• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

Ahh canım.. En iyi ben anlıyorum seni. Gurbette olmak berbat bir şeymiş. Benim ilk senem. Hamile kalmadan önce bu kadar sorun değildi her şey. Ama hamilelik çok zorlaştırıyor işleri. Sen de anlatmışsın, bulamadığın yiyecekler hamileyken insanı çok üzüyor. pide, lahmacun nerdee.. Benim bulunduğum yerde patates, soğan, havuç, lahanadan başka sebze yok. İnanabiliyor musun? Arada domates oluyor, o da başka ülkeden getirtiliyor. Benim canım hep sebze yemekleri, limonlu salatalar çekiyor. Hergün aklıma geliyor.

Haziranda Türkiye'ye tatile gideceğim inşallah. Anneme söyledim, şimdiden bakla koydu buzluğa kadıncağız. Dedim et yapmayın sakın. Çünkü buradakiler etten başka bir şey yemiyor. Gına geldi artık.

Dün eşimle konuştuk başka bir yere mi gitsek. Gidersek yine başka bir ülkeye gidebilirmişiz. Orası da buradan iyi olur ya da daha kötü olur.. Artık bahtımıza ne çıkarsa. Hem benim burada kalmam lazım. Okul için. Mecburum yani. Ama Türkiye'deki imkanları, yemekleri o kadaar çok özledim ki.
Siz ne güzel Türkiye'ye dönüyormuşsunuz. İnşallah her şey daha iyi olur. Hayırlısıyla bebiğini kucağına alırsın canım, inşallah.

Bende hamile olmadan once bu ulkeye gayet guzel uyum sagliyordum.hic bir sikayetim yoktu.kayinvalidem yanimdaydi ve oz annem gibi davraniyordu.ben senden daha sansliymisim.sebze yonunden bu ulke cok zengin.ama hamilelikte halim olmadigi icin ve tiksindigimden ne pisirebiliyorum ne de dograyip salata yapabiliyorum.sen hangi ulkedesin? merak ettim eti cok yiyen ulke neresi ki? baska ulke olarak avrupa ulkelerine belki uyum saglarsin.gerci hayirlisi neyse o olsun canim.bu arada hamile kalmasaydim bizim turkiyeye tatil icin bile olsa gidis planimiz yoktu,pat diye karar verdik.kismet iste.Insallah senin icinde oyle olur canim.madem patates var bol bol patates yemekleri pisir ben cok severim patatesi ve mide bulantima cok iyi geliyor..

Canım zor gurbette yaşamak. Biz de 2 yıl ABD'de yaşamıştık. Orda Türk market falan olmasına rağmen yeme içme işi sıkıntı oluyordu. Ama Korelileri çok severdim ben. Hala görüştüğüm arkadaşlarım var Koreli. Bu arada Kimchiyi ben de sevmiştim. Acılı lahana turşusu gibi bişeydi sanırım.
Biz de %90 ihtimalle yazın 3 yıllığına Kanadaya taşınıyoruz. Doğum muhtemelen orda olacak. Durumumuz çok karışık. Dün doktorumla konuştum, büyük ihtimalle seni normal doğuma zorlarlar dedi. Oğlum sezeryanla olmuştu. Off daha ülkeye alışmadan doğum... Zor olacak. Bir de oğlumu düşünüyorum. Psikolojisi altüst olmaz umarım. Hayırlısı olsun......
Eki Görüntüle 369752

