2012 eylul annelerı dogum hıkayelerı

iş yerinde oturdum ağladım rabbim büyük bir sabır imtihanı yapmış resmen ama maşallah ki oğluşın sağlıkla gelmiş kucağına rabbim başka dert vermesin

10eylul sabah 8de kızım ve oğlumu bbnnesıne bırakıp kontrole gıttık o gun kendı dr.um yoktu devlete gıttım ben 7.aydan sonra cok ta memnun kaldım 41+1 oldugunu soyledım ve dıger cocuklarımında 41+larda suni ile olduklarını soyledım ve bı kontrol sonrası yatış verdı dr. cıkısı eşime cocukların okul alıs verısını ypalım dedım kızdı bıraz ama yaptım :)) ardından yatış yaptık sanki sezeryana gıdıyormus gıbı 11 gıbı işlemler tamamlanmıstı ...dogumhanedekı nobetcı dr. muayenesının ardından renklı dupplora gonderdı acıl dedı ama 4bucuga kadar bekledık sonunda baktılar ve bebek sıkıntıda sezeryan acıl dedıler nobetcı dr. bana ben o sekılde gormuyorum hersey normal dedı bbı daha yolladı 5e5vardı dr. yıne aynı sonucu verdı nobetcı dr. aradı otekını guzel ıyıce bakın dedı yanınnda arkadası vardı renklı ultrasına bakan dr. un ona baktırd ben normal goruyrum dedı ve o yazdı raporu sonra ogumhaneye gıttım ve dr. dedıkı hersey normal gorunuyor senı sezeryn yapamm sende ısemıyorsun sınucu erken verselerdı baslatırdık dogumu dedı ve bızım iş ertesı gune kaldı ....o geceyi hastanede yatarak nst kontrollerı ıle gecırdım....ve işte hıkayemız baslıyor cok guzel normal bır dogum oldu....

sabah 8de nst ye aldılar ve sonuc cok guzel dedıler ama bene ne agrı ne sızı ne sancı....yok hıcbısey :)) o sırada kendı dr.um geldı tmm suni verelım az dozda ve yavaş yavaş arttıralım 15dakka bı dedı ebeye ve benı yatırıp 9:15 te suni verdıler her saat bası acılma vrmı dıye kontrol edıp 15dakkada bı dozu arrttırdılar 12ye kadar canım yanmadı ama 12den sonra agrılar arra ara derken 3dakıkaya dustu her saat 1cm acılmam oldu bu arada bı ara yanlız kaldım aglama basladım cok o sırada dr.um geldı noldu vcok mu yanıyo canın dedı hayır cocuklarım dedım aklıma geldı dedım hıc uzume ne guzel saglıklı ıkı occugun var dedı bunda da ınsallah normal olcak olmazsa ben -burdayım hemen sezeryana alırım korkama sen dedı rahatla dedı cok sevındım bende acılmalarım 1-2-3- derken 4oldu ve dr . sureklı bkmaayın dedı 5olunca suyunu acın sadece dedı ve saat 3bucuk olmustu o sırada ben sancı gelıken jkendı kendıme ıkınmalara basladım hafıften bı sıvı aktını hıssettım ebe geınce bı baın sanı suyum gelıyor dedım bkatı yok akıntı dedı gıttı ve sıvı artmaya basladı derken saat 5 oldu ve yemek saatı geldı ok dayanılmayacak kadar acımıyordu canım yemk kokuları catal bıcak seslerı gelıyordu ve 5te ebe geldı bı bakalım sedı baktı veee aaaaaa cooooookkkk geuzl dedı 7cm olmus dedı hadı suyumu acalım dedım dr. dedı ya dedım bana guldu ve bı ıkın bakalım dedı bır ıkınmayla suyum bosalmaya basladı bırak bosalsın derken aaa gelıyor dedım bebek gelıyor dur dur ıkınma sakın sancını bekleyelım derken ben gelıyor bebek gelıyor dıyorum ebe panık oldu hemen geldıler serumu alamadılar hemen aldılar benı masaya geldı dıyorum pamuk bılamıyolar telastan ayyy masaya yatamadım dedım ıttırın benı ıttırdıler ve bebek ebebnın elıne cıktı bır ıkınmayla onlarda sasırdı 7cm. ıle dıkısssız cok guzel bır dgum oldu ............

ve sımdı her saat bası emmek ısteyen dıymak nedır bılmeyen aynı ablasının huylarına sahıp bır kız bebişşimiz oldu ablası ve abısı cok sevıyor hıc kısknamıyolarlar rabbım bebegını bekleyen butun annelerı onlara en kısazamanda saglıkla kavusursun inş.

3 normal doğum,harikasın,bizde daha 1.den korkuyoruz,peh pehh pehh :))) rabbim tüm ailenize sağlıklı uzun ömürler versin inşallah,güle güle büyüt bebişini

Allah hayirli uzuuuuuuuun ömürler versin hepinize...
ben de ücüncü dogumumu yapicam.9 gun kaldi... ilk ikisi hep sunni sanciyla oldular, erken suyum geldigi buna ragmen hic sancim olmadigi icin. bu kez dogumdan cok korkuyorum. insallah once sancim gelir, evde biraz ceker oyle hastaneye giderim. hastanede yattigin yerde sanci cekmek kötü gelio bana. dua edin bayanlar evde suyum falan gelmeden sancim gelsin.... normal dogumla kisa zamanda bebegimi kucagima alirim da abileri de sykynty cekmeden dogumu atlatiriz insallah )

Ay ne güzel yaa..Ben de sunni ile dogurdum.Hem cok canım yandı, hem 10 tane dikişim var.Allah bagıslasın canım.Tebrik ederim

Herkese merhaba bende hikayemi artık yazayım bari
39. Haftaya girdiğim de Allah günah yazmasın sıkılmıştım hamilelikten yataktan kalkmak wc ye kamp kurmak artık sinirlerim dayanmıyordu.39+0 da normal kontrole gittim devlet hastanesine açılma falan bakmadı sancı da çıkmadı dogurmazsan haftaya görüşelim dedi başhekim yardımcısı olan doktorum. Adam ne yapsın günde 50 hasta bakıyor.neyse ben 5.ayima kadar ayrıca özel hastanede kontrollere gidiyordum en son ayrıntılı usg de sorunsuz olunca devlete devam kararı almıştım özeller genelde sezeryanci burda diye..o gün son hafta bir aksilik olmasın diye özelden de randevu aldım gittim nst de sancı cikti baktı 2-3 cm açıklık.suyumda da azalma var.damla damla bisiler vardı ama akintidir demiştim ben.doktor benim hastam degilsin ama ben budurumda yatış veriyorum dedi bu gece 2 normal doğumum var seni de beklerim istersen dedi.ben tabi şaşkın yok dedim sancım fazla değil eve gidicem kadın demez mı kağıt imzalatirim sorumluluk almam.kardesimin evi cok yakın hastaneye orda geçiren geceyi dedim saat 2.5 a kadar düzenli belden başlayan sancıları evin icinde yürüyerek geçirdim.3 ten sonra kardesim horul horul uyudu bile dedi

