- 10 Ocak 2013
- 2.927
- 2.520
- 133
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #1.621
selam kızlar nasılsınızzz ek gıdalar nasıl gidiyo neler veriyosunuz...
canim ben 5. ayda basladim. 10 gun falan.oldu. meyve puresi ve yogurt veriyorum. meyve puresini ilk hazir aldim. cok sevdi kendim evde yaptim yemek istemedi. bende biraz.hazir.biraz ev yapimi karistirip anne sutunun icine katarak veriyorum. kizim sag memeyi emmedigi icin sagip ek gidalarina katiyorum. biberon kullanmiyor kasiklada sutu.icmiyor bende icine 2-3 cay kasigi meyve puresi veya evde kendi yaptigim yogurdu veriyorum. muhallebiyide simdiye kadar 2-3 defa verdim oda sutum az.olunca cok acikirsa tok tutsun diye az miktarda koyu yapip yine icine bi miktar anne sytu katigor. 10 gun sonrada sebzeye gececem.
hımm anladım canım bende öğlen elma yada armut rendeleyip içine 2adet büskiviyle eiyorum kşamüstü yoğurt veriyorum gecede hergün olmamakla bereber kaşık maması veriyorum...bidahaki dr kontrolünde sebzeye geçicez dedi 6ay bitince...
ya kızlar ben bugun asırı duygusalım herseye aglayasım var valla
sende benim gibi 164 sun. bende 60 la hamile.kaldim. aslinda kilom 58 di tup bebek olunca hormon ilaclarindan dolayi 60 oldum. doguma 73 ile gittim. dogumun hemwn sonrasi 65 e dustum. 8 kilo dogumla birlikte gitti. 1 hafta sonra 64 oldum sislikler inince. suan ise dun itibariyle 59.8 olmusum. emziriyorsankolay veri rsin ben hic rejim yapmadim yapamadim. yiyip iciyorum ama zayifliyorum belki spor yapsam sıkilasir gobektwnde kurtulurdum. yinede cok sukur. esimin kilo takintisi var kilolu olmami hic istemiyor. bende rejim yapabilen biri degilim agzim hic durmaz abur cubur yerim Allahtanki ugrasmadan gitti. esimle tanistigimda 50 kiloydum 6 sene once ona sorsan tekrar oyle olmami ister ama imkansiz ben 57 ye duseyim yeter.
Kizlar size bir sorum olacak kizim emmek istemiyor sanirim sutum az geliyor yememe icmeme dikkat ediyorum ama acaba hamilelikteki yag depolari bittigi icin sutum azalmis olabilir mi? sabahlari 500 ml sut iciyorum. kibrit kutusu kadar tahin helvasi 3 kibrik kutusu buyuklugunde beyaz peynir bir yemek kasigi pekmez zeytin bol.miktarda acik cay. 1 bardak rezene 1 bardak isirgan otu cayi iciyorum. aksamda corba.pilav ana yemek salata yiyorum. ekmegi bazen beyaz bazen kepekli yiyorum. aksam yine cay iciyorum.gunduz en az 3 lt su iciyorum. birde ara ogun okarak ya sutlac ya asure yada puding yiyorum hazirda ne varsa buna ragmen sutum az ve kizim 10 dk cekiyor ondan sinra sut gelmeye basliyor. tabi uyanikken dayanamiyor birakiyor. uyurken anca emiyor
Factor canim biz kocaman bir aile olduk artik cok yakinimizla bile paylasmadiklarimizi paylasiyoruz kimi zan.birlikte uzulup birlikte seviniyoruz ve deneyimlerimizi de bilgilerimizi de birbirimizle paylasip en dogru kararlari almaya calisiyoruz.kisacadi dogru bilmissin canim venoim problemler istebiraZ ihmal ediyorum bu aralar oglum sagolsun yatamaz izmiz.bugun oturtmustum yanlarina destek koymamistim maalesef dustu bebegim. saga dogru kayip kafasini koltuk kenarina carpti cook uzgubum..cookagladi kuzucum
