- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
patates kabizlik yaptigi icin tek basina vermiyorlar cnm, bir sebzeyle karistirman lazim. ama patatesi az sebzesi daha fazla olsun. ben havuc puresiyle basladim ama ilk basta purenin suyunu fazla tut, cok kati olmasin, direk ezip verince yemiyorlar, suyundan da koyup blenderdan gecir, zamanla istersen suyunu azaltabilirsin.
patatesi tek başına verme canım , bir kez ishal diye bende doktorun tavsiyesiyle vermiştim yememişti hiç
başlangıç olarak havuç+patates şeklinde verirsen daha hoşuna gider. püre yaptıktan sonra 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı
Merhabalar..
Tontrikocum merhaba
Biz 5 ay dolduktan sonra başladık ufak ufak.
İlk havuç ve patates püresi verdim yemişti yavrum.
Daha sonra elma püresi-biberon maması karıştırarak verdim.
Sonra irmikli muhallebi,pekmez katarak ve su ile hazırlayarak verdim..ve son olarak şu ara kaşık mamalarındayız.
Yiyor aç olursa,ayrıca biberon mamalarına tahıllı ballı kaşık mamasını katıyorum..Tahılı oradan almış olacak..
Evelki gün ıspanak çorbası yaptım patatesli ve tahıl kaşık mamalı..yedi,ama iştahsızlık sorunu çektiyimiz için bunları düzenli olarak arka arkaya veremiyorum..
İştahı düzelir düzelmez ağırlığı sebze püresi ve yoğurda vereceğim artık..elma püresi ve muhallebiye baya bi alıştık..
Tatlım bu devam sütlerinden 6-12 ay olanlarından bende ikidir alıyorum..
Muhallebilerini yapmak için vs..ama kaşık mamaları sütlü onlara katamıyorum..evde kendim muhallebi yapmayı düşünmüyorum..irmikli baya yedirmiştim yapıp,ama gördüm ki kaşık mamaları çok daha vitamin ve minarelli+bağışıklığı destekliyor.
İrmiği sakın eksik etme muhallebiyi evde yapacaksan,yada çorbalardan..
Pirinç unu yerine irmik derim ben..
Devam sütlerini muhallebilere katmayı düşünüyorum,öyle değerlendireceğim..
Belki bilgisi olan arkadaşlar çıkar..Fazla süt,mamadaki ve ekstra devam sütü(kutu süt)bebekte bi sakınca yaratır mı?
Kansızlık vs gibi...
Blendır dan geçirince sebzelerin vitamini ölür diyorlar..
Yeşil olanlara bıçak değince daha doğrusu..
Doğru mu bu?
Belki bi fikriniz vardır..
Sebze pürelerinden neleri deniyorsunuz?
Sebze pürelerinden neleri deniyorsunuz?
Tontriko;
Sakın stress yapma tatlım sakin ol..
Dr benim ek gıdada isteksiz olduğumu ve en az altı ay birşey vermek istemediğimi fark etti.
Sonra uyardı,dedi ki;
'9 aylık olduğunda herşeyi yiyebilir hale gelmesi gerek'
Bende o zaman telaş yaptım işte,ve dr un dediğini yapmaya karar verdim.
şimdi bizim telaş yaptığımız ve gözden kaçırdığımız durum şu;
Bunlar doyumluk değil,tadımlık tatlım..
Bolcana anne sütü,yada bebek sütü temel gıda biliyorsun..
Değişik değişik tatları denememiz sadece tat duyusunu değiştirmek,alıştırmak.
Eminim bu yazdıklarımın hepsini sende biliyorsun,ama annelik öyle birşey ki,'acaba geç mi kaldım eyvahhh' dedirtiyor insana.
Çünkü bende bunları bildiğim halde bi,bi buçuk ay önce çok telaş yapmıştım.
Yani birşey kaybetmedin vitamin açısından elbet,ama tat olarak biraz hızlandır derim canım.
'Doymadığında sütünden mamasından ilave 'demişti dr.
Farkındayım,yazdıklarım çok klasik şeyler,ama buna ihtiyacın vardı..: )
Sen mesela muhallebiye geç üç beş gün,ayrıca herhangi bi meyve püresi seç kendine..ve bu ikisini bi hafta (yada) aynı gün içinde dene.
Şahsen ben öyle yaptım.
İki besini aynı gün ayrı ayrı verdim.Bi besinle geçmedik..Alerjik gibi bi durum sezseydim şüphelendiğimi kesip anlamak için tek tek verecektim.
Bu iki besinden sonra (atıyorum)
Yoğurt ve sebze püresine geç..Aralarda pekmez,peynir tattır.
En son iki besinden sonra düzenli olarak,sabah kahvaltı,öğlen sebze püresi,akşam üstü yoğurt vs gibi hepsini bi güne sığdır..
