2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

CANIM akıntım sarı renkte oluyor.Normal diye düşünüyorum geçen hafta keseyi gördüğümüzde doktor herşey normal demişti ahhhh birde haftaya bebeğimi görüp kalbinin attığını görsem içim rahatlayacak valla.Acaba diyorum bu cuma bida doktoramı gitsem diye kendi doktorum 2 hafta sonraya gün verdi kalp atışını görmek için ama dayanamıyorum eşimde kızıyor fazla evham yapma diye hem ultrasonda zararlı çok iyi bişey değil diyor

Netten gebelikte akıntıyla ilgili biraz araştırma yaptım. Size de faydalı olacağını düşünüyorum.Aşağıdaki yazı alıntıdır.

• Gebelik hormonları vaginanın içindeki florada dengeyi bozup hamilelikte akıntı miktarını arttırırlar.
• Lökore ismi verilen bu gebelikte akıntı durumu bazen renksiz,genellikle süt kıvamında ve hafif kokuludur ve hamilelikte normaldir.Gebeliğin ileriki aylarında bu akıntı daha da artar ve rengi koyulaşır.Hamilelikte fizyolojik akıntı olarak değerlendirilmelidir.
• Bu akıntının rengi değişiyorsa,kokusu artıyor ise, kaşıntı ve yanma eşlik ediyor ise enfeksiyon var demektir. Doktorunuzu bilgilendiriniz.
• Gebelikte kanlı akıntı, anormal hamilelikte kahverengi akıntı önemlidir ve doktorunuza başvurmanızı gerektirir. Hamilelik ile ilgili bir soun olabileceği unutulmamalıdır.Gebelikte kahverengi akıntı, aknlı vajinal akıntı bir sorunun ön habercisi olabilir, ihmal edilmemelidir.
• Gebelikte vücut direncinin düşmesi ve vajina içindeki ph dengesinin hormonlara bağlı değişmesi sonucu mantar enfeksiyonları (candida) sık görülür.Peynirimsi, beyaz görünümde,yapışkan, kaşıntının ve huzursuzluk hissinin eşlik ettiği akıntı var ise mantar olmuşsunuz demektir.Doktorunuz gebelikte kullanabilen bazı fitiller ve kremler ile tedavi edecektir.Fakat maalesef mantar inatçı olabilir ve tekrar tedavisi gerekir.Doğumdan önce mantarınız var ise mutlaka tedavi olun, aksi takdirde doğum sırasında çocuğunuza geçip ağzında mantar hastalığı (pamukçuk) sebep olabilir ve doğum kesisinin (epizyotomi) iyileşmesini geciktirebilir.
• Doktorunuz cinsel ilişki ile geçen bir enfeksiyon tespit ederse eşiniz ile birlikte tedavi olun ve mutlaka daha sonraki cinsel birlikteliklerinizde prezervatif kullanın.
• Gebeliğin ilerleyen aylarında vajinal akıntı suların erken gelmesiyle karışabilir.Akıntı miktarındaki ani artış ve yapısındaki ani değişiklik olur ise doktorunuza başvurun.

Evet biraz sakin ol. Daha çoook sabredeceğiz. Ben de daha keseyi bile görmedim. Cuma çağırdı Dr.Ama galiba pazartesi gidebileceğim. Ben de ulstrasounda bebeğin çok fazla maruz kalmasını istemiyorum.Gerektiği kadar girmek lazım.

canım sarı akıntı bendede var olabilir o ama dediğim gibi dinlen yorma kendini valla ben öyle yapıyorum iş ev iş ev evdede sağolsun eşim çok yardım ediyor.Ben aşılama ile hamile kaldım o yüzden çok kıymetli bizim için:):)

Öyleymiş..O akıntı normalmiş. Ben bir de şu ev botlarından ısmarladım netten. ayaklarımı sıcak tutmak inanılmaz iyi geliyor. Zaten YA ayağıma sıcak su/tohum torbası koyuyorum ya da kat kat çorap giyiyiorum.

biz bebişimle iyiyz teyzesi siz nasılsınız. Gittinizmi doktora :26:

bizde iyiyiz teyzoşu :) gittik cnm kesemiz çok güzelmiş kesenin içinde bebişte var ama çok ufak olduğu için net gremedi alttan muaneyle görürürüm ama bakmak istemiyorum dedi 4 şubat cumartesi günü gidicez kısmetse senin ne kadarlık

Bir tek keseyi görmeyen ben kaldım sanırım. Darısı başıma...

