• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

kızlar bebişinin hareket ettiğini hisseden varmı? benim kızımda ilk zamanlar hissetmemiştim ama bu hamileliğimde şimdi hissetmeye başladım benim gibi olan varmı

bence bebeğin hareketi olamaz hissettiklerin...çok erken bir dönem... şu an daha bebeklerimiz 5.10 gr.kas kemik kuvvetli değil.kıkırdak gibiler. artı yaptıkları hareketler sadece sıçrama gibi hareketler.ve leğen kemiğinin arkasında oluyorlarmış..hissettiklerin bağırsak hareketleridir muhtemelen..sen tecrübelisin aslında. kızında ne zaman hissetmiştin?? 2.bebekte daha iyi daha erken hissedilir deniyor bunun da sebebi o hareketleri biliyor olmakmış...benim çoğu arkadaşım 17.18 de seğirme tarzı hareketler hissetmiş 20den sonra tekme gibi daha güçlü hareketler olmuş,ki çoğu gebelik sitesinde de böyle yazıyor...

ne şekilde hissediyosun canım,yani ben daha hissedemem diye dikkate almıyorum ama bazen sol tarafımda bişeyler hissediyorum ama gazdır filan diyolar:44::44:

bence gaz sancısıyla bu oynamayı ayırt edersin benim kızımda olduğu için daha iyi ayırt ediyorum şimdi sanki biri yüzüyor gibi :)

bence bebeğin hareketi olamaz hissettiklerin...çok erken bir dönem... şu an daha bebeklerimiz 5.10 gr.kas kemik kuvvetli değil.kıkırdak gibiler. artı yaptıkları hareketler sadece sıçrama gibi hareketler.ve leğen kemiğinin arkasında oluyorlarmış..hissettiklerin bağırsak hareketleridir muhtemelen..sen tecrübelisin aslında. kızında ne zaman hissetmiştin?? 2.bebekte daha iyi daha erken hissedilir deniyor bunun da sebebi o hareketleri biliyor olmakmış...benim çoğu arkadaşım 17.18 de seğirme tarzı hareketler hissetmiş 20den sonra tekme gibi daha güçlü hareketler olmuş,ki çoğu gebelik sitesinde de böyle yazıyor...

doktorum en erken 16. haftada hissedilebileceğini söyledi suan hissettiklerimiz arkadasın da dediği gibi bağırsak hareketleri inşallah kıpır kıpır oynamalarını da hissederiz ilerleyen haftalarda :emir_bebek:

9. haftayı da dolduralım da bakarım.. aslında korkuyorum, ilk bebişim 10 haftalıkken karnımda öldü. bu yuzden tedirginim. acaba hemsire cağırmadan aile hekimliğine kalp atıslarını duymak için gitsem bir şey derler mi ? merak ediyorum...

bu konuda da geçen gün nette gezerken eşimle bir mekanizma bulduk :) 12 haftalık olunca almayı planlıyoruz :) bebişin kalp atıslarını dinlemeyi sağlıyor. isterseniz sitenin linkini msg ile yollayabilirim :)

ya 11 haftadan sonra risk olmaz dimi artık öksürdükçe aklım gidiyo bişey olur mu diye:(

Kizlar cok kotu migrenim tuttu yine kusup duruyorum esimde yok evde yalnizim ilac icmeue korkuyorum minoset alsam mi yoksa bu agriya dayansam mi? :43:

Kizlar cok kotu migrenim tuttu yine kusup duruyorum esimde yok evde yalnizim ilac icmeue korkuyorum minoset alsam mi yoksa bu agriya dayansam mi? :43:

ilaç alman doğru olur mu bilmiyorum arkadaşım ama benim migren tutunca ağrı olan kısma buz koyuyorum iyi geliyor. soğuk uygulama yani. öyle uyusunca ağrısı uyuya kalıyorum. bu yöntemi bulduğumdan beri ağrı kesicilerden uzak durdum dene istersen... geçmiş olsun bu arada

arkadaşlar ben kaçar artık. hem midem kötü olmaya başladı hem uyku bastırdı

herkese iyi geceler diliyorum... Allah'a emanet olun. iyi geceler tekrar

ilaç alman doğru olur mu bilmiyorum arkadaşım ama benim migren tutunca ağrı olan kısma buz koyuyorum iyi geliyor. soğuk uygulama yani. öyle uyusunca ağrısı uyuya kalıyorum. bu yöntemi bulduğumdan beri ağrı kesicilerden uzak durdum dene istersen... geçmiş olsun bu arada

Kustukca agri azalmaya basladi biraz daha dayanicam ama doktor minosete izin veriyor ben yine de icmeyecem vicdanim el vermiyor agrim gecer insallah sagolasin canim

selam kızlar nasılsınız hamile kıyafetlerinden bahsedilmiş benim kızımdan kalan 2pantolonım 3 üstüm var ama alabilirim daha:)))bende havalar iyice ısınsın öle başlıcam inşallah giymeye daha rahatsız etmiyo pek kıyafetlerim...bugün dedesi kızımı lunaparka götürdü bende temizlik yaptım iyi oldu...arkadaşlar benim bulantılarım baya baya geçti gibi korkuyorum bebeğe bişimi oldu diye allah korusun ama bugün mide yanmam çok normalmi ki...

selam kızlar nasılsınız hamile kıyafetlerinden bahsedilmiş benim kızımdan kalan 2pantolonım 3 üstüm var ama alabilirim daha:)))bende havalar iyice ısınsın öle başlıcam inşallah giymeye daha rahatsız etmiyo pek kıyafetlerim...bugün dedesi kızımı lunaparka götürdü bende temizlik yaptım iyi oldu...arkadaşlar benim bulantılarım baya baya geçti gibi korkuyorum bebeğe bişimi oldu diye allah korusun ama bugün mide yanmam çok normalmi ki...