Alıştırma süresi için bir ayını böyle dene..
Bu fikirler sadece bi örnek canım,tabi ki en iyisini sen kendin bilirsin...Ben sadece ön ayak olayım dedim
Neyi ne zaman,nasıl vereceğini sen seçeceksin.
Senden istediğim sakin sakin,stres olmadan bebişinle alıştırma dönemine geçmen.
İnan hiç birşey için geç kalmadın..
Muhallebiyi ben;
60 cc suya (daha fazlası çok geliyor kızıma,hatta 50 en normali)bi tatlıu kaşığı dolu dolu irmik koydum ben..
2 veya 3 kaşıkta devam maması..asla şeker koymadım,şekerini mamadan aldı..
Pekmez koyduğumda mamayı koymayıp,irmik ve pekmez denedim..
Pirinç unlu yok denecek kadar az yaptığım..özenmiyorum pirinç ununa..
Bunu yedi yavrum severek..Peynir bile kattım içine bazen..
Şimdi yapmıyorum,kaşık mamalarındayız artık..zaten bunuda alıştırma amaçlı fazla yapmadım.Herhangi bi tarif edinirsem paylaşacağım canım,ama klasik bi tarif benim ki..
Bak asil bu cumlelerin korkuttu beni yaaa9. aya kadar onca seyi nasil deniycem ben bilemedim tamam bundan sonra gunde 2 cesit deneticem insaAllah bi meyve bir sebze cesiti/puresi yeterli olur herhalde???
Bu kasik mamalari sart mi??? Tahilli vs var galiba??? Buarada peynir olarak normal peynir mi veriyorsunuz?? Malum tuzlu filan olur ya???
Ben kendi yaptigim tuzsuz peynirden verebilir miyim??? Hani inek sutunden yapiliyor ya?? Cok tereddut ediyorum boyle seylerde
Bugun aksama ispanak alayim en iyisi yumurtali ispanak yapayim pure seklinde veririm??!? Olur mu acaba???
Buarada biz normal mamasinada azicik seker sepeliyoruz maalesef ve suanda oyle alistigi icin oyle iciyor normal mamayi
Pekmezli muhallebiyi deniycem insaAllah yarin bakalim belki severek yer :44:
Tatlım çocuğun bu konularda zor bi çocuk değilse,(bunu deneyerek göreceksin)inan tüm gıdalara çar çabuk alışacaktır.
Dr a mercimek çorbasını sorduğumda 'daha erken onlar için,acele etme dedi' sen mercimek çorbası verdim demişsin canım..
Bunu dr a sorup mu verdin?
Bunlara cevap verecektim unutmuşum acele yazarken..
Acaba senin minişe mercimek falan mı dokundu,bu aralar uyumuyor dedin sanırım.
Sen mercimeği bu ara vermedin galiba?yanlış mıyım?
Acaba gaz problemi falan mı oluyor yavrucağa?
Yoğurtta gaz yapıyor muş bebeklere..
Benim fındığım Allah a şükür uyanmıyor..Binde bir,mesela bu sabah erken uyandı..
Belki fark edemediğin bi gaz sancısı falan vardır..
Kaşık mamaları 'aptamil den başkasını tercih etmem'
tahıl açısından çok gerekli.
Büyüme ve gelişme aşamasında çok gerekliymiş..
Dengeli ve düzenli bu olsa gerek..Üstelik aptamil in mamaları bağışıklığı desteklediği için ondan vaz geçmem.
Şimdi ben;
Sabah öğünündeki yaptığım devam sütüne 8 tahıllı ballı,yada 7 tahıllı elmalı kaşık mamasını biberon maması gibi toz olarak katıyorum..
Hem ek gıda gibi,hem tahıl vitamin vs almış oluyor..Biberon mamasını her yaptığımda içinde çeşit çeşit koyuyorum bi haftadır..Çünkü iştahsızlık sorunundan bazen çok aksatıyor miniğim öğünlerini..Bende onları doldurmak için böyle birşey yapıyorum..Bi bilene sordum yapabilirsin dedi,bilmiyorum iyi mi,yanlış mı yapıyorum dr a soracağım gittiğimde..ama bana mantıklı gelip içime siniyor vitamin aldığı için.
Tabi baktım kilo alımı hızlandı,hemen ve hemen keserim azaltırım..
Sende öyle yapabilrsin arzu edersen canım..
Aptamil in 5 meyveli sütlüsünü,tahıllı kaşık mamalarını,kuş üzümlüsünü kullanıyorum şu ara..irmikli ballı,pirinçli sütlü,bisküvili sütlü gibi çeşitlerindende aldım değişik değişik veriyorum..
Tontriko,gene unuttuğum şeyler olmuş kusura bakma olur mu?
Peyniri geceden bekletirsin klasik tuzu alınmış..
