slmm kızlar bende uzun bi aradan sonra nete girme fırsatı buldumm bu arada doğum hikayemi paylaşmak istedim.13 eylül sabah 7.30 da hastaneye yatış yapıldı ve suni sancı verildi 2.5 cm açılmayla yattım hastaneye 10.30 a kadar ara ara gelen şiddetli olmayan sancım vardı,10.30 dan sonra sancılarım yüze çıktı ve dayanılmaz hale geldi ama hiç yatmadımm devamlı ayaktaydım sancı geldiğinde yanımdakilerden tutunarak diz çöker gibi yaptım sancı geçtiğinde 2 3 adım atıp tekrar,benim ikinci doğumumdu hani gerçek doğum sancısı belden gelip kasıklara doğru beli kuşak gibi sarar diye yazıyo ya heryerde, yok işte o bende hiç olmadı adet sancısı gibi kasıklarımdaydı hep sancım ilk doğumumda öyleydi belimden geldi sancı ve erkekti şimdi kızım oldu bana göre kız la erkeğin sancısı farklı oluyoo,vee saat 12.45 artık doğum başladı vee ilk kez konuşuyorum yanımdakilere çağırın beni gelip alsınlar bebek geliyoo dedim saat 10 dan sonra sancılarım şiddetlendikten sonra hiç konuşmadım seste çıkaramadım dişlerimi sıkmaktan neyse geldi hemşireler doğumhaneye aldılar masaya çıktım, sancım falan hep gitti 5 dk öyle hiç bişeyim yokmuş gibi yattım masada sonra bir sancım geldi dr benden çok bağırıyo hadi bebeğim ıkın hadi yapacaksın ben ellerimi ısırıyorum tutacak biyer bulamadım sonra ebe farketti bana tutucağım yerleri gösterdi,sonra bi kuvvetle 2. sancı ıkınma 3.sancı 4 te bütün gücümle ıkındım içimden balık gibi bişey kaydı sankii bacaklarım tutmuyoo hissetmiyorum, sonra kızımı gördüm birkaç saniye sonra sesi geldi ağladı ben ağladımm ebe bebeğimi göğsüme yatırdı baktım yavruma Rabbime ne kadar şükretsem azz o nasıl bir güzel yavru nasip etti bana... saat 13.30 da çıktım doğumhaneden bebeğim 2950 gr 49 cm çok çok tatlıı ağzını burnunu yiyesim varr:))) bugün 9. günümüzz benim hala ellerimin üstünde kollarımda diş izleri ve dişlerimi sıkmaktan çene ağrılarım devam ediyoo:)) Allah tüm bekleyenlere hayırlı doğumlar, sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsinnn
herkese selamlar,uzun zamandır giremedim anniişl er perşembe sabahı 10da normal dogumla kızımı dünyaya getirdim:))) gece 00.30 da deli gibi suyum geldi uykudayken neye ugradıgımızı şaşırdık tabi hemen hastaneye gittik,hemeen muayene ettiler açılma 1cm di ama çok fena sancılarım başlamıştı..saat başı muayene etti ebe ve açılmam hızla ilerliyodu :))açılma oldukça sancılara olan kuvvetim arrrıyodu ve saat 5gibi 4cm olmuştum hemen anestezi uzmanını çagırdılar epiduralim yapıldı ve açılmam devam ediyodu tabi ben koridorda sürekli tur atıyodum açılma hızlansın diye ve saat 9gibi açılmamda 9cm di dr um geldi,ve dogumum başlatıyoruz dedi sancılarım deli gibi şiddetlenmişti 4 veya 5. Ikınmada ebenin karnıma bastırmasıyla bebiişim hop diye çıktı içimden ve ben sular seller gibi aglıyodum allahım nası güzel bi duyguydu,eşimde geldi yanıma oda çok duygulandı bizi görünce..dikişlerim yapıldı ve çıktım dogumhaneden..allah herkese böyle bir dogum nasip etsin 3100gr kızım ama tek sorunumuz emmiyo şimdilik( inşallah oda olucak..ayrıntılı hikayemi yazıcam daha sonra bebiişimi emzirme antremanlarına yılmadan devam etmeliyim..kendinize çook iyi bakınnnn :))
Merhaba eylul anneleri 22 eylul 16:58 de spinal sezeryanla geldi dunyaya kuzum Ali Osman'im. 3250 gram dogduk bdtmize dort gun kala. Sezeryani doktorumun onerisiyle kendim sectim cunku catimi baska doktora da gosterdi o mumkun degil bu kadar buyuk bebegin bu anneden cikmasi dedi. Hamileligimde 5 kilo aldim. Boyum bir elli sekiz kilom doguma alinmadan once 53 tu. Benim doktorum istersen bekleyelim dedi ama sen de harap olursun bebegin de deyince tamam dedim sezeryani kabul ediyorum. Doktorum dedi bugun de olabilir pazartesi de... Bugun olsun! İste bu beklenmedik bir cevapti dedi doktor hanim. Annemi doktor odasina aldik sezeryani kabul edelim mi anneanne dedi. Annem de elbette siz oneriyorsaniz olsun dedi. Peki hazirlan bakalim yatisini yapalim...
