Oğluşumunda kafası büyükmüş 2 hafta önden gidio dedi dr. artık normal doğumda beni nasıl zorlar bilemiyorum
oyy tontiş olacak desene:) inş zamanında gelir annesi ne kadar çok anne karnında dururlarsa o kadar iyi onlar için
öle dediklerine bakma tatlım sen doğurursun allahın izni ile bi avazda bnm kaynanamın son çocuğu tam 5 kilo doğmuş hemde normal:) düşün yani
evet canım bende onu düşünerek en son haftasına kadar benimle olmasını istiyrm......evet teyzesi şimdilik tontiş duruyooo hanfendide bakalım ne olur sonraki aylar....
merak edenler okuyabilir çok acı ama gerçek
sanırım yine de ben 32. Haftada rap. Okula götürüp,iznimi aktarıcam ilçe kabul eder veya etmez artık şansıma...
arkadaşlar merhabalar
doğum öncesi 8 haftalık izni yaz tatiline geldiğinde o haftaları doğum sonrasına atabiliyormuyuz? Bebeğin doğum tarihi muhtemelen 12 eylül. Benim doğum öncesi 8 haftalık iznimin 6 haftası yaz tatiline gidiyor. Bunun 5 haftasını doğum sonrası izne ekletebiliyor muyum?
Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çokkk sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Inachis
21 haziran 2011 14:46
yaz tatiline denk gelen doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılmaz çünkü öğretmenler yaz tatilinde fiilen çalışmadıkları ve yıllık izin statüsünde sayılan 2 aylık tatilde oldukları için
fatih8001
21 haziran 2011 16:16
benim de doğumum 11 ağustos.5 haftalık çalışabilir raporu aldım fakat bunun sadece 3 haftasını sonraya aktarabilicem.diğer 2 hafta benim de yanıyo yaz tatiline denk geldiği için...
Teacherwoman_61
22 haziran 2011 09:39
benim doğumumda 17 ağustosa geliyor ama okuldan bana 32 . Haftada alacağınız rapora iznin 5 haftasını doğum sonrasında kullanacaktır yazdırırsanız izni doğum sonrasına ekletip 13 hafta kullanabilirsiniz dediler
hulyaözbey
22 haziran 2011 15:44
arkadaşlar benimde doğumum 15 ağustosta 32 haftalıkken çalışabilir raporu aldım ama müdür yardımcım yaz tatiline gelen kısmını kullanamazsın dedi sadece seminere katıldığım günler eklenecekmiş ama ben yine de bekliyorum belki 5 hafta yı da eklerler((( erken doğum olduğunda da ekletebiliyormusuz sanırım bilginiz var mı ?
Derya _deniz
22 haziran 2011 16:25
hülya hocam anlattığınız durum zaten normal prosedürdür.dediğim gibi öğretmenler yaz tatilinde fiilen çalışmadıkları için ve yıllık izin statüsünde sayılan yaz tatilinde oldukları ıçin doğum öncesi izin doğum sonrasına aktarılmıyor.
Fatih8001
22 haziran 2011 19:08
arkadaşlar benim doğumum eylülün ilk haftası.milli eğitimle görüştüm.dr.32 haftadayken çalışabilir olduğunuzu ve 5 haftanızı doğum sonrası aktarabileceğinizi belirtir rapor yazdırırsanız doğum sonrası 13 hafta kullanabilirisiniz dediler.bağlı olduğunuz milli eğitime sorun.yardımcı olurlar inş.
Yağmur suyu
22 haziran 2011 20:43
arkadaşlar bakın dr. 32.haftaya kadar çalışabilir raporu verse bile öğretmenler temmuz ve ağustosta fiilen çalışmadıkları ve yıllık izinde sayıldıkları için bu aylara denk gelen doğum öncesi izinler doğum sonrasına aktarılmaz
fatih8001
25 ağustos 2011 23:49
arkadaslar aktarılıyor...doktorunuz size dogumdan sonra 8+5 şeklinde rapor verirse mem bunu izne çevirirler.ilk başta aldıgınız çalışabilir raporunu verir kuruma sonra da dogum sonrası 8+5 şeklinde alın hemen hemen hepsi izni yazıyor...kurum müdürlerinin bilgisizliklerine takılmayın milli eğitimlerden yardım alın...yaz tatiliyle bu olaın alakası yok...kanunda öyle bir sıkıntı olsaydı mutlaka ek maddeyle öğretmnlere verilemez denirdi...
Sevdacan33
26 ağustos 2011 10:07
memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki sekiz haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır."
ayrıca 657 sayılı devlet memurları kanununun değişik 108 inci maddesinin 3 üncü fıkrasında da "doğum yapan memurlara istekleri halinde 104 üncü maddenin (a) bendinde belirtilen sürelerin bitiminden itibaren 12 aya kadar aylıksız izin verilir." hükmü yer almaktadır.
Diğer taraftan, 657'nin yıllık izinleri kullanılışı başlıklı 103'üncü maddesinde "yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir" hükmü yer almaktadır.
Bu maddelere göre,
iznin doğum sonrasına aktarılabilmesi için belirli şartların bir arada bulunması gerekmektedir. Bunlar; a) tabip onayı, b) memurun isteği, c) işyerinde çalışması hususlarıdır.
öğretmenler, ağustos ayında izinli sayıldıklarından tabip onayı ve memurun isteği şartları karşılanmış olsa dahi işyerinde çalışma şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Bu nedenle ağustos ayındaki doğum öncesi iznin çalışmadığı için doğum sonrasına aktarılması söz konusu değildir.
Fatih8001
aman maşallahhhhhh...5 kilo ve normal doğum....şaka gibi demi..........
hadi bakalım hayırlısıııııı,Allah kolaylığını verir inşallah ,bi bakmışsın sen hiç anlamadan çıkmış annsi....
bu arada bende normal doğum düşünüyrm...
öle dediklerine bakma tatlım sen doğurursun allahın izni ile bi avazda bnm kaynanamın son çocuğu tam 5 kilo doğmuş hemde normal:) düşün yani
normal doğum en güzeli zaten ben sezeryanı 2. bir seçenek olarak görmüyorum sezeryan kötü giden bir durumda bebeğin ve annenin hayatını kurtarmak için başvurulan bir ameliyat , ama tabi bebek ters olur vs hiç normal doğum olmaz meccbur sezeryan ama ben çok dua ediyorum normal doğar inş
oooo maşallah biraz zor olmuştur ama allah verir kolaylığını :))
haklısınız kızlar pes etmemek lazım........
normal doğum sağlıklısı.....
benim ark. birkaçı herşeyleri normal olmasına rağmen sırf korktukları için sezeryan oldularrrr.....
Umarım biz sabırlı davranırız pes etmeyiz.......
Kesinlikle katılıyorum size , tabiki zor olucak ama bebeğimizi kucağımıza aldığımızda hepsiii uçup gidicek inş .. kızlar kocam işten geldi ben kaçıyorum herkese ağrısız uykular iyi geceler..
kızlaaaaaar bizim uykumuz geldi...yatıtrz....
hepinize iii geceler tatlı rüyalar
yarın görüşmek üzere
bebişlere iii bakınnnnnnnnnnnnnnnnn
günaydın annecikleeerrrsabah sabah benim kızım tekme tokat giriştiriyodu yine sizden nabeer
gunaydın cnm benımkıdee uyansammı uyanmasammıı arasındaa bırazdann hareketlenırr.. yesınler senın kızını masallahhyarın drr gıdıcemm cok heyecanlıyımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?