burada da yabanci marketler var ama turk urunlerini gorsen gulmekten yarilirsin ismini duymadigim markalar ve kalitesi paketinden belli olan urunler 5 kati fiyata satiliyor.bi kere yanilip aldim peynir varya sadece bir kere agzima attim gerisi cope...oyle igrenctiki yencek hali yoktu.Bende korelileri severim ama uzaktan :D onlarin icinde yasamadikca gercek yuzlerini goremezsin.uzaktan olunca sanki daha sicakkanli ve icten oluyorlar.ben korede hem calisip hem onlarla yasiyorum(komsularim) hele 40 yasini asmis acumma'lar yani teyzeler evlerden uzak olsun.ama pazara gittigimde ayakustu muhabbetlerine doyum olmaz.dedigim gibi cok samimi olup iclerine cok girmezsen arkadasliklari iyidir.acikcasi ben turkiyeye sadece yemek icin donmek istiyorum.burada hersey cok sistemli ve duzenli.sokaklar tertemiz,metrolar ve otobusler dakikasina gore geliyor.gecikme yada durmama gibi olasilik yok.cantan agzina kadar acik cuzdaninda tam ucta olsa dahi hirsizlik olmadigi gibi yanlislikla cuzdanini dusursen mutlaka bulan kisi ya polise gider ya da sana ulasip teslim eder.polisler islerinde cok iyi.kore vatandasina kufur etsen dahi cezasi var.tokat atmak ise 5 yil hapis.ben yabanciyim diye devlet abna bir akil hocasi polis verdi.polis arkadasimla cok iyi vakit gecirip bana ulkedeki kurallari ve yararlanacagim avantajlari ogretiyor.her ay yabanci gelinlerle toplantilar yapip yemege goturuyorlar sonrasinda tiyatroya ve eve giderken hediyeler dagitiliyor.ben hamilelik kayidi yaptirdim 500 dolar aylik yardim yapiyorlar.hastane doktorlari haftada bir telefonla durumumu soruyorlar.yabanci gelin oldugum icin kiliselerde bedava korece kurs veriliyor ve bazi kiliseler ben kabul edersem aylik para yardimi ediyorlar.kore devleti yabanci gelinler icin ucretsiz yemek kurslari kore el sanatlari kurslari,dikis nakis gibi kurslar aciyor.ben yemek kurslarina gitmistim.daha bir cok avantaji var ama ben hem ailemi ozledim hem yemekleri.2 yil hic goremedim gidemedim.hamile kalinca isten cikmak zorunda kaldim evde tek oturunca bunalima girdim.birde bu ulkede keske domuzlar kacsa gitse de sadece deniz urunleri,tavuk ve sigir eti yeseler :P :1:

Kızlaaaar ben de dün doktora gittim. Herşey yolundaymış çok şükür. 2 hafta sonra ense kalınlığı için gidicem inş. Bu da bebişimin resmi. Ayak parmaklarına kadar gördük vallaaaa:nazar::nazar::nazar:

Masallah canim.Darisi bizimkilerin basina olsun.insallah bizlerde bebislerimizin parmaklarina kadar goruruz.

Canım doktor sana süt ve süt ürünlerini yasaklamış gibi görünüyor neden yasakladınız diye sordunmu? Laktoz duyarlılığı olabilir mi sende ,bence tekrar bir sor doktoruna aşağıya bu konu hakkında yazı kopyaladım bir bak istersen..benım cevremde bır cok kısıde laktoz alerjisi varda oradan çağrışım yaptı,süt ve süt ürünleri yasak kalsıyumu baska yollardan temin ediyorlar...

Hamilelik ve laktoz duyarlılığı
Laktoz, bağırsakta laktaz enzimi tarafından parcalanan süt şekerine verilen isimdir. Laktaz ince bağırsak hücreleri tarafından üretilir ve eksikliği durumunda laktoz bağırsakta parçalanamaz ve emilimi yapılamayarak kana karışamaz. Bu duruma laktoz intoleransı denir, yani vücut laktoz adı verilen süt şekerini tolare edemez.

Temel anlamda laktoz intoleransı süt yada süt ile üretilmiş ürünleri sindirmede güçlük çekmek yada sindirememek anlamına gelir. Laktaz ince bağırsak yüzeyinde bulunur. Bu enzimin seviyesi doğumda en yüksek iken yaklaşık 2 yaşından itibaren zamanla azalır. Genetik geçiş gösteren laktaz eksikliği de mevcuttur, ancak bu çok nadir görülen bir durumdur, ayrıca bazı sindirim sistemi hastalıklarıda bağırsak mukozasını bozarak laktaz eksikliğine neden olabilir.

