2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Hanzade_Su aradaşım senin mide bulantın oldumu hiç ? inşallah tez zamanda bebeğin kalp atışını duyarsın canım:)

Amin İnşallah canım.Bir kalp atışını duysam. Bebişimi görsem .. Tabi her şeyin başı kısmet nasip.. Bende çok hafif bulantılar var. Ama okadar rahatsız edecek düzeyde değil. Ama yogun olarak baş dönmesi yaşıyorum. Tansiyoumda da düşme var.

Bu ara kızlar doktorum bana mutlaka her öglen süt iç dedi. Bu hem kilo alımını önler hem de mide için iyi dedi. Kendisininde iki evladı var ve erçekten kilosu hiç yok:))Tedavi esnasında baya bir kilo almışım. Bezelye,havuç patates, muz, yasak.. Az ama sık yemek yiyiceksin. Asla üç ögün degil. Nekadar çok olursa okadar iyi. Konserve çig et sakat at ve temiz suda yakalanmamış balıkta yasak. Düşük olayını tetikiyormuş...

Kızlar birde; benimde doktorum baya birşeyler söyledi detaylı anlattı yiyeceğimden içeceğimden herşeye kadar...

Doğum detaylarını bile anlattı baya kaldık içerde eşimin sorularını yanıtladı, yaşantımızla ilgili sorular sordu...Özel muayene olduğu için tahliller için sağlık ocağına aile hekimine yönlendirdi parasız olsun diye...Not yazdı aile hekimime...

Aile hekiminin de çok hoşuna gitti herkes yapmaz bunu para almak için kendi de yapabilirdi dedi sağlık ocağında da baya ilgilendiler ben öyle olduğunu bilmiyordum dosya açıldı bütün detaylar anlatıldı, doktorun bütün dediklerini oradaki hemşire hanımda anlattı, aşı için felan gün verdi ajandasına yazdı siz unutsanız da ben sizi arayıp buraya çağıracağım dedi şaşırdım ama çok memnun kaldım yani...

Canım inşallah sende görürsün bebişini en kısa zamanda...

Bende bugün doktora gittiğimde bulantım olduğunu söylediğimde ne güzel işte yaşam belirtisi var demekki dedi...

Ama hiç olmayabilirmiş de...Bulantı; vücut bebeğe alışmaya çalışıyormuş bu ne ki şimdi? diyormuş açıkcası ondan oluyormuş ama vücudun ona direk adapte olduğunda bulantın olmayabilirmiş...Doktorun yalancısıyım

İçinizi ferah tutun ya Allah'a emanetiz

canim havuc ve bezelye niye yasak ki? bezelyenin gebeler icin cok faydali oldugunu okumustum baska bir yerde aksine......

ayyy öyle deme yaaa.(benim hiç bulantım yok zaten korkuyorum

canim havuc ve bezelye niye yasak ki? Bezelyenin gebeler icin cok faydali oldugunu okumustum baska bir yerde aksine......

bezelyeyi bende anlamadım ama havuçta şeker var. Tedavi ile haile kaldıgım için kilom biraz arttı. Bebek durrursa gebeligimde fazla kilo almamam için bunlardan uzak durucaksın dedi...

Bende de yok bulantı... İnan olmaması daha iyi. İlk önce alıyorlarmış ama sonra daha çok kilo alıyorlarmış. Bulantıyı bastırmak için mecburen sağlıksız belenmeye yöneliyorlarmnış.

Ben de gebelik için kan testi yaptırmaya gitmiştim sağlık ocağına, ve sağlık ocağı hemşiresi kadın doğum dr bu testleri isteyecek biz en iyisi şimdiden yapalım deyip bütün testleri sağlık ocağında yaptılar yapabildikleri. Benim Dr uma götrdm test sonuçlarını. İyi olmuş bunları tekrarlamayız dedi çok sevindim ben de...
Arkadaşlar hangi şampuanı kullanıorsunuz saçlarım çok dökülüyor?
Ben Innova placenta kullanıyorum.
canım akıntı derken lekemi yoksa normal sıvı akıntımı.. normal akıntı bende hep oluyor ve bu normal drum öyle demişti..

Yok canım normal akıntı. Normalmiş benimki.. Dr uma gidince ona da soracağım ama gebelikte vajinanın florası değiştiğinden akıntı artıyormuş. Önemli olan renginin kahverengi olmamasıymış.

ya kızlar bişiy sorcam ben bebeğimi sağda hissetiyordum ama bugün usg de sol tarafımdan baktı dr bu şimdi sol yumurtalıktanmı gebe kalmışım anlamına geliyo

Kızlar süt, yoğurt tüketiyorsunuz değil mi? Günde iki bardak süt ve bir porsiyon yoğurt tüketmeye çalışıyorum. Kilo yapmasın diye de yağsız ürünler tercih ediyorum. Benim beslenme düzenimde değişen başka birsey olmadı. Dr un dediği gibi herseyden yiyorum. Yalnızca sucuk, pastırma sosis, salamı iyi pişmiş olması koşuluyla tüketeceğim. Hoş zaten onlarla aram pek yoktur, yemesemde olur. Günde 2 porsiyon da meyve yiyorum..Onun dışında normal yemekler yiyorum işte. Günde 1 dilim ekmek, 1 bardakta kefir yiyorum. Az mı yiyorum acaba??

Merhaba hamislar nasilsiniz uzun zamandir giremedim mide bulantilarim cok artti surekli dinleniyordum bugun bizde ikinci kontrolumuzu olduk kalb atisini gorrdum sesini duyamadim malesef hersey yolundaymis cok sukur ilac verdi mide bulantisi icin artik yemek yiyebilcem bende

sağında yada solunda milimlik birşey nasıl hissediyorsun maşşallah yani.. ben bişi hissedemiyorum üstelik bu dördüncü sadece bulantım var..

Son düzenleme:

cok sevindim canim, gozun aydin

Ayyy canım sakın yanlış anlama beni...

Yazdım ya zaten olması kadar olmaması da normal...

Demekki senin vücudun hemen adapte olmuş bebeğe şanslısın yani, canını sıkıpta strese sokma kendini de bebeğini de

Kilo işini napıcam bilmiyorum ...

5-6 ay sadece en az 3 kilo almalısın dedi şu anda iştahım çok açık dedim cm lik bir bebek senden ne kadar beslenebilir o zaten kendi başının çaresine bakıyor, çok yemenle bebeğin beslenmesi arasında bir bağ yok dedi hamur işi, tatlı, tuz vs. bunları hayatından at dedi...

Diyet yapayım diyorum kendi kendime ama bebeğe zarar veririm diye korkuyorum...

Diyet yapma ama tatlıyı hayatından çıkar. Karbonhidratı sınırlandır ve saatli ye...Ara öğün yap ve mutlaka ara öğünlerde meyve ve süt ürünü tüket arkadaşım. İlk başlarda zor olur ama alışırsın zamanla. Ben de zayıf olduğum halde böyle yapmaya gayret ediyorum...amaç çok yemek değil de besin değeri yüksek şeyler tüketmek olmalı.

Evet mutlaka birşeyler yapmalıyım, çünkü kendimi biliyorum eğer bundan fazlası da olursa maalesef psikolojik olarak çöküntü yaşarım...

Kendime bir plan çizmem gerek en kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…