2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

hayaıtm araştır netten tetanos aşısını bence okuyunca vazgeceksinnn korkmaa derimm.
Eskiden düşüklerr daha çok oluyorduu bebiş ölümleri daha fazlaydıı belkide bu aşıların yetersizliğinden eksikliğinden oluyordu
sonuçta Allahın dediği olur tabii ama tedbir almak lazım canım.
Ayrıca doğuma girecğiz nasıl doğumlarımız olacak bilemiyoruzzzz sezeyanda aksi birşey oldu steril olmayan bir alet kullanıldı,ne bilim düştük bişi falan batsaa Allah korusun kötü şeyler söylemke istmeiyorum ben ama onlarrra karşı tedbirli olmamız laızm

Son düzenleme:

dün aynı konuyu arkadaşımla konuşmuştukkk..

türkiyede 4-5 aylık kontrollerinde doktor erkek demiş.doğal olarak herşeyi mavi almışlar. 7. ay da almanyadaki doktoru kız olduğunu söylemiş...şuan bir kzı var:))) bebekliğine bir çok kıyafeti maviydi:))) olabiliyo böle şeyler

ya kızlar bu aşı konusunu ne zamandır yazacam fırsat olmadı. benim doktorum( daha doğrusu almanya da gebeyken hiç bir aşı yapılmıyo) eskiden hastane şartlarında doğum yapmama rsikine karşı. yani evde ebeyle doğumda oluşabilecek kesik ve kesiklerin streil olmama ihtimaline karşı yapılıyomuş. yani zararı olmayan zorunlulukta yapılan tek aşı tetanoz muş zaten ama... burda doktorlar üçüncü dünya ülkerlerinde yapılıyo die aşağılıyolar birde...
ama memleketimin gözünü seweyim burdaki sisteme beş basar orası ayrı ama bilmiyolar...

yani sonuç olarak tamamen size kalmış birşey çok dert etmeyin..

kızlar zaten kendimizi işle güçle fazla yormamamız gerekiyormuş.çünkü ozaman bebekte yoruluyormuş.bugün benim bebeğimi doktor öyle uyandıramayınca sen kendini çokmu yoruyorsun diye sordu.ama benimde elimde değil.başak burcuyum herşey çok temiz ve düzenli olmalı birşey gözüme takıldığında illaki o işi yapacağım yapmazsam hasta oluyorm.ayrıca üniversiteye hazırlanırken temizlik hastalığına yakalanmıştım.ekmeği bile silip yiyordum.okulda atlatmıştım o rahatsızlığımı.ama sanki yine başladı gibi.kapı kolları ışık düğmeleri filan hergün siliyorum oda yetmezmişgibi elimde bezle gezip kapı kollarını bezle açıp kapatıyorum.kendimi frenlemeye çalışıyorum ama olmuyor.üstelik evde iki kişiyiz eşim ve ben.öyle kirletecek kişide yok.çok şükür eşimde titiz,temizdir.çok zor ya yapsan bi dert yapmasan bi dert

ya sorma bende bugün çamaşır sepetini indirdim kaldırdım ağırmış. markete gittim falan derken. hoşuna gitmedi bebişin.hemen ağrımaya başladı karnım kasığım. hala kendimi tay sanıyorum:))) her işe yetişcem illa. bu huylar iyi değil ya bebeği düşünmek lazım.

ben de mütemadiyen yalnız olamktan sterese gircem :))
allahtan gündüz okul var

amin amin..
selam kızlar benim gibi 20.haftanın içinde olanlara bir sorum var ..Alt kasıklarınızda böyle birden ayağa kalktığınızda ya da ayakta fazla kaldığınızda bir ağrı gerilme oluyor mu ?

ben 18. haftanın içideyim ve bu hafta nasıl geçiyor bi allah bilir bi de ben.
dediğin gbi karınım altından , kasıklarımda sürekli bir ağrı..

slm kızlarr kızıma bugun alısverıs yaptık ılkkezz hastane cıkısı cıtcıtlı bodyler ve altust takım aldıkkk :))

maşalah güzel güle giysin kuzuvuk:)
ben geçen bi temizlik yapayım dedim. yok başedemiyorum, artık 15 günde kadın alcam

gerçekten yapamıyorum artık.
karnıma ağrılar giriyor.
yemişim temizliğini, eyvah para etmez sorna..

