2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

elmayla armut veriyorum ben de. bir de bakıcımız 2 kez çok az muz verdi

akşamları sadece emziriyorum ben hiç mama muhallebi ya da ek gıda vermiyorum

yoğurdu da günlük mayalamadım 3-4 gün verdim mayaladığım yoğurdu

sadece anne sütü ile kaç kilo aldı sizinkiler? biz 400 gr aldık son iki ay hep. toplam 800 gr yani.

bizim son ay kilo alımımız normalin çok altına düştü 100 gr aldı sadece oğlum

1000-1000-700-600-100 diye gitti şuana kadar. bu ay 800 gr aldı sanırım benim tarttığım kadarıyla 8000 gr şuan

ama 3,5 aylıktan beri gündüz mama veriyorum

günaydın canım hamaratsın maşallah

dün sabah bende 6:30da kalktım işe gidene kadar ütü yaptım, bir makine çamaşır yıkayıp astım

bu sabah da doruk paşa 6:15te kalktı, yatağımda emzirdim uyuyakaldı. açtı kolları bacakları babasıyla bana yer kalmadı ben de kalktım bulaşıkları topla, etrafı topla derken işe gitme vakti geldi

paşacım sayesinde sabah hallediyorum işleri

4-5 ay bana da erken geliyo ek gıda için. bazı doktorlar da 6 ayın geç olduğunu yazıyor.

5,5 aylıkken yoğurt ve meyve tattırmaya başladım ben. 4.ay çok erken bence de

ama sürekli yemek seçen çocuk da çok zor yavaş yavaş tatlara alışsın. gerçi kendi yediğinden yemek suyundan tattır diyo herkes bana da , o çok ters geliyor. yeni tatlara alışsın ama yemek suyu yiyerek değil kesinlikle

mama yerine devam sütü kullansana canım , o daha iyi diye biliyorum ben

devam sütü mü kullanayım diye sormuştum son kontrolde mamayı tavsiye etmişti. similac kullanıyoruz anne sütüne en yakın mama oymuş zaten

Canım bazı uzmanlar 5. ayında tattırmayı onaylıyorlarlar (Dr Erhan Ateş'i örnek verebilirim). Evet 6. ayında bebeğin enerji ihtiyacını anne sütü karşılayamadığı için destek gerekiyor ama sadece tatmak yeterli olabilir mi? Tatmak 1-2 tatlı kaşığı vermek oysa 6. aydan sonra günlük 1 çay bardağı kadar ek besin verilebilmeli ki ihtiyacı giderilebilsin. Öte yandan bebeğin yemek seçmemesi azımsanacak bir şey değil, tatları öğrensin, büyüdüğünde de sevdiği sevmediği şeyler olacak kendi kararını kendi verecektir zaten.

Günaydın kızlar epey sayfa birikmiş ancak okudum.Şu anda kerem beyi uyutmakla meşgulüm haftasonu nezle oldu halada hapşuruk devam ediyor Allah bütün bebişlere şifa versin.Nedendir bilmem gündüzleri iyi uyurdu şimdi okadar sallıyorum uyutmak için uyuyor ama 15dk sonra kalkıyor anlamadım ben bu uyku işini pazar günü e-bebekten araba almaya gittik ama maalesef renk seçeneği kalmamış oradan jokere baktık oradada yok bende çok heveslenmiştim hemen alırız diye neyse int.bakarız dedik inceliyorumda hiç başka rengi yok stoklarda heralde artık üretilmeyecekmidir nedir bende biraz koyu istiyorum yakından gördüm beyaz kısmı çok fazla
Chicco Liteway Puset Glamour - e-bebek.com. birde şu seçenek var buda fena değil kullananlar veya bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
Chicco Echo Puset Sapphire - e-bebek.com
jokerdeki huck marka mama sandalyesine baktım tepsisi çıkmıyor yüksekliği ayarlanmıyor vazgeçtim galiba ikeadan alacağız.

haklısın canım bazıları onaylıyor ama bazılarıda onaylamıyor , burada kararı vermek bize düşüyor sanırım , ben 1 ay erken tatmayla o yiyeceği seveceğini sanmıyorum aslında , tatları zamanı gelince zaten öğrenecek ama 6. ayı doldurunca tadarsa yemek seçer 5. ayda tadarsa seçmez saçma bence , daha anne karnında alışıyormuş tatlara bebekler hatta anne neyi severek yediyse bebekte onu severek yiyormuş die okumuştum

neredesin canım sen ? şampuanları filan inceliyordumda , hipp in şampuanıda varmış doğal içerikli , sen kullandınmı canım ? ben kızıma daha hiç şampuan filan kullanmadım , ya mustela alıcam yada hipp :26: tavsiyene ihtiyacım var

canim tabiki ilk 6 ay sadece anne sutu ama sutu yetmeyen var mama veren var topikte. insanlarin erken gecmesindeki nedenler farkli olabilir. ben henuz gecmedim ek gidaya oglum 5 ay 7 gunluk. 6.ay gecicem fakat pat diye 6. ay ogune nasil baslanirki. ben su anda meyve suyu tattiriyorumki ek gidaya rahar geciyim. bir anda ogun olursa bagirsak problemi yasariz. tattirmak dediginde iki cay kasigi elma suyu havuc suyu gibi. son haftada pure tattirim 6.ayda ogune gecerim insallah. tattirmaya 6. ay baslasam ogune gecmem 7. ayi bulur. ben boyle dusunuyorum.

bu sırt ağrısı beni öldürcek ,doruk'u beşiğinden zor kaldırıyorum

bir de grip olur gibiyim bugün hiç halim yok

Son düzenleme:

Anne karnında tatlardan anladığını ben de okumuştum acıya falan tepki verirlermiş. Ama asıl alışkanlıkları ek gıda döneminde oluşuyormuş, geç kalınmış alıştırma (bence 5 ay erken değil 6 ay çok geç değil 5,5 ideal diye karar verdim başladım) ciddi zorlanmalara sebep olabiliyormuş.

geçmiş olsun canım Allah şifa versin kerem paşaya. büyüdükçe uykuları azalıyor heralde

gerçi bizim gündüz uykumuz doğduğundan beri hep problem. uyumayı sevmiyo paşa

ben en azından yaşına kadar kendi yaptığım yemekten vermeyi düşünmüyorum canım. soğan, salça, yağ olmadan yesin yemeklerini.

şimdilik püre yapıp piştikten sonra içine az zeytinyağı ilave ediyorum. ilerleyen zamanda daha taneli yemesi için püre yapmayı bırakırım. çok duydum püreye alıştığı için taneli besin yiyemeyen

buarada kıymayı kaçıncı ayda ilave etmeye başlıcaz?

Yazık sana Tuğçe kız bir de ağladın he mi, boşver gitsin :) Ben dram izleyemiyorum çok sıkıcı geliyor. Leyla ile Mecnun'a takılmıştım ama yarıyı görmeden sızmışım:)
ben o dızıyı cok sevıyordum fınal yapması benım ıcın yettı zaten onun dısında dızı ılemıyordumm..
canım sıkma canını gıt gel doktoruna onlar olmasa ne yapardık..saglıgına kavusucak bebısımızz allahın ıznıyle
canim kalktim ilk is resime baktim hala gonderiliyor yaziyor
sende sorun vardır o zaman yollamıyordur....bende sorun yok cunku hem yollluyorum hemde alıyorumm

chıcco lıteway almakla en dogru secımı yapmısım ben e -bebek forum ıstanbuldan aldım...gıt sende oraya.hem ıkeaya bakarsın hem e-bebek e

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…