyunca iyice hevesim arttı :)) bizde almak istiyoruz ama cinsiyeti belli olsun ondan sonra diye erteliyoruz. ama ufak tefek de olsa bişeyler alınabilir.
ilk fırsatta ben de bişeyler bakıcam :1::1:
bu arada biz de 3 aylık olduk teyzesii

Canım benim bebeğine duacıyım. Allah'ım koruyacak onu merak etme sen. Kan testini yaptırırsın, daha iyi bir ultrasona girersin ozaman bebeğinin iyi olduğunu görürsün merak etme sen. Burada drun ultrasondan bakıp boş gebelik dedikten sonra daha iyi bir cihazda bebeğinin kalp atışlarını duyanını biliyorum ben. Sen içini ferah tut. Sıkıntıya girme. Bak gör herşey çok güzel olacak. Benim kuzenime de dediler down sendromlu olacak diye. Oda başka yerlere gitti ve problem olmadığını gördü. Baktın için rahat etmiyor. Üniversite hastanesine git canım.

yazdıklarınızı okuyunca içim rahatlıyor çok sağolun kızlar bende hepimizin bebeği için dua ediyorum inşallah rabbim bize verdiği emaneti korur gözetir bizimde sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder hayırlısıyla ......:nazar:

kızlarr bizde bugün sabahtan doktora gittik bebişimizi gördük büyümüş 17 mm olmuş bende kansızlık çıkmıştı doktor ilaç verdi kullanıp kullanmada kararsızım doğal yollarla kan yapıcı şeylermi yesem diyorum bizide 1 ay sonra ikili teste çağırdı doktor

benim de ilk hamileliğimde kansızlık vardı.normalde ileriki aylarda her hamileye kan ilacı veriliyo zaten.ben günde 2 tane kullanmama rağmen yükselmemişti kan değerim.sabahları keçiboynuzu pekmezi yiyodum.iyi kan yapar demişlerdi.ama doğuma girdiğimde yine sınırın altındaydı değerim.sen de dr.un verdiyse kullan bence.ilerde başlayacaksın zaten biraz erken başlamış oursun...

yazdıklarınızı okuyunca içim rahatlıyor çok sağolun kızlar bende hepimizin bebeği için dua ediyorum inşallah rabbim bize verdiği emaneti korur gözetir bizimde sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder hayırlısıyla ......:nazar:

Amin arkadaşım inşallah... Sen hiç merak etme dediğim gibi. Herşey çok güzel olacak... Hepimiz de senin ve bebişin için dua ediyoruz. En az kendimizinkine ettiğimiz kadar merak etme :)

arkadaşlar benim yüzüm sivilce doldu yaa.var mı aranızda böyle olan? ergenlik dönemindeki kızlar gibiyim valla:1: gerçi benim o zamanlarda bile bu kadar sivilcem çıkmamıştı:9:hamilelikle alakası var mıdır bu sivilcelenmenin??

kızlar ben hamileliğim süresince fazla kilo almak istemiyorum zaten almamda gerekli sağlık sebebiyle hamile kalmadan önce 64 kiloydum boyum 167 sonra 66.600 olduk bu bana fazla geldi diyetisyene başvurdum bir diyet listesi hazırladık tabi bir sürü testten sonra ama bana habire yiyormuşum gibi geliyor normalde öyle yemeği yemeyen ben 6 öğüne alışamıyorum birde çok ekmek yazdı günde 9 ince dilim bu nerdeyse tam bir ekmek yapıyor ben normalde kahvaltıda iki akşam yemeğinde iki dilim dört dilim ekmek yerdim sizce banaverdiği liste işe yararmı .birde tüm arkadaşlara tavsiyem günde 3 kase yoğurt yada 3 bardak süt mutlaka alın çok önemliymiş bebek için ve anne için haberiniz olsun.....:18:

ve sonunda arkadaşlar iş yeride ilk kusmamızı yaptık bizim çaycıyla patronun kızıda yanımda oturuyordu meğer yanların da biri kusunca onlarda kusarmış toplu kusmamızı gerçekleştirdik ne gülecemi bildim ne kusacağımı gülmekten öldük:9::9::9::9::9::9::9:

Sabahtan beri yemek programlarina bakip duruyorum,biri bitiyor biri basliyor ama ben ne yazikki bulantilardan hic bir sey yiyemiyorum,midemde de tas var sanki,agzimda aci bir tat,hic gecmiyor.:14: o kadar ozledim ki tat alarak zevkle canimin istedigini yemeyi...inanin ruyalarimda ziyafet sofralarinda goruyorum kendimi,kizlar kilo alicam diye kendinize asiri dert etmeyin inanin yemek yiyememek o kadar kotu bir sey ki,surekli istifra,agizda aci tat,cok kotu...cok yemeyi tercih ederdiniz en azindan kendin durabilirsin,bu cok fena,gelsin su 3. Ay artik bitsin bu eziyet,surekli hasta gibiyim yaa... :2:

ve sonunda arkadaşlar iş yeride ilk kusmamızı yaptık bizim çaycıyla patronun kızıda yanımda oturuyordu meğer yanların da biri kusunca onlarda kusarmış toplu kusmamızı gerçekleştirdik ne gülecemi bildim ne kusacağımı gülmekten öldük:9::9::9::9::9::9::9:

ayy çok güldüm yaa..gerçekten onlar da mı kustu seninle:9: okuyunca gülmekten ağrılar girdi karnıma bi de o anı yaşasam ne olurdu acaba:9::9:

Back
X