Sabah 9 da hastanedeydim ancak 11'30 a yatışım yapıldı doktor baktı 4 cm açıklık. Bir suni sancı verdi odamda kardesim yanımda ilk baslarda hafif olan sancılar sonra şiklasti belimden giriyor o sıra yürüyorum odada comeliyorum dilimde hep tekbir hep salavat kardesim yanımda kocis korkudan kapılardan bakıyor o sıra öğle ezanı okundu dedim bizimkine cumayı kaçırma git dua et bizim icin. Ebe geldi 6-7 cm olmuş bak şimdi sana nasıl ikinacagini öğreteceğim kızcağızın komik yüzü hala aklimdaSaat oldu 13.30 hadi gel doktor muayene edecek dedi.yattim çatala tabi o ara 2 dakika da bir sancılar doktorum hadi ıkın başlıyoruz demez mı bir ıkın yok ikinci de yok hadi dedi bu son bebegin saclarını görüyorum yanındakine dedi sende oznur a yardımcı ol ne demek istiyo bu dedim cikti masaya dirsekleri ile karnıma bastırıyor son andaki sancı öyle bisi ki zaten ikinmak hiç mesele değil bitsin artık diye.neyse 3. De bir anda cikti bebis anlamadım ne olduğunu bile baktım yan tarafta benim meleğim ince ince ağlıyor.saglikli mı dedim evet dediler hemen üstünü giydi benim dikişler atılırken yattı yanıma Allahım bu bir mucize diyorum ağlıyorum gülüyorum doktorum adını soruyor Mustafa diyorum dede falan ismi mı başka yok mü tek isim mı diyor.tek diyorum ama Muhammet 'Mustafa' Kemal in Mustafa'si diyorum.guluyorlar.bebegi odaya götürüyorlar benim biraz daha isim var dogrusu dikişler atılırken biraz acı hissettim ama o kadar da olsun 4 dikiş var. 2 saat sanci 15 dakika ikinma faslindan sonra Yorgun ama mutlu çıkıyorum doğumhanenin kapısından o ne annem bile yok hepsi odada bebisin basında dedim siz görürsünüz hemen beni unutmuştunuz.ilk kucağa alış iste o an hayat yeniden başladı hersey anlamsız artık onun nefesi bakışı dısında.simdi her an şükür etmekle geçiyor.yuce Rabbim herkese bu duyguyu tattırsın bütün evlatlara saglikli uzun ömür versin.

allahh bağışlasın cnm çook güzel bir hikaye:) bizede böyle kolay doğumlar nasip etsin allah. Ama doğumhanenin önünün boi olmasıda ayrı olay. 9 ay boyunca gözünün içine bakıyorlar çocuğu doğurdunmu seni gören yok vayyy anasınııı

3o ağustos Perşembe günü eve temizlikçi aldım. Onlar temizlik yaparken ben efkarlanıp günlüğüme ne zaman geleceksin bebeğim yazdım . Onlar 16.00 da gitti ben yorgunluktan yatayım bari dedim. Biraz sonra belime bir sızı girdi ve sıcak bir sıvı aktı ayağa kalktım hala akıyor. Anladım ki suyum geliyor.Balkonda olan kayınvalideme suyum geldi dedim sakince. Telaşlandı hemen eşimi aradı çabuk gel dedi. Eşim arkadaşlarına çay içmeye gitmişti 5 dakikada geldi ışınlanmış resmen bir telaşlı hadi hemen gidelim diyor .Ben duş alacağım dedim .Ne sakinsin diye kızdı bana. Almaktan vazgeçtim. Annemi aradım suyum geldi diye 20 dakika önce konuştuğumuz için şaşırdı annem hemen yola çıkıyorum dedi (Ankara dan Bolu ya 2 saat yol ) Özeldeki her aman gittiğim doktor bana çatın dar normal yapamazsın dediği için son 1 hafta doktor değiştirdim.Doğumumu devlette yapmaya karar verdim aradım ve nöbetçi doktoru beğenmedim . Tıp fak. tesine gitmeye karar verdim.17. 30 da evden çıktık 18.00 de giriş yaptık. Yatışım yapıldı . profu aradılar suyum geldiği için ve açılmama olmadığı için prof . yarına kadar spontan bekleyin demiş. Bebeğin kalp atışını dinlemek için bana nst bağladıalr sabaha kadar soluma yatarak her yerim tutularak bekledim. Tuvalet molaları benim için tatil gibiydi. Annem de geldi ben yatağa bağlıyken yanımda 1 kişi kalabilirmiş eşim ve kayınvalidem eve gitti mecbur.Sabaha kadar nst ye bağlı bekledim biraz da korkuyla suyum geldiği için bebeğe bir şey olur diye korkuyordum .onlar da hep kalp atışlarına bakıyorlardı .eşim hep mesaj atıyordu evden o da uyuyamıyordu . neyse zorla saba hı ettik. Saat 10 da prof odaları geziyordu suyum geleli 17 saat olmuştu. i suni sancı verilmeye karar verildi hiç açılma yoktu. 10 da suni sacı verildi larvam yapıldı.ben çok zor olur diye aşağıda anestezi bölümünde epidüral taktırmak istediğimi söyledim orada bekledim ameliyathanenin hazır olması için o arada sancılarım da arttı . ne bekletiyorsunuz sancım artıyor takın şunu diyorum sancı artarsa nasıl takacaksınız dedim neyse zorla yatarak epidüralim takıldı ve çok acı bir sancı girdi onu takınca .neyse yukarı çıkarıldım yatağa yattım yine sancılarımı çekmeye başladım arada geliyordu. Her geldiğinde aman Alllahım diyordum. Her an açılmamam bakıyorlardı .bir ara 9 cm olmuş açılma dedi asistan. ne çok sevindim ama yanlış bakmış  2 cm miş . 4 cm olsa da epidüral takılsa diye bekliyorum tabi. Asistanlar gelip duruyor açılmaya bakıyor .benden hep kanlı akıntı akıyor . Ben anestesi uzmanı ne zaman epidurali yapacak diyip duruyorum . bir ara bakan asistan 3 cm olmuş dedi .iyi 4 cm e az kalmış dedim kendi kendime . Ama sancılar acayip arttı arttı kimse açılmaya bakmıyor bebek çıkacak sanki makata baskı yapıyor öyle bir sancı ki kendi kendime ıkınma hissini getiriyor ben ıkınıyorum ahhhhh diyeee .. popom acıyor her ıkınmam da kan geliyor. ben bağırırken eşim bir ara odaya girdi korkulu korkulu nasıl bakıyor dondu kaldı sen çık dedim. Neyse sonra bir asistan daha geldi bağırdı bu bebek geliyor diye .meğer o acılı sancılar bebeğin çıkış sancıalrıymış ben daha 4 cm bile olmadı 10 cm e kadar ne yapacağım diye düşünüyorum.o arada anestezi uzmanı da geldi bana epidürali asistan ıkınma hissini yok eder demesine rağmen yaptı el çabukluğu ile yaptı.. Hastanede bir telaş başladı bağırışlar başladı ben yatakta doğuracağım neredeyse hemen beni yan odaya çatala aldılar ıkınma sakın diye diye .Doğumhanede benim doktorum prof dr. Bülent beyi gördüm içim rahatladı şansıma hastaları gezmeye çıkmış doğum var diye bağırılınca hemen o da girdi doğuma hep ameliyatta olurdu şansıma katı geziyormuş  Ve mesai saati olmasa yine giremezdi. Neyse doktor ıkın dedi 1-2 ıkındım ama son anda yapılan epidüral o güzel ıkınmamı yok etti. Doktor sordu ıkınma var mı diye hayır dedim o yüzden o his daha da yok olmadan bebeğimi vakum ile çekti prof soğuk kanlılıkla . Asisanlar el ele tutuşup karnımın yukarısından bastırdı . kaburgaları mı kıracaklardı . ahhh o epidüral son anda neden yapıldı ne güzel ıkınma hisim vardııı iki kez yaptılar vakumun yardımıyla ben son gaz ittirdim beğimi his olmamasına rağmen ..Sonra kızım aktı içimden rahatladım. Ağladı.aldılar hemen temizlediler . iğne yaptılar susmuyor zili hep ağlıyor. Doktor doğumu yaptı ve gitti asistanlara dikin dedi. Dikme kısmı hiç acıtmasa da ben huyluyumdur bir de o kadar çatı kontrolunden sonra asistanlara kök söktürdüm kız dikiyor ben ayyy diyorum kendimi çekiyorum elimle elliyorum kızdılar baya . rahat dur diyeee . doğumdan zor geldi dikilme kısmı acıtmamasına rağmen.
Dikme işi bitti kızım giydirildi bacaktan aşağım yıkandı ben giydirildim . kaldırmaya çalıştışar kan kaybından dolayı halsizdim 2 kez bayıldım ( bu bayılmalarım 1 gün boyunca devam etti ayağa kalkamadım her kelktığımda bayıldım kan takviyesi yaptılar sonradan ) kendime gelince beni hasta sandalyesine oturttular kızımı kucağıma verdiler . ve mutlu sonn babamızı gördük . kayınvalidem annem benle odaya geldiler .yattım.ben normal doğum yapmıştım. HEM DE ÖZELDE ÇATIN DAR SEN NORMAL DOĞUM YAPAMZSIN DEMELERİNE SON 1 HAFTA DA HASTANE DEĞİŞTİRMEME RAĞMMEN.