kendine neden bu kadar wziyet ediyorsun ya.
ışık düğmelerinin ne suçu var :)

kendine neden bu kadar wziyet ediyorsun ya.
ışık düğmelerinin ne suçu var :)[/QUOTE]

elimiz değiyor ya yakarken kirlenmiştir düye düşünüyorum.elde değilki bu takıntı işte.

canım linki inceledim.galiba yaptırmam gerekiyor.ama benim bebeğim zaten tedavi ile olduğundan çok korkuyorum.ben doğumdaki mikropları tamamen unutmuşum hiç aklıma gelmedi.tşk ederim

ayy rica ederim annesi nedemek o daha minicik bizim gibi başedemez mikroplarlaaa

sen yine birkaç yerden daha oku ben epey bakındım yaptırmanın daha mantıklı olduğuna karar verdim drumda yaptıraiblirsiniz dedi oyüzden yaptırdım

evet bizim artık ağır kaldırmamamız gerekiyor ama canımız tez oluncahamileliği bir an unutup işi yapıyoruz sonra ayyyyyyy ben bunu niye kaldırdım ya bebeğime birşey olduysa diye kendimizi yeyip bitiriyoruz.ama son pişmanlık fayda etmez dimi frenlemek gerek.bugün yapmadım işgüç doktordaydım zaten.

Selam kızlar..
Çok yoğun olduğum için geçmişi okuyamadım. Umarım herşey yolundadır.
Bu hafta benim de karın ağrılarım var. Dr. normal dediği için endişelenmemeye çalııyorum. Daha çabuk yoruluyorum, daha çok yiyorum ve özellikle eğilirken bir acı hissediyorum. Hareketlerime hiç dikkat etmediğimi fark ettim. Gece yatarken de dönmemek için bacağımın arasına bir yastık sıkıştırmaya başladım çünkü kendimi hep yüzü koyun yatarken buluyorum sabah...Daha dikkatli olmam lazım...

bir an beni anlatıyorsun sandım. ben de başağım
ben yaklaşık 3 aydır dip kapı temizlik yapamıyorum. zaten bulantılarımdan kendimi yeni yeni toparlamaya başladım. eşim üstten süpürüyoordu toz alıyorduk o kadar.
ama ev leş gibi bence. o koltukları falan çekemiyorum ya ( bir-iki kere çektirdim eşime ama içime sinmedi) o ev bana pislik içinde gibi geliyor
hele mtfak tamam bulaşıklar yıkanıyor etraf toplu ama istediğim gibi değil

hoşgeldin..
koca karınla gece dönmeleri bana işkence gibi artık. sağdan sola döndükçe sanki arabanın bagajında yuvarlanan karpuz gibi oluyor karnım:) lambur lumbur

ay aman kızlarrr valla temizlik diyip durmaıyn içime bunaltı girdi inanın
bana 15 günde bir kadın geliyorr ama inanın aklım dolaplardaa fırındaa buzdolabındaa gardolabın içindeee oy oy yüreğim sıkıldııı ama el atabilecek kadar güçlü hissetmiyorum kendimi
ancak eve gidip yemek ve bulaşık yıkayabiliyorummm çok can sıkıcı bir durum boşverelim
size ben bebişimin beşiğinin fotosunu ekleyeyim :)

ayyy evet aklım bir de buzdolabı, gardolabı ve perdelerde
ekle de görelim;9

mutfak deme sinirlerim geriliyor:)dediğin gibi bulaşık yıkanıyor ortalık toplanıyor ama aspiratör yağiçinde o mutfak dolaplarının içini indirip bindiremiyorum silemiyorumya istediğim gibi.çıldıracağım.dışarıdan gelenler evin pırıl pırıl nesi pis diyorlar ama gel bana sor.her yer yağ içnde gibi.

mutfak deme sinirlerim geriliyor:)dediğin gibi bulaşık yıkanıyor ortalık toplanıyor ama aspiratör yağiçinde o mutfak dolaplarının içini indirip bindiremiyorum silemiyorumya istediğim gibi.çıldıracağım.dışarıdan gelenler evin pırıl pırıl nesi pis diyorlar ama gel bana sor.her yer yağ içnde gibi.

hoşgeldin..
koca karınla gece dönmeleri bana işkence gibi artık. sağdan sola döndükçe sanki arabanın bagajında yuvarlanan karpuz gibi oluyor karnım:) lambur lumbur
Ya ben çocuğu eziyom diye korkuyorum. BAzen eşim sarsıyor kalk kalk göbeğinin üstüne yatmışsın, zaten çirkin iyice yamuk kafalı birşey olacak diye....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…