Disari ciktik bir telefon trafigi. Bende bir heyecan babamizin gozleri kizardi anneanne endiseli.
Yatisimiz yapildi. Odaya gectik hazirlandik.
Kan tahlili icin kan aldilar damar yolu acildi ve serrum takildi. Bekledik bir sure tahlillerimiz ciksin diye. Bende stres yok sadece heyecan var dokuz aydir beklenen an geldi nihayet. Sedyeye alindim gule oynaya gittik ameliyat odasina. Anestezist geldi belime igne vuruldu ve once sag tarafta bir elektrik carpmasi sonra sol tarafta. Uyusmaya basladim. Yatirdilar ellerimi bagladilar. Benim sol elimde dua listem vardi. Elim bagli oldugu icin okuyamadim. Hemsire hanim fark etti elini cozecegim ama oynatmak yok tamam mi dedi. Ben de oynatmam merak etmeyin dedim. Bir yandan boynumdaki cevseni tutuyorum bir yandan dualarimi ediyorum. Doktor dedi ki simdi sana soguk bir sey surecegim bunu hissedebilirsin... Surdugu sey beni bir gidikladi bir guluyorum ameliyathane cinliyor. Sonra solda saga bir sey gitti. Doktor hanim kesiyorsunuz beni galiba dedim. Evet Berrin basladik dualarini etmeye basla bakalim dedi. Saat 16:44. Aradan zaman gecti ben saate baktim tekrar 16:58 doktor hanim dedi ki simdi karninda bir baski duyacaksin cunku bastiracaklar. Ve bir ciglik... Dunya durdu o anda artik hicbir seyin onemi yok. Kuzum agliyor. Doktorum diyor ki Berrin agliyor musun guluyor musun ikisini de yapma gobegin hopluyor... Agliyorum doktor hanim. Hemsire diyor ki sagina bak bebegini goreceksin. Bebegi silecekleri yere birakiyor hemsire. Elleri ayaklari havada. Gozlerimde yaslarla ona bakiyorum. Herseyi tam cok sukur. Gozleri sismis. Hemsire diyor ayyyy bu ne kadar guzel dudak :) Saclari kumral. Tamam bu benim bebegim. Simdi anne oldum ben.
Yanima getirdi hemsire optum optum mis kokulumu. Sonra goturduler. Bekliyorum sukrediyorum dua ediyorum.
Dunyadaki her seyden daha kiymetli daha guzel. Rabbimin bir ihsani. Herkese yasatsin Rabbim.
Minikkus simdi uyuyor. Her anini izliyorum aklima kaydediyorum. Teyzeleri sizden de dua bekliyorum. Hepimizinkini kotu gozden kotu isten gorunur gorunmez kotuluklerden korusun Rabbim.
Merhaba eylul anneleri 22 eylul 16:58 de spinal sezeryanla geldi dunyaya kuzum Ali Osman'im. 3250 gram dogduk bdtmize dort gun kala. Sezeryani doktorumun onerisiyle kendim sectim cunku catimi baska doktora da gosterdi o mumkun degil bu kadar buyuk bebegin bu anneden cikmasi dedi. Hamileligimde 5 kilo aldim. Boyum bir elli sekiz kilom doguma alinmadan once 53 tu. Benim doktorum istersen bekleyelim dedi ama sen de harap olursun bebegin de deyince tamam dedim sezeryani kabul ediyorum. Doktorum dedi bugun de olabilir pazartesi de... Bugun olsun! İste bu beklenmedik bir cevapti dedi doktor hanim. Annemi doktor odasina aldik sezeryani kabul edelim mi anneanne dedi. Annem de elbette siz oneriyorsaniz olsun dedi. Peki hazirlan bakalim yatisini yapalim...
Disari ciktik bir telefon trafigi. Bende bir heyecan babamizin gozleri kizardi anneanne endiseli.
Yatisimiz yapildi. Odaya gectik hazirlandik.
