2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

ek besin veren hatunlar annisler cevap bekliyorum saatli mi besleniyorsunuz kahvaltı corba yogurt vb belli saatleri var mı
oolmalı mı?gunduz uykumuz bu sebeple oturmuyor olabilir mi acaba...

Saatli gidiyor canım bu sıralar bizim yemeklerimiz.Sabah 8de kahvaltı arada mama 12 gibi sebze püresi arada tekrar mama 4 gibi yoğurt içine muz bugünde yeni birşey yaptım 2 kayısı 1 hurma haşladım ezdim onu karıştırdım bayıldı:) akşam üzeri elma havuç suyu yatarkende yeni aldım hero baby muzlu sütlü pirinçli kaşık maması onu deneyeceğim.

ek besin veren hatunlar annisler cevap bekliyorum saatli mi besleniyorsunuz kahvaltı corba yogurt vb belli saatleri var mı

bizimki zaten kurulmuş saat gibi benim saat tutmama gerek kalmadan acıktığını belli ediyor :)) şöyle söyliyim sabah ilk uyandığında mutlaka sütle başlıyoruz güne ,sonra kahvaltı (labne peyniri,yumurta sarısı,pekmez,bebe bisküvisi yada etimeği),saatine göre alırsa arada mama yada direk sebze çorbası(patates,havuç,pirinç,ıspanak,kereviz..vs)sebze çorbasından sonra mama vermiyorum acıktığında direk yoğurt veriyorum ama benimki yoğurt yemediği için ayran gibi yapıp biberonla veriyorum,sonra akşam kaşık maması (muhallebi),yatarkende içerse süt içmezse gece 12 gibi uykusunda veriyorum.(tabi gece mama için 1-2 kere tekrar kalkıyo)
Bu yediklerinin arası en az 3 saat cnm daha sık olmuyo,ayrıca yedikleride mesela bir kasenin yarısından az oluyo yani ona göre ayarlıyorum günde 2 çay bardağını geçmiyo..
umarım yardımcı olmuşumdur

oy bi suru kuzu gordum topikte ya kocaman oldular masallahh meleklerinize kizlar allah'im nazarlardan esirgesin tugcecim bu kadar mi olur kiz naaptin da boyle benzettin kendine fark yok yani bire bir...

kizlar biz 6,5aylik olduk da kahvaltiya baslamadik 7.ayda degilmi kahvalti?bize basla diyende olmadi oglen sebze puresi,ikindi yogurt,aksam meyve puresi tabii anne sutu vazgecilmezimiz kahvaltiya baslamali miyim?? birde su 3-5kasik zar zor iciyor benim kizim her ogunden sonra ne diyorsunuz yeterli mi? anne sutu aliyor ya dr.icmiyorsa zorlama dedi ama kabizlik ceksin istemiyorum zaten seyreklesti gun asiri kaka yapmiyor...

canım bizde 6.5aylığız bugün başladık kahvaltıya benim kızda sebze çorbası kabul etmio ne zaman yese kusuyo öbürlerini zorlada olsa yiyo...3 5 kaşık yeterli canım yavaş yavaş alışacaklar sonuçta...anne sütü herşeyden sağlıklı nasıl olsa...

demir takviyesi nerdeyse hic almadi benim kizim 3-5gun sayilidir aldigi, kabizlik girince araya iyice soguttuk arayi... simdi bi dr.gittik kansizlik teshisi koydu (tahlilsiz) 4.ayda baslamaliydin dedi biz o zaman 5ayliktik kizlar,dr.muz baslatmadi kan sayimi yapicak dedim herhalikarda baslamali dedi... neyse bi heves basladim kaka rengi kabizlik fissur derken kestik. gecen ki kontrolumuzde dr.kan sayimi istedi yaptircaz bidahaki kontrole biraktik. belki baslatmaz bile kan ilacina.yani cok detaya girdim farkindayimda kafam karisik kan sayimi yapilmadan mi kullaniyorsunuz demir ilacini?