Ne gibi problemlere sebep olur?

Eğer bağırsaklarda laktaz aktivetisi yoksa veya düşükse gaz ve şişkinlik başta olmak üzere ishal, bulantı gibi bazı sindirim sistemi yakınmalarına yol açar. Bu yakınmalar laktoz içeren (süt, yoğurt, peynir, margarin, bazı hazır gıdalar, tereyağ, süttozu, bazı ekmek türleri ve hamur ürünlerive çikolata) besinleri aldıktan 30 ile 120 dakika sonra ortaya çıkar.

Hamileliğin laktoz metabolizması üzerindeki etkisi sabit değildir. Her kişide farklı durumlar ortaya çıkabilir. Daha önceden sorun yaşamadığı halde hamilelik sırasında sütü sindirmede güçlük yaşamaya başlayan kişiler olduğu gibi tam tersi şekilde laktoz intoleransının hamilelikte daha iyiye gittiğini bildiren kadınlar da vardır. Burada önemli olan rahatsızlığının nedeninin laktoz metabolizmasında ortaya çıkan bir sorun mu yoksa gebeliğe bağlı diğer sindirim sorunları mı olduğunun ayrımının doğru yapılmasıdır. 1996 yılında yapılan bir araştırmada laktoz intoleransı olan kadınların hamileliklerinin son dönemlerinde laktozu hamilelik öncesi döneme göre daha kolay tolere ettikleri, doğumdan bir süre sonra ise durumun eski haline döndüğü saptanmıştır. nedeni tam olarak bilinmeyen bu durumun olası nedenleri arasında barsak hareketlerinin yavaşlaması ve dolayısı ile laktozun barsaktan geçiş süresinin uzaması ile barsaklardaki bakterilerin yüksek laktoz alımına gösterdikleri uyum olabileceği ileri sürülmüştür.

Ne yapmalıyım?

Eğer laktoz intoleransı nedeni ile süt içemiyorsanız endişelenmeyin. Hamilelikte süt önemli bir kalsiyum kaynağı olmakla birlikte kalsiyum almak için tek yöntem değildir. Diğer pekçok yol ile vücudunuzun ve bebeğinizin gerek duyduğu kalsiyumu alabilirsiniz.

Sütü az miktarlarda içmeye çalışın. Laktoz intoleransı olan pekçok insan bir seferde yarım bardak ya da daha az sütü tolere edebilmektedir. Günde 3-4 defa azar azar içmeyi deneyin

Piyasada satılan laktazlı ya da laktozu azaltılmış sütleri içmeyi deneyin. Light süt içtiğinizde yeterli kalsiyumu alırken hem gereksiz yağ almamış olursunuz hem de daha kolay sindirebilirsiniz.

Sütü yemeklerle birlikte içmeyi deneyin. Genelde yemekle birlikte alınan süt daha kolay sindirilir.

Bakterilerle fermente edilmiş yoğurt, beyaz peynir gibi süt ürünleri süte göre çok daha kolay sindirilir.

Kalsiyum ile desteklemiş meyve suları içebilirsiniz.

Tüm bu yöntemlerin başarısız olması durumunda ise kalsiyum içeren vitaminler kullanabilirsiniz.

Ay canim ya bir de benim icin zahmete girip arastirmissin ama ben laktoza karsi bir allerjim yok.aksine midem agrisa yada bulansa sut yada tuzlu peynir cok iyi gelir.bu ulkede cocuklardan baska kimse sut ve urunlerini hic tuketmez.cunku asya irkinin allerjisi vardir.sut ictiklerinde yada yogurt yediklerinde hemen karinlari agrir ishal olur 2 gun ishalden kurtulamazlar.ama ben sutle buyumus biriyim farkliyim ve bebegimin dogal yollardan vitamin ve calsiyum almasini istiyorum.bir sonraki gidisimde diyecegim.siz yasakladiniz ama ben gunde 2 bardak balli sut iciyorum diye.beni dovecek degil ya :1:

hoşbulduk canım bikaç gündür öyle hızlı ilerliyor ki sayfalar yazdıklarım kaynıyor.. ben de nefret ettim valla yeni imzalardan,hem her sayfada 3 -4 mesaj oluyor,hem arkadaşların tam haftasını göremiyoruz,hem de çok kalabalık bi bilgi. o bilgilere zaten gebelik org veya diğer sitelerden detaylıca ulaşılabiliyor ki...valla darılmayın alınmayın ama kişisel fikrim bu...çok karışık ve tekrarlayan bilgi..

