2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

ahh teyzem ahhh kız o bebek nasıl içmiş ya o tel tel arpa arpa sehriyeleri bu muhabbetler cok can sıkıcı gercekten... ya benim aklımı cok karıştıran bi sey yakalamışsın elif, şimdi sut urunleriyle vermemek benimde aklıma geldi aslında, ben bebek sutuyle mayalıyorum ya yoğurdu oda sut oluyor tabiide inek sutu değil neticede ama bilemedim ne diyorsun?

heheh güzel soru

en iyisi pekmezi kahvaltıda, yoğurdu da sade sevmiyo elma armut rendesiyle ver esracım; yani biz doruk'a öyle veriyoruz sen bilirsin tabi

ek gıda konusunda kafam zaten karmakarışıkken herkesin durmadan bişey söylemesi yok mu çıldırıyorum resmen

büyük sözü dinleeeee

Maaşallah eceye afiyet olsun.Kızlar sizlere bazı sorularım olacak bende ek gıdaya geçtim size günlük yediklerimizi anlatayım sabah 3 bebe bisküvisi+1 çay kaşığı pekmez+bir çay kaşığı labne peynir+yumurta sarısı bezelye büyüklüğünde+(bir akrabamızın tavsiyesi üzerine)kuru dut ve cevizi rondodan geçirdim un gibi oldu 1 çay kaşığıda ondan ve aptamil sütü ile karıştırıp veriyorum.öğlen patates havuç kabak ve ıspanak haşlayıp blendırdan geçirip az zeytinyağı ekleyip veriyorum ama şu anda çok az yiyor ağzıda sıkı sıkı kapalı zorluyor beni ufaklık ikindide yoğurt sade yada az biraz muz ekliyorum.Ve elma havuç suyu.şimdi sıra sorularımda;
Akşam yatarken muhallebi yapsammı yada kaşık maması olarak ne öneriyorsunuz?
yumurtaya erkenmi miktarı nasıl çoğaltayımmı?
peynir olarak ne önerirsiniz labne kullanıyorum ama bilemiyorum

Merhaba hanimlar bende kizimin ogunlerini yazayim geceden sabaha kadar ben kahvakti yapana kadar anne sutu. Kahvaltida labne peyniri 1 cay kasigi pemez ama sevmior. Birde yumurta sarisinin bazen yarisi bazen 4 te biri. 2 saat sonra 75 ml anne sutunun icine yaptigim veya hazir aldigim meyve puresi 1 tatli kasigi kasik mamasi katsrak veriyorum. Ogle uykusundan sonra anne sutunun icine yogurt katarak veriyorum. Aksam biz yemek yerkende yaptigim corbadan icine az birsey anne symutu katsrak sofrada mama sandalyesinde yiyor. Yatmadan oncede yine anne sytunun icine kasik mamasi ve meyce katiyorum. Kizim sanirim pirinc sevmiyor. Ne kasik mamasini ne muhallebiyi nede pirincli corbayi sevmiyor. Erken olmasina ragmen kirmizi mercimek yaptim cok sevdi. Tarhanayida ik yaptifimda cok sevmisti ikinci seferde yemk istemedi. Bazen okuyir guzek yiyor bazen oluyor agzini acmiyor yutmuyor puskurtuyor oyle boyle teni tadlara akismaya calisiyoruz

yarın ilk kez bebeğime elma yada armut suyu tattırmayı düşünüyorum:) bugün kızımla gezerken yenidünya ağacı gördüm, yenidünyaya da bayılırım. önümüzdeki aya olgunlaşırlar, bebeklerimize yenidünya verebilir miyiz acaba?
bir de sebze yemekleri konusunda bana küçük küçük doğramak ya da blendırdan geçirmek vitaminini öldürür gibi geliyor. tahta kaşıkla çatalla ezmek, bir tülbentten geçirmek daha doğru sanki. henüz düşünme aşamasındayım.
çalışan anneler bebeklerinize öğlen nasıl yemek hazırlıyorsunuz? yoğurdu, çorbayı, akşamdan yapıp dolaba koyabilirim ancak diye düşündüm. ya da öğlen değil akşam ek gıda verebilirim. sizce hangisi daha uygun olur?

canım masallah kuzuna guzelmıs menusu mınıgının..
ben henuz baslamadım ama peynır olarak ınek sutunden kendı yapıcagm lor peynırınden vermeyı dusunuyorum

hadı yaa sevmedı demekk bnde sabırsızlıkla deneyyım dıyorum ya bakalım bzım cımcımos begencek mii
bı tane blogtan bahsetmıssın canım bı doktorun dye yazmıssın lınk verırsen ıncelemek ısterımm:26:

dün dorişkonun çorbasına ilk defa tavuk ekledim. biraz erken oldu ama değişiklik yapmış olduk

patates+havuç+balkabağı+brokoli pişirdikten sonra içine çok az tavuk göğsü ve tavuk suyu ilave ettim

cumartesi de annanesi tarhana çorbası vermiş bayıla bayıla yemiş paşa

meyveleri de çeşitlendirdik muz+armut+elma karışımı veriyoruz

kivi verilir mi kızlar?

