- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
Arkadaşlar lütfen bana da öğretin nasıl başlayıp nasıl alıştırdığınızı ya başaramıyorum bir türlü ben( Benim kızım Eylül doğumlu ve farkındayım çok geç kaldık, hala azıcık bisküvi (o da keyfine kalmış) ya da ennnn fazla bir çay kaşığı yoğurdu geçemiyoruz bir türlü, açmıyor ağzını, veremiyorum hiç bir şey. Elma deneyeyim dedim ona da ı ııh, ondan da nefret etti minnoşum. Bu denediklerime alışmadan da başka bir şeye geçmek istemedim ve doktorumuz da sağolsun ağzını açıp tek bir şey söylemedi, nasıl başlayacağımı bilemiyorum kimse yardımcı olmuyor. Ne yapıp ne vereyim ilk, nasıl başladıysanız bana da tavsiye edin birşeyler n'olur hadi ( Bu arada gaz sorunumuz da had safhada devam ediyor, o yüzden de korkuyorum herşeyden... ((
Blender yerinede çatalla ezip ver dedi ama daha cam rendede yaptıgım elma puresini yerken boğazına takılıyor nasıl alışacaklar anlamadım dişde yok
Anladım cnm banada duduklu kolay geliyo öyle yapayım saglık ocagindaki ebe bana uç çeşit sebze yap demişti bide icine kemikli et koy kaynatirken vitamini geçsin dedi aklında bulunsun:44:
dün oğluma yoğurt çorbası yaptım ama pek hoşlanmadı galiba
yanlız pirinci yutamaz gibi geldiği için piştikten sonra blenderdan geçirdim.
alışması için şimdiden taneli mi yedirmek lazım acaba :26:
Topigimiz hayirli olsun kızlar benim olgusum 15 Ekim doğumlu yavaşdan katilara başladı sebze puresi ile ilgili yapım seklinizi merak ediyorum haslayarak pişirmek zaman aliyo dudukludede az miktarda hiç yapmadım deneyen oldumu bide hangisi vitamini daha az yok ediyo acababu isler zormus ya memeyi veriyorduk bitiyordu ne güzel her nekadar nazlida emse:)
günlük yaptığım için ben ağzı kapalı küçüj bir tencere kullanıyorum. zaten patatesleri ince ince doğrayınca pişme süresi uzamıyor. yarım saatte pişiyor.
(kabak-patates-havuç ince ince doğra üstü geçecek şekilde su koy 15 dk sonra pirinci at. pirinç pişince kapat. blendırdan geçir kaşık maması gibi kıvamlı , tadıda lezzetli oluyor. yedirirken de 1 çay kağından az zeytinyağ ile karıştır)
misafirliklerde sorun oluyor, yemege sadce annelere gıdebılıyoruz, dısarda da sırf meme verıorum mecbur.. annemlerde de ne yaparlarsa onu ezıp verıyorum.. ben boyle buyumuşum cunku cok da gözun gıbı bakınca nazara gelıolar bebişlerr
Topigimiz hayirli olsun kızlar benim olgusum 15 Ekim doğumlu yavaşdan katilara başladı sebze puresi ile ilgili yapım seklinizi merak ediyorum haslayarak pişirmek zaman aliyo dudukludede az miktarda hiç yapmadım deneyen oldumu bide hangisi vitamini daha az yok ediyo acababu isler zormus ya memeyi veriyorduk bitiyordu ne güzel her nekadar nazlida emse:)
Arkadaşlar lütfen bana da öğretin nasıl başlayıp nasıl alıştırdığınızı ya başaramıyorum bir türlü ben( Benim kızım Eylül doğumlu ve farkındayım çok geç kaldık, hala azıcık bisküvi (o da keyfine kalmış) ya da ennnn fazla bir çay kaşığı yoğurdu geçemiyoruz bir türlü, açmıyor ağzını, veremiyorum hiç bir şey. Elma deneyeyim dedim ona da ı ııh, ondan da nefret etti minnoşum. Bu denediklerime alışmadan da başka bir şeye geçmek istemedim ve doktorumuz da sağolsun ağzını açıp tek bir şey söylemedi, nasıl başlayacağımı bilemiyorum kimse yardımcı olmuyor. Ne yapıp ne vereyim ilk, nasıl başladıysanız bana da tavsiye edin birşeyler n'olur hadi ( Bu arada gaz sorunumuz da had safhada devam ediyor, o yüzden de korkuyorum herşeyden... ((
Merhaba arkadaslar bu topigi cok sevdim.ya ne zormus ek gida.heryerde farkli bilgiler var ornegin bi yerde anne sutu zaten aliyor yogurt icin acele etmeyin yedinci aydan sonra baslayin yaziyor,baska yerde yogurtla ek gidaya baslayin diyor.benm oglumda alti ekim dogumlu.hala tattirma asamasindami kalayim ogunemi geceyim karar vermedim.her aksam bir suru notlar aliyorum ama bir turlu duzene koyamiyorum.sinava calismadim bu kadarben su ana kadar elma armut pureleri verdim.bi kac kere patates puresi tadimlik ama.birde pirinc unundan muhallebi.kahvalti olayi daha hic yok.birde milupanin beslenme programi var baya guzel bilgiler var tavsiye ederim.paylasimlara devam
selam kızlarr..