Ne güzel Bircan, senin bulantılar geçmeye başlamış. Bence hiç korkma, zaten bu haftalarda artık geçmesi gerek... Ne olur geçsinler... Darısı benim ve diğer bulantı çeken hamişlerin başına :)
Mide yanması çok normalmiş. Can sıkıcı ama hamileliğin sonuna kadar da sürebilirmiş. Hormonlar yüzünden düz kasların az çalışmasından kaynaklanıyormuş, diye okudum ben birkaç yerde. En güzeli artık birinci trimesteri bitiriyorsun zaten, doktora sormak. Bazı doktorlar yanma için şurup ya da pastil veriyor.

tşkler cnm benim ozaman gittiğimde kilomu ve tansiyonumu ölçtüreyim ben söyleyim bari hay allahım bide bu gibi doktorlara emanetiz ya allah yardmcımıız olsun...cnm bizimde 1 yl kaldı allah izin verirse bi kurtulsaydık hayırlıısııyla burdan :2:

aslında söylemeden muayneden önce ölçmesi lazım..
gerçi burda ki her dr da ölçmeyebiliyor..
bizimde 3 ayımız kaldı canımm..
hayırlısıyla kurtulsaydık...darısı size inş..

İlk hamile kıyafetimi (pantolon) almış buşunmaktayım kızlarr :21::21::21:

göbek altı şimdilik biraz pot duruyor ama yakında dolar :9: diğer pantolonlarımın göbeğimi sıkmasından iyidir...

hava misti valla buralarda, alışverişten sonra sahile indik çekirdek çitleme eşliğinde güneşi batırdık yürüyerek evimize geldik..çok iyi geldii :16::16::16:

güle güle kullanmak nasip olsun inş canımmm...

normal normal canım.. eee 12.haftadasın artık... geçsin yani... bende de mide yanması oluyor özellikle geceleri..

ben geceleri güzel uyumuyorum ya. sabahları yorgun oluyorum,yani uykumu almış oluyorum ama bedenim yorgun..ya yatarken huzursuz yatıyorum,çünkü gece biryandan bir yana dönerken birkaç kere canım yandı.. korktum herhalde...şimdi uzun süre aynı pozisyonda yatıyorum bu yoruyor.. yön değiştimek için uyanıyorum resmen değiştirip uyuyorum tekrar...

haaaa bilmiyorum doğru mu ama hani ''bebeklerimiz için katlanacağız '' gibi bi cümle var ya sıkıntılı olunan zamanlarda söylüyoruz..söylememek gerekiyormuş. bebek '' hııııı demek ki ben annemi zorlayacak kötü şeyler yapıyorum keyfini kaçırıyorum ''
psikolojisine düşüyormuş. ben buu duyduğumdan beri katlanmak kelimesini sözlüğümden çıkardım.. aslında gerçekten de çok olumsuz bir kelime..olumlu düşüncede böyle anlamı olumsuz kelimelere yer yok..

bakın kızlar baştan söyleyim çok yazmak yokkkk.. gıcık oluyorum yaaaa size:37::37::37: koca hafta sonu iki gün hep pcnin başındaydım. şu ilerleyen sayfaya bak.. bir de hafta içi tek bir gün sabahtan akşam 5e kadar akan sayfaya bak... çalışan bayanlara acıyın be,el insaf!!!!:52::52::52::52::52:

Kızlar merhabalar bir haftadır yoktum çok kötü grip oldum ama şimdi çok şüklür atlattım rapor aldım evde bir güzel kendime baktım sizleri çok özledim valla bebişime bişi olcak diye ödüm koptu haftaya salıda 2li tarama testine gireceğim hayırlı sonuçlar alırız inş

günaydınnnnn:3::3::3::3::3::3:
kızlar ya kabızlık sorunu yaşayan varmı benim gibi ben hiç kabız olduğumu bilmem ama şimdi kaç gündür bu sporunu yaşıyorum bunun için yaptığınız bişeyler var mı?:17:

günaydınnnnn:3::3::3::3::3::3:
kızlar ya kabızlık sorunu yaşayan varmı benim gibi ben hiç kabız olduğumu bilmem ama şimdi kaç gündür bu sporunu yaşıyorum bunun için yaptığınız bişeyler var mı?:17:
merhabalarrr
benimde olmazdı ama hamilelikte oluyor...bol bol kuru kayısı ye cnm çok iyi geliyor..

Back
X