merhaba arkadaşım...

bu yorumunu okuduktan sonra hak verdim ve sildim gün gün bebk gelişimi veren yazıyı. haklısın cünkü neredeyse 1 mesajlık yer kaplıyor ve 4 mesajda bir sayfa atlıyordu. uyarı için teşekkürler :46:

Sabahtan beri yemek programlarina bakip duruyorum,biri bitiyor biri basliyor ama ben ne yazikki bulantilardan hic bir sey yiyemiyorum,midemde de tas var sanki,agzimda aci bir tat,hic gecmiyor.:14: o kadar ozledim ki tat alarak zevkle canimin istedigini yemeyi...inanin ruyalarimda ziyafet sofralarinda goruyorum kendimi,kizlar kilo alicam diye kendinize asiri dert etmeyin inanin yemek yiyememek o kadar kotu bir sey ki,surekli istifra,agizda aci tat,cok kotu...cok yemeyi tercih ederdiniz en azindan kendin durabilirsin,bu cok fena,gelsin su 3. Ay artik bitsin bu eziyet,surekli hasta gibiyim yaa... :2:

aynı duyguları paylaşıyorumm Allah bize kolaylık versinn sabahtan beri sadece 1 bardak süt içtim ama sabahtan beri 3 defa çıkardımm..

açlıktan ölücem sankii:(( yemek yemek istiyorumm rahat rahat..... şu 1 ayımda geçseydi.... bi de üstüne eşim 3 gündür yok tek başıma halim de yok hiç bişi yapamıyorum:(

aynı duyguları paylaşıyorumm Allah bize kolaylık versinn sabahtan beri sadece 1 bardak süt içtim ama sabahtan beri 3 defa çıkardımm..

açlıktan ölücem sankii:(( yemek yemek istiyorumm rahat rahat..... şu 1 ayımda geçseydi.... bi de üstüne eşim 3 gündür yok tek başıma halim de yok hiç bişi yapamıyorum:(

merhaba arkadaşım...

benim ilk hamileliğim öyleydi. hiçbir şey yiyemez su içemez berbat haldeydim... . haftada ( ayrca bazı sağlık sorunlarından dolayı ) bebek karnımda öldü ve kürtaj oldum. işin açıkçası istifra edicem diye de pek yiyemiyordum. ama şuan öyle değil. aklına düşen ne yemek varsa atıştırmalık vs onları tüketmeye çalış. içinde katkı maddesi olan ürünleri mesela yemiyorum ben ( sucuk, salam vs. ) kokusu bile çok kötü yapıyor... su içemiyorum ben bunu da üzüm ve kayısıyı kaynatıp suyunu içerek karsılamaya calısıyorum ya da hoşaflarla falan.. suyu anca yemek aralarında folic asid alırken içebiliyorum. bulantılarım var ama rabbime binlerce kere şükürler olsun ki önceki hamileliğime göre haftada bilemedin gün istifra ediyorum. istifra etsem de yılmadan bişiler atıştırıyorum... eşinin yanında olamamasına üzüldüm ama nolur salmayın kendinizi. bebişlerin bizlere ihtiyacı var beslenebilsinler ki sağlıklı olsunlar değil mi ?