Kızım 31 ağustos Cuma günü saatt 15. 00 de suyum geldikten 22 saat sonra 5 saat suni sancı 5 dakika ıkınma 15 daika dikilme faslından sonra normal doğumla 3200 gr 51 cm olarak dünyaya gözlerini açtı . kızm uyurken yazdım imla hatalarım için özür dilerim.

Son düzenleme:
bu arada hastaneye giderken arabaya bebk eşyalarını koymamdan doğuma gitiiğimi anlamışlar evimizin altındaki pidecide kadınlar konuşuyor ben duyuyorum tabi sezeryan herhalde baksanıza diyorlar yürüyerek acısız giidior diye . insanlar doğumu filmlerdeki gibi bağırışlı çağırışlı bişey sanıyor herhalde sancıalr ve acılar sonra geliyor özellikle önce suyun geldiyse hiç acı olmuyor.

Mrb kızlar dogumumu hıc unutamıyorum hala uykularımdan sıcrayarak uyanıyorum ....

05/09/2012 gecesıbıraz sancım vardı esımle aram pek ıyı degıl evlılıgımde ole o gece esımın bı hatasını yakaladım annemde bızdeydı dogumdan once carsaflarımı ayarlaylım dedık dogum sonrası suslerızodayı dıe evde annem evde dıe sesımı cıkaramadm butun gece dısımı sıkıp agladım annem duymasın dıe bılıyorum bebgıme zarardı ama tutamıyordum kendımı sabah ezanı okundu namazkıldım aglıya aglıya hıc haketmedgm seyler yasadım dogumu ıcın dua ettım osabah kanamam oldu hemen sabh annmle doktora gıttım dogumhaneye alıp kontrol ettıler 3 cm acılmam var ama bebgım hala yukarda dokktorum sancı versemde bebk yukarda kanala gırmezse sezeryan olursun dedı yarını bekleylım dedı anneme geldım bende ara ara sancım gelıo gecıo ogece ole gectı sabah 8de yatısım yapıldı ben dogumhaneye gırınce gerı cıkıp annmıgorucem sanıodum yatrdılar ustumu degıstırdıler annemı goremıcemmı dıorum ben hala esim aklımda ıle yok...hemsre bırazdan gelırannen dedı 1 saat sonradr. Geldıgel muayene edım dedı acılmam kendılıgınden olmus ama sancım yok suyumda gelmedı doktor kendısı patlattı suyumu bebgı kontrol edıo allttan dogum kanalına gırmıs dogumun baslamıs dedı nasıdedım sancım yok ama benım doktor basladı ıkın demeye ıkınıyorum tum gucumle dr. O ara olamaz dedı noluo dedım ben canm yanıo ters gıden bısımı var bebgım elı kafasının yanında gırmı dogum kanalına dr.sen durma ıkın dıo karnıma bastırolr o arada kordon gelmıs once doktor acıl sezeryan dedı kordonun geldı ben basladım aglamaya bebgım ıyı dımı dogumhane karıstı herkeste bı ses acıl sedye amelıyathaneyı hazırlayın acıl acıl....bennası aglıyorum noluo bebgım ıyımı kapılar tek tek acılıo sedyedeyım ustume bı carsaf attılar annemı gordum kapıda anne bebgım dıe aglıyorum ben asansore aldılar 4 hemsıre basımda kımı bagrıo kulagında kupevar ıkı kısı kupelerımı cıkarmaya calısıo aksılık cıkmıo kupelerım amelıyahane kapısı acıldı masayaaldılar erkekbı doktr uyutun cabuk uyutun dıo 2 kısı uzerımdekı onlugu cıkarmaya calısıo beceremedıler asılıolar yırtmaya calısıolar ıkı kısı hala kupelerımle ugrasıo erkek doktor bırakın kuplerı uyutun artık kollarını baglayın dıolar 2 kısı kollaımı baglıo karnımı orttuler ılac suruolar doktor tekrar bagrıo uyutun artık cabuk dıe en son hatrladıgım sol koluma baktıgım bebgımı 6 dk almıslar karnımdan bende yarımsaat sonra ayılmısım ayıldıgımda odamam goturuolrdı bebgımm dedımm ıı cok hızlı bı amelıytla aldık sadece 6dk dedıler odama gectım melegım geldı okdr tatlıydıkı cokta saclı:))) saat 09.30da dogmus melegım ıkı sancıyı bı arada cektım ama bebgımı gorunce hepsı gectı cok sukur ıyıyız ama unutmdgm ve hala sıcryark uuyandgm bı hıkayem var....

