2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

maşallahhh canımm çok güzell beibşinin kilosuuuu senindeee tabii çok idealsinnnnnnnnnnnnnnnnnnn

ben gecen ay 3 kılo almıstım busefer 1 ayda 3,5 kılo almısım, nasıl basardım bılmıyorum ama:))), bebiş iyi olsunda panık oldum valla

‎29 VE 34 HAFTA ARASI ERKEN DOĞUM

Yedi aylık dediğimiz bebekler 29 - 30 hafta, sekiz aylık dediğimiz bebekler de 33 - 34 hafta civarındaki bebeklerdir. Aralarında dört haftalık bir fark var ve sekiz aylık bebekler bu süreyi anne karnında, o ideal ortamda yaşama şansına sahip oluyor. Tabii ki onlar için dışarıya erken çıkmak, iyi bir şey değil. Bebekler ne kadar erken doğarlarsa riskleri o kadar artar. Karşılarına başta akciğer problemleri olmak üzere çeşitli riskler çıkar. O dört haftayı dolduranlarda ise akciğer problemleri ve nörolojik problemler, gözle ilgili retina sorunları, bağırsak sistemleriyle ilgili problemler çok daha az olur. Sonuçta yoğun bakım ihtiyaçları da yine çok daha az olur.

Yüzde 10’luk fark var
Son aylar bebeğin anne karnında kilo alımının arttığı aylardır. Vücutta depolama, örneğin protein depoları, şeker depoları son aylara doğru daha fazla yapılır. Ayrıca beyinde, kafa içi kanama riski azalır. Bağırsakları yine çok daha gelişmiş olur ve anne sütünü çok daha rahat kabul ederler. Küçük doğan bebeklerse bağırsak sistemleri yeterince gelişmediğinden anne sütünü kabul etmeyebilirler.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki verilerimize göre; yedi aylık doğan bebeklerin yüzde 85’i, sekiz aylık doğan bebeklerinse yüzde 95’i yaşıyor. Yani yüzde 10’luk bir kazanım var. Dolayısıyla bu mitin bilimsel verilerle uzaktan yakından bir ilgisi yok.”
Yenidoğan sarılık olunca sarı giydirilmeli! Tüm yenidoğan bebeklerin yüzde 60’ı, bir yenidoğan sarılığı geçirirler. Buna fizyolojik sarılık deriz. Fizyolojik sarılık bir hafta içinde kaybolmasıyla tipiktir. Çocukta bir problem yaratıp yaratmayacağına doktorun karar vermesi lazım. Çünkü bazı sarılıklar fizyolojik sanılıp fizyolojik olmayabilir. Onların daha değişik tedavileri gerekebilir. Onun için ilk günde çıkan sarılıklara çok dikkat etmek gerekir. Genellikle fizyolojik sarılık 24 saatten sonra ortaya çıkar.
Çocuk daha doğduğunda sarıysa ya da ilk saatlerinde sararmaya başladıysa bu normal değildir. Bunun dışında uzun sarılıklar ve zamanında doğan bebeğin iki hafta geçtikten sonra hâlâ sarı olması da normal değil.
Halk arasında geleneği sürdürülen sarı giydirme işinin sebebi de şu; aile bebeğe sarı elbise giydirdiğinde çocuğun sarılığının daha az farkına varılır. Onun için aileler de çocuğa sarı elbise giydirir. Sarı elbise giyince sarılığı azalmış gibi olur. Bebek göze daha az sarıymış gibi görünür. Tabii bunun sarılığın azalmasıyla hiçbir ilgisi yok.
Bu uygulama, sarılıkların geç fark edilmesine ve geç tedavisine yol açar. O nedenle tehlikelidir .
Özellikle normal doğumdan sonra hastaneden erken çıkışlarda bebeğin mutlaka 48-72 saat içinde doktor tarafından görülmesi gerekir. Yoksa sarılık atlanabilir.”

