Hoşgeldinizz oh ne güzel bizde güzellik uykusuna yattık kızımla ne güzeldi oh mis gibi :)
Bende aynı senin gibi yaptım canım. Annem nevresim diktirdi bende aldım bi tane ikitane nevresim takımımız var. İki yastığımız vr pamuktan yorganda pamuktan. Bi alez kaldı.
Elyaf yastıkta alsam mı acaba siz aldınız mı?
arkadasar yastik alsaniz bile 1 yasidan once kesinlikle yastik kullanmayin,ilk dogumumda cocuk doktorumuz uzun uzun nedenlerini aciklamisti ama aklimda bir tek omuruna zarari var diye kalmis,benim kizim su anda 2 yasinda hala yastik kullanmam.
canım biz araba için alacagımız oto koltuğunu oraya sabitlemeye düşünüyoruz. sürekli tak çıkar olmasın dedik..eeee ev tipi anakucağı, beşiği derken geçici süre kullanılacak iki şeyi tek bi başlıkta toplamayı düşündük işte..
araba icin alacaginiz oto koltugunu sabitemek basta pratik gibi gelse de kisin cok da pratik olmayacak,soguk kis gunlerinde bir yere giderken daha evdeyken sicacik oto koltuguna bebegi koyup,ustunu basini ortup o sekilde arabaya transferini yapmak daha kolay oluyor,ama 1 yasindan sonra sabitlemek mantikli,gerci kullanim sirasinda insan herseyin en kolayini buluyor,saglicakla
onun disinda park yatak alan arkadaslara tavsiyem o kenarlara alinan cepecevre kenarliklari almasinlar,gerek yok cunku,zaten onlar ahsap olan karyolalara bebkelr basini carparsa diye hafif yumusatmak amaciyla kullaniliyor,park yatak zaten yumusak ve cogunlukla da yan kisimilari gozenekli ve seffaf ve boyle olunca da yattiginiz yerden bebeginizi gorebilme ozgurlugunuz oluyor,o uykusuz ilk a aylarda inanin bu kalkmadan bebeginin pozisyonunu gormek bile cok pratik geliyor.Yani gozenekli ve seffaf kisimari kenarlikla kapatmayin
agda konusuna gelince,benim sahsi fikrim en azindan gebelik boyunc agda epilasyon aleti gibi aletlerin ozel bolgede kullanilmamasi,enfeksiyon riskini arttirdigi icin.Normalde her yerime agda yaptiririm kuaforde ama hamileliklerimde ozel bolgeye 10 gunde bir jilet,diger kisimlar kuaforde agda,kuaforum yalvariyor rahat edersin yapayim diye,hic de rahat edemem,zaten riskli bir gebelik yasiyorum bir de mikop kaptim mi kapacam mi diye korkum olmasin.Yaptiran arkadaslara da hak veriyorum,o rahatliga alisan da kolayca vaz gecemiyor elbette,Allah'im korusun.
bebk arabasi konusunda bir cok defa yazdim kk da,buyuk ve stabil bir araba tercih edin,mumkunse tekerleklerin de buyuk ve gercek tekerlek olsun,plastik degil.elbette bebek arabasini benim gibi her gun her sartta ve her yere kullanacaksaniz ve bebeginiz o arabada saatlerce gezecekse.Ilk 6 ay icin yatar pozisyonu olan bir araba tercih etmeniz gerektigini de unutmayin.
Akcesoria do wózków dzieci
Ilk 6 ay bu sekilde kullaniliyor,bu gordugunuz arabaya monte ediliyor ve cok stabil,sirti cok kaliteli ve saglikli bir araba oluyor
X-lander - Wózki dla dzieci & Akcesoria do Wózków - Wózki dzieci
bebeginiz oturmaya basladiginda ve cevresine ilgisi artiginda da yukarkda verdigim puset tarzi sey cikiyor ve normal araba kismi monte ediliyor,arabanin butun parcalari sokulup yikanabiloyor(bebeginiz biraz buyuyunce bunun ne kadar onemli oldugunu anlayacaksiniz),kis icin ayrica tulum seklinde bir koruyucusu var,yagmurlugu,ruzgarligi ve ozel cantasi var.biz XA modelini kullaniyoruz ve cok ama cok memnunuz,bu marka turkiyede satilmiyor ne yazik ki ama fikir olsun diye vermek istedim.Buyuk ve agir olunca kullanamayiz gibi geliyor biliyorum ama soyle bir dusunsenize nerde ne zaman bir elinizde hafif araba bir elinizde de cocukla gzebileceksiniz,gezdiginiz her yerde cocuk arabanin icinde olacak zaten,baston tipi arabalr kullanisli gozukse de bir dahaki carsi gezinizde lutfen o bastonlarin icinde iki buklum gezen,uyuyan cocuklara goz atin,sizce hic konforlu gozukuyor mu.kOnforlu,buyuk tekerlekli(tekerlekler buyuk ve gercek olursa sarsintiyi hissetmez bebeginiz,aksi halde en ufacik tumsekte kafasi govedis sarsila sarsila yolculuk edecektir) ve stabil bir araba alin,asla pisman olmazsiniz.Araba cok onemli arkadasar.
ana kucagi ben hic dogru duzgun kullanamadim,kizim icinde hep iki buklum yatar gibiydi,ve ne yazik ki 5 aylikken de kendini ana kucagindan yere atti ve bizi cok korkuttu,rontgen cektirmek zorunda kaldik ki o aylarda rontgenin ne kadar zararli oldugunu hepimiz biliyoruz.simdiki kizimda hic kullanmayi dusunmuyorum.