2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

benim doktor elevit ve folik asit verdi ama ikisini aynı gün içme dedi. sizlerde de böyle bişey var mı?

ya ben sadece elevit ve coraspin kullanıyorum ... doktorum neden folik asit vermedi ki?... ne yapıyım ben şimdi? eczaneden kendim aliyim mi? :18:

Merhaba hanımlar. İkili test hakkında düşündüklerimi paylaşmak istiyorum ben de. Ben kesinlikle kürtaj karşıtı bir insanım. Nasıl olursa olsun, hasta da sağlıklı da olsa o evladı Allah bizi imtihan etmek için gönderiyor. %100 sağlıklı da olsa büyüdüğündeki karakterine, ahlakına nasıl etki edemiyorsak doğmadan önce sağlıklarına hiç bir etkimiz yok. Eğer ikili testte bir sorun varsa en azından bu bizi doğumda yaşayacağımız büyük bir şoktan kurtarır. Bebek gelene kadar, onun özel ihtiyaçları neler öğrenebiliriz, onun daha rahat etmesi için, daha iyi yetişmesi için nasıl davaranmamız gerektiğini araştırabiliriz. bizimle aynı şeyleri yaşayan insanlardan tecrübelerini öğrenebiliriz. İnşallah bebeklerimiz sağlıklı olur ama eğer bu bizim imtihanımız olacaksa 1 adım önceden hazırlık yapmaya başlamak için bu testler önemli diye düşünüyorum.

:) bence de normal olsun herkesin ki. 2 hafta da bir daha sık olursa ilaç etkisini görmeden bakmış oluyoruz çünki. ayrıca doktorum şunu da söyledi gebelikte özellikle ilk aylarda tüm değerler birbirine girmiş durumda olabilir gebelikte artan hormonlardan bazıları( adlarını hatırlamıyorum) tsh olarak görünebilir labaratuvar testlerinde o yüzden ani değişimlere şaşırmamak lazım. Dedi ...

Kızlar size bir şey sorucamm. Yattıkça paranoyak oluyorum galiba:)PP Bebişlerini gören yada kalp atışını duyan arkadaşlar
1- Son sat tarihiniz neydi
2- Kaçıncı haftada gördünüz
3-Alttanmı üsttenmi baktı doktor.

Benimkisi geç döllenme ama şimdiye kadar kalp atışının duyulması lazımmışgibi geliyor....

Kızlar size bir şey sorucamm. Yattıkça paranoyak oluyorum galiba:)PP Bebişlerini gören yada kalp atışını duyan arkadaşlar
1- Son sat tarihiniz neydi
2- Kaçıncı haftada gördünüz
3-Alttanmı üsttenmi baktı doktor.

Benimkisi geç döllenme ama şimdiye kadar kalp atışının duyulması lazımmışgibi geliyor....

Sat 8 aralık

3.hafta; kese göründü

Dün kalp atışını duyduk

Her ikisine de baktı, hemde ilk gittiğimde de son gittiğimde de ...

Keseyi görmeye gittiğimizde ikizden şüphelendi diğer yönteme geçti...
Dün gittiğimizde yine aynı şekilde oldu göstermedi minik kendini ultrasonda, çünkü yapım gereği rahim biraz ilerideymiş, üstten bakıp kalp atışını duyamadı dün de diğer yöntemle baktı...

sat 5 aralık
5+6 da alttan 6+5 de üstten gördük kalp atışlarını canım. Her bebekde illa 6. haftada görüncek diye bişey yokmuş. Sakın sıkma canını. zaten 3 milimcik bişey kalbini şimdi görmemeniz normal

ne güzel anlatmıssın canm kesinlikle büyüdüklerinde Allah göstermesin baska bisey olabilir :13:

Ben hamileliğimi öğrendiğimde 5 haftalıktı kalp atışlarını 8. haftada görmüştük şimdi çok şükür bebiişim doğduda 4 aylık oldu bile :) Fazla takılma bende senin gibi başladım neden bu böyle şu şöyle değil diye araştırmaktan kafayı yicektim sorun olmamasına rağmen çok evhamlı br hamilelik geçirdim sonra 35. haftada doğuruverdim :) Her zaman sakin ve mutlu ol çok düşünme.Allah'ın izniyle herşey yolunda gidiyor.

Benim sat 6 Aralık ama aşılama ile hamile kaldım..Hemen hemen her ikiniz ilede aynı sayılır. Bende sadece üstten bakıyor doktor. Geç döllenme var dedi. Doktora göre ben henüz 5 haftaiçersindeyim.Ama haftaya üstten baktımda bebegi ve kalt atışını görmezsem digeryöntemle bakıcam dedi(( Kanamam oldugu için yeteri kadar stres yaşıyorum o yüzden başka bir doktora gidip kafamı karıştırmayayım diyorum ama içim içimide yiyip duruyorum şimdi. Benimde bebişi görmem yada kalp atışını duymam lazımdı(

filizyavuz cok bilincli bir yaklasim seninkisi de... bebegin durumu onceden bilinmeli ve ona gore tedbirler alinmali. cocuk yetistirmek buyuk sorumluluk hele ki ozurlu cocuk yetistirmek cok daha fazla bilinc ve ozveri gerektiren bir durum.

Canım stres yapma ya, görürsün de duyarsın da inşallah...

Bende çok evhamlıyım sana diyorum ama işte en aza indirgemeye çalışıyorum...

Dün üstten baktığında göremedi de duyamadı da o kadar korktum ki anlatamam, eğer diğer yöntemi istemeseydim belkide birkaç hafta sonra gel diyecekti, o da 8-9 haftalğa tekamül ediyor, olabilir yani, korkma sakın Allahımın izniyle sende görürsün inşallah, kötü şeyler getirme aklına, dualarımız seninle

Teşekkür ederim arkadaşım.Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun . İnşallah küçüm saglıklı sihatli gelir üzmez bizi..

sertap888; çok geçmiş olsun,Rabbim yeniden sağlık bir hamilelik nasip etsin inşaallah..

Kızlar benim sorum,bebek tahmini olarak 4 haftalık gözüküyor.Ama ben şimdi ultrasona girmek istemiyorum,yani karından bakılsın istiyorum,ilk ne zaman karından bakılacak hale gelir acaba,kaçıncı haftalarda?

zanka benim de 4 hafta 5 gunluk. 4 haftalikken gittim dr goremeyiz dedi. 5 haftalikken gelmwmi soyledi. pazartesi gidecegim insallah kese oradadir.

sertap888 geçmiş olsun.Allah yeniden nasip eder inş.
Benimde düşük riskim varmış ve doktor düşen bebek zaten sağlıklı bebek değildir
Vücut bu yüzden istemez üzülme dedi ama düşüncesini bile yaşamak zor biliyorum
Çok geçmiş olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…