- 21 Haziran 2012
- 2.857
- 799
- 148
- 38
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #4.921
bu aşı menenjitin en tehlikelisi meningokok için yapılıyormuş yani bizim geçirdiğimiz Allahım meleklerimizi korusun düşmanımın dahi başına vermesin kimseyi yavrusuyla sınamasın
e vıtamını degıl canım yazım yanlıslıgı olmus sadece vıtamın demek ıstemstmBen hep siringayla weriorum can im ya.bisi dicem e witamini nie onu ilk duydum
canim hangi vitamin surubunu veriyorsun bizde basladik 20gun oldu kullaniyoruz ancak ne kilo aldi ne istahi acildi umarim bagisikligi konusunda ise yariyodur...
kızlar vıtamın surubunu kılo alımı durdugu ıcın vermstı doktorumz..selam kızlar vitamin neden kullanıosunuz iştah içinmi benim dr sadece ferrum ve d vitamini verdi bakalım bu ay kontrole gitcez bide 9.ay aşılarında kızamık yokmuydu ya kafam karıştı özel aşı ne aşısıydı...menenjit gibi hatırlıom nedense
canım dr bana özel dedi 9.ayda ve daha sonra 2doz ama 2yaşında yaptırırsan tek doz dedi...canim cok gecmis olsun ee biz 10aylik olduk kimse bize bahsetmedi ne zaman yapilmali gectimi bizim icin? cok zor olmali bi anne icintam olarak nasil bi rhtszlk bilemiyorum ama sinir sistemiyle alakali olabilcegini dusunuyorum allh kimselere ystmasin
e vıtamını degıl canım yazım yanlıslıgı olmus sadece vıtamın demek ıstemstm
kızlar vıtamın surubunu kılo alımı durdugu ıcın vermstı doktorumz..
dedgn gbı esracım bde ıstaha da faydası olur nıyetyle mınadex e basladık
ama gel gor kı hıc bı degsklıl olmadı kuzum dahala aynı boyutta ıstahsızlıgı
d vıtamını ve demır ıcerdıgı ıcın sadece onları bır arada vermıs oluyorum kullanmaya devam ederek
bıze baska bı artısı olmadı malesef bu surubun.. sımdı bde cınko yazdı henuz baslatmadım bakalım onda bı gelısme olucak mı
e vıtamını degıl canım yazım yanlıslıgı olmus sadece vıtamın demek ıstemstm
kızlar vıtamın surubunu kılo alımı durdugu ıcın vermstı doktorumz..
dedgn gbı esracım bde ıstaha da faydası olur nıyetyle mınadex e basladık
ama gel gor kı hıc bı degsklıl olmadı kuzum dahala aynı boyutta ıstahsızlıgı
d vıtamını ve demır ıcerdıgı ıcın sadece onları bır arada vermıs oluyorum kullanmaya devam ederek
bıze baska bı artısı olmadı malesef bu surubun.. sımdı bde cınko yazdı henuz baslatmadım bakalım onda bı gelısme olucak mı
canım dr bana özel dedi 9.ayda ve daha sonra 2doz ama 2yaşında yaptırırsan tek doz dedi...
ben büyük kızımda 1yaştan 4yaşa kadar minadex kullndım iştah açmıyor kiloda aldırmıyor sadece yiyemediği vitamini yerine koyuyo...