kıvı verılır doktorumuz portakal ve kıvı dedı bol c vıtamınıymıs..

akşamları bende 3-4 gündür mama veriyorum ve daha güzel uyumaya başladı doruk

anne sütü yeterli gelmiyor artık heralde

muhallebi için 12 vitaminli pirinç unları var; gece tahıllı mamaları var ama hiçbirini denemedim henüz

sabah vaktim varsa 10 dk'da haşlayıp püre yapıveriyorum ben sebzeleri ;eğer vaktim yoksa bakıcımız kendi torunu gibi bakıyor sağolsun, yapıyor yediriyor

öğlen sebze püresi vermek daha doğru geliyor, akşam ağır gelmesin. akşamüstü de meyve püresi veriyor bakıcımız sade ya da yoğurtla beraber

geceden de hazırlayabilirsin püresini

ya internetteki tariflere bakıyorum da ne kadar çeşitli besleyici yemekler hazırlayan anneler var

çeşitli tahıllar vs. ilaveleriyle zenginleştiriyolar mamaları

çok beceriksiz hissediyorum kendimi onları görünce, ver sebzeyi yesin mi yapıyorum acaba

Et ürünlerine geçmemiş bebekler için:

1. örnek menü (Başlangıç)

Sabah:
-1 yumurta sarısından bir nohut kadar vererek başlayabilirsiniz, yanında bir tatlı kaşığı kadar labne peyniriverebilirsiniz

-Bir kaç gün içinde yumurta sarısı ve peynir miktarı iki katına
çıkabilir, bir hafta 10 gün içinde bir tam yumurta sarısı, bir küçük paket labne peyniri (8′li satılan paketle) biraz ekmek içi ve zeytin
yağı ilavesiyle verilebilir, bir çay kaşığı kadar da pekmez
verebilirsiniz.
-İçecek olarak ıhlamur, adaçayı, rezene çayı verebilirsiniz ama sıvıyı fazla verirseniz öğüne yer kalmaz, çay
kaşığı ile az az yutmasını kolaylaştırması adına verebilirsiniz

Öğlen:

Pirinç unlu balkabağı püresi

İkindi:
Sütsüz Gün Kurusu Kayısı Muhallabisi

Akşam:
Pirinç unlu balkabağı püresi (öğlen verdiğinizi sevdiyse akşam
yine verebilirsiniz)

2. Örnek menü:

Sabah: Bir önceki günün öğünüyle aynı

Öğlen: Karışık sebze çorbası

İkindi: Pirinç unlu elma tatlısı

Akşam: Yoğurt ve bezelye püresi

3. Örnek menü:

Sabah: Bir önceki günün öğünüyle aynı

Öğlen: Tatlı patates ve havuç püresi

İkindi: Yoğurt

Akşam: Tarhana çorbası

4. Örnek menü:

Sabah: Tarhana çorbası

Öğlen: Pirinç unlu kabak, elma, havuç püresi

İkindi: Yarım muz

Akşam: Pirinç unla kabak, elma, havuç püresi

5. Örnek menü:

Sabah: 1 yumurta sarısı, yarım muz, bir küçük kutu labne peyniri ya da
pastörize sütten yapılmış lor peyniri, ev yapımı bebek bisküvisi
(ıhlamurla ıslatıp yumuşatabilirsiniz.)

Öğlen: Makarna püresi (iyi haşlanmış makarnayı, iki tatlı kaşığı
yoğurt ve makarnanın haşlama suyundan ekleyerek yaptığınız püre)

Akşam: Havuç, brokoli ve tatlı patates ya da normal patates ile yaptığınız püre

Gece: Pirinç unlu muhallebi

bebegiminyemekleri.com sayfasına aittir

Son düzenleme:

yavas yavas canım ben sebze koyuyorum oırınc ve mercımek koyuyorum ve tabıkı kıyma.....
bugunde tarhana corbası dusunuyorum

Etle tanışan bebek için 7. aydan sonra verilecek ilk etli örnek ek öğünler:

-Kıymalı Tarhana çorbası

-Rondodan geçirilmiş tavuklu şehriye çorbası

-Bebeğiniz için hazırladığınız 1 küçük köfte (Kıyma,yumurta
sarısı,ekmek içi, sarımsak ve çok az baharat-tuz ile), bebeğinizin
çiğneme durumuna göre küçük küçük elinizle kopararak ya da rondodan
geçirerek verebilirsiniz

