2012 eylul annelerı dogum hıkayelerı

Cnm Allah kimseye dayanamıycağı yük yüklemiyor inan bebeğini görünce herşey unutuluyor kesilmeden değil canım sancı ben istanbuldayım ve doktorum çok tecrübeliydi bebeğimin kafası çıkmayınca elleriyle rahmimi açtırıp bebeğimin kafasına yardım etti başka bir dr. olsa bu kadar uğraşmazdı eminim en son bir hafta önce 3650ydi kilosu sen nerede oturuyorsun

haklısın canm Allah kolaylığınıda veriyo biz nasıl olcak ne olcak derken.kesinlikle canm hele benm dr.m hiç uğraşmazdı.ben mersinde oturuyorum burda özel bi hast.ye gidiyorum normal doğumu destekleyen dr.hiç yok nerdeyse bütün duyduklarım sezeryan oluyo devlet hast.deki dr.lar destekliyomuş normal doğumu ama orasıda çok kalabalık karışık.bu topikteki herkes normal doğum yapınca okadar imreniyorumki inşallah rabbim kolaylığını verirde dr.ma rağmen normal yapabilirim.dr.m bebişim kilosuna 4kilo civarı diyo oyüzden yırtılman çok olur sezeryan yaplım dedi.ama ultrasonda yanlış ölçüm yapabiliyomuş belkide okadar deil diye normali bekliyorım işte.sennkide tam tersi olmuş 3650iken 4kilo doğmuş maşallah.

"Belimden vuran o igrenc agrılar" korktummu sanki bi an ne :18::18::18:

Canım tesekkür ederim, insallah senin bebiş de saglıkla gelir, mutluluk getirir yuvanıza.. Benim son kontrolümde 3550 cıkmıstı.Son ölçüm dogumdan 6 gün önce yapıldı. Cihazların yanılma payı oluyormus +-400 dediler. Normal olldugu için dogum anında degil belki ama dogumdan cıktıgım anda ben de cok mutluydum.Yasadıgın acı, cektiğin sıkıntıyı tamamen o masada bırakıp kalkıyorsun. Allah herkese saglıklı dogumlar nasip etsin..

"Belimden vuran o igrenc agrılar" korktummu sanki bi an ne :18::18::18:

Canım hiiç korkma, hepsi geçiyor.Yasayacagın mutluluk için hepsine degiyor..Şöyle düşün o kadar kötü olsa kimse 2. cocuk yapmazdı..Saglıkla gelir bebişin inslalah..

evet tüm sancılara değdiği kesin ama kolayına kaçmakda var bu işin,bu kadar dayanılmaz olduğunu duyduğunda, sezeryan gibi :) çok istiyorum normal olsun,rabbim herkese verdiği gücü banada verir elbet,sancı demiyorum zaten ben kasılma diyorum,beni bebeğime yaklaştıracak o kasılmalar diye moral veriyorum kendime,hayırlısı bakalım,kolaylıkla bi atlatsammm