hayırlı olsun, sağlıcakla kucağına al inşallah.
zaten bişeyler alma konusunda acayip hevesliyim şimdi senin yazdığını okuyunca iyice hevesim arttı :)) bizde almak istiyoruz ama cinsiyeti belli olsun ondan sonra diye erteliyoruz. ama ufak tefek de olsa bişeyler alınabilir.
ilk fırsatta ben de bişeyler bakıcam :1::1:
bu arada biz de 3 aylık olduk teyzesii

amaannn al yeşil al beyaz al sarı all :))) maksat heves iştee napalımm :))) nerdeyse aldığım şeyleri sallaya sallaya dolaşcaktım kime hava atıyosammm :)) hayırlısı olsunnmaşallah abla yada abi gelio benimkine deseneee öptümm bebişii :)))

kızlar allah kolaylık versin sizlere, 9. haftamdayım ve halen bulantım yok, bırak kusmayı midem bile hiç bulanmyor

bebişlere alıs veriş yapmanın verdiği keyif hiç birşeyde yok bende kız olarak hissediyorum bebişimi pembe tulum ve kırmızılı beyazlı çiçekli tulum oldım çok güzel teyzemde battaniye tulum v.s gibi seyler almıs biberon ve yeme takımımızıda annem almıs baya bıseyımız oldu sımdıden arada sırada bakıyorum cok hosuma gıdıyor 1 lokma kıyafetler :emir_bebek:

bennn baktım 0-3 aylıklarr minnancıkk eşime dedim bzm cocuk bunların içine grmezz diye cok küçükler yaa el kadar sankii bebişe olmıcakmış gibi gelio kıyafetler bana :)) oyuncak bebek kıyafetleri gibiii:emir_bebek:

merhaba arkadaşım...

benim ilk hamileliğim öyleydi. hiçbir şey yiyemez su içemez berbat haldeydim... . haftada ( ayrca bazı sağlık sorunlarından dolayı ) bebek karnımda öldü ve kürtaj oldum. işin açıkçası istifra edicem diye de pek yiyemiyordum. ama şuan öyle değil. aklına düşen ne yemek varsa atıştırmalık vs onları tüketmeye çalış. içinde katkı maddesi olan ürünleri mesela yemiyorum ben ( sucuk, salam vs. ) kokusu bile çok kötü yapıyor... su içemiyorum ben bunu da üzüm ve kayısıyı kaynatıp suyunu içerek karsılamaya calısıyorum ya da hoşaflarla falan.. suyu anca yemek aralarında folic asid alırken içebiliyorum. bulantılarım var ama rabbime binlerce kere şükürler olsun ki önceki hamileliğime göre haftada bilemedin gün istifra ediyorum. istifra etsem de yılmadan bişiler atıştırıyorum... eşinin yanında olamamasına üzüldüm ama nolur salmayın kendinizi. bebişlerin bizlere ihtiyacı var beslenebilsinler ki sağlıklı olsunlar değil mi ?

sağol canım:29: benimde 2 kaybım var geçen hamileliğimde toplasan üç defa sadece bulantı olmuştu sanırım her bebek farklı hissettiriyo
bunda günde 3-4 defa çıkarıyorum geriye kalan zaman içndede çok feci bulanıyorum.. benim dr folik asitide bıraktırdı oda bulantı yapıyomuş, yinede Rabbime şükrediyorum yeterki bebişim sağlıklı olsun dayanıcam ben diyorum...
sadece çubuk ve beyaz leblebi atıştırıyorum öyle canımın istediği bişi yok olsada kalkıp yapıcak kolumu kaldırıcak halim yok Rabbim kuvvet verir inşallahh :31:

sağol canım:29: benimde 2 kaybım var geçen hamileliğimde toplasan üç defa sadece bulantı olmuştu sanırım her bebek farklı hissettiriyo
bunda günde 3-4 defa çıkarıyorum geriye kalan zaman içndede çok feci bulanıyorum.. benim dr folik asitide bıraktırdı oda bulantı yapıyomuş, yinede Rabbime şükrediyorum yeterki bebişim sağlıklı olsun dayanıcam ben diyorum...
sadece çubuk ve beyaz leblebi atıştırıyorum öyle canımın istediği bişi yok olsada kalkıp yapıcak kolumu kaldırıcak halim yok Rabbim kuvvet verir inşallahh :31:

