- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #1.661
hep umutsuzum daha öncede demiştim kızımı kıskanıyorum saçma sapan düşüncelerim var çok güleç bir kızım var herkese gülücük atar yabancı bilmez karnı tok olsun akşama kadar durur mızlanmaz bu sfer diyorum beni hiç aramıcak bana düşkün olmayacak herhaldekafayı yedim ben daha öncede demiştim babaanneden de kıskanıyorum diye ya bana düşkün olmazsa diye dşünüyorum kendi kendme moral bozukluğu yani en çk beni sevsin istiyorum
anladim cnm, hamilelikten sonra bu sekilde hissedebiliyor kadinlar, cok normal, sonucta aylarca icinde tasidin onu, kimseyle paylasmadin, sadece ikinizdiniz. sonra bir anda baskalari dahil oldu, paylasmak zorunda kaliyorsun. bunlari hissettigin icin kendini kotu hissetme, pek cok kadin yasiyor, ben de ara sira boyle dusuncelere kapiliyorum- ama sonucta onlarin bizden bagimsiz birer birey olduklarini kabul etmemiz gerekiyor. zamanla kendi tercihleri olacak, hele de buyuyunce - babasi, arkadaslari, dedeleri, nineleri, istedigi herkese karsi duygular gelistirecek, bizden bagimsiz bir birey olacaklar.ama unutma ki en cok seni sevecek, hele de su anda aksinin imkani yok.
ya kizlar sanirim benim kizimdada dis sikintisi var surekli agliyor. bugun babasi yemekte eline marul tutusturmus issira issira kopardi bogazina cakacak diye korktum elinden alincada cigligi basti. dislik hosuna gitmiyor.birde kizlar ilk alt azi disler cikiyormus ya acaba ilk kopek disinin cikma ihrimali var mi parmagimi alip sag kopek disine dogru surtuyor .
Arkadaşlar ek gıda konusu açılmışken bişey sormak istiyorum. Kahvaltılarda sanırım çoğu anne labne kullanıyor siz ne kullanacaksınız ya da ne kullanıyorsunuz? Ben evde kendim yapmak istiyorum lor peynirini, geçenlerde denedim oldu ama çok sert mamada yumuşaması imkansız bildiğiniz başka bi yöntem var mı? Ben limon suyuyla yapmıştım. Bu arada hayırlı cumalar hepinize... Allah bebeklerimizi sağlıklı sıhhatli hayırlı ana babaya düşkün:))) evlatlar etsin inş.
Kizlar sizde beb islerinize demir damlasi kullaniyomusunuz
Merhaba arkadaslar,
Uzun zamandir takip ediyorum sizi ama yazamadim bir türlü.Ben de ekim annesiyim kizim 14 ekimde katildi aramiza cok da iyi yapti cimcimem.umarim bundan sonra ben de aktif olarak katilirim sizlerin güzel sohbetlerinize:)
Evet bende duymadım ama eşime kalırsa hiçbirşey kullanmaya gerek yok biz d vitamni demir damlasıyla mı büyüdük diyor birde ekliyor bak sapasağlamız:))
ben 1 aydır kullanıyorum ama geçen arkadaşımla görüştüm onun oğlu 1,5 yaşında biz hiç başlamadık dedi doktoru test yaptırmış kan değerleri iyi çıkınca hiç kullanmamış bende anlamadım...
selam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? ben 6. ayin 1. gunu baslamayi dusunuyorum, 6. aydan once vermeyi dusunmuyorum. henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.
Bende anlamadim kimi kullaniyo kimi kullanmiyo.kullanmayanlardada deyisen bisey yok.be de baslamistim yirmi gun evvel baslayali kizim ishal gibi.yan etkilerine baktim yuzdebesi ishal yapiyomus bende ilaca bagladim bir haftadir vermiyorum.ama sanirim dis cikarmadan dolayi ishal oluyo ilaca devam etmelimiyim tekrar bilemedim
selam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? ben 6. ayin 1. gunu baslamayi dusunuyorum, 6. aydan once vermeyi dusunmuyorum. henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.
bizim doktorumuz vermedi demir, 6. aydan sonra ek gidalardan alir dedi.
günaydın canım , dün anneme gitmiştim ben , şimdi kızım uyurken bi bakiyim dedim düne , sende erkencisin
ek gıda konusu nasıl karmaşık bir konu ya okuyorum okuyorum kafam daha da karışıyor
6. aydan sonra 1/4 yumurta sarısı vercek miyiz, vermicek miyiz?