Bızım dogum hıkayemızdee ıste bole kızlar .. hep nasıl oolcak dıe dusunurken .. 6 eylul gecesı saat 02:00 wcye kalktım ıkı dılım baklava yedımm ,yattım. Daha sonra saat 03,00 wcye gene kalkktımdaaa kan geldı 2 damla kadar ..yattım yınee 2 gun once catı muayenesı oldugumdann gelmıstır dıyerekk panık olmadım. Daha sonra belıme agrı gırdı.bıtane daha.. bıtane daha.. derken kasıklarda adet sancısı gıbı agrılarr gelmeye basladıı saate baktım 8 dk bır devam edıodu.eşimi uyandırdım.. sanabısey solucem ama panık olmuycaksın dedım.. neoldu dedı. Sancım varr hemde sık dedım. Inanmadı ılk basta agrın olsa bole sakın olmasssın dedı..sona saatı elımıze alıp takıp ettıkk takı sabahın 03,00den 05:30 a kadar .. daha sonra sancılar 4 dkk 3 dk düştü. Esımde artık annemlerı kaldırıcam cok sıklastı dedı. Bende tmm dedım..annemle kayınvalıdeyı uyandırdım .. kımse ınanmadıı benn agzım kulaklarımda kızım gelıo artık dıe sevınırken.. bunlar şaka yaptıgımı dusunduler.. sonra duşa gırıcegımı ole dr gıdıcegımı soledım…dustaa yınee kan geldı..sıcak suyla yıkandım hastane yollarına dustuk..
Derken acılden gırıs yaptık. Dogumhaneye gırdım hemen.. catıya bakıldı 1 cm acıklık bende 2 gun once hıc acılmaa yoktu.. ama en basında oldugumm ıcın bıraz uzuldum cok kalıcaktım orda.. neyse sancı odası gıbı bıyer var dogurmayı beklıyenler yatıoo .. orasının psıkolojısıde ayrı zaten.. derken nstye baglandım ılk bastan hafıf hafıf agrılar.. belden kasıklarda.. 9 a kadar ıyıydı dr geldıı acılmaya baktı 3 cm dedı.. bende hala cok sık bı agrı yok.. 2 saat ıcınde 5 cm oldu.sunı sancı takıldı sancılar sıklastı ıyıce derken 8 cm oldu acımla.. 20 dk sonra dr geldı muayene ettı ederken suyum patladı.o an dogumaa azkaldıgını anladım. Hıc kendımı bırakmadım ama bolbol dua ettım. Allahım bır avazda kurtar dıee.. derken ıkınma hısı geldı bana.. 2 kezz yatakta ıkındım hemsıreye bagırdım kafası gelıo dıee.. geldı hemen catala cık dedı sımdı nasıl yapıcagını anlatıcam dedıgıımı yaparsan zorlanmasın dedı..ıkınma hısın geldıgınde nefesını tutup ıkın dedı.. ılk ıkınmamda kafası cıktı nefesınıbırakma dedı.. ve elıfımm aglamasıylaa bende bı rahatlama oldu.. elıfımm dunyaya geldıı .. cok koly bı dogum oldu allahım herkese nasıp etsın ınss hepınız ıcın dua ettım. Sancı cekerken… su an 4 gunlıuguzz.. elıfımlee olmak paha bıcılemez..

3470 gr 50 cm dogdu..darısı tum hamıslere ınsss

o iğrenç sancılar,dayanamıyorum,ölüyorummm,sezeryannnn kelimelerinin geçmediği bi doğum anlatmışsın,elbetteki zor olan kısımları olmuştur doğumunun,ama bunu dile getirmemen cesaret verdi bana,çok sevindimm senin adına,rabbim hepimizi bi avazda kurtarsın inşallah,sende analı babalı sağlıkla büyüt kuzunu,mmmmmmmmmm nası istedim şimdi benimde bebişim olsa koynumda,koksam onu,mmmmmmmmm,o günde gelecek inşallah :)))

Sukriyecim maşallah ne güzel olmuş doğumun insan isteyince inanınca yapabiliyormuş bende şimdi arkadaslarıma hep aynı şeyi söylüyorum zevkine sezeryana karşıyım iste o kadar bende yazıcam en kısa zamanda Hikayemi hoş epey kısa benimki

kızlar...dogum yapan arkadaslar hala eski topikte mi yoksa yeni birsey actınız mı?oraya baktıgımda hala dogumu bekleyen arkadasları gordum, simdi onlar dogum beklerken ben kendi dertlerimi sormayayım ortalıga dedm...digerleri nerde...nerdesiniz....benden mi saklanıyosunuz yoksa

ağlaya ağlaya okudum hikayenizi..

tüm bebişlere maşallah.... allah yavrularınıza güzel ömür versin,sizlere bağışlasın onları...bize de dua edin. sıra ekim annelerine geliyor...

merhaba kızlar

aslında çok sancısız, endişesiz bir doğum hikayem yok ama anladım ki herkesin doğum hikayesi, bünyesi, bu durumu yüklenişi, yaşayışı farklı!
Sakın ha sakın bunun ki böyle kötü olmuş, böyle iyi olmuş, benimkisi de böyle olur diye düşünmeyin; kendi hikayenizi yaşayın ve anın tadını çıkarın...