-1 yemek kaşığı kadar haşlanmış tavuk, tavuk suyu ile blenderdan geçirerek

-Ayvalı Balkabağı ezmesi ve tavuk

-Izgara balık, 1 köfte kadar. Çiğneyip yutabiliyorsa direk elinizle
verebilirsiniz, yutamıyorsa, sevdiği sebzelerle beraber püre yapıp
yedirebilirsiniz

-Kıymalı sebze püresi

-Kıymalı semizotlu sebze yemeği

-Haşlanmış tavuk ve tavuk suyu ile hazırlanmış sebze püresi

bebegiminyemekleri.com sayfasına aittir.

bu sayfaya yazmak nasip olmamıştı :)) bende kerem mirzamın günlük menüsünü yazayım
sabah: 2tatlı kaşığı unu kavurup içine bir çay kaşığı irmik bir çay kaşığı pirinç unu koyup suyla muhallebi yapıyorum ama duru bi şekilde içine yumurta peynir pekmez zeytinyağı ve çeyrek ceviz ezip koyuyorum hepsini karıştırıp veriyorum (yumurta ve peyniri hiç sevmedi o yüzden böyle veriyorum) üstüne ıhlamur adaçayı vs.. uykusu çok gelmediyse yiyor çok geldiyse kızıyor yemiyor
12 gibi meyve püresi elma armut herneyse havucu içmiyor diğerlerinide 5 kaşık zorla
3 gibi birgün çorba birgün sebze püresi püreyi sevmiyor zorla yiyor (pirinç çorbası az tavuk sulu,yogurt çorbası ,tarhana,ve şehriye çorbası yedi ve pirinç ve şehriyelerini artık yutabiliyor) çorbalara bayılıyor
6 gibi yogurt yiyor zorla meyveliyi bi kaşık fazla yiyor onuda sevmiyyor
sütüm pek olmuyorsa bazenki olmuyor suyla muhallebi yapıp içine kuru kayısı doğruyorum suyu tat versin diye (biraz kabızda) onları çok pişmişse eziyorum sertse alıyorum

doriş bey sebze püresinden hoşlanmıyor puflaya puflaya yiyor tarhana çorbasını çok sevdi ama

yeni çorba tarifleriniz var mı? değişik lezzetler?

Ben aslında süt ile yaptım yedirdim ama aşağıdaki gibi farklı tariflerde var.

İnek Sütü ile Muhallebi Yapımı...
250cc süt, 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 yemek kaşığı şeker. Yapılışı: Soğuk süte pirinç ununu ilave edin. Karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştığında ateşten alın. Üzerine şeker ilave edin. Eğer bebeğiniz daha az şekeri kabul ediyorsa şekeri 1 tatlı kaşığı koyun. Tatlı besinlere alışması iyi değildir.

Formül Sütle Muhallebi Yapımı...
Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması* ilave edilip, iyice karıştırılır.

İrmikli Muhallebi
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşık irmik
1 tatlı kaşığı şeker

Soğuk süte irmiği ilave edin. Karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaştığında ateşten alın. Üzerine şeker ilave edin.

Cevizli Muhallebi
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet ceviz içi(iyice ezilmiş)

HAZIRLANIŞ : Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ve ceviz içi ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.

NOT: Kilolu bebeklerde şeker eklenmesi yapılmadan verilebilir. Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konulabilir.

Balkabaklı Bebek Muhallebisi
-150ml süt
-yarım dilim balkabağı
-1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu

Yapılışı:

Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.

Süte pirinç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.

Tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz,bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarı yarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.

Bende arıyordum bi web sitesinde aşağıdaki tarifleri buldum. hoşuma gitti bazıları.

bilginize.

Sebze Çorbası-1-

İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.

3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı su, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

Sebze Çorbası-2-

İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

Sebze Çorbası -3- (260 Kal, 3 gr. protein )

(2 Porsiyon)
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..

Yoğurtlu Sebze Çorbası (225 Kal, 5gr protein):

(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Semizotu Çorbası

200 gr semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağında domates, patates ve semizotunu bir kaç dakika pişirin. Sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri çorbaya ilave edin. 15 dakika kadar kaynatın. Çorbanız koyu olursa bir miktar daha sıcak su ilave edin.

İlk aylarda bebeğiniz yeni yemek yemeğe başladığında pütürlü ve katı yiyeceklerden pek hoşlanmayabilirler. Bu durumda çorbayı tel süzgeçten geçirerek yedirmeyi deneyebilirsiniz.