hep umutsuzum daha öncede demiştim kızımı kıskanıyorum saçma sapan düşüncelerim var çok güleç bir kızım var herkese gülücük atar yabancı bilmez karnı tok olsun akşama kadar durur mızlanmaz bu sfer diyorum beni hiç aramıcak bana düşkün olmayacak herhaldekafayı yedim ben daha öncede demiştim babaanneden de kıskanıyorum diye ya bana düşkün olmazsa diye dşünüyorum kendi kendme moral bozukluğu yani en çk beni sevsin istiyorum
işe yarıyor mu peki
selam kızlar benim kızımın damakları kabarmış ama bir şey görünmüyor çıkacak mı acaba dişleri
Soruna cevap verilmişti canım dikkatinden kaçmış sanırım. Diş konusu bünye ile alakalı hangi bebeğin ne zaman çıkaracağı ile ilgili bir standart yok, 6. ay bir genelleme. 3-4 aylıkken çıkaranlar olduğu gibi 8. ayını bulanlar da olabilir, hatta yaşında çıkaranlar da duyulmuştur. Huzursuzluğu başladı, damaklarında beyazlık, sertleşme, ağız suyu akıntısında artma varsa bunlar diş çıkarma belirtisidir ama belirtiler başladıktan sonra ne zaman çıkacağı da yine bebeğin bünyesiyle alakalıdır.
Sadece beyaz çizgi şeklinde ucu gözüktüğünde devamının çabuk geldiğini söyleyebilirim.
selam kızlar nasılsınızzz ek gıdalar nasıl gidiyo neler veriyosunuz...
biskuvi b ve kasik mamasi bende aldim fakat sevmiyor onlari. meden bilmiyorum onu verince tukuruyor. ra kuzim 1 aydir bagiriyor bildigun baya bagiriyor tiz bi sesle.yuksek sesle kahkaha atiyor sizlerdede var mi bu
biskuvi b ve kasik mamasi bende aldim fakat sevmiyor onlari. meden bilmiyorum onu verince tukuruyor. ra kuzim 1 aydir bagiriyor bildigun baya bagiriyor tiz bi sesle.yuksek sesle kahkaha atiyor sizlerdede var mi bu
Günaydın ahali, bnm kızda bikaç Gundur basladi dedigin gibi bagirmaya gülmeye cok tatli ama yaa:)
bizimki anne sütünü sadece 1 ay aldı,küvezde kaldığı için biberona alışkındı istemedi memeyi.Oyüzden 4,5 aylık başladık ek gıdalara maşallah hepsini yiyo,iştahsız bi çocuk olmıcak sanırım.Gece mamayıda artık beşiğinden kaldırmadan yediriyorum,yoksa kucağıma alsam uyanıyo çocukcağzım:)
sbh 8 de grdi ameliyta 11 de ciikti 2 ye kdr yogun bkimda kldi tedbir amacli.eli elimde uyuo kusum kolay iilesir ins dualrnza dewam cok saolun kislar
almadım daha sonucu canım ya ınsallah..arada olur öyle canım , ağlarsan rahatlarsın , ne oldu kan tahlili , merakla bekliyoruz , ikincide tüp bebeğe gerek kalmaz inşallah , hakkında hayırlısı olsun canım
bısey olmaz alısıcaz bunlara..Gunaydin kizlar.bugun kizimin kafasina babasi yanlislikla kolunu carpti.alnina geldi kizardi biraz.bisey olurmu doktora gotursemmi acaba.
kızlar bu ek gıdayı verirken öğün olarak mı veriyoruz ya .ben tattırıyorum sadece bizimki malesef az emiyor zaten sütümde az. 3 saatte 1 120 cc yada 150 cc mama içiyor. bisküvi olarak ve marka veriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?