Canim ben ek gidaya 5. Ayda basladim. 5.5 aylikkende kahvalti verdim once pirinc tanesi.kadar sonra arttirdim. Ben kahvalti.yaparken yanima mama sandalyesine oturtuyorum haslanmis yumurta sarisinin 4/1 in bazen yarisini yiyor. Hergin yumurta vermiyorum. Haftada 4 defa. Sonra labne peyniri yiyor cok sevmesede 1 tatli kasigi pekmez veriyorum. Kizim karistirarak yemiyor. Elimle yada kasikla ayri ayri veriyorum yiyor. Hatta yumurta sarisini.ezmeden butun veriyorum fasulye tanesi.kadar damagiyla ezerek yiyor. Bebe biskuvisini hic seedigi icin vermiyorum. Birde sikildigi zamn eline ekmek veriyorum kemiriyor..

Canim biz 4.5 ayliktik doktorumuz verdiginde fakat once kustu. Sonra ek gidaya gecince kabiz oldu kullanmadim. Simdi.bi.kac gundur tekrar veriyorum ama bi eziyet ki sorma hic sevmiyor. Bende.hic sevmezdim. Doktorumuz herhangi bi.kan sayimi yapmadi. Ama ondan once emme probleminden dolayi kamn testi yapmisti belki bu yuzden gerek gormedi

geçti canım çok şükür hametan sayesinde , henüz tekrarlamadıda ama artık yıkıyoruz popomuzu bol bolda havalandırıyoruz
15 gün oldu pişiklerimiz hala tam olarak geçmedi, ben heraçmadfa havalandrırırm bebişin poposunu, her kakada yıkarım ama kullandığım gaz ilaçlarına bağlıyorum çünkü naptıysam bi türlü tam olarak geçmedi, tam geçer gibi oluyor yine tekrarlıyor.hatta öyle çok abarttımki neredeyse saat başı alt değiştiricem, su ve pamukam oluşan ıslak mendil kullanıyorum, ve bastırarak silmiyorum, pişikli bölgeye değdirerek temizliyorum ama geçiremedik, hametn, garmstan...
yarın doktora gidicez bakalım o ne diycek

çok çok geçmiş olsun.

kızlar ben geliyorum hepiniz gitmiş oluyosunuz kendi kendime yazıp yazıp gidiyorum kuzucuğum yeni uyudu, tekrar uyanırmı bilmiyorum. gazlar resmen tavan yapmış durumda, yavrum uyumaya çalışsada uyuyamıyor, her yolu deniyoruz. dün gece 3buçukta uyandı, bi sürü gaz attı ama yinede rahatlayamadı, böyle ayaklarını kasıyo ittirdiğimizde, battaniyede sallıyoruz, yinede uyuyamıyo, dalatr gibi olup olup uyanıyo, ağlamıyo ama uyuyamıyoda, en son 5.15te arabayla gezmeye götürdük, yolda mayıştı kendine ninni söyledi hep ama kıyamam dalamıyo, nerdeyse 1 saate yakın dolaştık belki uyur diye, eve geldik, battaniyede sallayarakdevam ettik, yorgunluktan sızdı yazık, uyurkende hep kıvranıyo, sık sık uyanıyo emmek istiyo. neredeyse her gecemiz böyle, sabaha kadar deniyoruz her yolu. ve genelde 23 gibi uyanıyo, 6.30 gibi uyutuyoruz. sonra bi daha öğlene kadar uyku, yanındanda kalkamıyorum, uykusunu alsın diye. bende onunla uyuyorum, 2ye 3e kadar. kahvaltımız 3te oluyo yani düzenimiz hiç yok. kızıma bi gaz ilacı çok iyi gelmişti 10 gün sürdü etkisi, sonra yine aynı. o 10 günde çok güzeldi, erken yatıyodu gece uykusuna, en geç 21de uyuyodu, sabah 7.30da uyanıyodu, 9-10 gibi tekrar uyuyodu. şimdi yine başa döndük, o düzenimiz çok iyiydi, bizim içinde çok iyi oluyo, erken yatıp erken kalkıyorduk. bizim babaamız evde, beraber bakıyoruz kızıma, o olmasaydı çok zorlanırdım, çokta güzel igileniyo maşallah, gönül rahatlığıyla bırakabiliyorum. yarın doktor umarım bu gazlara sağlam bi çare bulur. rezeneye başladım bugun, 40ml kadar içirdim, bakalım nolcak. bi komşumuz o gazlar 1 yaşına kadar bitmiyo dedi çok gözümü korkuttu ya bazen çok acı çekiyo yavrum hiç kıyamıyorum. korkuya ek gıdayada tam olarak başlayamadık, hala tadımlık yiyoruz, bugün 5 kaşık elma-şeftali kavanoz mama verdim. ayyy ne çok dolmuş içimi döktüm

