- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #2.881
ek besin veren hatunlar annisler cevap bekliyorum saatli mi besleniyorsunuz kahvaltı corba yogurt vb belli saatleri var mı
oolmalı mı?gunduz uykumuz bu sebeple oturmuyor olabilir mi acaba...
ek besin veren hatunlar annisler cevap bekliyorum saatli mi besleniyorsunuz kahvaltı corba yogurt vb belli saatleri var mı
kizlar biz 6,5aylik olduk da kahvaltiya baslamadik 7.ayda degilmi kahvalti?bize basla diyende olmadi oglen sebze puresi,ikindi yogurt,aksam meyve puresi tabii anne sutu vazgecilmezimiz kahvaltiya baslamali miyim?? birde su 3-5kasik zar zor iciyor benim kizim her ogunden sonra ne diyorsunuz yeterli mi? anne sutu aliyor ya dr.icmiyorsa zorlama dedi ama kabizlik ceksin istemiyorum zaten seyreklesti gun asiri kaka yapmiyor...
Canim ben ek gidaya 5. Ayda basladim. 5.5 aylikkende kahvalti verdim once pirinc tanesi.kadar sonra arttirdim. Ben kahvalti.yaparken yanima mama sandalyesine oturtuyorum haslanmis yumurta sarisinin 4/1 in bazen yarisini yiyor. Hergin yumurta vermiyorum. Haftada 4 defa. Sonra labne peyniri yiyor cok sevmesede 1 tatli kasigi pekmez veriyorum. Kizim karistirarak yemiyor. Elimle yada kasikla ayri ayri veriyorum yiyor. Hatta yumurta sarisini.ezmeden butun veriyorum fasulye tanesi.kadar damagiyla ezerek yiyor. Bebe biskuvisini hic seedigi icin vermiyorum. Birde sikildigi zamn eline ekmek veriyorum kemiriyor..kizlar biz 6,5aylik olduk da kahvaltiya baslamadik 7.ayda degilmi kahvalti?bize basla diyende olmadi oglen sebze puresi,ikindi yogurt,aksam meyve puresi tabii anne sutu vazgecilmezimiz kahvaltiya baslamali miyim?? birde su 3-5kasik zar zor iciyor benim kizim her ogunden sonra ne diyorsunuz yeterli mi? anne sutu aliyor ya dr.icmiyorsa zorlama dedi ama kabizlik ceksin istemiyorum zaten seyreklesti gun asiri kaka yapmiyor...
demir takviyesi nerdeyse hic almadi benim kizim 3-5gun sayilidir aldigi, kabizlik girince araya iyice soguttuk arayi... simdi bi dr.gittik kansizlik teshisi koydu (tahlilsiz) 4.ayda baslamaliydin dedi biz o zaman 5ayliktik kizlar,dr.muz baslatmadi kan sayimi yapicak dedim herhalikarda baslamali dedi... neyse bi heves basladim kaka rengi kabizlik fissur derken kestik. gecen ki kontrolumuzde dr.kan sayimi istedi yaptircaz bidahaki kontrole biraktik. belki baslatmaz bile kan ilacina.yani cok detaya girdim farkindayimda kafam karisik kan sayimi yapilmadan mi kullaniyorsunuz demir ilacini?
15 gün oldu pişiklerimiz hala tam olarak geçmedi, ben heraçmadfa havalandrırırm bebişin poposunu, her kakada yıkarım ama kullandığım gaz ilaçlarına bağlıyorum çünkü naptıysam bi türlü tam olarak geçmedi, tam geçer gibi oluyor yine tekrarlıyor.hatta öyle çok abarttımki neredeyse saat başı alt değiştiricem, su ve pamukam oluşan ıslak mendil kullanıyorum, ve bastırarak silmiyorum, pişikli bölgeye değdirerek temizliyorum ama geçiremedik, hametn, garmstan...geçti canım çok şükür hametan sayesinde , henüz tekrarlamadıda ama artık yıkıyoruz popomuzu bol bolda havalandırıyoruz
çok çok geçmiş olsun.günaydın kızlar iyi haftalar
grip olmayı başardım kış bitmedençok fenayım. doruk'ta da geçen haftadan beri ara ara hapşuruk var inşallah ilerlemez
factorB (zuhaldi di mi adın öğrenmiş miyim :26:) 4. ay aşılarının 2. dozları var
3 tane aşı var
bugün 6 aylık aşımızı olduk 3 tane iğne oldu kuzum kilosu 7 kilo olmuş boyumuz 66 olmuş maşallah250 gr almış ama artık ben kiloya takmıyorum bebeğim sağlıklı olsunda artık hareketlendiler zaten
maşallah, bu arada bende evdeki trtıda baktım kızıa, henüz 6 kg olmuş gözüküyo, boyuda 64cm filan. 5buçuk aylık şuanda. bakalım yrın doktorda ne cıkıcak?
