2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar çok üzüldüm size de inşallah herşey normale döner ve rahatlar sini z bebeğiniz de sizde. Hepimiz birşeyler yaşıyoruz türlü türlü anne olacağız kolay değil 9ay rabbim güzel kötü zor süreçler ile bizi imtihan ediyor bizi hazırlıyor. Içinizi ferah tutun kızlar herşey yoluna girecek bebekleriniz Sağlıkla gelecek inşallah

İnsallah...sen baktırdın mı tiroitine?

Hamilelikten önce ne kadardı dozun? Benim hamilelikten önce de ilaç dozumda (bir şikayetim olmadan tsh ım normal sınırındayken) az da olsa hantallık, uyuşukluk hissin varsa dozunda değişiklik yapacağım demişti. Bende tamam deneyelim ne kadar sürede ben etkisini hissederim bunun demiştim, 1 ayı bulacağını söylemişti. Ama hamilelikteki ilk gidişimde doz ayarlaması yapıp 15 gün sonra değişime bakmak için tekrar test yapacağız dedi. Fakat şunu da söyledi " vücudundaki hormonlar şu an karmakarışık, bizi aldatabilecek durumdalar. Progesteron hormonu gebelikte tsh yerine görünebilir tahlillerde bunu da dikkate alacağız" demişti. Şimdi benimde kafam karıştı aslında görünmüyorsa tahlillerde neden 15 gün sonra çağırıyor. İpucu bulmak için mi. Yoksa total ve free değerlere ayrı ayrı mı bakacak? Pazartesi tüm bunları da soracağım.. Şimdilik endişeli değilim çünkü başka örnekleri de okudum az önce, tedbirimi alacağım en kısa zamanda ama iç karartıcı bir durumda değilmişim onu anladım. Ayrıca bebeğim kıpır kıpırdı hala gözümün önünde. Allah hepinize bu mutlu anı göstersin:))) Maşallah deyin lütfenn

Son düzenleme:
ben 2yıl önce doğum yaptığım için doktorum tüm tetkikleri 12.haftada yapacak inşallah çıkmaz tabiki.

Amin...Teşekkürler iyi dileklerin için...

Lütfen Dr. unla konuştuktuklarınızı bizimle de paylaş. Benim daha gitmeme 1 ay var.Ben yarım alıyordum hapımı. hamile kalmadan bir ay önce gittim ve artık bebek düşündüğümü tiroite tekrar bakmak istediğimi söyledim. bir baktık tsh 7 ye fırlamış. İlaç dozunu 3/4 e çıkardı. Ve bir ay sonra değerim 2.5 a düştü. Zaten hemen de hamile kaldım. Ama 4. haftamda test yaptırdığımda 3.75 e çıktığını gördük. Ve bunu hamilelikte 2 nin altına düşürmek gerektiğini söyleyip ilaç dozunu 1 e çıkardı.
ben de bir de hiç bir belirtisi olmuyor, ne uyku hali ne yorgunluk, anlamıyorum vucudumdan tiroitin çıktığını...

Tabiki paylaşırım. Benim direkt olarak metabolizmama yansıyor. Mesela çok şükür hipotiroid bende kilo da yapmadı hiç, hatta arkadaşlarımla dalga geçiyordum 2 kilo alsam alırım iki çeyrek fazla veririm 2 haftada falan diye. Çok belirgin şekilde enerji kaybı veya artışı yaşıyorum bu uyku ve aslında tam anlamıyla hımbıllık :) şeklinde kendini belli ediyor yoksa ağırlık hissi falan değil. Bir de çok çok belirgin olan sinirlilik hali. Ota boka derler ya aynen öyle dünyayı yıkasım geliyor ufacık bişeye sinirlensem de:) Belki senin detaylarda gizlidir:) saç dökülmesi, tırnak ve cilt tipinin değişmesi,.. gibi onlardan sa anlayamazsın havalardan ve kimyasallardan zaten çok değişime uğruyor.

Paticim istanbulda mısın ve hanggi endokrinologa gidiyorsun?

Hayır canım eskişehirdeyim ama doktorum da burada aranan doktorlardandır. Ona randevu bulamayıp kadın doğumda tahlil yaptırmamın sebebi de budur.

Ben aslen istanbul üsküdarlıyım, buradaki doktorumu bulana kadar kötü deneyimlerim olmuştu istanbuldan doktor bulmaya çalışmıştım, en çok duyduğum Hüsrev Hatemi' idi şu an alman hastanesinde diye biliyorum.

Ben de oldukça zayıfım. Bütün haşimato hastaları yuvarlandı gitti etrafımda bana birşey olmadı. Çok düzenli spora bağlıyorum ben kilo almamamı. Ya saç dökülmesi, sinirlilik hali oluyor ama strese bağlıyor geçiyorsun.
Ben tsh ımın azaldığını anlıyorum (su tüketimim çok artıyor bir gün 8 litre su içtim ve dr koştum bana ne oluyor diye meğer tiroitim dalgalanıyormuş), ama arttığını anlayamıyorum...

Ben de aslen eskişehirliyim .. :)
Hüsrev hatemi alman hastanesinde. ben memorialda kağan beye gidiyorum..

gaye hanim mi?

Ben de aslen eskişehirliyim .. :)
Hüsrev hatemi alman hastanesinde. ben memorialda kağan beye gidiyorum..

Vaaauuuvv çok şaşırdım:) Eskişehirli olmana yani :)
Bence haşimato tanısı konduktan sonra doktorun işi çok büyük değil ( kimse duymasın ) sadece nodül tetkiki ile ilaç dengesini ayarlamak. O da tahlil yorumlayarak.E deneyimleri de var tabi... Bir de benim doktorum bana selenyum kullanabileceğimi söylemişti. Türkiye de topraklar selenyum açısından az ve selenyumun haşimatoyu tedavi ettiğine dair bilimsel fakat hekimlerin tamamen onaylamadığı çalışmalar var dene demişti. biraz denedim bişey olmadı:) şimdi sadece selenyumlu yumurta alıyorum :)

Bir de biraz daha devam edersek bizi bu topicten atarlar...

Evet doğma büyüme oralıyım. Üniveriste yıllarında ayrıldım ama ailem hala orada olduğu için 2 ayda bir gidiyorum. Selenyumun ani yükselişler yaptığını uzun süreli korumadığını söyledi bana dr. um. İstersen selenyum takviyesi kullanabilirsin ama bir çözüm değil bu dedi. En fazla selenyum dereotunda olduğu içinde yemeklere dereotu kullanabilirsin dedi. Ben de hap yerine salatalara dereotu koydum. Annemin başına çok büyük işler açtı tiroit. Bir sene yataktan kalkamadı. İş kortizon tedavisine kadar gitti. Belki sen de annemin Dr una gidiyorsundur. O yüzden önem veriyorum çok. ama kontrol altında olduğu sürece hayat kaliteni etkilemeyen bir hastalık. Bende nodül yok neyseki. Bir de onunla uğraşmayalım.

Umarım.... Benimde aynı hikaye öncesinde hiç bilmezdim eskişehiri hiç akrabam tanıdığımda yoktu gelmemiştim bile üniversite için geldim, burada kaldım :) Eşimde buralı değil ama iş falan filan işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…