çorbalara kereviz mi koysak kabak mı brokoli mi? önce hangisiyle başlasak?
cici bebe kullansak mı kullanmasak mı?
kahvaltıya ne zaman başlasak? ne versek?
vs. vs. vs....... oku araştır delircem ya
annem, komşum, bakıcımız biz bunu verdik bişey olmadı, şunu da verirdik falan filan deyip duruyor. ben olmaz vermem dedikçe kızıyolar biliyorum
yoğurt ve elma rendesiyle başladık bu hafta, hatta elmalı yoğurt vermiş bakıcımız sevmiş oğlum yemiş dün
pazar günü patates, havuç ve brokoliden püre yapayım başlıyım diyorum ben de yavaş yavaş öğle öğününde
sizler neler veriyosunuz kızlar? ya da neyle ne zaman başlıcaksınız?
bir de lor peynirini nasıl yaptın canım? ben yoğurdu sulandırıp biraz kaynattım temiz bir tülbentten süzdm yumuşacık bir lor peyniri yaptım
kullanıyoruz canım 1,5 aydır
Kizlar sizde beb islerinize demir damlasi kullaniyomusunuz
Bi de biz variz ek gıdaya geçmeyenselam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gıda konusu nasıl karmaşık bir konu ya okuyorum okuyorum kafam daha da karışıyor
6. aydan sonra 1/4 yumurta sarısı vercek miyiz, vermicek miyiz?
çorbalara kereviz mi koysak kabak mı brokoli mi? önce hangisiyle başlasak?
cici bebe kullansak mı kullanmasak mı?
kahvaltıya ne zaman başlasak? ne versek?
vs. vs. vs....... oku araştır delircem ya
annem, komşum, bakıcımız biz bunu verdik bişey olmadı, şunu da verirdik falan filan deyip duruyor. ben olmaz vermem dedikçe kızıyolar biliyorum
yoğurt ve elma rendesiyle başladık bu hafta, hatta elmalı yoğurt vermiş bakıcımız sevmiş oğlum yemiş dün
pazar günü patates, havuç ve brokoliden püre yapayım başlıyım diyorum ben de yavaş yavaş öğle öğününde
sizler neler veriyosunuz kızlar? ya da neyle ne zaman başlıcaksınız?
bir de lor peynirini nasıl yaptın canım? ben yoğurdu sulandırıp biraz kaynattım temiz bir tülbentten süzdm yumuşacık bir lor peyniri yaptım
Ben sıcak süte limon suyu döktüm canım bide seninkini denicem. Sebze konusuna gelince brokoli ve karnıbahar ile başlanmaz diye söylemişti doktorum ( kafanı biraz daha karıştırmış oldum) :)))
Gerçekten karışık araştırdıkça daha çok korktum yanlış bişey veririm yada beslenme düzenini iyi ayarlayamam yemek seçer sebze yemez balık yemez yoğurt yemez diye korkuyorum
bende vermicektim hiç de bu hafta başladık yoğurt ve elmaya, tabi doyumluk değil tadımlık
zaten 5 gün sonra 6 ayımız bitiyor
lor peynirini nasıl yaptığımı yazdım yukarda
yoğurdu da kaynatıp borcam tencereye boşaltıyorum, parmağımı 7'ye kadar sayana kadar yanmıcak sıcaklığa gelmişse sütten yoğurdun üzerine biraz alıp yoğurdu eziyorum süte katıyorum. her yanına örtüp 5-6 saat bekletiyorum (niye 7 diye sorma bir yerde okudum bende öyle yapıyorum)
bebişler insana neler yaptırıyomuş valla yoğurt mayalamayı öğrendim valla doruk paşa sayesinde. makine almıştım baktım güzel olmadı klasik usül mayalıyorum bende.
Ben sıcak süte limon suyu döktüm canım bide seninkini denicem. Sebze konusuna gelince brokoli ve karnıbahar ile başlanmaz diye söylemişti doktorum ( kafanı biraz daha karıştırmış oldum) :)))
Gerçekten karışık araştırdıkça daha çok korktum yanlış bişey veririm yada beslenme düzenini iyi ayarlayamam yemek seçer sebze yemez balık yemez yoğurt yemez diye korkuyorum
muhallebı mılupa aptamılın var suyla karıstırıyorsun ben onu verıyorum pırınc unuyla yapmadım hıc dusunmuyorumdaYogurt meyve suyu ve sebze corbasi veriyorum ben seviyor .gitgide arttirarak tabi tugcenin dedigi gibi ama muhallebi vermedim hic tugce kendin mi yapiyorsun? Tarif alabilir miyim?
bende labne kullanıyorum tuzlu peynır verme bebekler tuzla ne kadar gec tanısırsa o kadar ıyıArkadaşlar ek gıda konusu açılmışken bişey sormak istiyorum. Kahvaltılarda sanırım çoğu anne labne kullanıyor siz ne kullanacaksınız ya da ne kullanıyorsunuz? Ben evde kendim yapmak istiyorum lor peynirini, geçenlerde denedim oldu ama çok sert mamada yumuşaması imkansız bildiğiniz başka bi yöntem var mı? Ben limon suyuyla yapmıştım. Bu arada hayırlı cumalar hepinize... Allah bebeklerimizi sağlıklı sıhhatli hayırlı ana babaya düşkün:))) evlatlar etsin inş.
kızlar ben bişey soracagim bebğinde hemajom halk arasında gül dedikleri lekeden olan varmı
benim oğlumun serce parmagının içinde var kırmızı doktorlara sordum hepsi önemsiz dedi. ama insanın içi rahat etmiyor yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?