demir takviyesi nerdeyse hic almadi benim kizim 3-5gun sayilidir aldigi, kabizlik girince araya iyice soguttuk arayi... simdi bi dr.gittik kansizlik teshisi koydu (tahlilsiz) 4.ayda baslamaliydin dedi biz o zaman 5ayliktik kizlar,dr.muz baslatmadi kan sayimi yapicak dedim herhalikarda baslamali dedi... neyse bi heves basladim kaka rengi kabizlik fissur derken kestik. gecen ki kontrolumuzde dr.kan sayimi istedi yaptircaz bidahaki kontrole biraktik. belki baslatmaz bile kan ilacina.yani cok detaya girdim farkindayimda kafam karisik kan sayimi yapilmadan mi kullaniyorsunuz demir ilacini?
ya bizim kaka hep sorunlu, gaz deseniz Forumun en gazlı bebeği sanırım bizimki. o yüzden demire hiç başlayamadık korkuya, çünkü ksks yapamayınca çok kötü oluyo, gazlarda birikiyo, geceler zaten uykusuz, perişan oluyo kuzucuğum. o yüzden başlamadık
Huma da 9 saat uyuyormus demekki normal benim kizim artik geceleri uyumak istiyor demekki uyusun bakalim. Peki bu arada canim kalkip sut sagiyor musun?
ofm yi çok duyuyorum ama herkes çok havalı doktor die bahsediyor ondan , bi arkadaşta ofm de doğum yapmış bu bahsettiğin doktoru beğenmemiş larada gökhan beymiydi neydi ona gidiyordu , bende bi gidip görmeyi isterim aslında ...! tahlil gibi şeyler için neden ücret alınmıyorki ? şaşırdımCanim bende antaltadayim kizimi Antalya ozel ofm hastanesindeki Alp Tunc a goturuyorum cok iyi bi doktor oldugunu duydum. Ben orda dogum yaptigim icin ona gidiyoruz. Biraz ukala ama iyi doktor diye gidiyoruz. Ucreti 25 tl tahlil gibi seyler icin herhangi bi ucret vermiyoruz
odayı ayırmadım canım , biz kızımla başbaşa yatıyorduk doğduğundan beri , artık yatak odasına babamızın yanına taşındık , 3 yaşa kadar odamızda beşiğinde uyusun , ondan sonrasına bi daha bakarızMaaşallah canım gece kalkmaması normalmiş 6 aydan sonra diye duydum bende merak etme.
Yerim ben o fıstığı sanada Maaşallah Allah bozmasın uykularınızı.Odayıda ayırmışsın ne güzel.Ben 1 ay anne sütü verebildim hep mama verdim 2 saatde bir veriyordum son zamanlarda kalkıyorum uyuyor ama dediğim gibi kıpır kıpır bende her an uyanacak gibi hissediyorum mama yapıp verip sallıyorum yatırıyorum bu düzen değişir umarım çünkü gerçekten kolay olmuyor.
