2012 eylul annelerı dogum hıkayelerı

canım yaa doğum hikayemiz çok benziyor bende dişlerimi sıkmaktan kaç gün çenem ağırdı annelik zor bi okadarda muhteşem bişey benimde ikinci suni normal doğumum kızımınkiyle oğlumun sancısı farklı oldu oğlumda belden giriyordu kasıklara doğru

herkese selamlar,uzun zamandır giremedim anniişl er perşembe sabahı 10da normal dogumla kızımı dünyaya getirdim:))) gece 00.30 da deli gibi suyum geldi uykudayken neye ugradıgımızı şaşırdık tabi hemen hastaneye gittik,hemeen muayene ettiler açılma 1cm di ama çok fena sancılarım başlamıştı..saat başı muayene etti ebe ve açılmam hızla ilerliyodu :))açılma oldukça sancılara olan kuvvetim arrrıyodu ve saat 5gibi 4cm olmuştum hemen anestezi uzmanını çagırdılar epiduralim yapıldı ve açılmam devam ediyodu tabi ben koridorda sürekli tur atıyodum açılma hızlansın diye ve saat 9gibi açılmamda 9cm di dr um geldi,ve dogumum başlatıyoruz dedi sancılarım deli gibi şiddetlenmişti 4 veya 5. Ikınmada ebenin karnıma bastırmasıyla bebiişim hop diye çıktı içimden ve ben sular seller gibi aglıyodum allahım nası güzel bi duyguydu,eşimde geldi yanıma oda çok duygulandı bizi görünce..dikişlerim yapıldı ve çıktım dogumhaneden..allah herkese böyle bir dogum nasip etsin 3100gr kızım ama tek sorunumuz emmiyo şimdilik ( inşallah oda olucak..ayrıntılı hikayemi yazıcam daha sonra bebiişimi emzirme antremanlarına yılmadan devam etmeliyim..kendinize çook iyi bakınnnn :))

ay Allah analı babalı büyütsün cnm..cok guzel olmuş dogumun darısı benm gıbı dogurmayanlara..bebişinde umarım en kısa zamanda emmeye başlar..saglıcakla kalın prensesınler

dogum yapan anneler ;

oğlum bugun 10 gunluk oldu. meme uclarım yara oldugu ıcın sutumu sagarak verıyorum.
2 saatte 1 tek seferde her ıkı gogusten toplam kaç cc süt sagabılıyorsunuz ?
ben en fazla 60-70 cc cıkarabılıyorum.

sız ne durumdasınız

Merhaba eylul anneleri 22 eylul 16:58 de spinal sezeryanla geldi dunyaya kuzum Ali Osman'im. 3250 gram dogduk bdtmize dort gun kala. Sezeryani doktorumun onerisiyle kendim sectim cunku catimi baska doktora da gosterdi o mumkun degil bu kadar buyuk bebegin bu anneden cikmasi dedi. Hamileligimde 5 kilo aldim. Boyum bir elli sekiz kilom doguma alinmadan once 53 tu. Benim doktorum istersen bekleyelim dedi ama sen de harap olursun bebegin de deyince tamam dedim sezeryani kabul ediyorum. Doktorum dedi bugun de olabilir pazartesi de... Bugun olsun! İste bu beklenmedik bir cevapti dedi doktor hanim. Annemi doktor odasina aldik sezeryani kabul edelim mi anneanne dedi. Annem de elbette siz oneriyorsaniz olsun dedi. Peki hazirlan bakalim yatisini yapalim...
Disari ciktik bir telefon trafigi. Bende bir heyecan babamizin gozleri kizardi anneanne endiseli.
Yatisimiz yapildi. Odaya gectik hazirlandik.
Kan tahlili icin kan aldilar damar yolu acildi ve serrum takildi. Bekledik bir sure tahlillerimiz ciksin diye. Bende stres yok sadece heyecan var dokuz aydir beklenen an geldi nihayet. Sedyeye alindim gule oynaya gittik ameliyat odasina. Anestezist geldi belime igne vuruldu ve once sag tarafta bir elektrik carpmasi sonra sol tarafta. Uyusmaya basladim. Yatirdilar ellerimi bagladilar. Benim sol elimde dua listem vardi. Elim bagli oldugu icin okuyamadim. Hemsire hanim fark etti elini cozecegim ama oynatmak yok tamam mi dedi. Ben de oynatmam merak etmeyin dedim. Bir yandan boynumdaki cevseni tutuyorum bir yandan dualarimi ediyorum. Doktor dedi ki simdi sana soguk bir sey surecegim bunu hissedebilirsin... Surdugu sey beni bir gidikladi bir guluyorum ameliyathane cinliyor. Sonra solda saga bir sey gitti. Doktor hanim kesiyorsunuz beni galiba dedim. Evet Berrin basladik dualarini etmeye basla bakalim dedi. Saat 16:44. Aradan zaman gecti ben saate baktim tekrar 16:58 doktor hanim dedi ki simdi karninda bir baski duyacaksin cunku bastiracaklar. Ve bir ciglik... Dunya durdu o anda artik hicbir seyin onemi yok. Kuzum agliyor. Doktorum diyor ki Berrin agliyor musun guluyor musun ikisini de yapma gobegin hopluyor... Agliyorum doktor hanim. Hemsire diyor ki sagina bak bebegini goreceksin. Bebegi silecekleri yere birakiyor hemsire. Elleri ayaklari havada. Gozlerimde yaslarla ona bakiyorum. Herseyi tam cok sukur. Gozleri sismis. Hemsire diyor ayyyy bu ne kadar guzel dudak :) Saclari kumral. Tamam bu benim bebegim. Simdi anne oldum ben.
Yanima getirdi hemsire optum optum mis kokulumu. Sonra goturduler. Bekliyorum sukrediyorum dua ediyorum.
Dunyadaki her seyden daha kiymetli daha guzel. Rabbimin bir ihsani. Herkese yasatsin Rabbim.
Minikkus simdi uyuyor. Her anini izliyorum aklima kaydediyorum. Teyzeleri sizden de dua bekliyorum. Hepimizinkini kotu gozden kotu isten gorunur gorunmez kotuluklerden korusun Rabbim.