pazar günü 6+5 di artık 7 hafta olduk bugün. Biz kalp atımını gördük. pazar günü akıntım olmuştu gittik o yüzden iki kere gitmiş olduk biz. ooo 4 şubata gittiğinde kesede görmeye zorlandığınız bebek yerine kalbi atan beyni oluşmaya başlamış bir bebek olcak inşallah

inşallah cnm iş yapınca şimdiden yoruluyorum benim bide 3 yaşındakızım var pestilim çıkıyo akşam olunca

inşallah cnm iş yapınca şimdiden yoruluyorum benim bide 3 yaşındakızım var pestilim çıkıyo akşam olunca

inanıyorum canım zordur. Ben de iyiyim ama yemek falan yaparsam fena oluyorum. Elimizden geldiğince ailelere gidiyoruz akşamları. 1 ay daha sürmesine razıyımda inşallah daha uzun sürmez. Kokulara karşı çok hassasım bende. Bişeyi hazırlıyorum eşim pişiriyo zor oluyor. İnşallah sorunsuz güzel bir hamilelik geçiririz

canım gözün aydın, sende kavuştun pıtırcığına ..... allah bekleyen herkeze nasip edsin o mucize kavuşmayı......inşallah hepimiz sağlıklı alırız kucaklarımıza bebişlerimizi......

kızlar merhaba ben keseyi 4 haftalıkken gördüm 2 gün sonra kanamam oldu adet olur gibi düştü diye doktora gittim..düşmemeiş kese duruyo dedi ama düşük tehlikesi var dedi igne verdi şuan kanamam yok yarın için randevum var kalp atışını duyumak için acaba kanamada bebege bişe olmuşmudur böle bişe yaşayan varmı

Benim dün tansiyonum 9 5 ti bugin 8 4 oldu.Tuzlu yiyorum ayaklarımı kaldırıyorum ama işe yaramıyor baş dönmesi yapıyor.Yarın randevum var sorucam inş druma...

Tüm anne adaylarını tebrik ediyorum. Allah sağsağlim kucağınıza almanızı nasip eder inşallah.
Bende 8. haftanın içerisinde hamileyim.
Grip oldum çok fenayım. elevit ve folik asit kullanıyorum. bu ilçalarla birlikte greyfurt suyu içmemin bir sakıncası olur mu?

Bence de ilgisiz. Bir de özel hastane.Aynı hastane içinde baska bir doktora gidebilirsin ya da arastırıp daha iyisini bul bence

Bence sen doktorunu değiştir canım.Doktor dediğin bizi pisikolojik olarak da doguma hazırlamalıdır bence. Ben doktorun yanında kendimi mutlu hissetmezsem bebegime fayda saglayacagından emin olamam ki..

kızlr merhabaaaa ben 8+2 yim bugün 500 gr almışım sizlerin kilo durumu nasıl
benim iştahım gayet yerindeDDDDd yedikçe yiyiorum yaaaDD
ben de 1 kilo aldım şimdiden. ac kaldıkça bulanıyorum.ondan sürekli yiyorum.

bu soruyu ben de soracam doktoruma.şöyle bişey buldum netten.

Greyfurtun içerdiği C vitamini demirin bağırsaklardan emiliminde, vücudun hastalık etkeni mikroorganizmalara karşı bağışıklık direncinin artırılmasında ve metabolizmamızdaki pek çok biyokimyasal süreç için gerekli bir vitamindir.Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktar alınmalıdır.

Fakat ilaç kullanan hamileler kesinlikle greyfurt suyu içmemeleri gerekmektedir.İlaçlar bağırsaklardaki ve karaciğerlerdeki enzimlerle parçalanarak vücuttan atılır.

Greyfurt suyu, bu enzimleri yok eder ve bu yüzden ilacın parçalanması gecikir. Buna bağlı olarak kandaki birikim sonucu ilaç zehirlenmesi olabilir

Bir baskasıı da söyle der:

Ebru Hanım tespitler doğru bir ek yapmak istiyorum. Bir hanım arkadaşım, hamileliği süresince greyfurt suyu ve kivi ile yapılmış bir karışımı düzenli olarak tüketti. Hamilelik sonrasında sadece iki kilo aldı. Ancak greyfurt suyunun hamile kadınlarda doktor gözetiminde kullnılması gerekiyor. Dahası greyfurt suyu günümüzdeki ilaçların çoğu ile kimyasal etkileşim göstererek karaciğerde parçalanmalarını ya yavaşlatıyor ya da engelliyor. Bu sebeple greyfurt suyunun dikkatli kullanılması gerekiyor.
Ben bile düzenli kullandığım için zayıflatma etkisi sebebiyle kilom 4-5 yıldır hemen hemen aynıdır.

En iyisi doktora danısmak

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım. Bende aynı senin gibiyim. Cumartesi kontrolum vardı. kendimi öyle hazırlamıştım ki eşime bile söyledim. Sanki kürtaj olacağım dedim. Doktora gittiğimde kese yerinde duruyordu. Bebeğimin kalbi atıyordu. Fakat hala kanamam kesilmedi. Düşük riskimin olduğunu ve bol bol dinlenmemi söyledi. Doktorumun söylediklerini yapmama rağmen hala kanamanın kesilmemesine bir anlam veremiyorum. Hakkımızda hayırlısı artık. Rabbim nasıl uygun görürse öyle olsun inşallah. Bakalım cumartesi günü neler olacak...Sanada çok geçmiş olsun canım. Umarım herşey gönlümüzce olur...bu arada ben 8 haftalığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…