• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

Cips zararlı değil mi? Sonuçta patates cipsi de olsa onun hangi şartlarda hazırlandığını bilmiyoruz. Patetates çok yüksek sıcaklıkta kansorejen bir madde salgılıyormuş.
Mısır cipsleri de malum gdo'lu diye sürekli söyleniyor. İçindeki katkı maddelerini saymıyorum bile. Normal insanlar için bile zararlı diyorlar. Bence hazır cips yenileceğine evde yapılsa daha sağlıklı olur.
Kola içen hanımlar da varmış. Kola normal insanlar için bile çok zararlı. İçinde ne olduğu belli değil. Çok yüksek miktarda şeker içeriyor. Ki asit ve asit kaçmasın diye içinde bulunan alkol de cabası.
Bence kola ve cips gibi içinde ne olduğu belirsiz şeylerin alternatifini bulmalıyız. Benim de canım çok istiyor. Ama hamilelikten önce yerken bile vicdan azabı çekiyordum.

valla arkadasım iyi güzel demişsin ama ben sürekli tüket demedim sürekli tükettiğimi de söylemedim. kaldı ki suan tükettiğimiz coğu ürün GDOlu ya da katkı maddeli. kendi toprağında zamanında yetiştirdiğin kendi gübrelediğin kendinin ilaçladığın ürünleri mi tüketiyorsun ki bu kadar tepki verdin anlamadım !

bu arkadasım ewde yalnızmıs ve sürekli istifra ediyormus ben de o durumdaydım bir zamanlar. ilk hamileliğimde o zararlı yeme bu zararlı içme aman dokunur aman söyle böyle ve sonuc sakınan göze cöp battı ve bebeğimi kaybettim. suan hiç kasmıyorum kendimi o nasıl bu nasıl diye ve Rabbime şükürler olsun ki sağlığı yerinde ve normal gelişiminden 2 3 gün önce gidiyor. bu yuzden kasamam yanı dediğim gibi... Tercih meselesi...

şu gsm yok mu şu gsm celocannn...!!!! ne kadar güzel reklamları ya... hani anne baba yolda kızına kızmış baba söyleniyor..benim öyle kzım yok diye diye..sonra annesine görüntülü mesaj geliyor anne bizim bebeğimiz oldu falan diye.. işte o reklamda ağlamaktan mahvoluyorum..izlediniz mi..

bu konuda yalnız değilsin arkadaşım. o reklam çıktığında hemen kanal değiştiriyorum. dayanamıyorum yoksa:14::14::14::14::14:

Kızlar iyi pazarlar diliyorum... Sıcakların gelmeye başladığına sevinsem mi yoksa hamile hamile yanacağımıza yansam mı bilemedim :S

merhaba arkadaslar bende de aksamları cok farklı bir bulantı oluşuyor,midemde bir rahatsızlık hissi,çok yemiş te rahatsız olmus gibi... gündüz iyim aksamları sanki depresyodayım ruh halimde değişiyor.. oysa sizde bu bulantılar genelde sabahları olmuyor mu,benim gibi olan var mı aranızda acaba,sevgiler..

Merhaba cnm bu dediğin durum bende de var. Çalışıyorum ve gündüz hiç birşeyim yok maşallah ama akşam dediklerin bende de oluyor. Dr. a sordum gaz oluşuyordur akşam yemeklerinde baharatlı ve yağlı yeme ayrıca bol su ve az yemeye çalış karnın doymasın dedi
normal bi süreçmiş yani böyle yaparak biraz daha rahatladım cnm sende dene bizimde bebeşler annelerine bi tek akşamları rahat vermiyorlar demek ki :)

merhaba arkadaslar bende de aksamları cok farklı bir bulantı oluşuyor,midemde bir rahatsızlık hissi,çok yemiş te rahatsız olmus gibi... gündüz iyim aksamları sanki depresyodayım ruh halimde değişiyor.. oysa sizde bu bulantılar genelde sabahları olmuyor mu,benim gibi olan var mı aranızda acaba,sevgiler..