doğum tarihlerimiz hemen hemen aynı sanırım senin de 28 ekim olarak geçiyor. rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım. benim 6. haftadayken belki şaka gibi gelecek ama mide bulantımı bildiğin ( belki yememem gerekirdi ama :50: ) Doritos baharatlı yedim bastırdı ve cezerye... geçen hafta da öyle bi acaip oldum bu hafta da portakal müptelası oldum resmen :D uyumadan önce bir portakal bir armut... aklımdayken nane şekeri mide bulantısını geçici bastırıyor. aşırıya kaçmadan elinin altında bulundurabilirsin. ben yemek yaparken falan nane şekeri ile bastırabiliyorum anca bulantıları :(

doğum tarihlerimiz hemen hemen aynı sanırım senin de 28 ekim olarak geçiyor. rabbim yar ve yardımcın olsun arkadaşım. benim 6. haftadayken belki şaka gibi gelecek ama mide bulantımı bildiğin ( belki yememem gerekirdi ama :50: ) Doritos baharatlı yedim bastırdı ve cezerye... geçen hafta da öyle bi acaip oldum bu hafta da portakal müptelası oldum resmen :D uyumadan önce bir portakal bir armut... aklımdayken nane şekeri mide bulantısını geçici bastırıyor. aşırıya kaçmadan elinin altında bulundurabilirsin. ben yemek yaparken falan nane şekeri ile bastırabiliyorum anca bulantıları :(

evet bende aldım olipsnin nane şekerini ilk haftalar çok işime yaradı ama şimdi oda bi fayda etmiyo dr da bulantı iyi diyip duruyo sanırım beni rahatlatmak için:)

doritos deniyim bi bakıyım :) kalkıp zorlıcam şimdi kendimi patates haşlaması filan yapıyım bari....

evet bende aldım olipsnin nane şekerini ilk haftalar çok işime yaradı ama şimdi oda bi fayda etmiyo dr da bulantı iyi diyip duruyo sanırım beni rahatlatmak için:)

doritos deniyim bi bakıyım :) kalkıp zorlıcam şimdi kendimi patates haşlaması filan yapıyım bari....

bulantı iyidir tabi bebişin ( bazı kişilerde bulantı olmaz ki onları cok özenirim ) kalp atışlarının olduğunu gösterir :)

mesela annemde bulantı hiç olmamış ne bana hamileyken ne de kardeşime... ama anneannem deli gibi istifra edermiş :( ben de ona çekmişim... olsun bebişler sağlıklı olsunlar da ben istifraya bulantıya razıyım ki her istifra sonrası rabbime şükrediyorum... ( biraz komik gelebilir ama öyle... )

bulantı iyidir tabi bebişin ( bazı kişilerde bulantı olmaz ki onları cok özenirim ) kalp atışlarının olduğunu gösterir :)

mesela annemde bulantı hiç olmamış ne bana hamileyken ne de kardeşime... ama anneannem deli gibi istifra edermiş :( ben de ona çekmişim... olsun bebişler sağlıklı olsunlar da ben istifraya bulantıya razıyım ki her istifra sonrası rabbime şükrediyorum... ( biraz komik gelebilir ama öyle... )

aynen bende her defasında şükrediyorumm :) biyandan kıvranıyorum biyandan şükrediyorum:) bizdede ananem, annem ,teyzem ve halam benim gibilermiş benimde onlara benzemem kaçınılmazdı:) geçen annemi arayıp sen bana hamileyken çektirdiklerim için özür diliyorum dedimm annem sadece 17 yaşında bunları yaşamış ben koca kızım mızmızlanıyorumm:))

aynen bende her defasında şükrediyorumm :) biyandan kıvranıyorum biyandan şükrediyorum:) bizdede ananem, annem ,teyzem ve halam benim gibilermiş benimde onlara benzemem kaçınılmazdı:) geçen annemi arayıp sen bana hamileyken çektirdiklerim için özür diliyorum dedimm annem sadece 17 yaşında bunları yaşamış ben koca kızım mızmızlanıyorumm:))

