2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Eşim sevmiyor kefiri ben de akşamları yogurtla karıstırıp ayran olarak caktırmadan veriyorum.Hiç bişi anlamıyor hatta cok sever benim ayranımı Bu arada aktardan alma canım kesinlikle ziraat fakültelerinden temin edin kefiri.Aktarlardakinin saklama kosulları iyi olmuyormus.Kefir ölmesin diye içine bişiler koyuyorlarmıs.Kimbilir nekadar bekliyor o şişelerin içinde.Ben bikaç sene önce aktardan almıstım bir şişe içinde 6 ay hiç büyümedi kefir.Attım öyle olunca.Sonra ankara ünv ziraat fakültesinden aldım.2 senedir o mayayı kullanıyorum.Tüm sülaleme,kolu komşuya dagıttım.artık verecek yer kalmadıgı için çöpe atıyorum mecburen.Çok çabuk büyüyorlar..

bu marketlerde satılan hazır kefırlerı ıcemez mıyız?

ya benim kadınım vardı hamile kaldı. Artık alamam seni riskli dedim. Nasıl ağladı benim ihtiyacım var, dr dan izin aldım hem diye. Dayanamadım gelmesini kabul ettim, 7 aylık olana kadar geldi. ama aklım çıkıyordu bir sey olacak diye. Tam o bıraktı doğum için ben hamile kaldım. Bazen onu düşünüyorum o kadıncağız kova da taşıyordu, cam da siliyordu ütü de yapıyordu, hiç de bir problem çıkmadı hamileliğinde. Eşim de bulalım başkasını yapma sen birsey diyor, en azından ağır temizlik için bulmalıyım birini.
Ya benim kayınvalidemleri yemeğe almam lazım. ama alamayacağım. aylardır gelmediler artık ayıp oluyor...Ama onlar için sıkı hazırlanmam lazım diye erteliyorum şimdi de.

Son düzenleme:
Aaaa bunu bilmiyordum..

bu marketlerde satılan hazır kefırlerı ıcemez mıyız?

ben onu içiyorum şimdilik hatta light ını alıyorum kilo aldırmasın diye. Ama evde kendim yapmak istiyorum, evde yapılanın tadı daha güzel diyorlar.

dımı ama bak kadıncagıza bı de elalemın temızlıgını yapıyormus o halıyle ne mutlu bravo valla...cok sukur halımıze ben valla sureklı guclu olmaya calsııyorum ınatla salmıcam kendımı saglıgım el verdıgı surece...

Aaaa bunu bilmiyordum..

ben onu içiyorum şimdilik hatta light ını alıyorum kilo aldırmasın diye. Ama evde kendim yapmak istiyorum, evde yapılanın tadı daha güzel diyorlar.

hayatımda hıc kefır ıcmedım..kesınlıkle cok faydalıymıs denemeyı dusunuyorum ama hazır seylerden...gecen gun markette gıtttım sutasın lıght urunlerını aldım sutu ve yogurtu cok guzel

kızlar sabah işe gelmeden ıspanaklarım vardı çürüyeceklerdi artık yapmassam doğradım suya koydum 1-2 su yıkadım şuan suyun içinde bekliyorlar bişiy olurmu acaba?

ya evet. Tam o sırada bir ark. hamileydi. İlk bebeğini 7 aylıkken ölü doğumla kaybetti, ikincisini 2 aylıkken düşürdü.Benim temzilikçime bakıp bakıp hayret ediyordu. " Ben hamileyken kıpırdamadan yatıyorum bu kadın evlere temizliğe gidiyor " diye. Şikayet etmemek lazım halimizden.

hayatımda hıc kefır ıcmedım..kesınlıkle cok faydalıymıs denemeyı dusunuyorum ama hazır seylerden...gecen gun markette gıtttım sutasın lıght urunlerını aldım sutu ve yogurtu cok guzel
Ben tefalin yoğurt makinesini aldım, yoğurdumu evde yapıyorum artık. Bebek olunca zaten alacaktım önden alıp denemiş olduk.

kızlar sabah işe gelmeden ıspanaklarım vardı çürüyeceklerdi artık yapmassam doğradım suya koydum 1-2 su yıkadım şuan suyun içinde bekliyorlar bişiy olurmu acaba?

İşte ben de ıspanaklar bitsin diye salataya çiğ ıspanak doğramaya başladım. Sabah ta ıspanaklı omlet yaptım uydurarak.....Birsey olur mu bilmiyorum, hiç suda bekletmedim.

aa evt ona bende takıldım..cok etkıleyıcı bı urun bence alınabılır.sen bana cok ıı bı referans olabılırsın..super olduu

Bugun mide ilacimi almadim bekledigim gibi olmadi cikarttim ama az sanirim mide bulantilarim gidiyor

İşte ben de ıspanaklar bitsin diye salataya çiğ ıspanak doğramaya başladım. Sabah ta ıspanaklı omlet yaptım uydurarak.....Birsey olur mu bilmiyorum, hiç suda bekletmedim.

pırasalı omletide öneririm bide karabiber içine ımmmm

Bir akrabamda biberon yıkama makinası ve ısıtma makinası var.Bebeğin içebileceği konuma gelince tık diye atıyor:)

Bugun mide ilacimi almadim bekledigim gibi olmadi cikarttim ama az sanirim mide bulantilarim gidiyor
Süper... mide bulantılarını bana devrediyormuşsun gibi bir his var içimde...Ben bulanıyorum bugün
pırasalı omletide öneririm bide karabiber içine ımmmm

pırasaları önceden haşlıyor musun, pırasa çok kolay pişmez çünkü...

Bir akrabamda biberon yıkama makinası ve ısıtma makinası var.Bebeğin içebileceği konuma gelince tık diye atıyor:)

O ablamda vardı. en çok kullandığı üründü 6. aydan sonra. çünkü yeğenim 6 aydan sonra hiç emmedi biberonla beslendi mecburen.

Bende hazır yoğurtları seviyorum kıvamı koyu oluyor.Ev yoğurtlarını oldum olası sevmiyorum ben cıvık olduğu için.Bim in yoğurdunu seviyorum

Süper... mide bulantılarını bana devrediyormuşsun gibi bir his var içimde...Ben bulanıyorum bugün

pırasaları önceden haşlıyor musun, pırasa çok kolay pişmez çünkü...

Kimsenin midesi bulanmasin cok kotu birine beddua etmek istiyorsan cok guzel bi dua bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…