Ama melegımle dogumgunumuz aynı 06.09.2012de dunyaya geldı hayatımın anlamı mutluluk kaynagımm....

Zor olmuş senin için canım Allah analı babalı büytsün sağ salim almışsın bebeşini kucağına... İnşaallah meleğinin yüzü suyu hürmetine eşinlede herşey yoluna girer tatlm Allah kolaylık versin canım...

Artık sabrım tükendi, X bi hastane 15 eylül diğeri 20 eylül derken bebişim daha kanala bile girmedi kilosuda almış başını gitmiş :) yarın dr dayım. Büyük ihtimal sezeryan diyecek.ve ben size inş. haftaya yazıcam. Normal doğum istiyordum ama hayırlısı artık. Hepimiz sağlığıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız inş arkadaşlar.

bu da bizim doğum hikayemiz ;

10 eylülü 11 eylüle bağlayan gece saat 11 gibi sancılanmaya başladım sancılarımı evde çekmek istediğim için beklemeye başladım yarım saatte bir filan geliyordu sancılarım sonrasında biraz şiddetlenmeye başladı sabaha karşı 3 gibi eşimi uyandırdım belimi ovdu duşa girdim biraz hafifler diye ama 4 buçukta artık hastanenin yolunu tuttuk. açılmama bakıldı 1 cm açılma var dendi sancı odasına alındım sancılarım baya şiddetliydi ağlıyordum artık. sabah 8 de doktorum geldi suni sancı verilmesini söyledi ve serum bağlandı. akşam 9 a kadar suni sancı verildi çünkü açılmam olmuyordu ebeler ara ara açılmaya bakıyorlardı ama benim açılmam 3 cm de kaldı iki serum yemiş oldum ama bana mısın demedi valla. 11 eylül akşam saat 9 da serum çıkarıldı çünkü benim sancılar kaçtı artık sadece belim ağrıyordu kasıklarıma sancı filan girmiyordu. eşim ve annem doğumhanenin salonunda bekliyorlardı telefonla onlara bilgilerimi aktarıyordum ama onlarda artık sabırsızlanıyorlardı ve benden gelecek iyi haberleri bekliyorlardı. eşim o kadar saat doğum olmadığı için doktorumla konuşmuş doktorum da açılmamım ilerlemediğini söylemiş. hastanede yattığım süre içinde odaya iki hamile bayan geldi ikiside birinci serum bitmeden normal doğum yaptılar. doktorumda eşime onu söylemiş gelen birinci serumda doğuruyor senin eşin ikinci seruma geçti hala açılması ilerlemiyor demiş. ve böyle devam ederse sabah sezeryana alacağım demiş. gece serum çıkarıldıktan sonra da sancılarım ara ara devam etti ama işte açılma 3 cm de kaldı ve 12 eylül sabahı 8,30 da ameliyathanenin yolunu tuttuk annem beni öyle yeşil önlükle sedyede görünce çok korkmuş. bu arada hastanede yattığım süre içinde hiç bişey yemediğim için lavman yapılmadı ama sonda takıldı. canım baya yandı o işlemde. spinal sezeryan oldum. anestezi uzmanı öyle yapalım dedi tamam dedim ama çok korktuğumu eğer çok sıkıntı olursa beni lütfen uyutun dedim. tamam dedi. başımda benimle konuştu ara ara.bebeğim çıkardıklarında cinsiyeti neydi diye sordu. erkek dedim ama bu kız dedi gülerek yok dedim benim bebeğim erkek. şakacı bi anestezi uzmanı vardı yani doğumumda. sonra bebeğimi bana gösterdi ebe ve götürdü benim bi yarım saat kadar daha orda kaldım. odaya doğru giderken kapıda eşim bekliyordu beni odaya girdim ilk olarak bebeğimi aradı gözlerim kenarda yatağında yatıyordu başında annem vardı. beni yatağıma yatırdılar ama nasıl üşüyorum ömrüm boyunca böyle üşümemişimdir herhalde. bi kaç kat örtü attılar üstüme dişlerim birbirine vuruyordu konuşamadım bi yarım saat kadar. kendime geldiğimde emzirmeye çalıştık biraz zor oldu ama başardık. o gece hastanede kaldık 13 eylül öğleden sonra 3,30 da hastaneden taburcu olduk.

oğlum DENİZ im ablamın deyimiyle hayatımıza darbe yaptı 12 eylülde gelerek
3500 gr 50 cm olarak doğdu.

