Gecen tren beklerken adamin biri yiyordu ve bana koktu cnm cok cekti normalde yemeyen ben hamburger yedim dun ve gecen pazartesi itiraf ediyorum
Ucuz mal kötü maldır fikrini çok desteklemiyorum ben yerel gıdalar konusunda.Bak ben vakit buldukça yurtiçi ve yurt dışında yemek kurslarına falan da gidiyorum, özel ilgi alanım bu. Ve fırsat buldukça mutfak hocalarıyla, şeflerle gıda muhabbeti yapıyorum. Methettikleri salçalar, tereyağlar hiç bilinen markalar değil. Ben markette görsem bu ne biçim marka diye almazdım. Onların tavsiyeleriyle bir sürü yerel gıdaya alıştım böyle böyle...
Evet orası gerçekten gurbet.Avrupada yaşamak hiç zor değil düşününce, her iey var. Ben de bir dönem japonya da yaşadım. Son 15 senede o kadar çok ülke değiştirdim ki zorluğunu da biliyorum güzel yanlarını da.
evet ben de artık dışarıda salata yiyemiyorum maalesef.
O zaman sirkede beklet sende ne olur ne olmaz!!!Önemli çünkü bu...
Ben iş nedeniyle gittim, sonra çok alıştım. Türkiyeye çok zor döndüm ağlaya ağlaya..Ama artık buraya da alıştım. Sanırım artık her yerde yaşayabilirim. Hatta beni bir kutuya koysunlar, arada bir su yemek versinler kutuda bile yaşarım.etrafında doğru insanlar olduğu sürece her yerde yaşayabiliyorsun.
olsun güzel bir tecrübe bence uzakdoğu.. hiç bir yere benzemiyor... bize bu yaz taylanda gider misiniz diye sordular ama artık bu yaştan sonra maceraya atımayalım dedi eşim. oturalım istanbulumuzda, evimizde, çocuk yapalım. nereye kadar gezeceğiz valizimizle?? Bana kalsa giderdim ben.ama döndük işte...Buraya da alıştım..
kızlar çok ilginç birşey duydum..arkadaşım 7 aylık hamıle az önce telde konuştuk doktoru ona kekikle maydonozu yasaklamış ilk aylar düşük yapıyomuş daha yeni yeni baaşlamış maydonoz yemeye. sizz biliyomuydunuz bende kekiği çok severim nerdeyse her yemeğime özellikle tavuk yemeklerine çok eklerdim..
Teşekkür ederim canım biraz olsun rahatladım. Allah razı olsun...
Senin yazdıklarından yola çıkarak bende araştırdım biraz, bak şu şekilde diyor işte senin dediğinden...
1-Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
2-Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
Ben yinede yarın doktorumu bir arayım, sorayım...
Allah'ın dediği olur tabi ki, Allahımıza emanet ne desek boş
günaydın kızlar
bugün erkenciyim uzun bir zamandan sonra ilk defa bu kadar erken kalktığımı hatırlıyorum
bu arada ben bişey duydum belki batıl inançda olabilir ama yinede sizlerle paylaşmak istedim
gebelikte saç kestirmek iyi değilmiş bebein ömrü kısa olur derler geçen de bana saçını hamileyken kestirme diye uyardılar halbuki bende kestirmeyi düşünüyordum
bunu duyunca biraz tırstım aslında saçma olsa da gidip kuaföre bu dönemlerde kestiremem artık. Hiç böyle bişey duymuşmuydunuz.
hayırlı kandiller kızlar : )
balık yemekten bahstmişsiniz ben yiyemiyourum
yoksa artık hiç balık yiyemeyecekmiyim
ya hamilekten sonra da devam edrse ???