Merhaba cnm bu dediğin durum bende de var. Çalışıyorum ve gündüz hiç birşeyim yok maşallah ama akşam dediklerin bende de oluyor. Dr. a sordum gaz oluşuyordur akşam yemeklerinde baharatlı ve yağlı yeme ayrıca bol su ve az yemeye çalış karnın doymasın dedi. ilaçta verdi bu durum için
normal bi süreçmiş yani böyle yaparak biraz daha rahatladım cnm sende dene bizimde bebeşler annelerine bi tek akşamları rahat vermiyorlar demek ki :)

slm kizlar nasilsiniz

ben cok fenayim bulantim hic azalmiyor aksine dahada siddetli hele aksamlari oluyorum resmen psikolojim bozuldu acim bisey yiyemiyorum ne pisiriyorum nede yiyorum cok kotu bir durum zavalli oglum oda bu durumda biraz zorlaniyor.
burasi turkiye gibi degil disardan yemek soyleyelim disardaki yemekler cok kotu resmen depresyondayim.

slm kizlar nasilsiniz

ben cok fenayim bulantim hic azalmiyor aksine dahada siddetli hele aksamlari oluyorum resmen psikolojim bozuldu acim bisey yiyemiyorum ne pisiriyorum nede yiyorum cok kotu bir durum zavalli oglum oda bu durumda biraz zorlaniyor.
burasi turkiye gibi degil disardan yemek soyleyelim disardaki yemekler cok kotu resmen depresyondayim.

Ahhh canim yaaa,yemin ederim cok uzuldum.Allah sana kolaylik,sabir ve acil sifalar versin diyeyim.Kisa zamanda bulantilarin gecer insallah.bende gurbetteyim hemde bayagi uzak yani uzakdogunun kalbi guney koredeyim.bugun ogure ogure yemek yaptim.esim pisirdi ama kokusu beni oldurdu.burnuma pamuklar tikadim ustunede maske taktim yinede bulantiyi azaltmadi.ve yemekte cay tabaginda yedim ve yogurtla domates..gunlerim kraker zencefil sekeri meyvelerle geciyor.biraz dayanacagiz.ama senin durumun benden daha kotuymus.birde kucuk cocugun var.Allah her zaman yaninizda olsun.deprasyona girme.pozitif dusun canim.

valla arkadasım iyi güzel demişsin ama ben sürekli tüket demedim sürekli tükettiğimi de söylemedim. kaldı ki suan tükettiğimiz coğu ürün GDOlu ya da katkı maddeli. kendi toprağında zamanında yetiştirdiğin kendi gübrelediğin kendinin ilaçladığın ürünleri mi tüketiyorsun ki bu kadar tepki verdin anlamadım !

bu arkadasım ewde yalnızmıs ve sürekli istifra ediyormus ben de o durumdaydım bir zamanlar. ilk hamileliğimde o zararlı yeme bu zararlı içme aman dokunur aman söyle böyle ve sonuc sakınan göze cöp battı ve bebeğimi kaybettim. suan hiç kasmıyorum kendimi o nasıl bu nasıl diye ve Rabbime şükürler olsun ki sağlığı yerinde ve normal gelişiminden 2 3 gün önce gidiyor. bu yuzden kasamam yanı dediğim gibi... Tercih meselesi...

tabi ki. ben zaten sadece sizin için yazmadım. kola ve cipsin kolay kolay tüketilmemesi gerektiğini vurguladım. cips evde yapılsa ya da onun yerine çerez yenilse zarar değil de fayda olur. içerdi tuz, yağ, katkı maddeleri.. Her şey gdo'lu evet ama hazır yiyecekler bir o kadar daha zararlı işlemden geçiyor..
Kola'nın içindeki şeyleri söylememe gerek bile yok.
Ben kimseye tepki vermedim. Sadece zararlarını söyledim. Size kalmış, her şey yenebilir. Aşırıya kaçılmadığı sürece şarap içebilirsin diyen doktorlar da var. Herkesin kendi fikri. Ben sadece zararlarını belirtmek istedim.

Kurak ve çorak orta asya ülkesindeyim. Afrika'ya kurak, çöl derler ya.. Orta Asya da Afrika'ya taş çıkartıyor. Toprakları bereketsiz. Hiçbir şey yetişmiyor. Varsa yoksa et, hamur işi, pilav... Sürekli elektrik, su kesintisi oluyor. Sokaklarda Rusya'nın soğukluğu. Dil desen kimse ingilizce bilmiyor.