Kızım ve benim doğum hikayemiz buradaki bir çok anneden farklı,belki bazılarıyla aynı ama bir o kadar sıradışı,bir o kadar güzel bir doğum hikayesi...
Diğer başlıkta yazdıklarımı okuyanlar doktorumun prof olduğu için normal doğumlara girmediğini,nöbetçi hastane personelinin asistan ve tecrübesiz olduğunu söyleyerek hatta daha da ileri gidip ben kadın olsam sezeryan olurdum diyerek her şeyiyle normal doğuma uygun olan beni sezeryana ikna ettiğini hatırlayacaklardır.
08.09.2012 cumartesi günü muayene olmak ve sezeryan gününü belirlemek için hastaneye gittik. nst de hiç sancı çıkmadı,her şey normaldi. 14.09.2012 saat 11e sezeryan randevumuzu alarak hastaneden ayrıldık. içim çok buruktu,çünkü hamile olduğumu öğrendiğimden beri normal doğum yapmak için can atıyordum ama kendimi kızıma kavuşacağım diyerek teselli ediyordum. aynı günün akşamı saat 20.30da regl ağrısına benzer ağrılar hissetmeye başladım,aralıkları oldukça kısa ve düzenliydi,eşim ve anneme yürüyüşe çıkalım,belki sancılar geçer dedim,yürüyüş sırasında ızgara yapan bir komşumuz kokmuştur diyerek bir parça ekmek arası köfte verdi,onu yedim ve eve döndük,sancılar hala devam ediyordu,tuvalete girdiğimde nişanımın gelmiş olduğunu fark ettim,saat 11.30da sancılar artık iyice belirginleşmişti,hemen hastaneye gittik, nöbetçi doktor açılmanın 3 cm olduğunu söyledi,ve sezeryan için doktoruma telefon edildi. anestezi uzmanı geldi ve o bir parça ekmek arası köfteyi yediğim için beklememiz gerektiğini anestezi yapamayacağını söyledi, ben tarif edilemez sancılar içinde 12ye kadar kıvranmaya devam ettim,sonra beni ameliyathaneye aldılar,makaslar hazırlandı,boneler takıldı,ameliyat sedyesine alırlarken suyumun tamamı boşaldı,benim sezeryancı prof alttan muayene yapınca açılmanın 10 cm olduğunu,20-25 dk içinde doğuracağımı söyledi,52 yaşında profu normal doğum için ayağına getirttin helal olsun,doğum çok hızlı ilerlemiş diye ekledi bir de. 09.09.2012 saat 00.40da epiduralsiz,suni sancısız,4 saatlik sancı ve 3 ıkınmayla meleğime kavuştum :) o an tarif edilemez bir boşluk,bulutların üstünde uçmak gibi. hem sancıların bir anda bıçak gibi kesilmesi,hem de bebeğe kavuşmak mükemmel bir duygu,çekilen herşeye değer. 9 günlük olduk bile,keyfimiz de çok yerinde,emzirmek de dünyanın en güzel şeyi. alttan yapılan kesikler ise sinek ısırığı gibi,ertesi günü üstüne oturmaya başlamıştım,şimdi ise hissetmiyorum bile...bu arada bizim prof 5 yıldır o hastanede çalışıyormuş ve 2.normal doğumuymuş,Allahın sevgili kuluyum galiba :)) Allah herkese benimki gibi kolay ve güzel doğumlar nasip etin,hepimizin evlatları sağlıklı ve hayırlı olsun...