maşallah size canım. sezaryen sonrası dikişlerini iyileşme ve ayaga kalkma sürecinide anlatır mısın zor oldumu kalkması kac saat sonra kalktın bacakların uyuşukluğu geçerken ne hissettin? önerin var mı bizlere

Allah analı babalı büyütsün oğlunu maşallah ona darısı bekleyen tüm annelerin ve bizim sağlıkla kavuşmamıza canım sezeryan yerin çok acıyormu ne kadar sürede ayağa kalkıp kendi işini yapmaya başladın ?
canım ne duası okudun doğum anında müsait olduğunda cevaplarsan çok sevinirim.

arkadaslar benım ıcın cok onemlı, o nedenle lutfen bana yazın...
yenıdogan bebegınızı ıcın yaptırdıgınız tandem tarama testlerınde neonatal tsh degerı kac cıktı ?

canım sezeryan sonrasını sormuşsun, ben sancılara dayanamayıp sezeryan istedim ve hiç pişman olmadım.. ayn günün akşamı ayağa kaldırıp yürüttüler, ertesi gün taburcu oldum.. dikiş ağrısıda öyle abartıldığı gibi değil, hareketlerine dikkat ediyorsun, ilk günler sırtüstü uzandığın yerden, biyerlere tutunup kalkabiliyorsun o kadar. 4-5 gün sonra ona bile gerek kalmıyor.. ben 1 hafta sonra evde temizlik bile yaptım. bebeği taşımada emzirmede hiçbir sıkıntı yaşamadım. normal doğum sancısı kesinlikle çoooook çoook daha zor..kilo vermekte bünyeyle ilgili. normal doğum ve sezeryan doğum arasında kilo ile ilgili bir fark yokmuş zaten (dr um da söyledi) ben 10 günde 9 kilo verdim şu an 25. gün ve benim sadece 1 kilom kaldı hamilelikten.. kendinizi korkutmayın, moralinizi yüksek tutun, hasta psikolojisine girip kendinize zorluk yaratmayın derim :))

Tesekkur ederiz :) doktor ertesi gun gelip dikislere bakip su gecirmez banttan takti. Ayak parmaklarimi ameliyattan cikinca belki onbes dakika sonra oynatmaya basladim dort tane serum taktilar. Saat birbucuk gibi ayaga kaldirdilar yere bakma basin doner dediler bes dakika yurudum ama tekrar yatinca muthis basim dondu. Uyusuklugum tamamen sekiz gibi gecti cunku cok sancim oldu. Dogum sancisi herhalde budur dedim. Agri kesici igne yaptilar da rahatladim. Onerim belki soylemesi kolay diyeceksin ama En onemlisi rahat olmak kendine ve doktora guvenmek.

