Ben İstanbuldayım burda çıktı her pazarda var yaklaşık 2 tl tanesi de...
Kızlar bu listeler çok kabarık,birisi demiş ya diş kaşıyıcıya ne gerek var şimdiden diye aynen katılıyorum
çoğu sonradan alınacak şeyler şimdiden alıp da evinize yığmanıza gerekkyok,sonradan eşinizle el ele tutuşuur minnoşu da pusetine koyuuup çıkarsınız ailecek alışverişe zevki orda zaten bu işin...
İlk etapta,
1 hastane çıkışı seti,battaniyeli oluyor zaten onlar,
1 tane ilave yün veya kaşmir gibi kalınca bir battaniye daha
bol bol iç patikli alt ve üst zıbın
çıt çıtlı body,minik örme yelekler veya hazır kadifeleri var 2-3 tane yeter
yün patikler 2-3 çift
alt açma takımı (çok da gerekli değilde işte gezmelerde ihtiyaç oluor)
prima bez,ıslak mendil (ben kullanmamıştım minik el mendilleri gibi annem penyelerden kesmişti kenarlarını oyalamıştı,hep onlarla silindik gezmeler içinde nivea kullanmıştım.)
Göğüs ucu merhemi (lansinoh) ve pedleri oda lansinoh iyi oluyor çok sütüm akmıştı benim çamaşırıma.
Bebe şamp.+sabunu
bebe yağı+pudra
bu kadar yeter sanırım ilk 3 ay için...
ben hala küvetde yıkıyıorum oğlumu hele yeni doğduğunda çok rahatdı bebği yatırıp rahat rahat yıkayabiliyosun kucakta hala yıkamadım nedense :26:Bu arada banyo için bebek küveti ve file almıştım bende ama çok
az kullandım hep babasına verdim o kucağında iyice kavrayıp tutuyordu bende suyunu dküp yıkıyordum normal duşta yani.
çok daha kolay oluyor benden söylemesi,her defasında o küveti doldur boşalt çok yorucu.
Yine ben kovaya su doldurup hazırlıyodum suyunu babasının kucağında döküveriyodum bi şampuan bi vücüt sabunlama
yetiyordu 10 dk yani.Sonra önceden ısıttığımız odaya alıp havluya sarılı bi şekilede biraz emziriyodum sakinleşmesi için sonra da yağlayıp bi güzel tertemiz giydiriyodum.
Ben kıpırtılarını sırt üstü yatınca hissediyorum gün içinde hareketliyken hissetmiyorum
yani dinlemem lazım ancak o zaman.
İştah konusunu sorma doyma hissim yok oldu sanki
Canım benim biberona ihtiyacım olmaıştıkatılıyorum sana bende oğluma dünyanın kıyafetini almıştım ama yaz bebeği olduğu için hastane çıkışlarını pek giydiremedim çıtçıtlı zıbınlardan giydi hep çoğu çıkışımız kalmıştı yani bide biberon ve emziği önceden almıştım iyiki almışım eşim pek anlamaz ee lohusa halimle bende gidememiştim bumnları önerebilirim sezeryanda süt geç geliyo bliyosunuz
ben de ,stanbuldayım cnm yarın pazara bakayım o zaman;
zaten ıslak mendille silmeyin altını diyorlar. pamuk ve ılık suyla silin diyorlar.
bir de göğüs ucu merhemine doğumdan bir süre önce başlanıyormuş bir bilginiz var mı?
ben de ,stanbuldayım cnm yarın pazara bakayım o zaman;
zaten ıslak mendille silmeyin altını diyorlar. pamuk ve ılık suyla silin diyorlar.
bir de göğüs ucu merhemine doğumdan bir süre önce başlanıyormuş bir bilginiz var mı?
Merhaba hanımlar,
Ben de erkek annesi olacağım. Şu an da 17 haftanın içindeyim.
Size birşey sormak istiyorum. Ben dizaltı hamile taytı arıyorum. Fikriniz var mı nerede bulabilirim...
Şimdiden teşekkürler...
doğumdan 1 hafta önce başlanılıyo benm göğsüm 1 kez kanamıştı bu yüzden çok acı çekmedim ama ben daha çok tahinin üstünde biriken yağı sürdüm o daha iyi gibi
kızlar sizi bilmem ama bence ihtiyaçları çocuk doğmadan önce almak lazım sonradan dışarı çıkmak 3 aya kadar belli bir düzene girene kadar işkence oluyormuş.zaten insan dayanamayıp alıyorda
ağlayarak emzirdim diyenleri görmüştüm forumdaacaba dedim önceden mi başlamak lazım:)
tahinin üzerindeki yağı daha önce de duymuştum.
ağlayarak emzirdim diyenleri görmüştüm forumdaacaba dedim önceden mi başlamak lazım:)
tahinin üzerindeki yağı daha önce de duymuştum.
ben tahin yağı hiç duymamıştım
lansinoh kullandım hatta çocuğa da silmeden memeyi verebiliyosunuz
silinerek kullanılan merhemler iyice işkence silmekde zedeliyor çünkü meme ucunu.
Kılık kıyafet insanın hoşuna gidiyor alıyor da işte bi de çok da hediye geliyor onu da düşünün
merhaba arkadaşlar,
ben bayağıdır gelmiyordum. geçmişi çok okuyamadım inşallah herkes iyidir.yeni arkadaşlar gelmişler :) alışveriş konusunda herşeyi bir anda almaya gerek olduğunu sanmıyorum. bebişle de alışveriş yapılabiliniyor nasılsa :) mesela ben biberon almamıştım ve oğlum hiç kullanmadı. önceden alsaydım gereksiz bir harcama olacaktı. alışverişimi havuzlu handa yapmıştım. nakit ödeyince bayağı indirim oluyor. ancak eminönü kalabalık olduğundan sakin saatlerde gitmek en iyisi. bu arada cinsiyetimiz %100 erkek. pipiyi gördük.4lü test yapıldı sonucunu bekliyorum. sonrada gelecek ay ayrıntılı ultrasona gireceğim Allah nasip ederse.
günaydın herkeseeeeeeeeee..uzun zamandır yoktum kızlar eşim trafik kazası geçirdionun için yazamnadım..neler oldu acaba ben yokken geçmişe şöyle bir göz atayım barii
Hoş geldin canım
maşşallahhh bir erkekkkimiz daha oldu
Bana da ayrıntılı usg 10 nisan 1 mayıs arası yaptır dedi dr.
bakalım bekliyoruz
Bu arada filizyavuz ne zamandır girmiyor,bi sorun yoktur inşallah
yaa şu ayrıntılıda ne fark var merak ediyorum bnmde ay sonu gel dedi bu arada kızımın hareketleri arttı kızlar kıyafete gelince ben ilkinde kendim çok aldım küçük getirmiyolar pek bide kız olunca hep elibise getiriyolar ufakken giyilcekler bize düşüyo geçen baktım şööyle bi zıbın falan alıcam yine 2 3 tane
onu baska dr mu yapıyomuş bana öyle bişey demedi ben özel hastaneye gidiyorum ordaa hepsi var zaten ondan heraldeayrıntılı ultrasonda bebeğin uzuvlarının ölçümleri yapılıyor, organ gelişimi değerlendiriliyor vs. benim doktorum şöyle diyor" ikinci bir gözün görmesi her zaman iyidir. çünkü kişinin kendi jinekoloğunun gözden kaçırmış olabileceği birşeyi ayrıntılı ultrason yapan jinekolog görüyor." ben ilk oğlumda da gitmiştim bir aksilik çıkmazsa, Allah nasip ederse bu bebeğimde de gitmeyi istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?