.
bütün kız çocukları bunların yüzlerinin yıkanmış hali olsun mümkünse...
En sevmediğim şey barbi bebeğe benzetilen kız çocukları.
gülümsemelerine bir lafım yok
hayırlı olsun. öğrenciliğim ankarada geçti. 3 yılda eryamanda oturdum. Şehre bayağı uzak ama çocuk büyütmek için keyifli bir mekandır.İstanbuldan sonra inşallah sıkılmazsın ankaradan
sen ne beceriklisin yaaa... ben de annem, teyzem örsün diye habire model yolluyorum...
ben de bir tuhaflık var.14.haftada bile eşim dahil hissediyorduk.. İnşallah şiddet meyillisi bir evladım yoktur.
ne eşler var yaaaa..bizimki kuru kuru kutlayıp öptü valla...O kadar....
ikiz diye herhal, anca hissetmeye başladım:) ama seninki de erken başlamış.
bünyeden bünyeye değişiyor:)
benim koca da kuru kuru kutladı:) seneye çocuklarla berbaer kutlayacakmış. :) sağlık olsun, o günleri de görelim de.
canım heyet raporunu özel hastanelr verebiliyr mu, biliyrmusun??????
heyet raporunda 40 günü toptan veriyrlar demi parça parça almamıyrz?;
ya canım hiç haberim yok benim bu işlerden ,daha önce hiç almadımmm,araştırmadımda şimdi başıma gelinceee
e insan başına gelmeyice ilgilenmiyor ki:)
heyeti özel hastane veremez. devlet hst olması lazım:) 40 günü toptan veriyorlar
Heyet raporu olarak aylık rapor alabilirsin sadece .. her ay yeniletmen lağzım bu raporları sebebi ise gebeliğin sonlanmadığını sağlıkla devam ettiğini kanıtlamak amaçlı.. Benim ablam doğumuna kadar böyle rapor almıştı
ama bize dogum sonrası lazım.:)
bu raporu kimisi çok olay alıyor kimisi çok zor.
bakalım ben napıcam?
.
benim koca da kuru kuru kutladı:) seneye çocuklarla berbaer kutlayacakmış. :) sağlık olsun, o günleri de görelim de.
bu erkeklerin büyüüüük bir kısmı böyle...
tüm oğlan anne adayları okusun derim...
Ana ile oğul /Can dündar-Alıntıdır...
Katılır mısınız bilmem; derler ki: Erkek kadınla hiç değişmeyeceğini umarak evlenir; kadınsa erkeği eninde sonunda değiştirebileceğini umarak...
Sonuç, her ikisi için de hayal kırıklığıdır:
Kadın çabuk değişir; erkek hiç değişmez.
Ve kadın, arzuladığı erkeği oğlunda büyütmeye çalışır.
* * *
İlginç bir tez bu...
Dikkatli okunduğunda bir paradoks kendini ele veriyor:
Tez doğruysa o değişmeyen erkekleri de her kadın kendi eliyle yetiştiriyor demektir.
Neden olmuyor?
Sanırım cevap, ana-oğul ilişkisinin karmaşasında saklı...
* * *
Cloeen Sellin Bir Fincan Huzur kitabında (Arkadaş, 2010) Anneler ve oğulları için yazılmış öyküler var.
Birçok öyküde, bahsettiğim sorunun tezahürleri yazılmış.
Çoğu anne, oğlunu istediği kalıba dökemediğinden dertli...
Barbara Marshak, sık rastlanan bir ergen tavrını işlemiş:
6. sınıfı bitiren oğlu, okula giderken onu yanında istemiyormuş. Servise bindirirken, Yanımda durma diye bağırmış bir gün...
Annesi az öteye gidince Biraz daha uzaklaş anne diye seslenmiş.
Epey uzaktan izlediğinde de Anne eve dön diye kızmış.
Marshak, aynı yaşta kendisinin de annesinin okula gelmesinden duyduğu utancı hatırlıyor.
Öyküsünün adı:
Şimdi biraz mesafe gerek.
* * *
Bir başka mesafe öyküsü Jeannette Valentinedan...
Oğlunun mezuniyet törenini anlatıyor.
Dekan, velileri selamladıktan sonra öğrencilere dönüp Mezunlar lütfen ayağa kalkın diye bağırıyor.
Mezunlar ayaklanıyor.