Amin canim ya hepimizinkini bagislasin gunahsiz yavrular cok masumlar... İsteyen herkese de nasib etsin hamilelerimize de kolay dogum versin. Sezeryan yerim ters hareket yapmadigim surece hic acimiyor. İki gece sonra eve cikardilar korse giydim simdi yatip kalkarken daha rahatim, ayaga kalktiktan sonra canim yansa da her saat basi yurudum o cok iyi geldi sabaha tamamen kendi isimi yapabiliyordum.fatihayi cok okudum elime de ozellikle dua etmek istedigim kimselerin ismini yazmistim.sana da kolay bir dogum versin Rabbim.

arkadaşlar benim nst de ağrım çıkıyor ama ben hiç bir şey hissetmiyorum. bu normal mi?

teşekkür ederim canım Allah razı olsun

Ne müthiş hikayeler uzun uzun yazmışsınız
Gecmis olsun hepimize
Hepimizi ve bebeklerimizi Allah korusun
Hayirli, uzun ömürler nasip etsin

arkadaslar benım ıcın cok onemlı, o nedenle lutfen bana yazın...
yenıdogan bebegınızı ıcın yaptırdıgınız tandem tarama testlerınde neonatal tsh degerı kac cıktı ?

Troid hormon degerimi? Topuk kanıyla alınan mı ? Bizim 18 çıktı biraz yüksekti
Sonra biz 13 günlükten gidip yine verdik normale donmuştu

arkadaşlar hepinizin bebişini Allah bağışlasın inşh. bnde eylül annesiydim ama sanırm ekimde doğucak bnm bebişim. bugn 40+6 oldu. hala tık yok. sabırsızlanıyorum açılmam olmuyo. drm normal doğum diyo illa. bn çk kararsızım nolr bi fikir verin. sezeryan olan arkdşlarm kesinlkle sezeryn ol dio hatta annem bile bn şimdi doğrsam o sncıyı çekmem seni dğururken çk zorluk yaşadım diyo. sezeryan sonrasında çok sancı oluyo diyolar kafam allak bullak durumda psikolojim iice bozuldu sanırm :S bu ara sürekli ağlama krizi geliyo. siz ne öneriyorsnzz pazrtesi randevum war artk son kontrll

Canım okadar bekledikte sonra bence sezeryana hiç sebep yokkken dönme derim. Beklemek gerçekten çok zor ama zaten hiç bişey kalmamış. Önümüzdeki hafta kesin doğurtturur doktorun suni sancıyla da olsa. Sen kendini üzüp bebeğini de strese sokma.Allah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeyi nasip etsin. inşallh

Anca fırsat buluorm.. :)

sabah 5 de azıcık kanamam oldu..hıc umursamadım.yattım uyudum ..sabah kalktım az az oluo..nese kaynanamla ev süpürdük bende kurabıyeler yapıorm bı yandan..wc gıdıp gelıorm bakıorm az az su dedım akıntı umursamadım :))) eşim geldı 4de dedı ara doktoru dedm bırsy olmaz agrı sızı yok bpşverr:))) nese zorla aradı nobetcı dr gel dedı..eşim kaynanam telaş..bende tık yok dedım ben duşa gırıorm..nese aldık eşyaları gıttık.doktor muayne edecektı masaya bı cıktım şakır suyum geldı ..dedı eşime yatışı yaptır akşam 5de nst baglandk..akşam 9 da sunı sancı verıldı ..gece 12 den sonra bı agrılar geldı yıktım ortalıgı :))) eşimi wc bıle yollamadım annem abımgl geldı benı gören kactı..eşime olan oldu :))) son sancılarda dıorm benı bayıldık sezeryana alın ebe yı delırttım dedı dogurdun doguracan ne sezeryanı :))) eşim delırdı benı sakinleştirmek ıcın nese 3 cm 4 cm derken 9 cm acıldı ve 03:45 de bebegım sunı sancı ile normal doğum yaptım kızım 2840 kg 50 cm dunyaya gözlerını actı :))) dikişler 3-4 tane felan atılırken az acı cektım ama canı cok yakmıo :))) nese dogum bıttı bebişimz geldi agrı marı kalmadı.bebegımz kanı yuksek olunca 1 gun yattık cıktık. şuan 7 günlük kızım..maşallah sorunumz yok 3.gün göbegmz düştü 5.gün dikişimzn teki düştü derken 7 günlük olduk şimdi kızım yıyo uyuyo anca :))))

darısı doğurmayanlara...gıderken kesınlıkle ınşıkak ınşirah fetıh meryem surelerını okuyun...
bundan sonra hamılelere cok dua edıcem :)))

Troid hormon degerimi? Topuk kanıyla alınan mı ? Bizim 18 çıktı biraz yüksekti
Sonra biz 13 günlükten gidip yine verdik normale donmuştu

evet, tiroid degerı.
ılk dogdugunda yapılan testte neonatal tsh degerı 1 cıkmıstı, fakat sonra saglık ocagında alınan kan sonucunda degerı 4 cıktı.
doktorumuz 1 için cok dusuk demıstı, tıroıd bezının neredeyse hıc calısmadıgını soylemıstı. sımdı bu degerlerı yarın arayıp kendısıne soracagım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…