İçim dışım patates oldu zaten. Geçen acayip patlıcanlı yemek aşerdim. Ama bulamayınca insan çok kötü oluyor. Tabi sebzenin yanında peynir, zeytin, bulgur, kuru fasulye, mercimek de yok.

Türkiye'yi çok özledim. Zaten Türkiye'de olsam annem beni yalnız bırakmazdı. İlla gelip yardım ederdi ilk 3 ayda. Allah sabır versin gurbettekilere.:14::14:

Orta asya da hangi ulke? cok ilginc hem sebze yok hem de kurak ve soguk.Allah dayanma gucu versin canim yaa.sizlerin durumlarini ogrendikce artik deprasyondan ciktim sizler icin dua ediyorum.burada cok sukur sebzemiz var,yabanci markette orta asya,uzakdogu,amerika,avrupa ve bizim ulkemizden gelen urunler var.nohut,mercimek,bulgur,zeytin,peynir,uzum yapragi vb.. gibi urunler var ancak pisirecek adam yok.herkesin kendine gore zorlugu oluyor tabi...insallah bu cektigin sikintilar dogum sonra saglikli bir yavrucakla odullendirilirsin.Ahhh anneler... onlarin hakki odenmez.hele gurbette daha da bir ozlem duyuyorsun.Allah annelerimizede uzun saglikli omurler versin

Bugün kahvaltı için dışarı çıktık. Sanki mide bulantılarım hafiflemeye başladı. Apartmanda kötü bir koku duyduğumda yine öğürdüm ama azalıyor sanki. Bir de dışarıya çıkıp temiz hava almak insanı değiştiriyor gerçekten. Sıcaklar gelse de yürüyüş yapsak.:21::21:

Bugün kahvaltı için dışarı çıktık. Sanki mide bulantılarım hafiflemeye başladı. Apartmanda kötü bir koku duyduğumda yine öğürdüm ama azalıyor sanki. Bir de dışarıya çıkıp temiz hava almak insanı değiştiriyor gerçekten. Sıcaklar gelse de yürüyüş yapsak.:21::21:

Bizde bugun bulantiyla uyandik,kustuk,sonra disari ciktik kahvaltiya ve biraz iyi geldi dedigin gibi.insallah hafiflemistir seninki benimki tam gaz devam ediyor ne yazikki.aynen havalar duzelsede hasta olmaktan korkmadan disari cikip yuruyusler yapabilsek ama o sicak gunler geldiginde muhtemelen bulantilarimiz da gecmis olacak :23:

Bir de simuz sen bana gore 2 hafta ondesin.yani senin bulantilarinin bitmesine az kalmis ne guzeeeeeel...keske benim de gecse bir an evvel,ama bulantim olunca degil gunler dakiklar gecmiyor:14:

Bende çok kötüyüm ama kafa olarak, annemi kardeşlerimi çok özledim 19 aydır türkiyedeyim.. ailem temmuzda geldi yanıma, ben aralıkta gittim ama yetmiyo yanımda yoklar.. kayınvalidem gille yaşıyoruz ama işte... bütün gün sıkıntıdan patlıyorum eşim çalışıyo sadece hafta da bir gün izinli, ne yapacağımı bilmiyorum yine gitmek istiyorum ailemi görmeye ama eşim istemiyo 1-2 saatlik yol değil fransaaaaa :43: bebeğimi görünce herşeyi unutuyorum, dünyanın en mutlu insanı oluyorum ama sonra yine başlıyorum düşünmeye, ağlamaya :14:
sizden başka hiçkimseye anlatamıyorum ben bunları kendimi çok yalnız hissediyorum delircemmm :85:

Bir de simuz sen bana gore 2 hafta ondesin.yani senin bulantilarinin bitmesine az kalmis ne guzeeeeeel...keske benim de gecse bir an evvel,ama bulantim olunca degil gunler dakiklar gecmiyor:14:

İnşallah canım. Bana kolonya kokusu çok iyi geliyor. Ben kokulu ve yağlı şeyler kesinlikle yiyemiyorum. Ama diğer şeyleri artık çok rahat yiyebiliyorum Allah'a şükür.
Senin de bulantıların hayırlısıyla en kısa sürede geçer inşallah.

Back
X