canım bebeklerimize mama - yemek tarifi açtıya elif , ilk sayfada linki varKızlar çorba tarifi var mıı kuzulara??:44:
bu demir ilacı muhabbetini burada çok yaptık ama sen yoktun o zamanlar tabii , bence direk bi tahlil yaptır ona göre karar versin doktor , rutin uygulamaymış artık hiçbir bebeğe tahlil yapmadan veriyorlar demir ilacını , eğer hiç kullanamıyoruz demir ilacını dersen ona görede çözüm gösterir herhalde doktoru :26: bende hiç vermedim henüz , bakalım bizimki ne dicek 15 gün sonra gidicezdemir takviyesi nerdeyse hic almadi benim kizim 3-5gun sayilidir aldigi, kabizlik girince araya iyice soguttuk arayi... simdi bi dr.gittik kansizlik teshisi koydu (tahlilsiz) 4.ayda baslamaliydin dedi biz o zaman 5ayliktik kizlar,dr.muz baslatmadi kan sayimi yapicak dedim herhalikarda baslamali dedi... neyse bi heves basladim kaka rengi kabizlik fissur derken kestik. gecen ki kontrolumuzde dr.kan sayimi istedi yaptircaz bidahaki kontrole biraktik. belki baslatmaz bile kan ilacina.yani cok detaya girdim farkindayimda kafam karisik kan sayimi yapilmadan mi kullaniyorsunuz demir ilacini?
zorrrrr çok zor bu gaz olayı mahfediyo hem bebeği hem anne babayıkızlar ben geliyorum hepiniz gitmiş oluyosunuzkendi kendime yazıp yazıp gidiyorum kuzucuğum yeni uyudu, tekrar uyanırmı bilmiyorum. gazlar resmen tavan yapmış durumda, yavrum uyumaya çalışsada uyuyamıyor, her yolu deniyoruz. dün gece 3buçukta uyandı, bi sürü gaz attı ama yinede rahatlayamadı, böyle ayaklarını kasıyo ittirdiğimizde, battaniyede sallıyoruz, yinede uyuyamıyo, dalatr gibi olup olup uyanıyo, ağlamıyo ama uyuyamıyoda, en son 5.15te arabayla gezmeye götürdük, yolda mayıştı kendine ninni söyledi hep ama kıyamam dalamıyo, nerdeyse 1 saate yakın dolaştık belki uyur diye, eve geldik, battaniyede sallayarakdevam ettik, yorgunluktan sızdı yazık, uyurkende hep kıvranıyo, sık sık uyanıyo emmek istiyo. neredeyse her gecemiz böyle, sabaha kadar deniyoruz her yolu. ve genelde 23 gibi uyanıyo, 6.30 gibi uyutuyoruz. sonra bi daha öğlene kadar uyku, yanındanda kalkamıyorum, uykusunu alsın diye. bende onunla uyuyorum, 2ye 3e kadar. kahvaltımız 3te oluyo yani düzenimiz hiç yok. kızıma bi gaz ilacı çok iyi gelmişti 10 gün sürdü etkisi, sonra yine aynı. o 10 günde çok güzeldi, erken yatıyodu gece uykusuna, en geç 21de uyuyodu, sabah 7.30da uyanıyodu, 9-10 gibi tekrar uyuyodu. şimdi yine başa döndük, o düzenimiz çok iyiydi, bizim içinde çok iyi oluyo, erken yatıp erken kalkıyorduk. bizim babaamız evde, beraber bakıyoruz kızıma, o olmasaydı çok zorlanırdım, çokta güzel igileniyo maşallah, gönül rahatlığıyla bırakabiliyorum. yarın doktor umarım bu gazlara sağlam bi çare bulur. rezeneye başladım bugun, 40ml kadar içirdim, bakalım nolcak. bi komşumuz o gazlar 1 yaşına kadar bitmiyo dedi çok gözümü korkuttu ya bazen çok acı çekiyo yavrum hiç kıyamıyorum. korkuya ek gıdayada tam olarak başlayamadık, hala tadımlık yiyoruz, bugün 5 kaşık elma-şeftali kavanoz mama verdim. ayyy ne çok dolmuş içimi döktüm
elif, esmuzo, tugce, skopca meleklerinize kocaman bi masallah. hepsi cook guzel.
tugce bende soylemeden gecemicem bu kadar benzeyebilir yani inanamadim.
eke gecen hatunlar benim asil merak ettigim miktar. ek besin miktari. ornegin oglen corbasini ne kadar veriyorsunuz? meyve suyu muhallebi? ek gida ektir gunluk 2 cay bardagini gecmemek lazim deniyo ya. siz geciyormusunuz???