selam kızlar!
çoookkk uzun süren bir ayrılıktan sonra ancak fırsat yaratabildim. Doğum hikayemiz için küçük perim izin vermedi bana, şimdi bile kıpır kıpır uykusunda ama her an tehditte alırım ekran başından bak annecim diyor sanki
Gelelim doğum hikayemizeeee......
Tarih 1 Eylül'ü 2 Eylül'e bağlayan gece.... Sancılarım 1 Eylül cumartesi başladı ama durmuyorum ben uzanıp kalkıp birşeyler yapıyorum hareket halindeyim.. Kısa yürüyüşler yapıyorum terasta bahçede kasılmalar azalsın diye... Pazartesi sezeryan doğumum olacak bir yandan forumda paylaşıyorum dua edin bize pazartesi doğuma gidiyorum diye.. Akşam oldu belli bir saatten sonra herkes odasına çekildi eşim de uyudu.. Ben ara ara kalkıyorum kafasını kaldırıp aşkım iyi misin diye soruyor koridor yürüyüşümde yanımdan yürüyor, sırtımı ovuyor ama hiçbiri beni rahatlatmıyor... Kıyamıyorum da sen yat aşkım dedim, yattım ben de ama 10 dakika sürmedi kalktım. Duşa girdim çıktım ılık su (ki ben hamileliğimin son 2-3 ayında sürekli soğuk su ile yıkanmıştım) ile rahatlamaya çalıştım. Duştan çıkarken yine başladı. Salonun ortasına kadar geldim lavaboya gittim saat 04:30'da nişanım geldi.. Deli gibi internette araştırma yapıyorum nişan gelince kaç gün sonra doğum olur diye.. Halbuki biliyorum hatta foruma girmiştim nişan geldikten sonra paylaşmıştım durumumu :)))) sabaha karşı saat 6 gibi ablam geldi sancılar sıklaşıyor tabi saat tutuyoruz ablamla. bebek ters olduğu için sancı sıklığı saymam da saçma ama kendimi hazırlamaya çalışıyorum çünkü daha 1 gün var doğuma hazır değilim bebeğim doktorumuz nöbetçi değil bugün olmaz diyorum.. Ama benim kızım durur mu habire tepikliyor anneyi sancı içinde eşimi kaldırdım paldır küldür uyandı hadi doktora gidiyoruz sancılarım sıklaştı dedim. o da kendi doktorum olmasını istediğimi biliyor ama sancı çekmeme dayanamıyor, bugün yaptıralım aşkım senin sezeryanını senin acı çekmeni görmeye dayanamıyorum dedi.. Neyse yol boyu (15 dakikalık uzaklıkta-pazar sabahı tenhasındaki trafikte-) hastaneye kadar 3 sancı daha çektim. tamam dedim artık hazır galiba. Sesim çıkmıyor ama ne espiriler yapıyorduk ben bağıra çağıra hastaneye giderken eşim eli ayağına dolanarak kullanır arabayı diyordum. Bu arada eşim gayet sakin benimle konuşarak dikkatimi dağıtmaya çalışıyor. Eli kırık olduğu için arabayı babam kullanıyor. neyse geldik hastaneye kapıdaki güvenlik görür görmez doğum mu doktorunuz kim diye sormaya başladı hasta kayıttaki kız hemen 4. kata yatış bölümüne çıkın biz işlemleri yapalım dedi. Eşim işlemleri yaparken ben ablamla çıktım yukarıya. ... Olaylar şimdi başlıyor!
Derken ebe geldi ben doktoru soruyorum ben muayene edeyim doktora haber vereceğim dedi. Odaya aldılar. Alt tarafı çıkaralım dedi tamam, çarşaf altına girdim. sonra eline eldiveni takıp benim açıklığıma bakmak için bir soktu elini ben bacaklarımı kapattım. Dur müsade et diyor sonra tamam dedi. nst'ye bağladı. Açıklık nedir dedim 1 cm dedi sancıya bakalım dedi. Neyse yaklaşık 10-15 dakika nstde kaldım eşim ablam babam geldiler odaya bu anda. eşim ilk kez nst'de kalk atışlarını izledi. Sancılar 30'lardaymış ablam dedi. Ebe geldi sonucu doktora söyleyeyim gelirim dedi. Ben başka doktor diye beklerse yarın yapayım doğumu zaten randevu aldık ameliyathaneden diyorum. Sancılara nasıl dayanacağım diye düşünüyorum bu arada. Neyse ebe geldi 1 saat sonra yeniden çekeceğiz sancılar artarsa yatışını alacağız artmazsa yarın gelirsin dedi. Görümcem yakın oturuyordu hastaneye oraya gidelim dedik. Yazık geliyoruz diye arayınca türlü çeşitle kocaman bir kahvaltı sofrası hazırlamış. Sancılarım çok ama aklım yemekte karnım zil çalıyor çeyrek gevrek aldım tabağıma 3 çeşit peynirle tam lokma kopardım bir sancı lavaboya zor gittim eşimin yardımıyla.. o kapıda bekliyor oturmamla suyumun gelmesi bir oldu..! eşime galiba suyum geldi dedim ablama söylemiş bu arada küçük kanama var tamam dedim artık yarın falan değil doğum başlıyor. Korkuyorum da.. hemen çıktık oradan doğru hastaneye.. Ebe geldi yine odaya dedim ki bir çay bardağı kadar suyum geldi, kanama başladı az az dedim. Nst'ye taktı sancılar 100'ü bulmuş. Sonucu aldı bir normal doğum da var dur bakalım senin açıklığın ne olmuş diye taktı yine eldiveni ben kasıldım dur ulaşamadım derken bir soktu ki elini kızlar foşşşş diye su boşaldı yatağa. sonra bir panik hemşireler başımda ameliyathaneyi hazırlayın hemen diye bağırış başladı ben eşim nerde diyorum meğer onu yatış işlemlerine başlasın diye aşağı göndermişler. Bir hemşire geldi elime bronül taktı (damaryolu açıldı), diğeri dosyamı dolduruyor, biri geldi üzerimi soyup önlüğü giydirdi. ameliyathaneden sedye geldi kapıda ben panikle eşimi soruyorum derken geldi. Ben sedyede odadan çıkıyorum ablam babam eşim sıraya geçmişler yanlarından geçerken öpüyorlar beni ben ne olduğumu anlamadan bakına bakına ameliyathaneye girdim..... Ekip neşeli koşup gülüşüyorlar. Epidurali kim yapacak dedim ekipten biri şaşırdı sağlıkçımısın dedi tıbbi sekreterlik yapmıştım prof. benim patronum şimdi aynı patronla sanat merkezinde yöneticilik yapıyorum dedim. Ebemin ilgisini çekti alsancakta dedim ben bilmiyorum orayı tarif etsene dedi başladık sohbete ben ameliyathane masasında oturur pozisyondayım. Gözüm saatte saat 10;30 civarı.. Derken anestezi doktoru geldi. Omuzlarını şöyle yap, ellerini burdan tut, belimi böyle dışarıya doğru çıkar dedi. Tamam yaptık da dizlerim titriyor korkudan biri benim elimi tutsun dedim ekipten biri gelip önümde durdu omuz verdi bana yaslanmam için resmen omzuna yatmış ağlıyor gibi dayandım elimi tuttu omzumdan sımsıkı kavradı kıpırdama dediler önce irkildim çünkü internetten bakmıştım iğne girecek şimdi belime derken kıpırdadım tekrar deniyoruz dedi doktor kıpırdarsan olmaz hem benim elim çok hafif dedi. Nefes alıp veriyorum oldu mu oldu mu diye olmuş bile, şimdi bacağından birinde sıcaklık hissedeceksin hangisi olduğunu söyle bana dedi. Sol bacağım dedim, şimdi diğerinde de olacak dedi. Der demez sağda da başladı sıcaklık. Hemen yat dediler (ALLAHIM AMELİYAT OLUYORUM BEN Kİ İĞNEDEN KORKARIM DEDİM O AN!) yattım oksijen maskesi takıldı serum bağlı tansiyon alınıyor. Ben üstteki ışıklandırma metalinden karın bölgeme tendürdüyot sürüldüğünü görüyorum kat kat örtüler atılıyor, önümde paravan örtü var. Sonra çektiler benim dikiz aynamı.. İstemsiz bakıyordum çünkü iyi oldu diyorum içimden. Doktor
geldi merhaba dedi tanımıyorum ya allahım yardım et iyi bir ameliyat olsun diyorum içimden şimdi cihazla ölçü alıyoruz ameliyat henüz başlamadı dedi. Karnımda birşeyler oluyor ama ben kalem değiyor diyorum hiçbir his ses yok ebe durmadan konuşuyor ordan burdan sohbet ediyor. başımda ekipten biri şimdi şu ilacı yapıyorum şimdi bu oluyor diye bilgilendiriyor beni derken gülümseyin dedi geldi birisi fotoğraf çekiyor :)) çok geçmeden karnında baskı hissedeceksin bebek alınacak dedi başucumdaki BEN ŞOK! NASIL YANİ AMELİYAT BAŞLADI MI DEDİM güldü evet dedi. ben hala kalemle işaretleniyorum sanıyorum maşallah doktorum çok iyiymiş dedim içimden. Derken o ses! TANRININ LÜTFU VİYAK VİYAK AĞLIYOR.. ağlatmayın dedim çok güzel bir kızınız oldu dediler ANNE diye ağlıyordu bebeğim :)) başucumdaki yine saçları simsiyah dedi. hala kızım gelmedi yanıma merak ediyorum nasıl saçlı mı diyorum. Çocuk doktoru geldi anında kontrolü yapıldı. Derken ebemiz bebeği getirdi yanağıma koydu fotoğrafçı durmadan poz üstüne poz alıyor kızımı öperken ben. Sonra aldılar kilosuna boyuna bakacağız kızının dedi ebemiz. Başucumdaki şimdi biraz dinlenin bebeğinizin yanına gidene kadar uyuyacaksınız dedi, cümle böyle mi bitiyor bilmiyorum oraya kadar duydum. Sonra bir uyumuşum asansörde açtım gözümü. uyanın bebeğinizin yanına gidiyorsunuz sevdikleriniz uyurken görmesin dedi ekipten biri. Açtım gözümü odaya bir girdim herkes orada! Kızıma baktım cam yatağında yatıyor misler gibi uyuyor. Babamız elinde kocaman bir buket çiçek ve bir kutu lokum ile girdi odaya eğilip öptü beni dudaklarımdan AŞKIM SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM BANA DÜNYALAR GÜZELİ BİR KIZ VERDİĞİN İÇİN dedi..
herkes kutluyor telefon üstüne telefon (hiçbirine ben bakmadım ablam sekreterim de oldu o gün) kızımdan gözümü alamıyorum herkese doğumun ne kolay ne rahat geçtiğini anlatıyordum. Ablam bir ara nazar değecek kardeşim hadi yorgun değil misin uyusana biraz dedi başladık gülmeye :))) çenem durmuyor anlatıyor da anlatıyorum. O gece uyuyamadım heyecandan.. Ağrım sancım 3. günde bitti. Ben ayaklandım öyle yatarak kasılmadım annem ablam sürekli başımda, yediğim önümde yemediğim ardımda misali, gece vardiyası yaptılar kendilerine yarım gece ablam, yarım gece annem kalıyor. Sabah 5ten beri uyumadım hatta şimdi kızım uyuyorken yazayım foruma hikayemizi dedim. uyusam daha iyiydi ama :))))))
kızımız 3400 gr, 52 cm ile saat 11:20'de dünyaya gözlerini açtı. ALLAHIM BÖYLE GÜZEL BİR KIZ VERDİĞİN İÇİN VE BÖYLE KOLAY VE RAHAT BİR DOĞUM-LOHUSALIK GEÇİRDİĞİM İÇİN ŞÜKÜRLER OLSUN SANA! Darısı doğum bekleyenlerin başına diyorum.
NOT: Bugün kızım 15 günlük oldu. 4. gününde işitme testini %100 ile geçti, kilosu 3200 olmuştu doktor normaldir doğumdan sonra bebekler biraz kilo kaybeder demişti. Sütümüz çok maşallah!! sağlık kontrolü çok iyiydi çok şükür. (benim de) 12. gününde göbek kordonu düştü. Dün ilk banyosunu yaptık hiç ağlamadı benim su perisi kızım Lara'm...! Kilomuz 3500 olmuş (eh meme altından kalkmıyor ki ) ve boyumuz 1 cm uzamış bile!!! Bakmaya doyamıyoruz kızımıza babamız hala teşekkür ediyor böyle güzel kız doğurduğum için :)))) Babamız hem maç izleyip hem sallıyor kızımızı. Onları öyle görmek bile duygulandırıyor beni. Ah uyandı şimdi. Bakışıyorlar ağlamadan emzireyim kızlar,
Darısı topikteki tüm doğum bekleyen annelerin başına inşallah!

