2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

hadi yaa, ilk azi disler mi cikiyormus? ben hep on dislere bakiyordum, on cikar saniyordum , bir arkalara bakayim ben!!

ek gıda konusu nasıl karmaşık bir konu ya okuyorum okuyorum kafam daha da karışıyor

6. aydan sonra 1/4 yumurta sarısı vercek miyiz, vermicek miyiz?

çorbalara kereviz mi koysak kabak mı brokoli mi? önce hangisiyle başlasak?

cici bebe kullansak mı kullanmasak mı?

kahvaltıya ne zaman başlasak? ne versek?

vs. vs. vs....... oku araştır delircem ya

annem, komşum, bakıcımız biz bunu verdik bişey olmadı, şunu da verirdik falan filan deyip duruyor. ben olmaz vermem dedikçe kızıyolar biliyorum

yoğurt ve elma rendesiyle başladık bu hafta, hatta elmalı yoğurt vermiş bakıcımız sevmiş oğlum yemiş dün

pazar günü patates, havuç ve brokoliden püre yapayım başlıyım diyorum ben de yavaş yavaş öğle öğününde

sizler neler veriyosunuz kızlar? ya da neyle ne zaman başlıcaksınız?

bir de lor peynirini nasıl yaptın canım? ben yoğurdu sulandırıp biraz kaynattım temiz bir tülbentten süzdm yumuşacık bir lor peyniri yaptım

Kizlar sizde beb islerinize demir damlasi kullaniyomusunuz

kullanıyoruz canım 1,5 aydır

selam kizlarrr, minigim az once 4. ay asilarini oldu, gec kaldik cunku arada enfeksiyon gecirdigi icin doktor asiyi yapmadi,bekleyelim dedi. simdilik durumlar iyi gorunuyor bakalim :)
ek gidalara gecmeyen bir ben mi kaldim? ben 6. ayin 1. gunu baslamayi dusunuyorum, 6. aydan once vermeyi dusunmuyorum. henuz ne verecegimi bilmiyorum ama doktor sebzelerle baslariz demisti- bir ara sorucam bakalim ne tavsiye ediyor menu olarak. peynir ve yogurt yapan arkadaslar tarif verebilir mi, cok maharetlisiniz kizlarr ya.

Bende anlamadim kimi kullaniyo kimi kullanmiyo.kullanmayanlardada deyisen bisey yok.be de baslamistim yirmi gun evvel baslayali kizim ishal gibi.yan etkilerine baktim yuzdebesi ishal yapiyomus bende ilaca bagladim bir haftadir vermiyorum.ama sanirim dis cikarmadan dolayi ishal oluyo ilaca devam etmelimiyim tekrar bilemedim

bende vermicektim hiç de bu hafta başladık yoğurt ve elmaya, tabi doyumluk değil tadımlık

zaten 5 gün sonra 6 ayımız bitiyor

lor peynirini nasıl yaptığımı yazdım yukarda

yoğurdu da kaynatıp borcam tencereye boşaltıyorum, parmağımı 7'ye kadar sayana kadar yanmıcak sıcaklığa gelmişse sütten yoğurdun üzerine biraz alıp yoğurdu eziyorum süte katıyorum. her yanına örtüp 5-6 saat bekletiyorum (niye 7 diye sorma bir yerde okudum bende öyle yapıyorum )

bebişler insana neler yaptırıyomuş valla yoğurt mayalamayı öğrendim valla doruk paşa sayesinde. makine almıştım baktım güzel olmadı klasik usül mayalıyorum bende.

bizim doktor ishal olabilir korkmayın demişti ama bizim tam tersi 3 günde bir yapmaya başladı kakasını sonra düzeldi bakalım yarın sorayım ben doktora sorun olmaz diye düşünüyorum

Bende he uz baslamadim ek gidaya en dogrusu altinci ayda baslamak zaten.sadece dort cay kasigi yogurt veriyorum arasirada havuc ve elma suyu veriykrum.oda doktor tavsiyesi uzerine.

gerçekten hiç bu kadar karışık gelmemişti bi olay banada ya.gozumde o kadar büyüyorki anlatamam

Bi de biz variz ek gıdaya geçmeyen

Bizde başlamadık henüz ve aynen dediğin gibi 6 ay dolmadan başlamayı düşünmüyorum. Bazen kaşığın ucuyla veriyordum tepkisine bakmak için ama Dr onu da verme sonra yemek seçer dedi.
Ayy yok ne mahareti hiç bilmediğim için alıştırma yapıyorum şimdiden eşimle test ediyoruz:) ben 1Lt sütü kaynattım içine yarım limon sıktım kesildi hemen sonra onu tülbente döktüm suyunu sıktım ama dedim ya taş gibi oldu. Yoğurtla denicem birde. Bebe bisküvisi bile kendisi yapan var biz daha yolun çooookkk başındayız sanırım

sagol cnm, peyniri kacirmisim, ikisini de kaydettim simdi. evet sizin 6 ay olmus nerdeyse, zamanidir, afiyet olsun doruk pasaya, yarasin :)

evet kafa karistirici bir konuu..deneyimli annelere danismak lazim

Yogurt meyve suyu ve sebze corbasi veriyorum ben seviyor .gitgide arttirarak tabi tugcenin dedigi gibi ama muhallebi vermedim hic tugce kendin mi yapiyorsun? Tarif alabilir miyim?
muhallebı mılupa aptamılın var suyla karıstırıyorsun ben onu verıyorum pırınc unuyla yapmadım hıc dusunmuyorumda

bende labne kullanıyorum tuzlu peynır verme bebekler tuzla ne kadar gec tanısırsa o kadar ıyı

bnım kızımdada var hemanjom sırtında..zararsız dedıler kuculurmus kuculmezsede kortızon uygulayalım dedı bır doktor yok dedım cıldıyeye goturdum buyuyunce lazerle aldırırsınız dedıler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…