- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #2.301
biz de başladık ek gıdalara. ilk hafta meyve rendesi vardı sadece gunde bir kez. ikinci hafta meyve + yogurt oldu. 2-3 çay kaşığı yiyor şimdilik alışma doneminde. meyve olarak armut ve elma karıştırıyorum ilk başta ayrı ayrı verdim alerjik durum olursa diye. siz hangi meyveleri veriyorsunuz?
bir de bir sonraki hafta gece muhallebisi var.onu veren var mı? kafama cok takıldı.dr inek sütü yasak dedi. arkadaşlarım pastorize gunluk sütü yogurt yapıyoruz demişlerdi mayalandığı için etkisi gidiyor diye yaptım. ama şimdi muhallebide ne kullanacağım?
bir de kahvaltıda inek peyniri mi keçi peyniri mi veriyorsunuz yumurta sarısı ile? yumurta +pekmez+peynir mi sadece?
bizim dr yogurdu gunluk mayala dedi. her gun mayalıyorum. zaten 3 cay kasıgı yiyor. küçük kavanoza mayalıyorum kalanı ben yiyorum. siz her gun mayalıyor musunuz? yoksa 2-3 gun aynı yogurdu mu veriyorsunuz?
sadece anne sütü ile kaç kilo aldı sizinkiler? biz 400 gr aldık son iki ay hep. toplam 800 gr yani.
günaydın hanımlar , sabah erkenden kocişle bir kahvaltı yaptık , kuzumun karnını doyurup yatırdım tekrar , çamaşırları bile yıkadımgeldim nihayet , bu ek gıda konusunda ne kadar önyargılısız yahuu ... ben 6. ayını doldurmadan bişey vermeyeceğim , özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü diyen uzmanların bir bildiği vardır herhalde ...! 6 aydan sonrada öğün şeklinde başlamayacağım , sizler çocuğum yemek seçmesin düşüncesiyle veriyorsunuz herşeyi ama ek gıdanın amacı artık daha çok enerjiye ihtiyaçları olduğu için anne sütünün yetersiz kalması , benim hiç öyle bir endişem yok açıkçası , sevdiğini yesin sevmediğini yemesin kuzucum , sonuçta sevmediği şeylerinde illaki alternatifi var içerik olarak
mama yerine devam sütü kullansana canım , o daha iyi diye biliyorum ben
Canım bazı uzmanlar 5. ayında tattırmayı onaylıyorlarlar (Dr Erhan Ateş'i örnek verebilirim). Evet 6. ayında bebeğin enerji ihtiyacını anne sütü karşılayamadığı için destek gerekiyor ama sadece tatmak yeterli olabilir mi? Tatmak 1-2 tatlı kaşığı vermek oysa 6. aydan sonra günlük 1 çay bardağı kadar ek besin verilebilmeli ki ihtiyacı giderilebilsin. Öte yandan bebeğin yemek seçmemesi azımsanacak bir şey değil, tatları öğrensin, büyüdüğünde de sevdiği sevmediği şeyler olacak kendi kararını kendi verecektir zaten.bu ek gıda konusunda ne kadar önyargılısız yahuu ... ben 6. ayını doldurmadan bişey vermeyeceğim , özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü diyen uzmanların bir bildiği vardır herhalde ...! 6 aydan sonrada öğün şeklinde başlamayacağım , sizler çocuğum yemek seçmesin düşüncesiyle veriyorsunuz herşeyi ama ek gıdanın amacı artık daha çok enerjiye ihtiyaçları olduğu için anne sütünün yetersiz kalması , benim hiç öyle bir endişem yok açıkçası , sevdiğini yesin sevmediğini yemesin kuzucum , sonuçta sevmediği şeylerinde illaki alternatifi var içerik olarak
4-5 ay bana da erken geliyo ek gıda için. bazı doktorlar da 6 ayın geç olduğunu yazıyor.
5,5 aylıkken yoğurt ve meyve tattırmaya başladım ben. 4.ay çok erken bence de
ama sürekli yemek seçen çocuk da çok zor yavaş yavaş tatlara alışsın. gerçi kendi yediğinden yemek suyundan tattır diyo herkes bana da , o çok ters geliyor. yeni tatlara alışsın ama yemek suyu yiyerek değil kesinlikle
Yemek suyunun bir besleyiciliği yok zaten, sıvıları yutma becerisini meyve suları ile kazandırıyoruz yemek suyuna gerek yok, verilmesinin söylenmesindeki amaç kaşıkla bir şeyler yutmaya alışması olmalı. Tada alışması için yemeğin tuzunu baharatını atmadan bir çay tabağına az miktar ayırıp içini ezerek yedirmek daha mantıklı bence.
Canım bazı uzmanlar 5. ayında tattırmayı onaylıyorlarlar (Dr Erhan Ateş'i örnek verebilirim). Evet 6. ayında bebeğin enerji ihtiyacını anne sütü karşılayamadığı için destek gerekiyor ama sadece tatmak yeterli olabilir mi? Tatmak 1-2 tatlı kaşığı vermek oysa 6. aydan sonra günlük 1 çay bardağı kadar ek besin verilebilmeli ki ihtiyacı giderilebilsin. Öte yandan bebeğin yemek seçmemesi azımsanacak bir şey değil, tatları öğrensin, büyüdüğünde de sevdiği sevmediği şeyler olacak kendi kararını kendi verecektir zaten.