Kızlar çorba tarifi var mıı kuzulara??:44:
kizlar biz 6,5aylik olduk da kahvaltiya baslamadik 7.ayda degilmi kahvalti?bize basla diyende olmadi oglen sebze puresi,ikindi yogurt,aksam meyve puresi tabii anne sutu vazgecilmezimiz kahvaltiya baslamali miyim?? birde su 3-5kasik zar zor iciyor benim kizim her ogunden sonra ne diyorsunuz yeterli mi? anne sutu aliyor ya dr.icmiyorsa zorlama dedi ama kabizlik ceksin istemiyorum zaten seyreklesti gun asiri kaka yapmiyor...
kızlar ben geliyorum hepiniz gitmiş oluyosunuzkendi kendime yazıp yazıp gidiyorum kuzucuğum yeni uyudu, tekrar uyanırmı bilmiyorum. gazlar resmen tavan yapmış durumda, yavrum uyumaya çalışsada uyuyamıyor, her yolu deniyoruz. dün gece 3buçukta uyandı, bi sürü gaz attı ama yinede rahatlayamadı, böyle ayaklarını kasıyo ittirdiğimizde, battaniyede sallıyoruz, yinede uyuyamıyo, dalatr gibi olup olup uyanıyo, ağlamıyo ama uyuyamıyoda, en son 5.15te arabayla gezmeye götürdük, yolda mayıştı kendine ninni söyledi hep ama kıyamam dalamıyo, nerdeyse 1 saate yakın dolaştık belki uyur diye, eve geldik, battaniyede sallayarakdevam ettik, yorgunluktan sızdı yazık, uyurkende hep kıvranıyo, sık sık uyanıyo emmek istiyo. neredeyse her gecemiz böyle, sabaha kadar deniyoruz her yolu. ve genelde 23 gibi uyanıyo, 6.30 gibi uyutuyoruz. sonra bi daha öğlene kadar uyku, yanındanda kalkamıyorum, uykusunu alsın diye. bende onunla uyuyorum, 2ye 3e kadar. kahvaltımız 3te oluyo yani düzenimiz hiç yok. kızıma bi gaz ilacı çok iyi gelmişti 10 gün sürdü etkisi, sonra yine aynı. o 10 günde çok güzeldi, erken yatıyodu gece uykusuna, en geç 21de uyuyodu, sabah 7.30da uyanıyodu, 9-10 gibi tekrar uyuyodu. şimdi yine başa döndük, o düzenimiz çok iyiydi, bizim içinde çok iyi oluyo, erken yatıp erken kalkıyorduk. bizim babaamız evde, beraber bakıyoruz kızıma, o olmasaydı çok zorlanırdım, çokta güzel igileniyo maşallah, gönül rahatlığıyla bırakabiliyorum. yarın doktor umarım bu gazlara sağlam bi çare bulur. rezeneye başladım bugun, 40ml kadar içirdim, bakalım nolcak. bi komşumuz o gazlar 1 yaşına kadar bitmiyo dedi çok gözümü korkuttu ya bazen çok acı çekiyo yavrum hiç kıyamıyorum. korkuya ek gıdayada tam olarak başlayamadık, hala tadımlık yiyoruz, bugün 5 kaşık elma-şeftali kavanoz mama verdim. ayyy ne çok dolmuş içimi döktüm
saol teyzesi , bizde sana öpücükler gönderiyoruzben onun dekoltesini yerim. cok tatli bi kizin var masallah. cok guzellll
zuhalcim seninki fıstıklı kurabiye, bende ballı kurabiye diyorum
balböceği, kuzucuk, dorişko ,tospik ,tospişko.....neler neler
yaz gelsin de şortları giysinler diye beklyiorum ısır ısır ye ondan sonra
