- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #2.161
canim gecms olsun. endiselenme bebekken olan egzamalarin geneli geciyo. benim oglumdada var bir aylikken basladi. bizede baslangic dedi. sabun yok dedi. bitkisel sampuan losyon ve yag verdi. her banyoda sampuan kullnma dedi. bi duru suyla bi sampuanla.hep nemli tutmalisin cildini. oglumun yanaklarinda vardi sabah aksam yagliyirum cok kuru bi cildi var. cok sukur kortizollu bisey kullnmadik. gecti gibi. aldigim urunlerin adi 99. ayrica benimde cildim cok kuru son 3-4 yildir bendede egzama var kuruluktan. yazin gecio ama kisin nuksediyor.
cici bebe veren ya da vermeyi düşünen var mı kızlar? bakıcımız diyor 1 tane yoğurduna ya da mamasına karıştırayım mı? bende içinde şeker var diye vermek istemiyorum
kahvaltıya başlayınca vericek misiniz? yoksa tam buğday ekmeği mi ilave ediceksiniz?
düşündükçe ağlayasım geliyor benim ya
bu cnm, HiPP Babysanft Bebek Pişik Kremi 75ml
ebebek sitesinde de var sanirim.
Evet Turkiyeye geldik, 3 hafta burdayim :) ya gercekten, ayni duygular icindeyim.bugun ebebekte hipp kavanoz ek gidalarin icerigine baktim, koruyucu icermez diyor, peki nasil dayaniyor anlamadim, konserve yontemi falan mi? arastiricam bu konuyu, ama bizim doktor organik oldugundan %100 emin degilsen o zaman verme, Hipp ver onlar cok siki kontrol ediliyor dedi.bilemedimmm. yogurt muhallebi gibi sutlu gidalari eger anne sutu aktif bir sekilde emiyorsa ve annenin sutu bolsa 8. ayda veriyor bazi doktorlar.
Uzun zamandir gelemedim, biraz zor gunler atlattik, ama geride kaldi cok sukur, benim kizim malum geceleri uyanik gunduz uyuyordu boluk porcuk. Son 20 gundur iyice mahvolduk, gecemiz gunduzumuz birbirine karismisti iyice, digil internete girmek yemek bile tek ogunle gecistiriyoduk, buldugum her firsatta uyuyodum cunku gece baslayip oglene kadar hic durmayan uyumayan bi kiz oldu yavrum. Sirayla gaz ilaclari denedik ama cok cok sukur biri care oldu, 5 gundurgece uykusu duzene girmeye basladi cunku gazi cikiyo kizimin. Bugun 5 aylik olduk hala gaz bizde devam ediyo. Buraya hic gelmedim cunku bu surecte sik sik kayinvalidemde kaldik, internet yoktu, simdi de tlf.dan giriyorum sirf buraya gelebilmek icin yukledim, cunku sizi cok ozledim :) ben yokken neler neler olmus, yeni topik yapmisiz :) gec oldu ama hayirli olsun. Bastan okiyim dedim 18. Sayfada pes ettim, bitiremiyorum, sondan geriye gidicem artik.. buarada 3 gun once aniden boynum ve omzum kasildi kaldi kizimi kucagima alamaz oldum aniden kv tasindik, sicak su torbasiyla yata yata duzeldim sukur. Yaa cidden cok ozlemisim sizi kiizz! Yeni isimler gordum aramiza katilan. Ben burdayim terketmedim sakin dislamayin beniii, cok zor gunler atlattik
canım ben yazdım milupaya gelen cevabıda kopyaladım buraya , milupa kullanmıyorsa koruyucu hipp hiç kullanmıyordur , yazdıklarına göre kavanozlar bizim nenelerin yöntemiyle konserve gibi yani saklanıyor , raf ömürleri 2-3 ay olsa gene tamamda 16-20 aylardan bahsediyorlar , diğer yandan bebeklere konserve gibi gıdalar verilmez deniyor , pazardakilere zaten güvenmek imkansız , saldım çayıra mevlam kayıra yapamam ben , çok muallaktayım bu konuda halen :26:
ben doktoruma danısmadan verdım ama cok pısman oldum.cıcıbebeler yuksek ısıda fırınlandıgı ıcın kanserojen oluyormus.saın verme dedı.kahvaltı olarak tahıllı kasık maması ıcıne tereyag ,pekmez ve peynır olarakda labne onerdı..
sagol canım agustosta 10 yıl bıtıyor.10 yılldır bırlıkteyız...
Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum. Geçenlerde bi yazı okudum pekmezler yüksek sıcaklıkta yapıldığında kanserojen madde oluşuyormuş. Tek dayanağım pekmezdi okuyunca iyice afalladım. Bi ara annemle mi yapsak yazın diye düşündüm. Herneyse aktara sordum böyle bişey varmı siz nasıl yaptırıyorsunuz dedim o da yüksek sıcaklıkta yapılan pekmezin kalitesinin bozulduğunu söyledi bana hurma pekmezi önerdi 40 derecede yaptırıyorum kendi çocuğuma da hep yedirdim dedi. Antalya'da bilinen bi aktar. Ne dersiniz?
Vermicem ben canım zorda kalmadıkça. Kendim yapmayı düşünüyorum nasip olursa. İnternette bi kaç tarif var 1 ay dayanıyormuş sanırım bi dene istersen
cnm ben gecen gun keciboynuzu pekmezi aldm organik. daha dogrusu kv aldi o anliyo gerck pekmezden. keciboynuzu daha ii kan yaparmis. ben 6 aylk olunca baslamayi dusunuyorum. ek gidaya gecince. kahvaltyla vermeyi dusunuyorum hem tatlandirir yemesi kolaylasir. tabi sut urunleriyle vermem bu detay aklimda.
cici bebe veren ya da vermeyi düşünen var mı kızlar? bakıcımız diyor 1 tane yoğurduna ya da mamasına karıştırayım mı? bende içinde şeker var diye vermek istemiyorum
kahvaltıya başlayınca vericek misiniz? yoksa tam buğday ekmeği mi ilave ediceksiniz?
düşündükçe ağlayasım geliyor benim ya
ben doktoruma danısmadan verdım ama cok pısman oldum.cıcıbebeler yuksek ısıda fırınlandıgı ıcın kanserojen oluyormus.saın verme dedı.kahvaltı olarak tahıllı kasık maması ıcıne tereyag ,pekmez ve peynır olarakda labne onerdı..
sagol canım agustosta 10 yıl bıtıyor.10 yılldır bırlıkteyız...
Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum. Geçenlerde bi yazı okudum pekmezler yüksek sıcaklıkta yapıldığında kanserojen madde oluşuyormuş. Tek dayanağım pekmezdi okuyunca iyice afalladım. Bi ara annemle mi yapsak yazın diye düşündüm. Herneyse aktara sordum böyle bişey varmı siz nasıl yaptırıyorsunuz dedim o da yüksek sıcaklıkta yapılan pekmezin kalitesinin bozulduğunu söyledi bana hurma pekmezi önerdi 40 derecede yaptırıyorum kendi çocuğuma da hep yedirdim dedi. Antalya'da bilinen bi aktar. Ne dersiniz?
Maşallah tosbik yaaa:) bişey merak ettim baş çevresi kaç cm? Sankî bizimkinin kafası küçük gibi geliyo gözüme. Hastanede kızımka aynı ayda olanlar daha büyük kafalı:))
Böyle de soru sorulmuş mudur acaba?:)
FactorB yasadigin yerde organik ekolojik pazar yok mu? Belediyenin sitesinde yaziyo varsa, ordan sertifikali guvenilir urun alsan kendin versen? Ben oyle yapcam ins
32 adet için
2 çay bardağı tam buğday unu
2-3 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
yarın deniyeyim bakalım
en güzeli böyle olur canım , için rahat verirsin hem , dene sen , güzel olursa haber ver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?