2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Ben okudum da sonuna kadar bi çırpıda:18:
zaten çok zor uykuya geçiyorum bi de şimdi aklıma takılırsa bütün gece ayaktayım ben artık

Kızlar ben ev topluyorum yaa evimi bi görseniiiizzz
ortalık uçuyor
bugün kızımın oyuncaklarını ayıkladım,koliledim,yavaş yavaş:44:
nerden başlicağımı bilemiyorum önüme gelen şeyi alakasız alakasız topluyorum kolilere

Bu arada erkek analarııı

sünnet olayını ne yapacaksınız?Uzmanlar ilk 1 ay içinde yaptırın diyor
aslında tecrübeli anneler de aynı şeyi söylüyor ama insan bi mevlütlü,düğünlü sünnet düğünü de istiyor
ben kararsızım:26::26::26:

Allah kolaylık versin biz de taşınacağız ama henüz hiç birşeye elimi sürmedim ben.. geçen sene taşınırken ( biz her yıl bu zamanlar taşınırızda ) ben de elime geçeni karmaşa halinde kolilemiştim. ama yerleşirken çok zor oldu. bu sefer eğer başlarsam hazırlıklara her odanın hatta her dolabın malzemelerini etiketleyip kolileyeceğim ama dediğim gibi önce başlamak lazım :)

Siz niye her yıl taşınıyosunuz canımcııım??
biz her yıl değil de 3-4 yılda bir benim eşim subay da

ben yaptırıcam canım 2.gününde

yaa,neden 2. gün?
o zaman da 2 açık yarası olacak
hem göbek bağıyla hem de pipisiyle uğraşamam ben
kırkı çıkınca mı yaptırsam ki?

yaa ben de çok kararsızımm aslında bebkken çok daha çabuk iileşiyor ama işte sonradan yapılan sünnet düğünü de çok formalite oluyorr

yaa,neden 2. gün?
o zaman da 2 açık yarası olacak
hem göbek bağıyla hem de pipisiyle uğraşamam ben
kırkı çıkınca mı yaptırsam ki?
[/QUOTE]

göbek bağıyla birlikte iyileşsin diye bizde hemen yapılır zaten bebek acı hissetmediği için ilk 10 gün sorun olmaz

kızlar bide birşey sorucam medine hurması duyan varmı çok faydalıymış fakat 1-2 den fazla yenmemeliymiş doğumu tetikliyormuş bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Hurmanın kramplara cok iyi geldigini, hamile kadınlarda dogumu kolaylastırdıgını,cok protein, magnezyum icerdigini duymustum. Doktorum da kramplar cin tavsiye etti ama abartmamak gerekiyormus, günde bir iki tane yiyorum ben. erken dogumu tetikleyebiliyormus.

Tasınan arkadaslara allah kolaylık versin, ben 2 hafta once tasındım, gecen günde yazmıtım, o kadar zorlandım ki anlatamam, fiziksel olarak degil de duygusal olarak cok zorlandım, kac gündür hala esya yerlestiriyorum temizlik yapıyorum, bir türlü bitmiyor ve hala alısamadım eve, özetle mecbur degilseniz tasınmayın oturun oturdugunuz yerde :)
geceleri bir kac gündür bende cok huzursuz uyuyorum ve kabuslarla uyanıyorum, sanırım bu haftalara dogru bunlar normal artık, kafamıza takılan sorular gerginlikler uykulara da yansıyor tabi.

bööööğğğğğ ağlamak istiyorumm:) mecburen taşınıcaz artık yapacak birşey yok.. bence hamilelik bizi bu hale getiriyor, bütün bu zorlanmalar, duygu dalgalanmaları falan hormonlardan. ben görerek beğenerek aldığım evin boş halini görünce ben burayı beğenmedim diye neredeyse ağlayacaktım. şimdi oturduğum eve bir yıllığına taşınmıştık, hatta açmadığım kolilerim var evde ama bu geçici evde bile hiç bir adaptasyon problemim olmamıştı. şimdikine daha taşınmadan reddetmeye başladım hadi hayırlısı:)

Tasınan arkadslra allh yardım etsın cok zor ben tasına 3 ay olucak evımı gorumcem annemler yerlestrdı ve hala aradgm seylerı bulmkta zorluk cekıyrm hamıleyım kendımı yormuyum dıe hıc ustelemdm o ankı kafama gore ora olsun bura olsun dedım bısı lazım oldgnda bazen saatleerce ugrasyrm hele sımdı dha zor olcak sızın ıcın allh yardım etsın