Arkadaşlar saglik ocaaginda yapilan karmada ki menenjit denilen gercek menenjit asisi degil hastanelerde ozel yapiliyor yada eczanelerde 155 tl zaten takip eden doktoru varsa o muhakkak soylerdi bu asinin aslinda adi menejit degil bu mikrobun yaptigi en kucuk hastalik menenjit oda 24 saat icinde beyine sicriyormus cogu vakada hasta kaybediliyormus biz asimizi yaptirdigimizda bi cocuk malesef virusten vefat etti 9 ve 12 ayda 2doz yapiliyor tr ye marttan beri izinle geldi oyuzden devlet karsilamiyor daha asiyi 12 ayliktan buyuk cocuklara hemen tek doz olarak yapiliyor cok arastirdim ben doktorlariylada tartistim konuyu tedavi cok sansliysaniz basarili oluyor virus girdikten sonra dru asi karnesine isledi pasamin lütfen arkadaş lar isi sansa birakacak korunulacak bi virus degil ilk baslarda biz yapıyoruz diyen ebemiz bu ay yeni geldi haber diyor malesef bilgilendirilme konusunda çok geride kaliyoruz umarim aydinlatabilmisimdir zaten nettede bnlar yaziyor
canim biz gecmi kaldik 10,5aylikken yapilamaz mi bilgin varsa paylasirsan sevinirim 2yasini nasil beklerim ben
canim bizde minadexe basladik bizdede gram artis olmadiboyumuz iyi iyide kilo yok 8kg.minik kuzum cok zayif gorunmuyor gozume bacaklari bogum bogum ancak tartisi az ilk hafta sabah aksam kullandik simdi tek doz 1c.kasigi... canimm basiniz saolsun of bu konu beni cok uzdu vefat eden bebekleri duymak allahimm evlatlarimizi bizlere bagislasin... s.ocaginda yapilan asi menenjite yol acabilcek mikroplarin bir kismini onluyormus kismen yani madem bu kadar yaygin neden dr.bilgi vermiyor.. kizim ilk dogdugunda asi kartinda 2asiyi isaret icine aldi dr.bu asilar ozel diye bilgi verdi biri rota virisu digeri sucicegiydi.. menenjit hakkindada bilgi verebilirdi su an o dr.bogasim var... gec mi kaldik simdi
kizlar yarin tatile cikiyoruz ama hic mutlu degilim bastan sartladim kendimi kesin kotu gecicek olumlu dusunmem lazim dusunce gucune inaniyorumda yapamiyorumtatile giden ve donen arkadaslara sorularim var, kizimin havuzunu alicaz yanimiza havuzu icme suyuylami doldurmaliyim deniz suyundan mikrop kapabilir mi ve huggiesin mayo bezleri vardi bi donem hala varmi varsa kullanan var mi? birde suya ilk girdigimizde hepimiz alisana kadar usuyoruz ya o usume kuzuma agir gelirmi hasta olabilir mi diye aklim karisik bide saat 3-5arasi denize girmek icin iyi mi sizce????
slmlar
menenjit aşısı özel aşı arkadaşlar daha türkiye de 3 ya da 4 aydır yapılmaya başlamıs henüz aşı takvimine girmedi. ben menenjit aşısı yaptıracağım sizede tavsiye ederim çünkü oğlum 5.5 aylıkkken mennjit geçirdik ve çok zor kızlar, 15 gün hastanede yattık ama 15 gün boyunca yavruma birşey olacak diye öldüm öldüm hergün doktorların ağzından artık iyiye gidiyoruz lafını duymak için sabahları iple çektim. menenjit bağısıklık kazanılacak bir hastalık değil her an mikrobu kapıp hasta olabilirler Allah korusun ben de en azından tedbir için yaptıracağım herşey yavrularımız için.
cook gecmis olsun...dr muza danısalım bakalım..
rahat ol tatlım bu tatıl size cok ıyı gelecek insallah...slm canım deniz suyu daha iyi olur bence biz direkt havuza sokmustuk denizden korkunca maalesef...
huggıesn mayo bezleri var hala biz kullandık...sabah 10 a kadar aksama dogru da 4-5 civarı girdik genelde...usume haliyle olablir ama sen suya alısınca usuyor musun ilk basta biraz urperecek tabii...sen yine de az cok anlarsın suyuyn soguklugundan endise etme...
gunes kremini sakın yuzune surme bizim kucuk bey sapka takmayınca yuzune surmek gafletinde bulundum kuzum gozlerini ogusturdukca yandı sapır sapır yaslar aktı kızardı((
bu arada biz ani bir sekilde tekrar tatilkararı aldık cok endiselym cunku sabit bır otel tatılı olmayacak deneyimlermi paylasırım bir gidip gelelm bakalım..
baska sorun varsa??
hayır canım gec değil en erken 9 ay bitince sonrasında vurulabiliyor ve 2 doz seklinde
Ya yok canim yapildi bizimkiler saglik ocagima sor aklinda kalmasin ama ben sordum yapildilar
kızlar merhaba nasılsınız ?
aysonu işi bırakıyorum çıkışımı verdim bugün. artık oğluşumla beraber bol bol vakit geçircez inşallah. onun büyümesini daha fazla kaçırmıcam
canim biz gecmi kaldik 10,5aylikken yapilamaz mi bilgin varsa paylasirsan sevinirim 2yasini nasil beklerim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?