günaydın hanımlar , güzel bir gün olsun hepimiz ve kuzularımız için çıkırtttt .... ben açtım gene topiğin kapısını

Huma da 9 saat uyuyormus demekki normal benim kizim artik geceleri uyumak istiyor demekki uyusun bakalim. Peki bu arada canim kalkip sut sagiyor musun?

yok canım süt filan sağmıyorum , ilk zamanlar sertleşiyordu sağmazsam ama artık damarlar folloş oldu galiba sertleşmiyo ama bi tartıyorum şöyle sabah uyanınca herbiri 1 kg oluyo en az abartmıyorum , birde 7 de uyanıyor ama emzirip altını değiştiriyorum , babamızıda gönderip hemen yatıyoruz geri ortalama 11 e kadar , gün içindede 2 kez daha uyuyor

ofm yi çok duyuyorum ama herkes çok havalı doktor die bahsediyor ondan , bi arkadaşta ofm de doğum yapmış bu bahsettiğin doktoru beğenmemiş larada gökhan beymiydi neydi ona gidiyordu , bende bi gidip görmeyi isterim aslında ...! tahlil gibi şeyler için neden ücret alınmıyorki ? şaşırdım
odayı ayırmadım canım , biz kızımla başbaşa yatıyorduk doğduğundan beri , artık yatak odasına babamızın yanına taşındık , 3 yaşa kadar odamızda beşiğinde uyusun , ondan sonrasına bi daha bakarız
Kızlar çorba tarifi var mıı kuzulara??:44:
canım bebeklerimize mama - yemek tarifi açtıya elif , ilk sayfada linki var
bu demir ilacı muhabbetini burada çok yaptık ama sen yoktun o zamanlar tabii , bence direk bi tahlil yaptır ona göre karar versin doktor , rutin uygulamaymış artık hiçbir bebeğe tahlil yapmadan veriyorlar demir ilacını , eğer hiç kullanamıyoruz demir ilacını dersen ona görede çözüm gösterir herhalde doktoru :26: bende hiç vermedim henüz , bakalım bizimki ne dicek 15 gün sonra gidicez
zorrrrr çok zor bu gaz olayı mahfediyo hem bebeği hem anne babayı bizde çok çektik ilk 3 ay , gece yarısı anneme gittik , zombi gibi olmuştum artık ben ama şükürki fazla sürmedi , hergün acı elma yağıyla (adaçayı yağı ) göbeğine ve ayaklarının altına masaj yap , rezeneyede devam et bakalım , kiminde ilaçtan çok işe yarıyor ,nurse harveys iyi gelmişti kızıma ama onu denemiştin galiba, birde annemin komşusunun torunu oldu yeni , onlarda kuru dut kaynatıp suyundan veriyorlardı hem kakası hem gazı için , ben bunu geç öğrendim ama deneyemedim ...!

genelde ben sabah 7-7:30 gibi emzirip bırakıyorum bakıcıya. 9-9:30 gibi bıraktığım anne sütünü veriyor uyutuyor