Maşallah maşallah maşallah diyor gözlerimdeki yaşlara engel olamıyorum rabbim bizlerede sağlıkla doğum yapıp sağlıkla bebişimize kavuşmayı nasip etsin

ben de uzun zamandır yazamadım da okuyamadım da.. öncelikle doğum yapan herkesi tebrik ediyorum en kocamanından maşallah gönderiyorum:) bizim küçük hanım eylül ela 02 Eylül 2012 de planlı sezeryan ile sabah 06.12 de 3300 kg 49 cm olarak hayata gözlerini açtı. gelelim hikayeye..

saate bakarsanız sezeryandan daha çok normal doğum saati gibi. doktorumuzun tarzı erken saatte sezeryan yaparak günü kurtarmak ve toparlanmayı kolaylaştırmak.. bu sebeple 2 eylül pazar sabahı saat 5 te tam sabah ezanı okunurken hastaneye girişimizi yaptık. büyükçe bir miyomum olduğu için baştan beri doğum şeklimin sezeryan olacağı belliydi. 5.30 da beni ameliyata hazırlamışlardı. doktorumuz geldi ve 05.45 de ameliyathaneye aldılar beni. yine baştan belirlediğimiz şekilde eşimde doğuma girecekti. epidural veya spinal sezeryan olacaklara dayanabilirlerse eşlerinin de doğuma girmelerini ısrarla tavsiye ederim :) tek sıkıntım epidural takılması esnasında oldu. ağrıya da acı değil asla sadece omurlarımın yapısından dolayı direk epidural takamadılar yandan girelim dedi anestezist ne demekse valla yandan girdi:) ama yaklaşık 15 dakika sürdü. bu arada benim tek kabusum epiduralde herşeyi hissedicem ama acı çekmiycem dayanamam panik olurum duygusuydu, zira diş hekimi koltuğunda ruhumu teslim etmek üzere oluyorum. ama bu doğum işinde annelik mi başlamış oluyor, ne heyecan ne korku hiç problem yaşamadım Allah'a şükür:) ben tamamen hazırlandıktan sonra eşimde tam techizatlı cevat kelle olarak bir elinde kamera bir elinde makine içeri girdi. doktorum saat 06.10 dedi, hemşire de hocam şimdi birkaç kontrol yapacak bu arada biraz baskı basınç hissedebilirsin dedi. anestezist de eğer heyecan yapacaksan uyutayım seni genel anestezi yapayım diyor ben de ben hocama söyledim beni bayıltın diye o ısrar etti epidural için ona sorun diyorum :) doktora tam teslimiyet halindeyim yani:) bu esnada doktorum evet saat 06.12 kızımız geldi dedi ve arkasından bir insanın duyabileceği en güzel ağlama sesi viyaklama şeklinde kulaklarıma geldi.. ben ağlıyorum eşim ağlıyor doktorumuz bile ağlıyor :) sonra herkes birbirine kızıyor ben eşime o bana doktor bize yeter ağlamayın diye:) ama ne mümkün. şaka gibi daha işlem başlamadı sanırken sadece iki dakika da çıkardılar kızımı.. temizlediler yanağını yanağıma değdirdiler sonrada babasına verip dışarda bekleyen annane, babanne, hala enişte, telefonda bekleyen dayıya ve dedeye ulaştırdılar.. bu esnada benim dikişlerim vs. yapılırken biraz midem bulandı ama normalmiş, beni bir 15 dakika uyuttular. toplamda 1 saat bile sürmeyen bir operasyonla kızımıza kavuştuk, Allah'a binerce şükürler olsun. Allah dileyene isteyene dilediği ve istediği zamanda yaşatsın bu duyguyu.. sezeryan olacaksanız epidurali kesinlikle tavsiye ederim. sonrasında az bir omuz ağrısı dışında hiçbir problem yaşamadım. o da normalmiş. özellikle de epiduralin ağrı pompası en iyi arkadaşım oldu hastanede eve götürmek istedim vermediler :) akşam üstü yürümeye başlamıştım, akşam yemeği ile birlikte normal yeme içme düzenine de geçtim. 1 gece hastanede kaldık, ertesi gün öğlen evimizdeydik. şimdi 16 günlük olduk bile:)

hala doğum yapmamış arkadaşlarım iyiyi düşünün iyiyi isteyin iyi olsun. Rabbim en kısa zamanda yavrularınıza sağ salim kavuştursun, amin :) doğum yapan herkese de sevdikleriyle sağlıklı uzun ömürler versin amin :) hepinize sevgiler....