:)) ben çok pişmanım keşke nişanlıyken gönderseymişim başıma gelecğei bilseydim gönderrirdimD
sne okonuda şanslısın fıstık maşallah diyim hehe
canımyardımcı olacka kimse yokk ama annem gelecekti eşim askerdeyken babamla birlikte kalırlardı ynaımdaaa,
zengin olsakta keşke zoruma gitmeseDD aylarca arabanın taksitini ödedim hıhhhh şimdide satıyoruzzz, neyse kendi arabasız kalıyorrr ben koydum şartlarımı kesinlikle vermem arabamı otbüsle servisle gidersin en fazla durağa götürürüm dedimD birdahda borca girip araba alıcam diye kasamam kendimi dedim bozuluyor ama bozulsun

eweet bu muhabbeti hatırlıyorum hayırlısı canm sağlık olsun en azından vardı verebiliyosunuz eşin sağlıklı yanında olsunda rabbim başka sıkıntı vermesin allah korusun başına bişe gelse ne 30000 ler verirsin sağlık olsun canım kazanılır yine

ohh hamarat hatun ellerinesağlıkkkk afiyet olsunnnnnnn
sen biraaz dinlenn kuzucum :))

merhaba kızlarr

hz aişe validemizin yanakları kırmızıymış.. peygamberimiz ona hümeyra dermiş.. kırmızıcık manasında.. çok güzel bir isim.. hatta AYŞE HÜMEYRA şeklinde konuluyo genelde

evet Ayşe validemizdi

Evet canım zor yardımcım olur anneme giderim annem gider gelirde eşim içinde zor olucak kızımı bırakıp gitmek ne zaman gideceği belli değil ama üzülüyorum yine de

canım benim Allh kolalyık vesabır versin şimdiden evetzor kolay değil.
ben gitsin istiyordum neyse bakalım

amin canım beklemek daha zor imkan olsa eşimde bedelli yapardı

skopca nikli arkadaş koymak istiyomuş ama eşi istemiyomuş galiba canım hümeyra kelimesinin mana olarak yanakla bir alakası yok..HAMERA kızarmak manasında.. HÜMEYRA hamera kelimesinin ismi tasgiri.. yani türkçeye çevrilince kırmızıcık anlamı çıkıyo.. HZ AİŞEnin yanakları kırmızı olduğu için PEYGAMBERİMİZ ona hümeyra dermiş

selamlar, sabah ben de şeker yüklemesi yaptrdım. özele gittim

öğleden sonra da sonuçları alcam, umarım sıkıntıçıkmaz

selam canım aynı durumdayız, bende 1 saat snra alcam sonucu, hayırlı haberler alırız ınsallah.

kesin karar versem eşimi ikna ederim ben

keşke benimkinin de yaşı tutsaydı da o da bedelliden yararlansaydı.. askerlik çok kutsal bir görev ama evliyken ve çocukluyken yapmak kadın açısında çok zor bir durum.. düşündükçe heyheylerim tepeme çıkıyo

Son düzenleme:

canm yormasaydın keşke o kadar bigün bende misafirim gelcek die ikramdı temizlikti hiç oturmadım onlarda sağolsınlar gelmiceklerini akşam 6 da haber verdiler ama takip eden 10 gün aşırı ağrım oldu inş sende olmaz canm afiyet olsun bu arada ıspanaklı börekten istiyom bende

Kuzum hakkınızda hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.. Eşinin de bri bildiği vardır.. İnşaallah tez zamanda biriktirip alırsınız yine..
at canm teşekkür ederim hakikaten hayırlısı hep öyle dua ettim zaten,
ona araba alma konusundaaa birdaha hiç ama hiç uğraşamayacağımmm biriktirebilrise alsın

kıızlaar keşke evlenmeden önce askerlik işini hallettirseydiniz biz öle yaptık 9 sene üstüne bide 6 ay askerlik için bekledik ama olsun geride kaldı yaaa şükür..

evet hayatım böyle düşünüp teselli oluyorum Allah sağlık versin eşimin tırnağını değişmem birşeye ama ay neyse yaa diyorum yaa hayırlısını diledim gidiptee kötü şeyler yaşamasınALlahım hakkınd ahayılrı gitmekse gitsin hayırlısı gitmemekse gitmesin demiştim böylesiymiş hayırlı olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…