11 gibi 180 ml mama ; öğleden sonra 1:30-2 civarı çorba , akşamüstü meyve/ meyveli yoğurt, ben gelmeden önce de mama veriyor

buara kahvaltıya başladığımız için anne sütü ve uykunun arkasından kahvaltı olmaya başladı

ama öyle çok çok düzenli saatlerimiz yok

en son kontrole gittiğimde sağlık ocağında hemşire bana verdiğin tüm ek gıda (kahvaltı, püre, meyve, yoğurt ) 1 çorba kasesini geçmesin demişti

yani amaç karın doyurmak değil değişik gıdalarla beslemek, alıştırmak, anne sütününün eksiğini tamamlamak

tabi şuan annem bakıyor ve anlatamıyorum ona, mamaları yiceğine mis gibi tarhana çorbası yesinmiş

Kızlar çorba tarifi var mıı kuzulara??:44:

6 ay 1 haftalıktı biz kontrole gittiğimizde, başla artık kahvaltıya demişti. 2 günde 1 ver ilk başlarda dedi ama

suyu doğdu doğalı veremiyorum doruk'a zoraki içiyor aynen

kıyamam ya kuzuya genelde 3-4 ayda geçer diyolar ama kimisinde 6 ay kadar sürüyomuş. inşallah en kısa zamanda biter de rahatlar kuzu. tabi sizde

Eki Görüntüle 680188
son halimiz bu pazar günü çekildik , accuk frikik vermişiz ama

ama ben seni yerim ki yaaaaa

yazı getirmişsin hümoşum maşallah

Son düzenleme:
zuhalcim seninki fıstıklı kurabiye, bende ballı kurabiye diyorum

balböceği, kuzucuk, dorişko ,tospik ,tospişko.....neler neler

yaz gelsin de şortları giysinler diye beklyiorum ısır ısır ye ondan sonra

ben onun dekoltesini yerim. cok tatli bi kizin var masallah. cok guzellll
saol teyzesi , bizde sana öpücükler gönderiyoruz
zuhalcim seninki fıstıklı kurabiye, bende ballı kurabiye diyorum

balböceği, kuzucuk, dorişko ,tospik ,tospişko.....neler neler

yaz gelsin de şortları giysinler diye beklyiorum ısır ısır ye ondan sonra

malum burası antalya canım yazı getirdik biz , o bacaklar kollar ne çekiyo bendennnn ...! bende neler neler diyorum kuzuşuma , yaratıcılıkta sınır tanımıyoruz maşallah :)) ama nasılda biliyorlar sevildiklerini akıl küpleri

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun canım bu zamana geçer genelde gaz sancıları ama neden uzun sürdüki acaba?kaynamış suya biraz kimyonda iyi geliyor bunu çok duydum.Gaz damlası kullanmaya devam et bence.
Eki Görüntüle 680188
son halimiz bu pazar günü çekildik , accuk frikik vermişiz ama
Offf ısırmalık bir minnoş buu maaşallah Yaz gelmiş size ne güzel:) kerem şu yüzüstü olayını pek sevmiyor hemen yüzünün üstüne kapanıyor Hüma sultan tam emekleme pozisyonunda Allah nazarlardan saklasın.
Ya şu uyku lardan azıck ucundanda bize verseniz hani Ben ilk ay sağarak verdim sütümü ve sonra tamamen kesildi çok üzücü birgün sağmak için oturdum ama biberon bomboş damla bile gelmedi keremde emmedi böyle olunca kesildi şimdi göğüslerim bomboş sarktı onada ayrı canım sıkılıyor ne yapmalı bilmem.

yere bırakıyoruz bazen örtü seripte , oyuncağı koyuyoruz az ileriyede , bizimki bakıp bakıp örtüyü çekiyor , oyuncağı alıyor daha kalkmıyo yani popomuz bende hiç emeklemeden yürümüşüm , bakalım bizim kuzular napıcak , göğüslerinede soğuk su tut her banyoda en son çıkarken birde kafanı en yukarı kaldırıp çeneni ileriye doğru it , göğüsleri tutan askı kasları geriliyo o zaman , bunu sürekli yaparsan işe yarar , başka türlü kozmetikler filan hikaye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…