Buda o sabırsız bekleyişin ardından bizim hikayemiz :))

Gündüz saat 1de koltukta yatarken ahanda işiyrm die tuvalete koştum ve iç çamaşırımı deiştirmeye odaya geçtim,yere 4-5 damla aktı,kv ye koştum üst kata suyun dedi. Eşim geldi duşlarımızı alıp hast.yola çıktık,ama sancım yok,saatebe muayene etti,1 cm açıklık ama suyu n patlamamış enfeksiyondur,eve git bişey olursa tekrar gel dedi.Gittik,tekrar sızmaya devam ediyo,annemler bu enfeksiyon falan değil resmen suyun,haydi dediler ve 9du tekrar hastaneye gittiğimizde,ebe muayene etti ve suyun duruyor,patlamamış,demekki yukarıdan bi yeden delinmiş ve sızıyor,yatışını yapalım dedi ve ben 10da odaya geçtim.Sancım çok az çıktığı için saat 1de suni sancı verildi,saat 2de 5 dakikada 1 sancılarım gelmeye başadı,saat 3te serum bitti ve saat 5te 2 dakkada 1 sancı derken,saat 6da Dakkada 1e düşüyor ve bana dinlenmek için sadece 10-15 san.veriyordu,saat 7buçukta epey yorulmuş halde ebeye gittim ne olur bakın açılmama,bileyim nasıl gittiğimi dedim ve saat 2 de 2cm olan açıklığım 8cm olmuştu,odaya geç yürmeye çalış ıkınman geldiğinde çağır beni,çok az kalmış dedi,saat 8:15de de ıkınmayla ebeye seslendim ve beni aldı masaya,1-2-3-4-5 ıkınma derken hasta bakıcınında yardımıyla 8:25de kızımın ağlama sesiyle kendime geldim  o nasıl bir rahatlama o nasıl bir dyguydu,sadece şükrediyordum Allaha,teşekkür ediyordum ebeye ve soruyordum masaya çıktığım andan itibaren 50-55 yaşında olan yanımdan hiç ayrılmayan ve bana ne yapmam gerektiğini anlatan bir yandan da beni esprileriyle güldüren bir erkek dr.amcaya kaç kilo? 3950 diyor dr. Ve getiriyor koynuma,allahm benimmisin sen,sen miydin içimdeki diyebiliyorum ve kokluyorum sadece,dr. Amcası elleriyle yüzümü okşatıyor,işte buda senin annen diyor,iki damla yaşımı hatırlayabiliorum sadece ve dışarıya haber gidiyor,kızınız doğdu alalım kıyafetlerini,bizimkiler 11 saatlik bekleyişin ardından rahatlıyorlar  eşinin düşmesi epey uğraştırıyor ebemizi 45dk.kadar ve sonunda sorunsuzca düşüyor,ama kanamam başlıyor,hemen hemen yarımsaatte o sürüyo ve duruyor nihayet kanamam,kızım biraz irice olduğundan hırpalamış biraz annesini ve dikişlere geçiliyor içi dışlı,popoma yapılan 2 uyuşturucu iğneden sonra dikişler atılıyor,ama hissetmiyorum pek acı,sadece kızımda gözüm bitsede kalksam kucaklasam onu,tabi bu arada başka bir ebede arada kızımı getirip emzirmeye çalışıyor,hem ben oyalanayım diye,çünkü 8:5te çıktığım masadan anca 10:10da kalkabiliyorum,hemde emiyormu diye,dikişler bitip sandalyeye oturuyorum ve kızım veriliyor kucağıma,sonra 2 doğumhane kapısı açılıp babamız,annem,kv dem,teyzemle buluşuyoruz,önce beni öpüp kızımı süzüyorlar,gözlerde yaşlar çünkü epey korkmuşlar ben hemen çıkmayınca ve kanamam olunca,birazda arada sırada attığım çığlıklara kulak kesilmişler,ama tabi bu çığlıklar sadec e 5 dakka içinde oluyor ve bitiyor,sonra o eşsiz buluşma,rabbim şükürler olsun,herkese tattırsın bu duyguyu,eksik etmesin kimseden,sizede kolay doğumlar diliyorum,normal normal normal doğum diyorum kızlar,bu duyguyu tadın,çekilen sancıların sonrası müthiş,kuş olup uçuyr sanki kuzunuz doğduğunda,sık emzirmelerden dolayı arada uyuyorum o yüzden pek giremeyebilrm ama takip etmeye çalışıcm,çünkü merak ediyorum sizleride,öpüyrm hepinizi

Allahım bebeğini size bağışlasın .. çok üzüldüm en güzel anıların böyle üzücü olması çok kötü

slmm kızlar bende uzun bi aradan sonra nete girme fırsatı buldumm bu arada doğum hikayemi paylaşmak istedim.13 eylül sabah 7.30 da hastaneye yatış yapıldı ve suni sancı verildi 2.5 cm açılmayla yattım hastaneye 10.30 a kadar ara ara gelen şiddetli olmayan sancım vardı,10.30 dan sonra sancılarım yüze çıktı ve dayanılmaz hale geldi ama hiç yatmadımm devamlı ayaktaydım sancı geldiğinde yanımdakilerden tutunarak diz çöker gibi yaptım sancı geçtiğinde 2 3 adım atıp tekrar,benim ikinci doğumumdu hani gerçek doğum sancısı belden gelip kasıklara doğru beli kuşak gibi sarar diye yazıyo ya heryerde, yok işte o bende hiç olmadı adet sancısı gibi kasıklarımdaydı hep sancım ilk doğumumda öyleydi belimden geldi sancı ve erkekti şimdi kızım oldu bana göre kız la erkeğin sancısı farklı oluyoo,vee saat 12.45 artık doğum başladı vee ilk kez konuşuyorum yanımdakilere çağırın beni gelip alsınlar bebek geliyoo dedim saat 10 dan sonra sancılarım şiddetlendikten sonra hiç konuşmadım seste çıkaramadım dişlerimi sıkmaktan neyse geldi hemşireler doğumhaneye aldılar masaya çıktım, sancım falan hep gitti 5 dk öyle hiç bişeyim yokmuş gibi yattım masada sonra bir sancım geldi dr benden çok bağırıyo hadi bebeğim ıkın hadi yapacaksın ben ellerimi ısırıyorum tutacak biyer bulamadım sonra ebe farketti bana tutucağım yerleri gösterdi,sonra bi kuvvetle 2. sancı ıkınma 3.sancı 4 te bütün gücümle ıkındım içimden balık gibi bişey kaydı sankii bacaklarım tutmuyoo hissetmiyorum, sonra kızımı gördüm birkaç saniye sonra sesi geldi ağladı ben ağladımm ebe bebeğimi göğsüme yatırdı baktım yavruma Rabbime ne kadar şükretsem azz o nasıl bir güzel yavru nasip etti bana... saat 13.30 da çıktım doğumhaneden bebeğim 2950 gr 49 cm çok çok tatlıı ağzını burnunu yiyesim varr:))) bugün 9. günümüzz benim hala ellerimin üstünde kollarımda diş izleri ve dişlerimi sıkmaktan çene ağrılarım devam ediyoo:)) Allah tüm bekleyenlere hayırlı doğumlar, sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…