2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

cok sükür canım kafaya takdıgına degmedi.büyüdü sizle kahvaltımı yapıo aferin eceye ya darısı bizimkilerin basına

günaydın kızlar,sabah 6.ay aşılarımızı olduk.kuzucum çok ağladı bu sefer ( 8,500kg olmuşuz boyumuz 70cm....
Masallah cnm kizinin kilosuna yaklasik aynilar kizimla 6 aylik.kilosu 8300 6.5 Aylik.kilosu 8600 du. Boyumuzda 69.olmus. Fakat.ne yazikki hasta istahsiz ve kusuyor ins cabuk atlatiriz

Canim benim kizim ilk 3 ay emerek uyuyordu cok rahattim. Sonra emmeyi birakmak.istedi. Bu yuzden uykuda emziriyordum. Ac ac uyuyamadigi icin ayagimda sallayip uyutup emziriyordum. Bu yuzden ayakta sallanmsya alisti. Ama artik.kendi basina uyutmaya calidiyorum. Oncelikle bi.bebek aldik ve.onu.uyku arkadasi.ilan ettik. Onu cok seviyor. Yatagina bebegi.ile uykusu gelince besigine birakiyorum. Biraz mizirdaniyor ama uyuyor. Eger uyumazsa aglarsa aglamasina izin vermiyorum. Ya uykisu yoktur yada bi sikintisi vardir. Ya uyutmaktan vazgeciyorum yada uykuya dalmasi.icin.yine salliyorum

kan damlası kullanıyor mu bütün bebişler? biizim doktor hiç bahsetmedi,bende sormayı unuttumm:44:
bizde başlamadık cnm sağlık ocağı 4.ayında vermişti kullanmadım 6.ayda başlayacağım
5.ayında basladık ferrum kullanıoruz canım
Günde kaç damla kullanıyorsun canım her bebeğe göre değişirmi bu oran acaba? damlayı nasıl veriyorsun birşeye karıştırıyormusun?ben devit-3 ü mamasına damlatıyorum

Bende sallayarak uyutanlardanım sen yine bir şekilde başlamışsın kendi kendine uyutmaya ne güzel.Gece uykusuna kaçta geçiyor ve gece ne sıklıkta kalkıyor her kalktığında tekrar sallıyormusun?Biz 10:30 gibi yatıyoruz gece belli olmuyor ama sabah 6:30 / 7:00 dedinmi gözler açılıyor:)

cnm bigun severek yedigi seyi ertesi gun yemiyor. bugn hicbisey yemedi. yatmadan elma rendeledim biraz severek yedi. ama bugune kadar yemedi srvmedi diye dusundum bende. birgunu birgununu tutumuyor. son zamanlarda hicbisey yemiyor. zamanla sever insallah. bende tam bu soruyu sorucaktim. gunduz nasil vakit geciriyorsunuz. benimki henuz oturamiyo zaten oturmaktan nefret ediyo. ayakta durmayi seviyo oyledde kollarim kopuyo. sirtustu yatmayi pek sevmiyor ama yuz ustu olunca cigliklar atiyor oyle oynuyorum biraz bende. tabi uzun sure kalinca oylede sikiliyor.

drum meyve suyuyla baslamami onerdi oyle basladim. bizimki pureyi ogutuyordu ilk zamanlar kivamli degilde duru olmasi gerekiyordu reddedmemesi icin. yavas yavas kivamini koyulastirarak verdim pureleri. en son corbalara gectik. oglum kabiz oldugundan pismis havuc patates gibi besinleri vermemem gerekiyor. bal kabagi cok faydali ve kabizliga iyi geliyor. onu cesitlendirdim. elmali irmikli balkabagi corbasini yedi cesitlerin icinde. ama son zamanlarda onuda yemez oldu. balkabagindan sikikdi sandim yogurt corbasi semizotu corbasi ve brokoli corbasi yaptim yok yemiyo. tabi biraz aradan sonra yine deneyecegim bu corbalari.

Merhaba, ben de uyku eğitimi veriyorum ama öyle katı kurallarla değil. Ben hiç sallamadım. Yürüyerek uyutuyordum, artık, ağzına emzik veriyorum sarılıyorum, uyuyor, dalmadan da yataüına geçirmeye çalışıyorum. Sen nasıl yapıyorsun?