yiyenlere i,mrend,m doğrusu ilk hamileliğimi öğrendiğimde haftada 2 kez yiyordum
şimdi 0
canım sana da günaydın. Ben de yeni hamile kaldım ama inan o kadar çok batıl inançlar var ki yeni duyduğum inanamazsın. Saç kestirmek falan gayet güzel yani yok balığa bakma çocuğun balık ağızlı olur yok cezveden su içme bebeğinin ağzı kapalı olur daha neleeer neler. Benim bir inancım var inanınca insan gerçekten oluyor yani hamileyseniz ve batıl inançlarınız varsa tutuyor. örnek olarak ' çilek yerken kaşıdım çocuğumun şurasında çilek lekesi var' gibi. Kadıncağız buna inanınca oluyor yani. Bence inançlarımıza pozitif şeyler yüklemeliyiz. Kendim böyle yapıuprum herkese de bunu tavsiye ediyorum
haırlı olsun canım rabbim sağlıklı kucağınada alamyı nasip etsin
bak ben bunları da yeni duydum o zaman hiç takmıyacağız kendimizi boşu boşuna sitrese sokmaya hiç gerek yok..
ben de yıldız da oturuyorum dikmen kolej çok ta ters değiliz ya tek vasıta ile görüşürüz rahatça. Gerçi benim 2yaşında bir de kızım kızım var
Kızlar günaydınlarr...
bişi söyleyeceğim ama gülmeyin..
Sabah işyerinde çok sinirlendim birisine çok bağırdım..
Tabiri caizse yırttım kendimi.Sonra çok korktum bebeğime bişiy olurmu dieşuan çok stresliyim korkuyorum
Kızlar günaydınlarr...
bişi söyleyeceğim ama gülmeyin..
Sabah işyerinde çok sinirlendim birisine çok bağırdım..
Tabiri caizse yırttım kendimi.Sonra çok korktum bebeğime bişiy olurmu dieşuan çok stresliyim korkuyorum
arkadaşım korkma geçen haftalarda aynı durumu bende yaşadım iş yerinden bir kişiye o kadar sinirlendim bağırdım ki hatta belim ağrıdı.Şimdi sakin ol önce bebeğin için lütfen strese girme bişey olmamıştır merak etme ama sakinleş bir an önce çünkü onlar herşeyi anlıyorlar tatlım
çok teşekkür ederim kızlar saolun.Biraz daha rahatladım.Bugün ilk kız kontrolüm var inşallah görünür bebeğim.Birsey olmaz merak etme ama hamileliginini elinden geldikce sakin huzurlu gecirmeye calis bebekte saha huzurlu sakin olur.annenin uzuntusunu sevincini hissettiklerini soylerler.
Kızlar merhaba
Biraz moralim bozuk geldim bu akşam...
Ben 8 haftalığım biliyorsunuz, doktor hiçbir tehlikemin olmadığını söylemişti çok şükür...
Hiçbir şekilde kanamam akıntım vs. hiçbişeyim yoktu...
Ama bu akşam çok afedersiniz hafif bir lekelenme gördüm çok az ama damla şeklinde...
Birden ürktüm açıkcası, telaşlandım...
Arkadaşlardan duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum tabiki ama, adet zamanımız geldiğinde ağrımız bile oluyor kanama olanlarda var demişlerdi vücut alışmaya çalışıyor felan gibi birşeyler demişlerdi, eğer bende hamile olmasaydım adet günüm olacaktı bugünler, acaba ondan mı diye aklıma geldi...???
Hemde başka bir türlü kötü şey geldi aklıma yadoktora gideyim mi hemen sizce ???
merhabalar güzel anneler :))
benim gibi halsiz kalıp,başını kaldıramayan var mı,önceki gün çok kötü oldum şekerim düştü heralde dedim bişiler yadim fayda etmedi,bide baş ağrısı başladı,kansızlık başlıyo bende galiba daha bir ay önce değerlerim normaldi halbuki,kan ilacı kullanan var mı aranızda, ben salı dr a gidicem artık o ne önerirse kullanıcam...
benim de değerlerim normal ama yinede ferrum fort kullanıyorum canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?