:))) Allah iyiliğini versin emi :)) koca kız oldum mızmızlanıyorum falan... unutmadan yemeye basladın mı ? cipsi ? dilerim iyi gelir... az önce de söyledi mhoş ama, benim bebişin canının istediklerini yiyeyim ayıla bayıla gidiyo ama kendi istediklerimi yiyeyim vücuttan anında tahliye... bunu denedin ya da düşündün mü hiç ?:49:

:))) Allah iyiliğini versin emi :)) koca kız oldum mızmızlanıyorum falan... unutmadan yemeye basladın mı ? cipsi ? dilerim iyi gelir... az önce de söyledi mhoş ama, benim bebişin canının istediklerini yiyeyim ayıla bayıla gidiyo ama kendi istediklerimi yiyeyim vücuttan anında tahliye... bunu denedin ya da düşündün mü hiç ?:49:

evet canım 3 tanecik yedim cips sanki iyi gibi geldi çok sağol valla ara ara atarım ağzıma ... bebeğin canı ne istiyo benim ki ne istiyo ayırt edemiyorum kii:)) ama doğru zorlanarak yada isteksiz yemek zorunda olduklarım daha çabuk çıkıyo...

dün kayınvalidem aradı sana yarın bi yemek adı söyledi yapıyımmı diye tamam dedim iyi öğlen 12 de getiririm dedi sağolsun halaa ne gelen var ne giden :) insan gurbete gelin gitmesin kimsee öz anne gibi olamıyo .. eşimde yokk günlerdir öyle yapayalnız kalıyorum tek tesellim bebeim olunca o bana yoldaş olucak inşallahh bu gurbette:)

arkadaşlar benim yüzüm sivilce doldu yaa.var mı aranızda böyle olan? ergenlik dönemindeki kızlar gibiyim valla:1: gerçi benim o zamanlarda bile bu kadar sivilcem çıkmamıştı:9:hamilelikle alakası var mıdır bu sivilcelenmenin??
çok normal,okumadın mı hiç sitelerde.. ben hep okuyorum sizdeki değişimler bebkteki değişim ler diye kısımlar var... bazı kişilerde sivilce olurmuş. bende pütür pütür bi bozulma var sanki ama sivilce değil...
kızlar allah kolaylık versin sizlere, 9. haftamdayım ve halen bulantım yok, bırak kusmayı midem bile hiç bulanmyor

maşallah.sen de benim gibisin.. amaaaaaaaaa ilki 9+ larda olmak üzere 4- 5 bulantı ve hepsinde de kusma yaşadım.. pek güvenme.inşallah olmaz.. benim annemde çok kötüymüş. geçen hafta yanımdaydı allah allah nasıl hamilesin sen dedi...onun burnundan bile gelmiş afedersiniz...

arkadaşlar benim yüzüm sivilce doldu yaa.var mı aranızda böyle olan? ergenlik dönemindeki kızlar gibiyim valla:1: gerçi benim o zamanlarda bile bu kadar sivilcem çıkmamıştı:9:hamilelikle alakası var mıdır bu sivilcelenmenin??

canım ben de bugün okudum. yüzünüzde değişiklik olabilir ya gerginlik yada sivilce yazıyodu. ben de sivilce yok ama çillerim çoğaldı.

kızlar ben hamileliğim süresince fazla kilo almak istemiyorum zaten almamda gerekli sağlık sebebiyle hamile kalmadan önce 64 kiloydum boyum 167 sonra 66.600 olduk bu bana fazla geldi diyetisyene başvurdum bir diyet listesi hazırladık tabi bir sürü testten sonra ama bana habire yiyormuşum gibi geliyor normalde öyle yemeği yemeyen ben 6 öğüne alışamıyorum birde çok ekmek yazdı günde 9 ince dilim bu nerdeyse tam bir ekmek yapıyor ben normalde kahvaltıda iki akşam yemeğinde iki dilim dört dilim ekmek yerdim sizce banaverdiği liste işe yararmı .birde tüm arkadaşlara tavsiyem günde 3 kase yoğurt yada 3 bardak süt mutlaka alın çok önemliymiş bebek için ve anne için haberiniz olsun.....:18:

canım eğer sana 6 dilim ekmek fazla geliyorsa sen 4 ye hatta doktorun verdiği porsiyonları küçültebilirsin. ama 6 öğün yemen gerekiyorsa 6 öğün ye. mutlaka onların bi bildiği vardır.