SELAM kızlar, ayy bugun gir cık gır cık bısey anlamadım, cok gecmıs yapamadım, tasınan arkadaslara allah yardım etsın,

ohhh ne güzel içim açıldı, ne güzel detaylı yazmışsın canım ellerine sağlık!.. notlarımı aldım.. Tülbenti ne yapacağız ama onu anlayamadım? :)

canim ben cok kullandim tabii onun yerine pamuklu kumas yada penye bez de olabilir,tulbent kolay yikanip kuruyup utulendigi icin tercih ettim en cok

-her gun bebegin carsafini degistirmeye gerek yok ama yuzunu surdugu kisma iki kat tulbent koyup her gun degistirmeniz gerek (ilk 2 ay)
-banyo sonrasi havlunun icine tulbent koyarsaniz suyu cok daha iyi cekeceginden ve bebek cildini tahris etmeyeceginden vaz gecemeyeceksiniz.(yeni alinan havlularin emis gucu basta pek iyi olmuyor biliyorsunuz)
-malum yaz bebekleri olacaklar ve bazen normal giydirdigimiz kiyafetin ustune sadece tulbent ortmek bile yeterli olacak sicak zamanarda
-bebek arabasinda gezdirirken basinin ve govedsinin altina tulbent koyarsaniz hem terletmez hem de incecik oldugu icin bebegin konforunu bozmaz
-disari cikardiginizda ve kalabalik bir ortamda kalmak zorunda kaldiginizda(doktor kontrolleri gibi) pusetinin ustune ortup sinek,bocek,nazar vs gibi seylerden kuzunuzu korursunuz

bunun disinda erkek bebek annelerinin sunnet konusnudaki firkimi paylasmak isterim.benim yegenim var 9 yasinda ve gecen yaz sunnet oldu.3 ve 7 yas arasi sunnet icin uygun degil dinen diye bir aciklama yapmisti enistem bize,hakli taraflari da vardir muhakkak deyip kabul edildi ama onun oncesinde de 1-3 yas arasi artik bebek herseyin farkinda olacagi ve ozellikle de 2-3 yas arasi cinsel organlarinin farkina varabildigi anal donem oldugu icin de yine yapilmasi uygun degil.haliyle ya 1 yasindan once(tercihen dogar dogmaz)yada 7 yasindan sonra sunnet olmasi gherekiyor.Sunu belirtmeliyim ki yegenim 8 yasinda sunnet oldu ama cok cok etkilendi ve sunnetine ben de girmek zorunda kaldim,hic de kisa suren ve katlanilir bir operasyon degil,essek kadar delikanli oldugu icin de surekli bir pazarlik bagris cagris modundaydi,cok pisman olduk daha bebekken yaptrimadigimiza,cok aciliydi hem fiziksel hem psikolojik.
Dogar dogmaz yaptirirsaniz hem cok cabul yilesir ve nerdeyse gobek bagiyla beraber o da kurur gider,hem bebeginizi etkiylecek trmvatik bir olay yasamamis olur,siz dilerseniz sunnet dugun ve mevlidini istediginiz zaman itsediginiz yasta yapin,cok formalite olmasi da muhim degil,muhim olan hayati boyunca o cocuga unutamayacagi bir aci yasatmamis olmak sirf sunnet dugunu gercek olacak diye.ki yegenim 8 yasina sunnet olmasina ragemn dugununu gecen ay yani 9 yasinda yaptik cesitli sebeplerden,cok daha guzel oldu,cocgun ne sunnet stresi kalmis olur ne bir sey,gayet guzel ve mutlukla hatirlayacagi,aciyla kanla bagdastirmayacagi bir ani.Alahim kuzularimizi bize bagislasin,hersey onlarin sagligi icin.

yaa ben de çok kararsızımm aslında bebekken çok daha çabuk iileşiyor ama işte sonradan yapılan sünnet düğünü de çok formalite oluyorr

ayy caınım, bende kararsızım esım olmaz sunneti düğünde yaparız dıyo,bende kıyamıyorum, nezamn ıı olur bende sasırdım...

canım tesekkur ederım tecrubelerıni bizimle paylastıgın ıcın, dıger sayfada yazdıklarınıda okudum..e bizim ılk bebek olunca cahıllıkte hat safhada oluyo,her nekadar ogrensekte, herzamnkı gıbı yasayıpta ogrenmek var işin içinde, ...
sunnet ıcın bızde kararsızız, eşim dugunle beraber yaparız dıyo, bende dogunca yapalım dıyorum, ama bılmıyorum karar vermedık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…