Allah yardımcın olsun canım bu zamana geçer genelde gaz sancıları ama neden uzun sürdüki acaba?kaynamış suya biraz kimyonda iyi geliyor bunu çok duydum.Gaz damlası kullanmaya devam et bence.kızlar ben geliyorum hepiniz gitmiş oluyosunuzkendi kendime yazıp yazıp gidiyorum kuzucuğum yeni uyudu, tekrar uyanırmı bilmiyorum. gazlar resmen tavan yapmış durumda, yavrum uyumaya çalışsada uyuyamıyor, her yolu deniyoruz. dün gece 3buçukta uyandı, bi sürü gaz attı ama yinede rahatlayamadı, böyle ayaklarını kasıyo ittirdiğimizde, battaniyede sallıyoruz, yinede uyuyamıyo, dalatr gibi olup olup uyanıyo, ağlamıyo ama uyuyamıyoda, en son 5.15te arabayla gezmeye götürdük, yolda mayıştı kendine ninni söyledi hep ama kıyamam dalamıyo, nerdeyse 1 saate yakın dolaştık belki uyur diye, eve geldik, battaniyede sallayarakdevam ettik, yorgunluktan sızdı yazık, uyurkende hep kıvranıyo, sık sık uyanıyo emmek istiyo. neredeyse her gecemiz böyle, sabaha kadar deniyoruz her yolu. ve genelde 23 gibi uyanıyo, 6.30 gibi uyutuyoruz. sonra bi daha öğlene kadar uyku, yanındanda kalkamıyorum, uykusunu alsın diye. bende onunla uyuyorum, 2ye 3e kadar. kahvaltımız 3te oluyo yani düzenimiz hiç yok. kızıma bi gaz ilacı çok iyi gelmişti 10 gün sürdü etkisi, sonra yine aynı. o 10 günde çok güzeldi, erken yatıyodu gece uykusuna, en geç 21de uyuyodu, sabah 7.30da uyanıyodu, 9-10 gibi tekrar uyuyodu. şimdi yine başa döndük, o düzenimiz çok iyiydi, bizim içinde çok iyi oluyo, erken yatıp erken kalkıyorduk. bizim babaamız evde, beraber bakıyoruz kızıma, o olmasaydı çok zorlanırdım, çokta güzel igileniyo maşallah, gönül rahatlığıyla bırakabiliyorum. yarın doktor umarım bu gazlara sağlam bi çare bulur. rezeneye başladım bugun, 40ml kadar içirdim, bakalım nolcak. bi komşumuz o gazlar 1 yaşına kadar bitmiyo dedi çok gözümü korkuttu ya bazen çok acı çekiyo yavrum hiç kıyamıyorum. korkuya ek gıdayada tam olarak başlayamadık, hala tadımlık yiyoruz, bugün 5 kaşık elma-şeftali kavanoz mama verdim. ayyy ne çok dolmuş içimi döktüm
Offf ısırmalık bir minnoş buu maaşallah
Ya şu uyku lardan azıck ucundanda bize verseniz haniyok canım süt filan sağmıyorum , ilk zamanlar sertleşiyordu sağmazsam ama artık damarlar folloş oldu galiba sertleşmiyoama bi tartıyorum şöyle sabah uyanınca herbiri 1 kg oluyo en az abartmıyorum , birde 7 de uyanıyor ama emzirip altını değiştiriyorum , babamızıda gönderip hemen yatıyoruz geri ortalama 11 e kadar , gün içindede 2 kez daha uyuyor
Allah yardımcın olsun canım bu zamana geçer genelde gaz sancıları ama neden uzun sürdüki acaba?kaynamış suya biraz kimyonda iyi geliyor bunu çok duydum.Gaz damlası kullanmaya devam et bence.
Offf ısırmalık bir minnoş buu maaşallahYaz gelmiş size ne güzel:) kerem şu yüzüstü olayını pek sevmiyor hemen yüzünün üstüne kapanıyor Hüma sultan tam emekleme pozisyonunda Allah nazarlardan saklasın.
Ya şu uyku lardan azıck ucundanda bize verseniz haniBen ilk ay sağarak verdim sütümü ve sonra tamamen kesildi çok üzücü birgün sağmak için oturdum ama biberon bomboş damla bile gelmedi keremde emmedi böyle olunca kesildi şimdi göğüslerim bomboş sarktı onada ayrı canım sıkılıyor ne yapmalı bilmem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?