Kan tahlili icin kan aldilar damar yolu acildi ve serrum takildi. Bekledik bir sure tahlillerimiz ciksin diye. Bende stres yok sadece heyecan var dokuz aydir beklenen an geldi nihayet. Sedyeye alindim gule oynaya gittik ameliyat odasina. Anestezist geldi belime igne vuruldu ve once sag tarafta bir elektrik carpmasi sonra sol tarafta. Uyusmaya basladim. Yatirdilar ellerimi bagladilar. Benim sol elimde dua listem vardi. Elim bagli oldugu icin okuyamadim. Hemsire hanim fark etti elini cozecegim ama oynatmak yok tamam mi dedi. Ben de oynatmam merak etmeyin dedim. Bir yandan boynumdaki cevseni tutuyorum bir yandan dualarimi ediyorum. Doktor dedi ki simdi sana soguk bir sey surecegim bunu hissedebilirsin... Surdugu sey beni bir gidikladi bir guluyorum ameliyathane cinliyor. Sonra solda saga bir sey gitti. Doktor hanim kesiyorsunuz beni galiba dedim. Evet Berrin basladik dualarini etmeye basla bakalim dedi. Saat 16:44. Aradan zaman gecti ben saate baktim tekrar 16:58 doktor hanim dedi ki simdi karninda bir baski duyacaksin cunku bastiracaklar. Ve bir ciglik... Dunya durdu o anda artik hicbir seyin onemi yok. Kuzum agliyor. Doktorum diyor ki Berrin agliyor musun guluyor musun ikisini de yapma gobegin hopluyor... Agliyorum doktor hanim. Hemsire diyor ki sagina bak bebegini goreceksin. Bebegi silecekleri yere birakiyor hemsire. Elleri ayaklari havada. Gozlerimde yaslarla ona bakiyorum. Herseyi tam cok sukur. Gozleri sismis. Hemsire diyor ayyyy bu ne kadar guzel dudak :) Saclari kumral. Tamam bu benim bebegim. Simdi anne oldum ben.
Yanima getirdi hemsire optum optum mis kokulumu. Sonra goturduler. Bekliyorum sukrediyorum dua ediyorum.
Dunyadaki her seyden daha kiymetli daha guzel. Rabbimin bir ihsani. Herkese yasatsin Rabbim.
Minikkus simdi uyuyor. Her anini izliyorum aklima kaydediyorum. Teyzeleri sizden de dua bekliyorum. Hepimizinkini kotu gozden kotu isten gorunur gorunmez kotuluklerden korusun Rabbim.
maşallah size canım. sezaryen sonrası dikişlerini iyileşme ve ayaga kalkma sürecinide anlatır mısın zor oldumu kalkması kac saat sonra kalktın bacakların uyuşukluğu geçerken ne hissettin? önerin var mı bizlere
maşallah size canım. sezaryen sonrası dikişlerini iyileşme ve ayaga kalkma sürecinide anlatır mısın zor oldumu kalkması kac saat sonra kalktın bacakların uyuşukluğu geçerken ne hissettin? önerin var mı bizlere
Allah analı babalı büyütsün oğlunu maşallah ona darısı bekleyen tüm annelerin ve bizim sağlıkla kavuşmamızacanım sezeryan yerin çok acıyormu ne kadar sürede ayağa kalkıp kendi işini yapmaya başladın ?
canım ne duası okudun doğum anında müsait olduğunda cevaplarsan çok sevinirim.
teşekkür ederim canım Allah razı olsunAmin canim ya hepimizinkini bagislasin gunahsiz yavrular cok masumlar... İsteyen herkese de nasib etsin hamilelerimize de kolay dogum versin. Sezeryan yerim ters hareket yapmadigim surece hic acimiyor. İki gece sonra eve cikardilar korse giydim simdi yatip kalkarken daha rahatim, ayaga kalktiktan sonra canim yansa da her saat basi yurudum o cok iyi geldi sabaha tamamen kendi isimi yapabiliyordum.fatihayi cok okudum elime de ozellikle dua etmek istedigim kimselerin ismini yazmistim.sana da kolay bir dogum versin Rabbim.
arkadaslar benım ıcın cok onemlı, o nedenle lutfen bana yazın...
yenıdogan bebegınızı ıcın yaptırdıgınız tandem tarama testlerınde neonatal tsh degerı kac cıktı ?
arkadaşlar benim nst de ağrım çıkıyor ama ben hiç bir şey hissetmiyorum. bu normal mi?
arkadaşlar hepinizin bebişini Allah bağışlasın inşh. bnde eylül annesiydim ama sanırm ekimde doğucak bnm bebişim. bugn 40+6 oldu. hala tık yok. sabırsızlanıyorum açılmam olmuyo. drm normal doğum diyo illa. bn çk kararsızım nolr bi fikir verin. sezeryan olan arkdşlarm kesinlkle sezeryn ol dio hatta annem bile bn şimdi doğrsam o sncıyı çekmem seni dğururken çk zorluk yaşadım diyo. sezeryan sonrasında çok sancı oluyo diyolar kafam allak bullak durumda psikolojim iice bozuldu sanırm :S bu ara sürekli ağlama krizi geliyo. siz ne öneriyorsnzz pazrtesi randevum war artk son kontrll
Troid hormon degerimi? Topuk kanıyla alınan mı ? Bizim 18 çıktı biraz yüksekti
Sonra biz 13 günlükten gidip yine verdik normale donmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?