ve sonunda arkadaşlar iş yeride ilk kusmamızı yaptık bizim çaycıyla patronun kızıda yanımda oturuyordu meğer yanların da biri kusunca onlarda kusarmış toplu kusmamızı gerçekleştirdik ne gülecemi bildim ne kusacağımı gülmekten öldük:9::9::9::9::9::9::9:

benimde mide bulantılarımın tavan yaptığı haftada iş yerindede çıkarttım ama şükür kimseye yakalanmadım. :1::1:

Sabahtan beri yemek programlarina bakip duruyorum,biri bitiyor biri basliyor ama ben ne yazikki bulantilardan hic bir sey yiyemiyorum,midemde de tas var sanki,agzimda aci bir tat,hic gecmiyor.:14: o kadar ozledim ki tat alarak zevkle canimin istedigini yemeyi...inanin ruyalarimda ziyafet sofralarinda goruyorum kendimi,kizlar kilo alicam diye kendinize asiri dert etmeyin inanin yemek yiyememek o kadar kotu bir sey ki,surekli istifra,agizda aci tat,cok kotu...cok yemeyi tercih ederdiniz en azindan kendin durabilirsin,bu cok fena,gelsin su 3. Ay artik bitsin bu eziyet,surekli hasta gibiyim yaa... :2:

benim mide bulantılarım biraz hafifledi hatta bu sabah bulanmadı diye stres yaptım. artık 12. hafta sanırım yavaş yavaş kesilecek ama ağzımdaki o acı tat olduğu gibi duruyo :(( gerçi hamilelik belirtilerim birden kesilince de telaş yapıyorum o yüzden şuan ağzımdaki tatdan şikayetçi değilim :1::1:

Tatlicik seninle ayni gunlerdeyiz bende bugun ultrasona gore 8.Haftanin birinci gunundeyim.kimse beni anlamiyor etrafimda biliyor musun,arkadaslarim falan cik gez psikolojikmen yapiyorsun bunlari bilmem ne diyor,ne psikolojigi yaa,cekmeyen anlamiyor,bir de sinirlendiriyorlar.daha 2 ayimiz doldu su ucuncu ayin gecmesi icin dua ediyorum ve gecmezse diye korkuyorum.Allaha herzaman sukrediyorum orasi ayri tabii,ama su hamileligimizi de guzelce gezerek tadini cikararak yiyerek icerek gecirecegim gunleri iple cekiyorum.Allah hepimize yardimci olsun diye yalvariyorum.ve en onemlisi saglikli olsun bebisler.

Ne sans bu bileemezsin ne sans,masaallah diyelim.

evet canım 3 tanecik yedim cips sanki iyi gibi geldi çok sağol valla ara ara atarım ağzıma ... bebeğin canı ne istiyo benim ki ne istiyo ayırt edemiyorum kii:)) ama doğru zorlanarak yada isteksiz yemek zorunda olduklarım daha çabuk çıkıyo...

dün kayınvalidem aradı sana yarın bi yemek adı söyledi yapıyımmı diye tamam dedim iyi öğlen 12 de getiririm dedi sağolsun halaa ne gelen var ne giden :) insan gurbete gelin gitmesin kimsee öz anne gibi olamıyo .. eşimde yokk günlerdir öyle yapayalnız kalıyorum tek tesellim bebeim olunca o bana yoldaş olucak inşallahh bu gurbette:)

canım illa gurbette olunca değil valla istisnalar vardır ama bende şunu öğrendim kayınvaliden her zaman kayınvaliden annen değil yani. bakma lafta anne diyoruz ama ne o bizim annemiz oluyo nede biz onun kızı oluyoruz.

Back
X