Mercimek Çorbası-1-

İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

Mercimek Çorbası-2- (200 Kal, 3gr protein)

(2 porsiyon)
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

Pirinç-Mercimek Çorbası

İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.

Tarhana Çorbası-1- (360 Kal,3.5 gr. protein): (2 porsiyon)

Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir..

Tarhana Çorbası-2-

İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı
Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.

Yayla Çorbası

İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un

Yapılışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

İrmikli Çorba

1 küçük patates
1 küçük soğan
1 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma

Bütün malzemeyi bir bardak suyla pişirip süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Tavuklu Şehriye Çorbası

1 parça tavuk eti
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 domates
biraz sıvı yağ
su ve tuz

Sıvıyağı ve unu bir tencereye koyup hafif kavuruyoruz.Daha sonra rendelenmiş domatesi ,suyu ve küçük parçalara ayrılmış tavuğu koyup kaynatıyoruz.Tavuk piştikten sonra şehriyeyi de suyun içine katıyoruz.Pişmeye yakın tuzunu ekliyoruz.

Domates Çorbası – Sütlü

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet olgun domates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

Tereyağını tencereye alıp, eritin. İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun. İçine ılık su ve sütü azar azar ekleyin. Topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın.

Karnabahar Çorbası

Malzemeler
bir kaç parça karnabahar
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı arpa şehriye
bir kaç dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı
Unu sıvı yağda hafif kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Tuz ilave edin.

Kış Çorbası

Malzemeler
1/2 çay bardağı Pirinç
bir parça tavuk göğsü
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
bir kaç damla limon
1 yumurtanın sarısı
İnce kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin.Çorbayı süzgeçten geçirin, üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Terbiyeli Sebze Çorbası

Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kaşığı un
1 küçük kuru soğan
yarım adet pırasa
yarım adet havuç
yarım su bardağı bezelye
yarım adet patates
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Terbiyesi için
Yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım adet limon suyu
Yarım demet dereotu

Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın. Havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp, patatesleri kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin, dereotunu ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın.

Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, içine kuru soğan ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış pırasaları ekleyip, sote edin. Pırasalar sönünce içine doğranmış havucu, bezelyeleri ve patatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak sebzelerin içine tavuk suyunu, sütü, tuz ilave edip, çorbayı bir taşım kaynatın.

Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden terbiyeyi içine karıştırarak bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerini taze dereotu ekleyin.

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağ
2 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet küçük boy domates
1 Kahve fincanı tel şehriye
maydanoz
Tuz

Terbiyesi İçin;
1 Adet yumurta sarısı
3-4 damla limonun suyu
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı

Bir tencereye tereyağını koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin. Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.

Sütlü Çorba (150 Kal, 4 gr. protein)

(1 porsiyon)
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)

HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

Balıklı Bebek Çorbası

•200 gram dil balığı
•1 küçük havuç
•1 küçük patates
•1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
•1/4 küçük kırmızı soğan
•1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
•300 ml sıcak su
Balık çorbasının yapılışı:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

Sebze Çorbası-4

Malzemeler:
1 küçük patates
1 küçük soğan
1 orta boy havuç
1 çorba kasığı pirinç
1 tatlı kasığı sıvıyağ
Yapılışı:
İyice yıkanmış sebzeleri bir tencereye iki su bardak su ile iyice kaynatıp blandirdan geçirip sıvıyağ ile biraz daha kaynatın.

Yoğurtlu şehriyeli un çorbası

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı halis zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 ,1/2 yemek kaşığı şehriye
2 kaşık yoğurt
4 bardak et veya tavuk suyu
Biraz tuz

Unu yağda hafif kavurun pembeleşmeye başlayınca şehriyeleri de atıp
onlarda biraz pembeleştirin, son olarak yoğurt ve tavuk suyunu kâtip
şehriyeler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Biraz tuz eklemeyi
unutmayın .Benim kızım çok seviyor umarım sizin bebeğinizde sever.

Sebze Çorbası-5

1tane pırasa
1 tane havuc
1 tane patates
1-2 parca karnıbahar
1-2 dal maydanoz
1 tane domates
1 tatlı kasıgı pirinc
1 tatlı kasıgı mercimek
1 yemek kasıgı sıvı yag
biraz tuz
bütün malzemeleri yıkayıp,dograyıp düdüklü tencerede ortalama 20-25 dk pisirin ve süzgecten gecirin.

Kabak Çorbası

küçük boy kabağı rendeleyip içerisine 1su bardagı suyla kaynatıyoruz ateşten indirmeye yakın 1tatlı kaşığı irmik ve az zeytinyağı koyuyoruz 5 dk kaynasın bebişiniz afiyetle yesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…