Gozun aydın canim....ben ecenin bu kadar minik doğduğunu bilmiyordum o zaman maşallah gayet iyi 5 aylık doğum kilosunun iki katı olmalı diye biliyorum ...seninki 5 aylukken,bunu yakalamış ee ne diye kendini yıprattın o kadar :)anne olmak hep evhamli olmak demek dimi ama ....

kızlar maşallah bebişlerinize benim oğlum iyi kiloda doğmasına rağmen geride kaldı

6 ay 8 günlükken 7700 dü. 8000-8600 falan gördükçe benim moralim bozuluyor

iştahı yerinde maşallah kahvaltısını ,çorbasını ,mamasını ,yoğurdunu, meyvesini, anne sütünü hepsini severek yiyor

elif masallah ogluna. severek herseyi yemesi o kadar onemliki. senin oglunun yapisi yedigini yakio demk pasan. yedikten vitaminleri aldiktan sonra sorun yapma canim bence. benim oglum 5 bucuk aylikken 8600 du. bes aylik kilosuda bu. istahsizliktan almamis iki hafta. hicbisey yediremiyorum sadece emiyor. boyle sizinkileri okuyunca yediklerini bende kendi adima uzuluyorum benimki neden yemiyor diye. anne olmak coook zor ya. istiosunki yesin icsin kilo alsin.

günaydın herkese..dışarısı cıvıl cıvıl çocuklar koşturuyo,inşallah kuzularımızın bayramlarda gösterilerini izlerizz ilerde bugün hep onu hayal ettim buarada bizim aile hekimi ek gıda konusunda bilgilendirmede foss çıktı ben sormasam kimse bişi demiyodu..1hafta sadece yoğurt ver 1 hafta sadece elma ver diyo bana,hiç kahvaltıdan bahseden yok..hemen bi geçiştirmeye çalışıyolar..kan damlasından da hiç bahsetmediler.doktorumuza gidince sorucam..aklıma takıldı kullanması gerekiyosa başlayalım:44:buarada accaip stresliyim kızlar ( son 2 gün kaldı iş başınaaaa

ooy maşallah doruk'a artık çok hareketliler fazla kilo almayacaklar..iştahlı olsunlarda daha ne isteriz.

kizlar aklim karisik yine, kizimi emzirirken ih ihh diye sesler cikariyor gozu hafif kapali eliylede gogusume vuruyor derin bi nefes alip iii yaparak birakiyor tum bunlari yari uykulu yapiyor... uyanikkende bazen gozu daliyor seslenince tepki veriyor ama kollari bacaklarida hep hareket halinde cirpiniyor gibi ama bu sure icinde aglamiyor sizce normal mi

normal canim. benim oglumda gozu acikken daliyor. buyuduler artik bizim gibi daliyolar sipalar. dustugunu unut artik. benim kardesim birinci kattan dustu hicbisey olmadi iki yasindaydi. allah koruyo.

gunaydın kızlar,
gunaydın diyorum çünkü biz yeni uyandık, yine uykusuz bi geceydi, doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum ama kızım uyuyamadı, şimdi ise hala uyuyo, 3 gündür kvdeydim, gelememdim, bi kilo muhabbeti dönmüş, ben yazayımda bebişi zayıf olanlar moral olsun :)
benim kızım 5ay 20 günlükken 6400dü. hasta bebişlere geçmişler olsun.ek gıda savaşı veriyorum, bu arada bize süt ürünü yasak analı kızlı. ne yedireceğimi bilemiyorum.

Son düzenleme:

Kilo muhabbetine birde biz katılalım bizim doktorda kilonun o kadar önemli olmadığına ilk zamanlar ayda bir kilo bundan sonra daha az alacağını söyledi 3.300 ile başladık dün 6. ay aşısında 7.800. Asıl önemli olan boyuymuş boyunda uzama olmazsa o zaman sorun var demekmiş pirinç ununu cici bebeyi bol tutarsan kilosuda bol olur ama sağlıklı bir kilo olmaz. Sağlıklı olmaları daha iyi fazla kafaya takmayalım. Kandamlası 7 damla veriyorum, devit 3 damla kullanıyordum şimdi ikiye indirdi sağlık ocağı bıngıldağının erken kapanmaması için

tum hasta bebislere saglik, ukusuz kuzulara da bol uyku diliyorum. kilo konusunda, benim kizimin da kilo alimi 5. aydan beri yavasladi cok. ama bence de onemli olan saglikli olmasi, anneler olarak kiloya takigiz hepimiz ama aslinda hicbir onemi yok kilonun, alt sinira ulasmadiysa. benim kizim 3 haftadir iyi gidiyordu ek gidada, tek ogun veriyordum oglen, ama bugun istemedi. 3 haftadir ayni seyi yemekten bunaldi muhtemelen. kizlar bir de ek gidaya gectikten sonra benim kizim artik gunde 1 kez kaka yapiyor, eskiden 4-5 ti. sizde durumlar nasil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…