- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
kızlar tahıllı mama veren yok mu? ona ne zaman geçcezki?
Bende simdiye kadar meyve puresi ve yogurt verdim sebze ve corbayida sadece tattirdim 1 hafta sonra sebze ve corbaya baslayaxam cunku.6 bitecek. Meuve puresini.ilk kendim yaptigimda sevmemisti. Bu yuzden onxe bebelac in sonra milupanin hazir purelerinden verdim. 3 gundur kendim yapiyorum su sekilde. Havuc elma ve kaysiyi hasladim haslama suyunda ezdim. Sonra suzgecten gecirdim. Sonra tencereye alip icine bir cay kasigi ari mama koydum pisirdim ayni hazir gibi oldu kizimda yiyor
kızlar dün arkadaşımla konuştum 1,5 aylık oğlu var ek gıda konusunda bilgi verdi bana 6 aylık olana kadar hiç bir şey vermemiş sütü yetmediği için devam sütü vermiş 6 aydan sonra sebze ve meyveye başlamış ama hiçbir zaman ne suyu nede püresini vermemiş hep çatalla ezerek yedirmiş şuan hiçbir yemeği seçmiyor ve gayette sağlıklı sebzeleri küçük küçük doğruyor bir kaşık zeytin yağıyla pişiriyor içinde bir kaşık kıyma atıyor 1 yaşına kadar böyle beslediğini söyledi benim oğlum 5 in daha ortasına gelmediği için bu yönde çok cesaretli değilim ama 6 dan sonra bu şekilde vermeyi düşünüyorum çünkü püre yiyen çocuğun herşeyi püre olarak yemeğe devam etmek istediğini bir yerde okumuştum....
ben de bikaç kişiden duymuştum püreye alışıp daha sonra taneli gıdaları yediremediklerini
en azından 7 ayı doldursun diye bekliyorum ama alışma aşamasını püreyle geçiricem yutamaz şimdiden gibi geliyor
Kızım bugün 5,5 aylık . Bizim menülerimiz:
- havuç-elma püresi
- mandalina / portakal suyu
- yoğurt (bazen sade , bazen bebe bisküvisi ile, bazen reçel ile)
- yoğurt çorbası
- tarhana çorbası
- şehriye çorbası (kıymasız) (tavuk suyu ile)
- sebze çorbası (patates,havuç,kabak,pirinç) (ıspanaklı sevmedik)
- kahvaltı (labne peynir, siyah zeytin, yumurta sarısı (4/1), ekmek içi, 1 kaşık devam maması, reçel)
- kaşık maması (aptamilin sütlü pirinçli, ve tahıllı olanından)
- bazen de devam maması (2 kaşık) ile bebe bisküvisi (4 tane) 60 cc su ile
- ayrıca her gün günde 4 defa kaynamış soğumuş su
işte böyle :)
fikir olur belki size
maşallah kuzuya erken başlamış mamalaraben hala korkak anne aynı gün içinde kahvaltı, yoğurt, sebze vermeye korkuyorum
tavuk suyu 7. aydan sonra değil mi canım?
portakal mandalina da veremiyorum ben alerjik olabilirmiş, pişiğe sebep olabilirmiş, midesine rahatsız edebilirmiş diye
tarhana, şehriye, yoğurt çorbası annem ver diyor da 7. ayı beklemeden vermem diyorum ,sinir oluyor eminim bana
ekmek, reçel, zeytin, labne, yumurta maşallah güzel kahvaltı yapıyo kuzu
Topigimiz hayirli olsun kızlar benim olgusum 15 Ekim doğumlu yavaşdan katilara başladı sebze puresi ile ilgili yapım seklinizi merak ediyorum haslayarak pişirmek zaman aliyo dudukludede az miktarda hiç yapmadım deneyen oldumu bide hangisi vitamini daha az yok ediyo acababu isler zormus ya memeyi veriyorduk bitiyordu ne güzel her nekadar nazlida emse:)
ben düdüklüde yapıyorum 1 patates-1 havuç-az brokoli / ıspanak / balkabağı / kabak / pirinç ne koycaksam soyup yıkayıp doğrayıp koyuyorum
çok az suyla pişirip blenderdan geçiriyorum, azcık zeytinyağ ilave ediyorum
suyunu atmadığım için vitamini de kaybolmuyor
bir de bebe bisküvisi yaptım akşam
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
kıvamı ayarlamak için 1 yemek kaşığı kadar da yoğurt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?