04.09.2012 tarihinde 15.40 da 3.390 50 cm. boyunda minnak oğlum dünyaya geldi.

topikten bilirsiniz hamileliğimin 37. haftasında tansiyon problemiyle karşı karşıya kaldım, 18-12 ler 19 lar gördük aciller doktorlar vs. vs. Bunun yanı sıra doktor talihsizliği de eklendi zincire...Doğum yapmaya karar verdiğim kendi şehrimdeki hastane de çocuk doktoru 1 ay izine çıkmış ve hastane doğum almamaya karar vermiş, beynimden vurulmuşa döndüm, kocaman hastanede o da beni bulmuştu, ki bu son ayda verdiğim bir karardı çünkü özel muayenesine gittiğim doktorum hamile olduğu için bu hastaneye dönmüştüm. böylelikle bir hafta daha geçti, eski doktoruma tekrar gittiğimde tansiyonum ilaç kullanmama rağmen 18den düşmüyordu, normal doğumun riskli olacağına kanaat getirildi ben her zaman normal istememe rağmen söylenenleri duyunca bebeğimden önemli birşey olmadığını söyleyerek sezeryan olmayı kabul ettim.

Ama doğum nerede olacaktı? Zaten beklemek sancılı bir süreçti bir de hiç bilmediğim bir doktora mı sezeryan olacaktım? Doktorum ön ayak oldu ve beni başka şehirdeki güvendiği bir doktora gönderdi, tetkikler yapıldı tansiyon sebebiyle acilen sezeryana alınmam gerektiğini o da söyledi hatta genel anestezi bile olamayacağımı tansiyonumun baya yükseldiğini ayılma problemi olabileceğinden spinal yapmalıyız dedi ben lal olmuştum zaten kim ne derse tamam tamam diyordum çünkü söylenenlerden birde bu karar vermedeki bekleme sürecinden çok yorulmuş ve korkmuştum. Bebeğime bişey olacak endişesi beni yeyip bitirmişti.

4 Eylül sabahı (bu arada 38+6 oldum ben) 7.30 da hastaneye girişim yapıldı doğumhaneye alındım, yanına kimseyi almıyorlar, hiçbirşey hissetmiyorum bir an önce bebeğim yanımda olsun istiyorum çünkü her geçen saniye aleyhimize işliyor, ruhsuz bir şekilde eşimi bile öpmeyi akıl edemeden içeri giriyorum, hemen damar yolum açılıyor, kıyafetlerim aileme teslim ediliyor, yeşil önlük giydiriliyor, yan odaya geç bekle deniyor, ben yine tamam diyorum, geçip beklemeye başlıyorum, yanımda 2 kişi sancı çekiyor sezeryan olacaklar geliyor oturuyor birbirleriyle sohbetteler bir ben tedirginim hadi hadi hadi zaman geçmek bilmiyor. Yanımda sancı çeken kadın uyuyor uykuda ah uh diyor sadece hemşire geliyor uyandırıyor kalk doğuruyorsun sen hala uykudasın diyor 10 dk sonra içerden bir ağlama sesi ohhh diyorum ne güzel bir doğum Allah herkese nasip etsin. Benden sonra gelenler tek tek sezeryana alınıyor 8-9-10-11 ben hala bekliyorum yanımda kimse yok o kadar ruhsuzlaşmışım kendimden geçmişim ki dışarda bekleyenleri akıl edemiyorum 7.30 da oturduğum yerdeyim aynı pozisyonda gözlerim sabit kendime geliyorum, hasta bakıcıyı çağırıyorum ailem dışarda beni merak etmişlerdir lütfen iyi olduğumu iletin.

Hasta bakıcı geliyor bence sen eşine bir görün dışarda deli olmuş durumda gel gizlice kapıdan göstereyim seni, tansiyonum düşsün diye takılan serumla kapıya gidiyorum, kapıda eşimi annemi kayınvalidemi görünce başlıyorum ağlamaya tabi onlarda ne olduğunun farkında değil ama ben stres oldum, tansiyonum daha da çıktı neyse onlar beni ben onları sakinleştirip tekrar yerime gidiyorum, doktora ulaşmaya çalışıyoruz yani en azından daha ne kadar bekleyeceğim diye ama yok yok yok. Bir sürü tırı vırı, kendi doktorumuz olmadığından ne oluyor ne bitiyor bilmiyoruz da...

