- 15 Ağustos 2009
- 187
- 20
- 118
Ahh canım.. En iyi ben anlıyorum seni. Gurbette olmak berbat bir şeymiş. Benim ilk senem. Hamile kalmadan önce bu kadar sorun değildi her şey. Ama hamilelik çok zorlaştırıyor işleri. Sen de anlatmışsın, bulamadığın yiyecekler hamileyken insanı çok üzüyor. pide, lahmacun nerdee.. Benim bulunduğum yerde patates, soğan, havuç, lahanadan başka sebze yok. İnanabiliyor musun? Arada domates oluyor, o da başka ülkeden getirtiliyor. Benim canım hep sebze yemekleri, limonlu salatalar çekiyor. Hergün aklıma geliyor.
Haziranda Türkiye'ye tatile gideceğim inşallah. Anneme söyledim, şimdiden bakla koydu buzluğa kadıncağız. Dedim et yapmayın sakın. Çünkü buradakiler etten başka bir şey yemiyor. Gına geldi artık.
Dün eşimle konuştuk başka bir yere mi gitsek. Gidersek yine başka bir ülkeye gidebilirmişiz. Orası da buradan iyi olur ya da daha kötü olur.. Artık bahtımıza ne çıkarsa. Hem benim burada kalmam lazım. Okul için. Mecburum yani. Ama Türkiye'deki imkanları, yemekleri o kadaar çok özledim ki.
Siz ne güzel Türkiye'ye dönüyormuşsunuz. İnşallah her şey daha iyi olur. Hayırlısıyla bebiğini kucağına alırsın canım, inşallah.
Bende hamile olmadan once bu ulkeye gayet guzel uyum sagliyordum.hic bir sikayetim yoktu.kayinvalidem yanimdaydi ve oz annem gibi davraniyordu.ben senden daha sansliymisim.sebze yonunden bu ulke cok zengin.ama hamilelikte halim olmadigi icin ve tiksindigimden ne pisirebiliyorum ne de dograyip salata yapabiliyorum.sen hangi ulkedesin? merak ettim eti cok yiyen ulke neresi ki? baska ulke olarak avrupa ulkelerine belki uyum saglarsin.gerci hayirlisi neyse o olsun canim.bu arada hamile kalmasaydim bizim turkiyeye tatil icin bile olsa gidis planimiz yoktu,pat diye karar verdik.kismet iste.Insallah senin icinde oyle olur canim.madem patates var bol bol patates yemekleri pisir ben cok severim patatesi ve mide bulantima cok iyi geliyor..
Canım zor gurbette yaşamak. Biz de 2 yıl ABD'de yaşamıştık. Orda Türk market falan olmasına rağmen yeme içme işi sıkıntı oluyordu. Ama Korelileri çok severdim ben. Hala görüştüğüm arkadaşlarım var Koreli. Bu arada Kimchiyi ben de sevmiştim. Acılı lahana turşusu gibi bişeydi sanırım.
Biz de %90 ihtimalle yazın 3 yıllığına Kanadaya taşınıyoruz. Doğum muhtemelen orda olacak. Durumumuz çok karışık. Dün doktorumla konuştum, büyük ihtimalle seni normal doğuma zorlarlar dedi. Oğlum sezeryanla olmuştu. Off daha ülkeye alışmadan doğum... Zor olacak. Bir de oğlumu düşünüyorum. Psikolojisi altüst olmaz umarım. Hayırlısı olsun......
Eki Görüntüle 369752
burada da yabanci marketler var ama turk urunlerini gorsen gulmekten yarilirsin ismini duymadigim markalar ve kalitesi paketinden belli olan urunler 5 kati fiyata satiliyor.bi kere yanilip aldim peynir varya sadece bir kere agzima attim gerisi cope...oyle igrenctiki yencek hali yoktu.Bende korelileri severim ama uzaktanonlarin icinde yasamadikca gercek yuzlerini goremezsin.uzaktan olunca sanki daha sicakkanli ve icten oluyorlar.ben korede hem calisip hem onlarla yasiyorum(komsularim) hele 40 yasini asmis acumma'lar yani teyzeler evlerden uzak olsun.ama pazara gittigimde ayakustu muhabbetlerine doyum olmaz.dedigim gibi cok samimi olup iclerine cok girmezsen arkadasliklari iyidir.acikcasi ben turkiyeye sadece yemek icin donmek istiyorum.burada hersey cok sistemli ve duzenli.sokaklar tertemiz,metrolar ve otobusler dakikasina gore geliyor.gecikme yada durmama gibi olasilik yok.cantan agzina kadar acik cuzdaninda tam ucta olsa dahi hirsizlik olmadigi gibi yanlislikla cuzdanini dusursen mutlaka bulan kisi ya polise gider ya da sana ulasip teslim eder.polisler islerinde cok iyi.kore vatandasina kufur etsen dahi cezasi var.tokat atmak ise 5 yil hapis.ben yabanciyim diye devlet abna bir akil hocasi polis verdi.polis arkadasimla cok iyi vakit gecirip bana ulkedeki kurallari ve yararlanacagim avantajlari ogretiyor.her ay yabanci gelinlerle toplantilar yapip yemege goturuyorlar sonrasinda tiyatroya ve eve giderken hediyeler dagitiliyor.ben hamilelik kayidi yaptirdim 500 dolar aylik yardim yapiyorlar.hastane doktorlari haftada bir telefonla durumumu soruyorlar.yabanci gelin oldugum icin kiliselerde bedava korece kurs veriliyor ve bazi kiliseler ben kabul edersem aylik para yardimi ediyorlar.kore devleti yabanci gelinler icin ucretsiz yemek kurslari kore el sanatlari kurslari,dikis nakis gibi kurslar aciyor.ben yemek kurslarina gitmistim.daha bir cok avantaji var ama ben hem ailemi ozledim hem yemekleri.2 yil hic goremedim gidemedim.hamile kalinca isten cikmak zorunda kaldim evde tek oturunca bunalima girdim.birde bu ulkede keske domuzlar kacsa gitse de sadece deniz urunleri,tavuk ve sigir eti yeseler
![]()
Kızlaaaar ben de dün doktora gittim. Herşey yolundaymış çok şükür. 2 hafta sonra ense kalınlığı için gidicem inş. Bu da bebişimin resmi. Ayak parmaklarına kadar gördük vallaaaa![]()
Masallah canim.Darisi bizimkilerin basina olsun.insallah bizlerde bebislerimizin parmaklarina kadar goruruz.