günaydın hanımlar , sabah erkenden kocişle bir kahvaltı yaptık , kuzumun karnını doyurup yatırdım tekrar , çamaşırları bile yıkadımgeldim nihayet , bu ek gıda konusunda ne kadar önyargılısız yahuu ... ben 6. ayını doldurmadan bişey vermeyeceğim , özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü diyen uzmanların bir bildiği vardır herhalde ...! 6 aydan sonrada öğün şeklinde başlamayacağım , sizler çocuğum yemek seçmesin düşüncesiyle veriyorsunuz herşeyi ama ek gıdanın amacı artık daha çok enerjiye ihtiyaçları olduğu için anne sütünün yetersiz kalması , benim hiç öyle bir endişem yok açıkçası , sevdiğini yesin sevmediğini yemesin kuzucum , sonuçta sevmediği şeylerinde illaki alternatifi var içerik olarak
haklısın canım bazıları onaylıyor ama bazılarıda onaylamıyor , burada kararı vermek bize düşüyor sanırım , ben 1 ay erken tatmayla o yiyeceği seveceğini sanmıyorum aslında , tatları zamanı gelince zaten öğrenecek ama 6. ayı doldurunca tadarsa yemek seçer 5. ayda tadarsa seçmez saçma bence , daha anne karnında alışıyormuş tatlara bebekler hatta anne neyi severek yediyse bebekte onu severek yiyormuş die okumuştum
Günaydın kızlar epey sayfa birikmiş ancak okudum.Şu anda kerem beyi uyutmakla meşgulüm haftasonu nezle oldu halada hapşuruk devam ediyor Allah bütün bebişlere şifa versin.Nedendir bilmem gündüzleri iyi uyurdu şimdi okadar sallıyorum uyutmak için uyuyor ama 15dk sonra kalkıyor anlamadım ben bu uyku işinipazar günü e-bebekten araba almaya gittik ama maalesef renk seçeneği kalmamış oradan jokere baktık oradada yok bende çok heveslenmiştim hemen alırız diye neyse int.bakarız dedik inceliyorumda hiç başka rengi yok stoklarda heralde artık üretilmeyecekmidir nedir bende biraz koyu istiyorum yakından gördüm beyaz kısmı çok fazla
Chicco Liteway Puset Glamour - e-bebek.com. birde şu seçenek var buda fena değil kullananlar veya bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
Chicco Echo Puset Sapphire - e-bebek.com
jokerdeki huck marka mama sandalyesine baktım tepsisi çıkmıyor yüksekliği ayarlanmıyor vazgeçtim galiba ikeadan alacağız.
Yemek suyunun bir besleyiciliği yok zaten, sıvıları yutma becerisini meyve suları ile kazandırıyoruz yemek suyuna gerek yok, verilmesinin söylenmesindeki amaç kaşıkla bir şeyler yutmaya alışması olmalı. Tada alışması için yemeğin tuzunu baharatını atmadan bir çay tabağına az miktar ayırıp içini ezerek yedirmek daha mantıklı bence.
ben o dızıyı cok sevıyordum fınal yapması benım ıcın yettı zaten onun dısında dızı ılemıyordumm..Yazık sana Tuğçe kız bir de ağladın he mi, boşver gitsin :) Ben dram izleyemiyorum çok sıkıcı geliyor. Leyla ile Mecnun'a takılmıştım ama yarıyı görmeden sızmışım:)
canım sıkma canını gıt gel doktoruna onlar olmasa ne yapardık..saglıgına kavusucak bebısımızz allahın ıznıylegünaydın bugün ben erkenciyim annemler gitti giremiorum bile onlar yokken buraya başımı kasıcak wakit bulamadım dun sbh acil dr a gittik gece idil sbha kadar 7 kere kustu üşütmüş mafoldu yawrum dün aksama kendine geldi barii :2: bugünde ameliyat sonrası kontrolümüz war artık bıktım dr a gitmekten
sende sorun vardır o zaman yollamıyordur....bende sorun yok cunku hem yollluyorum hemde alıyorummcanim kalktim ilk is resime baktim hala gonderiliyor yaziyor
Günaydın kızlar epey sayfa birikmiş ancak okudum.Şu anda kerem beyi uyutmakla meşgulüm haftasonu nezle oldu halada hapşuruk devam ediyor Allah bütün bebişlere şifa versin.Nedendir bilmem gündüzleri iyi uyurdu şimdi okadar sallıyorum uyutmak için uyuyor ama 15dk sonra kalkıyor anlamadım ben bu uyku işinipazar günü e-bebekten araba almaya gittik ama maalesef renk seçeneği kalmamış oradan jokere baktık oradada yok bende çok heveslenmiştim hemen alırız diye neyse int.bakarız dedik inceliyorumda hiç başka rengi yok stoklarda heralde artık üretilmeyecekmidir nedir bende biraz koyu istiyorum yakından gördüm beyaz kısmı çok fazla
Chicco Liteway Puset Glamour - e-bebek.com. birde şu seçenek var buda fena değil kullananlar veya bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
Chicco Echo Puset Sapphire - e-bebek.com
jokerdeki huck marka mama sandalyesine baktım tepsisi çıkmıyor yüksekliği ayarlanmıyor vazgeçtim galiba ikeadan alacağız.
sagol canim eksik olmayin bende cok ozledim ciddi anlamda buyuk eksiklik hissettim...özlettin canım gel artık , bekliyoruz seni
sagol canim eksik olmayin bende cok ozledim ciddi anlamda buyuk eksiklik hissettim...
Hilalhili, mimar2011, mustu+, mbulgurcu
kızlar hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?