12-1-2 halen bekliyorum.Benden sonra gelen 12 hasta bebeğine kavuştu ben hala bekliyorum ve ölüyorum...Karar verdim eşimle görüşmek istiyorum, burada doğum yapmayacağım acil başka bir yere gideceğim daha fazla beklemek istemiyorum, kimseye sormadan doğumhanenin kapısını açıyorum eşim zaten kapının dibinde ağlıyorum ağlıyorum sinirlerim laçka olmuş durumda, eşim çıkar üstünü çık ordan diyor ben seni ambulansla başka bir yere götüreceğim, hemşireler sakinleştirmeye çalışıyor, o arada doktor geliyor eşim doktora veriyor veriştiriyor, zaten daha öncesinde bütün hastane yıkılmış eşim tarafından, duymamak için içeri kaçıyorum deli olacağım yoksa doktor yanıma geliyor sakin ol senin tansiyonun var o yüzden bekletiyoruz bu serumlar onun için tabi ben ağlamaktan konuşamıyorum öyleyse neden bir bilgi yok diyebiliyorum sadece, Allah kahretsin ki düştük bir kere hastası değiliz ya, yine Allah kahretsin ki koca koca hastaneler yapıp içine doktor koymuyoruz diye buraya düşüyorum ya tamam diyor hadi gidiyoruz saat 3.15. Ameliyathaneye çıkıyorum kapıda eşime çaktırmamak için gülüyorum, bişey yok iyiyim işte az kaldı bekle beni geliyorum, bakıyorum o da ağlıyor...

Giriyorum içeri tansiyonum hala tavan(nasıl olmasın ki) Spinal yapacaklar, anestezi doktoru endişemi gözlerimden anlıyor telkin vermeye sakinleştirmeye çalışıyor ama ben ruhsuzum konuşamıyorum söylenenlere yanıt bile veremiyorum. İğne yapımına geçiyorlar korkutmamak adına bahsetmeyim buradan burada biraz sancılı ve sorunlu geçiyor (nasıl başladıysa oyle devam etmeli ya sanki) yatıyorum anestezi uzmanı başımda konuşuyor ben hala boş bakıyorum sonra bir ağlama sesi Allahım o da ne kapkara saçlı bir oğlan, gülümsüyorum iyimi diyebiliyorum sadece, herşey yolunda diyorlar, bir an önce bitsin diyorum ordakilere, gitmek istiyorum artık ben.

Allahıma şükür, bitiyor, biraz bekletmek istiyorlar hayır istemiyorum diyorum ben gitmek istiyorum, iyiyim.

Asansöre biniyorum eşim yok, beni unuttular diyorum ama yok unutmamış bebeği teslim almış asansörün başında bekliyormuş...

Eşimi görüyorum yine iyimi diyorum sadece elimi tutuyor odamıza gidiyoruz...

Kara saçlı, kara gözlü, babasının kopyası, minnak oğlum bana bakıyor, ben ağlıyorum, o bakıyor, ben ağlıyorum, Allahımın mucizesine inanamıyorum...

04.09.2012 15.40'dan öncesi mi ???

O minik kara gözleriyle bana bir baktı ya; yaşandı bitti, unuttum gitti....