bnde cok sevdım burayı yaa ıyıkı acmıssınız...
bnde su an notlar alma asamasındayım annemlerde oldgumdan duzen oturtamadım henuz ama nohut buyuklugunde tatmaya basladık bızde yenı mamalarııı
bebek bıskıvısı cıcı bebe verıyodum ben ama ıcınde seker var dye ıcıme de sınmıyodu sızın bu ev yapımı bıskuvıyı yapayım dıyorum ama
tam bugday ununu nerden alıcaz bulunur mu marketlerdeee:26:
Hilalhili;
Evet deneyebilirim armudu. Zaten damak zevki bana benzediyse benimde elmaya aram çok iyi değildir ama armuta bayılırım :))
Sebzeleri haşlayarak püre yapan arkadaşlar, miktarlarını da yazabilir misiniz lütfen, hangisinden ne kadar konunca kıvam ve tat iyi oluyor. Bir de -bu kadar bilgisiz olduğum için utanarak soruyorum artık ama- bu kaşık mamaları ne zaman/hangi durumda veriliyor? Yani hiç ek gıdaya başlamamışsam direkt onu verebiliyor muyum ya da örneğin sebzeyle, çorbayla falan doymadıysa üstüne mi veriyorum, normal günlük rutin var da öğünlerin birinde mi onu veriyorum yani nedir tam olarak? Yaşadığım şehir küçük, özel çalışan tek bir doktor yok, hastanede de sağolsun gelişim uzmanı 'hı hı evet bekleyebilirsiniz biraz daha' deyip geçiştirdi, doymuyor diyorum yoğurt ver o zaman diyor ilgisiz ilgisiz ama yemiyor ki benim kız, o konuda da aynı ben ne yazık ki(
kızıma sabah aptamıl 7 tahıllı yaptım ıcıne tereyag ve pekmez koydum yedırdım uzerıne 60 cc mama yedı uyudu.
öğle yemegı nı hazırladım sımdı pısıyor;havuc kabak,patates ıspanak ve kıyma haslanıyor.blenderden gecırıp az zeyınyagı ıle yedırıcem.
ıkındı olarakda yogurt ıcıne 1 tane rendelenmıs muz ve azıcık pekmez.
aksamda kasık maması aptamıl yıne.2 dılım portakal.
sonra kızım ıstedıkce sut(aptamıl devam sutu 2)
buarada kızlar; özellikle factorB'cim, pekmezle ilgili bikaç yerde okumuştum geçen gün de canan karatyın yazısında okudum
pekmezde kesinlikle demir olmadığını söylüyordu. bende demir alsın diye pekmez de veriyorum ama anlamı yokmuş
demir ilacı vermeye devam
malesef öyleymiş demir ilacını kestik bizde malum sebeplerden dolayı zaten bu ay kan sayımı yapılcak kızıma ona göre başlatıcak dr.muz... bize başka bi dr kesinlikle vermelisin dediği için kendi dr.habersiz başlamıştık... kendi dr.muza danıştım demir ilacını kestim kesmesinede yoğurduna pekmez katıp versem ne diyorsunuz diye, pekmezle demir eksikliğini karşılayamayacağımı ancak menusune dahil edebileceğimi söyledi... kan sayımı olmadanda kan ilacına başlamayı yanlış buluyor hepsi farklı konuşuyor:44: en sonunda kızımın dr.ben olcam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?