Kendi yaptığınıda verebilirsin çok güzel olur,anne peyniri: )
En az senin kadar bende öğrenmeye çalışıyorum canım.
Hani seni yanlış yönlendirmek istemem asla,ama ben günde iki besin veriyorum.
İlk başladığımızda alıştırma döneminde bi üç hafta falan sadece elma püresi ve devam sütü karışımıydı ama.
Şu tahıllı kaşık mamalarına başla derim,yavrucuğun dengeli gelişim göstersin,herşeyden tatsın tahıl olarak.
Bak asil bu cumlelerin korkuttu beni yaaa9. aya kadar onca seyi nasil deniycem ben bilemedim¡.tamam bundan sonra gunde 2 cesit deneticem insaAllah¡.bi meyve bir sebze cesiti/puresi yeterli olur herhalde???
Bu kasik mamalari sart mi??? Tahilli vs var galiba??? Buarada peynir olarak normal peynir mi veriyorsunuz?? Malum tuzlu filan olur ya???
Ben kendi yaptigim tuzsuz peynirden verebilir miyim??? Hani inek sutunden yapiliyor ya?? Cok tereddut ediyorum boyle seylerde¡.
Bugun aksama ispanak alayim en iyisi yumurtali ispanak yapayim pure seklinde veririm??!? Olur mu acaba???
Buarada biz normal mamasinada azicik seker sepeliyoruz maalesef¡.ve suanda oyle alistigi icin oyle iciyor normal mamayi¡.
Pekmezli muhallebiyi deniycem insaAllah yarin bakalim belki severek yer¡. :44:
Blend03r dan ge04irince sebzelerin vitamini 02l¨¹r diyorlar..
Ye06il olanlara b0304ak de06ince daha do06rusu..
Do06ru mu bu?
Belki bi fikriniz vard03r..
Sebze p¨¹relerinden neleri deniyorsunuz?
bir tane patates, balkaba0603 ve 04ok az tereya06 ilavesiyle yapm0306t03m ben de ge04en g¨¹n 04ok ho06una gitmi06ti doruk'un
yar03n da sebzeli sulu k02fte yap03cam, doktorumuz k03ymaya ba06la dedi
oglusuma afiyetle yesin diye bugun yaptigim corba tarifim. havuclu irmikli tavuk suyu corbasi; bir c.kasigi unu biraz tereyaginda kavur. uzerine bir bardak evde yaptigin t.suyunu ekle bir c.bardagi kadarda su. minik minik dogradigin havuclari ve patatesleri koy. hafif kaynamaya baslayincca bir c.kasigi irmik ilave et. sebzeler pisince blendrdan gecir ve bir t.kasigi z.yagi koy. valla misss gibi oldu cokta lezzetli. tavsiye ederim
Cok guzel bi tarif bende bu tarifi okuyunca bi hevesle tavuk suyu yapip attim dolaba.ama bisey anlamadim..bu c. Kasigi. Cay mi corba kasigimi???
Tamam tontrikocum,sen bildiğin gibi yap tabi.
Bencede çok kolay gibi görünüyor,ama müthiş stresli bi olay..
Stresi kontrol altına alıp,herşeyi bi düzene koymamız lazım kaçarı yok: )
Allah bebeğine canı gönülden bakan annelere kolaylıklar ve sabır versin.
Allah yardımcımız olsun canım..
Bu arada dumamm nerde çok merak ettim onu..
bence yumurtali ispanak fazla gelir yumurtayi sabah verirsen daha iyi. ispanagi havuc patatesle pisir tatsin die. sebzelere birbirleriyle karustirip pure yapabilirsin. meyveleri de ben mesela elma armut karisik yapiorum bazen muz armut . bu arada peyniri nasil yapiosun?
Tarifi yaptım süper oldu benim bile yiyesim geldi.ama oğlum yemedi yine.katimi yaptım neden boyle oluyocorba kasigi canim :)) mis gibi oluyo. simdiden afiyet olsun melegine.
kızıma ısteme ıstemeye verdgm cıcıbebelere alternatf olarak gcen gun markette glutensz bebek bıskuvısıne rastladım kızlar
aldım ama tattırmadım henuz...
sonra dsunuce bu da ıcıme sınmedı sonucta paketlenmıs hazr gıda bı suru katkı mad. ıcerıyoo
nette baya bı arastrdıktan sonra bu tarıfe ulastımm en begendgm bu oldu dha denemedım ama sızınle de paylasayım dedım
bebek bıskuvısı
2 cay b. tam bugday unu
yarm cay b. ırmık
2 cay b. prınc unu
4 ymek k.tuzsuz tereyagı
2 ymek kasıgı pekmez
1/4 cay b. süt - kıvama gore artırılabılır-
175 drecede 20-25 dk cok pısırmeden altın sarısı olana kdar pısır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?