dogum yapan arkadaslar;

bebegınızın en son ultrasonda gorunen kılosu neydı ve kac kg ıle dogdu ?
yanı cok fazla uyusmazlık var mı acaba kılolarda, bızım ufaklık 4 kg cıvarıymıs da.. merak edıyorum gercekten bu kdr topik mi diye :)

merhaba kızlar sıradaki hikaye benim küçük oğluşum eymen'imin hikayesi

dünyalar güzeli kızımın doğumgününden 2 ay sonra reglim gecikti ve test yaptığımda dünyalar başıma yıkıldı sandım sonucu pozitif gördüğüme inanamıyordum bunu kızıma yapamam o daha çok küçük diye salya sümük ağladım istemiyorum doğurmıycam bile dedim eşim çok sevindi ama benim tepkilerimi görünce bişey diyemedi adamcağız 13 ocak günü akşam 8 30 da benim ısrarlarımla dr gittik emin olmak istedim kesin test yanlıştır diye kendimi teselli ettim durdum ama 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim kaçış yoktu artık alışıp kabullenmem baya zaman aldı sorunsuz bir hamileliğin ardından sezeryan günüme karar verildi 3 eylülde bebeğimize kavuşmayı bekliyorduk ammmaa

31 ağustos cuma günü ablam 3 çocuğuyla camlarımı silmeye geldi birde benim kız 4 güya iş yapmadım ama çocukların içinde öldüm bittim onu yedir bunu uyut kavga ederler durmazlar vs vs öğlenden sonra kızı uyutup pazara gittim biraz dolaşıp meyve sebze aldım eve döndüm kızım uyanmış onu yedirdim akşam için yemek yaptım dinlenmek için oturduğumda akşam saat 7 olmuştu 1 saat sonra birden kasıklarımda bir ağrı başladı yorgunluktan diye önemsemedim bütün akşam ara ara devam etti ağrı 12de uykuya geçtim ama tedirgindim gece 4 te çok şiddetli bir kasılmayla uyandım çcuk karnımda fır dönüyor acıdan nefesim kesiliyor Allahta sadece 1 dk sürüyordu yarım saatte 1 aynı şekilde sancım geliyordu eşimi kaldırdım hastaneyi arayıp dr cumartesi çalışıyormu diye sordum evet dediler ablama ve anneme hbr verdim 1 eylül cumartesi saat 8 de kızımı ablama bırakıp çantalarımızı süsümüzü püsümüzü alıp hastaneye gittik annemde bizden yarım saat sonra geldi dr orda yoktu şehir dışında olduğu söylendi telde yanlış bilgi verilmiş dediler ablamın dr da muayene oldum nstde sancılarım 70 75 çıktı pazartesiyi beklemez doğumun dedi dr beni acil sezeryana aldı odamızı ayarladık beni operasyona hazırladılar ben çok gergindim dr um olmadığı için ama saolsunlar çok iyi davrandılar rahatlattılar beni genel anestezi ile sezeryan oldum ilkine göre daha rahat kendime geldim ve ağrım acım daha azdı sanki öyle hissettim oğlum 3350 kg 53 cm olarak dünyaya geldi şimdi 4 kişilik bir aile olduk yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz

gözlerim dolu dolu okudum..

"O minik kara gözleriyle bana bir baktı ya; yaşandı bitti, unuttum gitti...."

Rabbimm sağlıklı huzurlu mutlu uzun ömürler versin size..

doğum yapan anneleri tebrik ediyorum.allah analı babalı büyütüsn yavruları. hikayelerin hepsi birbirinden güzel.her ne kadar zor olsada bu doğum olayı bebeklerinize kavuşunca hepiniz unutmuşsunuz herşeyi.darısı bizim başımıza inşallah.

canım yaaa gözlerim dolu dolu okudum minik kara gözlünü öp benim için

Gelıcek cnmgelıcek ben hala kuzuma bakıp bakıp aglıyorum bu benımmı dıee. aallahha sukurler olsun..

355o gr demıslerdıı cnm 3 gun sonraa 347o gr dogdu yakın sayılırr

Gelıcek cnmgelıcek ben hala kuzuma bakıp bakıp aglıyorum bu benımmı dıee. aallahha sukurler olsun..

355o gr demıslerdıı cnm 3 gun sonraa 347o gr dogdu yakın sayılırr

rabbim kimsenin kucağınıda göbişinide boş bırakmasın inşallah,dinlemesi bile güzel bu duyguları,o duyguları tatmak ise nasıldır kimmm bilirrr..

Ayyy şükriyecimmm ne güzell bi doğum olmuşşşş inşallah biz geri kalanlar da iki ıkınmayla fırtlatı veririz bebişleriii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…