2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Ben de hiç bulantı yoktu. Sadece kokulara karşı hassasiyet ve iştahsızlık vardı. Ama bugün ilk defa lavaboya koştum ama hiçbirşey çıkmadı. Sadece refleks gibi mide kasılması. Ama bu bile beni çok üzdü. İnşallah tekrarlamaz. Annem de tam aksine çok sevindi. Bebeğim büyüyo maşallah bunlar iyi belirtiler dedi

benim annemde midem bulanıyor diyene kadar inanmadı nerdeyse hamile olduğuma :))))) komik kadın.......
benim 3 gün oldu bulantı gibi bişey.......ama çıkarmadım hiç.......sen çalışıyor muydun canım????......ben 4 ay sonra bırakırım diye düşünüyorum......

Kusmak mi iyi kusmamak mi anlamadim ben:26:

gark gurk kurbağa gibiyim valla

kızlar çok ilginç birşey duydum..arkadaşım 7 aylık hamıle az önce telde konuştuk doktoru ona kekikle maydonozu yasaklamış ilk aylar düşük yapıyomuş daha yeni yeni baaşlamış maydonoz yemeye. sizz biliyomuydunuz bende kekiği çok severim nerdeyse her yemeğime özellikle tavuk yemeklerine çok eklerdim..

Kekigi bilmiyorum ama maydonoz dusuk yaptiriyormus

Bende de gaz cok ama agzımdan cıkmıyor o gazlar baska bir yerden anlarsın Topluluk içinde daha utanc verici oluyor.Kıvrım kıvrım kıvranıyorum tuhaf şekillere giriyorum tutmak için ama olmuyor bazen

e sipariş edeyim bari. Benim canım durmadan tatlı çekiyordu daha dün vanilyaki dondurm istedim hamburger nerden çıktı

Aha benim de canım dondurma cekti şimdiHemen gönderiyorum eşimi

Ben de basak burcuyum ve kendi burcumda olsun istiyordum bebegimi hep.Titiz,tertipli, düzenli oluyor basak burcları.

ben 3kilo verdim iştah yok arada bir iki birşey istiyoru canım o kadar. Ankara da olanlar0ile seve seve görüşürüm

Ben de görüşürüm ankaradakilerle.Birbirimize destek oluruz.Güzel zaman geciririz.Hatta bakarsınız bebeklerimiz arkadaş bile.

hayırlı kandiller kızlar : )
balık yemekten bahstmişsiniz ben yiyemiyourum
yoksa artık hiç balık yiyemeyecekmiyim
ya hamilekten sonra da devam edrse ???

yiyenlere i,mrend,m doğrusu ilk hamileliğimi öğrendiğimde haftada 2 kez yiyordum
şimdi 0

Canım aşırı tüketmedikce bir sakıntı olmaz.Maydonoz degil de maydonzun suyunu içmek sakıncalı dedi benim doktor. İdrar söktürdügü için rahimi de etkiliyormus. Yine de bi sorun siz doktorlarınıza..

canım kokusundan bulanıyorsan fırında filan yap.Balık önemli gerecekten.Ben hamilelikten önce cok sık yemezdim simdi canım istiyor haftada 2 yiyorum..

Kızlar mideyi rahatlatan gıdalar neler?
Korkarım ki benim de bulantım başlıyor yavaş yavaş.Umarım maksimum bu kadar olur ve beni kusturmaz..NE önerirsiniz?
canım leblebi de iyi geliyor midenin suyunu alıyor
mide ekşimesi ve yanması için benim dr gaviscon şurup yazdı ama çok da
sık almamaya çalış dedi.

aynen canım yaa,eşim artık kanıksadı ters ters bakmalar sona erdi
canım kokusundan bulanıyorsan fırında filan yap.Balık önemli gerecekten.Ben hamilelikten önce cok sık yemezdim simdi canım istiyor haftada 2 yiyorum..

ne güzel yaaa ben de yiyemiyorum
balık yağı mı kullansak acaba?Ama onunda bi sakıncasını gördüm ben ne kadar doğrudur bilemem
belki de genetik bişeydir ama
benim komşum hamileliği boyunca balık yerine balık yağı içmiş
bebeği 4 kilo doğmuş benim kızımla aynı yaşta,ben önceleri çok imrenirdim
ne güzel gürbüz çocuk falan diye şimdi 4 yaşındalar benim kzım normal boy ve kilo da
tombiş bi çocuk olmadı hiç bi zaman ama o çocuk obez gibi bişey
ne bulursa yemek istiyor bi de kız çocuğu annesi engel olmaya çalışıyor yemesine
bazen bize geliyor,pasta,puding falan varsa deliye dönüyor çocuk gizli gizli yiyor bizde
o da çok zor öyle olmasını da istemezdim.

ben de yıldız da oturuyorum dikmen kolej çok ta ters değiliz ya tek vasıta ile görüşürüz rahatça. Gerçi benim 2yaşında bir de kızım kızım var

Bizim belirtilerimiz birbirimize benziyor senle.
Ben de çalışıyorum öğretmenim. Haziranda okullar kapanana kadar çalışmayı düşünüyorum inşallah.

Evet topluluk içinde o da utanç verici olur. :)
Başak burcunun özelliklerini internette okudum güzel görünüyordu ama kızlar çok parlak şeyler söylememişler. Artık herkesin karakterine göre de az çok değişir özellikler sanırım

ben okulumdan burslu olarak doktoraya kabul edilmistim...yaklasik bir sene kaldi bitmesine...ve son uc senedir hic gidemedim canim vatanima, cok ozledim

Eki Görüntüle 339470 Eki Görüntüle 339470

Buda benim pıtırcık......yan gelmiş yatmış sıpaaaaa.....

ben yerim onu, yerim yerim yerimmmmmmmm

Kızlar merhaba

Biraz moralim bozuk geldim bu akşam...

Ben 8 haftalığım biliyorsunuz, doktor hiçbir tehlikemin olmadığını söylemişti çok şükür...

Hiçbir şekilde kanamam akıntım vs. hiçbişeyim yoktu...

Ama bu akşam çok afedersiniz hafif bir lekelenme gördüm çok az ama damla şeklinde...

Birden ürktüm açıkcası, telaşlandım...

Arkadaşlardan duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum tabiki ama, adet zamanımız geldiğinde ağrımız bile oluyor kanama olanlarda var demişlerdi vücut alışmaya çalışıyor felan gibi birşeyler demişlerdi, eğer bende hamile olmasaydım adet günüm olacaktı bugünler, acaba ondan mı diye aklıma geldi...???

Hemde başka bir türlü kötü şey geldi aklıma ya doktora gideyim mi hemen sizce ???

Son düzenleme:

canım bir sitede hafta hafta gebelik döneminde 8.haftada anne adayında yaşanılan değişimleri yazıyordu
şimdi o yazıyı buraya aktarıyorum belki için bir nebze olsun rahatlar.
8 haftalık dönem:
bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormanın üretim işlevi yumurtalık dokusundan
plasenta adı verilen yapıya devredilecektir.bu devir esnasında
anne adayında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir(''plasenta shift'' yani ''devir teslim'' kanaması) istersen netten bir araştır
eğer kanaman devam ederse dr biran önce gitmelisin canım.

Teşekkür ederim canım biraz olsun rahatladım. Allah razı olsun...

Senin yazdıklarından yola çıkarak bende araştırdım biraz, bak şu şekilde diyor işte senin dediğinden...

1-Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).

2-Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.

Ben yinede yarın doktorumu bir arayım, sorayım...

Allah'ın dediği olur tabi ki, Allahımıza emanet ne desek boş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…