Şimdi dönüp velilerinize bakın diyor Dekan...
Oğullar, yüzünü arka sıralardaki velilere doğru dönüyor.
Dekan diyor ki:
Beyler, şu an sizi büyütenlerin huzurundasınız. Onlar sizi ilk günden itibaren sevgi ve anlayışla destekledi. Şimdi onlara, önünüzdeki yeni hayata hazır olduğunuzu söylemenizi istiyorum. Lütfen benden sonra tekrarlayın.
Ben... diyor Dekan...
Mezunlar Ben... diye tekrarlıyor.
Şimdi isminizi söyleyin!
Herkes ismini söylüyor.
Benim için yaptığın fedakârlıklara müteşekkirim.
Hep bir ağızdan tekrarlıyor mezunlar...
Benimle gurur duyacaksın.
Ama istediğin gibi biri olabilmem için...
Velilerin merakla beklediği son cümle can yakıcı:
...lütfen beni bırak!
Sonra Dekan velileri ayağa kaldırıyor. Onlara oğullarının yüzüne karşı Seninle gurur duyuyorum dedirtiyor. Ve aynı cümleyi tersten okuyor:
...ve istediğin gibi biri olabilmen için...
...seni resmen...
...bırakıyorum.
Veliler gözyaşları içinde tekrarlıyor.
Bir oğlun yuvadan kanatlanış töreni adeta...
* * *
Erkekte arzuladığı değişimi başaramayan kimi kadınlar, onu oğullarında yaratmak ister.
Ama bu hırs, oğulların Ben ayrı bir varlığım direncine toslar.
Ve çoğu zaman, istenenin tam tersi sonuç verir.
Erkek çocuk, annesine direnerek büyür.
Anne ısrar ederse, o direnç, oğlanda karaktere dönüşür.
Ve erkekte değişim ümidini çaresizce gelin devralır.
Bu kısır döngünün kırılabilmesi, oğulların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, değişebilmesi için biraz mesafe şarttır.
Maharet, Lütfen beni bırak diye haykırmadan, onu koltuğunun altından uçurabilmek, kanatlandırabilmektir.
Sağlam karakterler, biraz da bunu başarabilmiş annelerin eseridir.
Tüm annelerin ellerinden öperim.
aslında kız annelerine de hitap ediyor.
dogan bebek bizden çıkıyor ama esas iş onun da bir birey oldugunu kabullenebilmekte:)
teoride kolay pratikte zor:)
şimdilerde çoğu anne veletlerinden bahsderken hep biz diye konuşuyor, babamız, amcaya teşekkür ederiz, filan falan.
sıkıntılı ifadeler bunlar bence.
geçenlerde de çocuklarına"annecim" diyen annelerle ilgili bir yazı okudum. o da değişik bi bakış açısı tavsiye ederim :)
GECMIS OLSN CNM BENIM BELIM DEIL SIRTIM SAG TARAFI OZELLIKLE INS DAHA FAZLA AGRIMAZcanım bende de ağrı oluyooo
özellikle sırt üstü yattığımda kuyruk sokumumun olduğu yer...bazen tıkır tıkır ses bile duyuyrmmmm
.
e insan başına gelmeyice ilgilenmiyor ki:)
heyeti özel hastane veremez. devlet hst olması lazım:) 40 günü toptan veriyorlar
ama bize dogum sonrası lazım.:)
bu raporu kimisi çok olay alıyor kimisi çok zor.
bakalım ben napıcam?
SIZINKILER KUTLAMIS YINE BIZIMKI ONU BILE YAPMADI..ANNEME GELDIM BNDE KUTLUYUM DIE ODA ANNESINE GITTI BEKLIOMKI ADAM GELSIN EYYY ALLAHIM NEDEN BEN NEDENKALCAKMIS ORDA BE ADAM GELMICEM DESENE BNDE SENI BEKMYIM YATYIM
Eryaman aklımda
hem güzel hem de uygun fiyatlı daireler var
çoğunlukla hep yeni binalar dimi
Şehir merkezine uzakmış evet ama İstanbulda heryer birbirine uzak araba kullanıyorum ben sonuçta
bilemiyorum yaa kafam çok karışık
gunaydın kızlarr ...gune sınır bozucu basladımm bıktım artık yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
gunaydın kızlarr ...gune sınır bozucu basladımm bıktım artık yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hayırdır canım ??
gunaydın hyrdr cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?