2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

dr. un regl ağrısı gibi bir ağrın olursa heber vermeni istemedi mi? benim ki beni ara dedi de

Hanımlar Allah rahatlık versin ben çıkıyorum karnım davul gibi oldu kız kasılıp duruyor gidip az uzanayım midemde yanıyor

hadi hayırlı geceler...

iiii geceler...............................................

fıstımm yorumun için teşkür ederiz teyzesi ama benım bebeğim kız değil erkek :)) aslan kral olucak teyzeciklerii

canım yaaaa kusura bakmaaaa,malum gecenin bu saati olunca insan saçmalıyo........
özür diliyrz aslan oğlundan annesi..................

selam kızlar yatak olarak bende park yatak aldım hem geniş hem çok fonksiyonlu hemde uzun süre kullanılabilir bende en güzeli park yatak tabi çocuk odası olmayanlar için... bnm de yok ekstra odam o yüzden park yatak aldım .. bu arada ağrılar falan sıklaştı bendede yürüyüş bile yapamıyorum belime ağrılar giriyo hemen pek topiğede uğrayamıyorum ama elimden geldiğince takip ediyorum sizleri ve bebişleri bu arada bikaç bilgi paylaşmak istedim kzlar emzirme üzerine umarım faydalı olur çünkü hangi doğum yapanlara baktıysam hepsi memeden yana deertli inş bizde öle çekmeyiz

Normal doğumda sütün gelmesi 1-2 gün alabilirken, sezaryenle doğuran annelerde sütün gelmesi 4-5 gün kadar sürebilirmiş onun için sütüm gelmiyor diye stres yapmayın.

Sütünüz gelmese de bebeği emzirmek gerekiyormuş. O emzirme refleksi sütün gelmesini sağlıyormuş ve ayrıca çocuğun bu olaya alışması açısından da önemliymiş.

Colostrum denilen ön süt çok yüksek derecede protein içerdiğinden bebek için çok faydalıymış. Onun için ne yapıp edip bunu bebeğe verebilmek çok önemliymiş.

Eğer sütünüz az az gelmeye başlarsa bebek doymuyor diye hemen mamaya başlamayacakmışsınız. Bunu sadece takviye olarak kullanacakmışsınız. Eğer sütüm gelmedi deyip mamayı verirseniz bebek sonra tekrar emmeyebiliyormuş.

Süt mama kadar doyurucu olmadığı için emzirilen bebekler daha çabuk acıkırmış bu nedenle de gün içinde 10-12 defa beslemek gerekiyormuş. Bebeği her memede 15 dakika tutmak önemliymiş. Eğer gündüz bebeğinizi yeterince emzirebilirseniz gece illa da her iki saatte bir kalkmanız gerekmiyormuş. Vücudun yeni süt yapabilmesi için göğüslerin iyice boşalması lazımmış, bu nedenle de eğer bebeğiniz doydu ama göğüslerinizde hala süt var ise bunu sağmanızı tavsiye ediyorlar.

Bu arada bebeğiniz güzel süt emiyorsa da hiç biberon vermemek de doğru değilmiş. İlk 15 günde biberonla tanışmayan bebek sonra biberona alışamıyormuş, özellikle doğum sonrası işe dönecekseniz biberona alıştırmanız şart.

Bebeğinizin çişi somon rengi gibiyse süt ihtiyacı olduğunun belirtisiymiş. İlk gün bebeğin muhakkak bir kez çiş bir kez de kaka yapması şartmış, bu iyi beslendiğini gösterirmiş.

Bebeğin acıktığını ağlamaya başlamadan anlamak lazımmış. Ağlama açlıkta gelinebilecek son noktaymış. Aç bir bebek dudağını şıplatırmış, dilini dışarı çıkarırmış, emme hareketi yaparmış, eğer elinizi yanağına değdirirseniz hemen ağzını açarak o tarafa dönermiş. Bu işaretleri takip edip hemen o anda bebeğinizi emzirmek önemliymiş.

Göğüslerin yara olması tamamen bebeğin nasıl emdiğine bağlıymış. Öncelikle bebeğin ağzını tam olarak açıp dilini de alt damağına almış olması lazımmış. Bunu yapabilmek için göğsünüzü önce bebeğinizin burnuna ya da üst dudağına değdirin diyorlar, bir diğer seçenek de bebeğinizi soyup göğüslerinizin arasına koyup ten teması. Bebek doğal içgüdüsüyle kokuyu alıp göğse inermiş. Emzirirken sırf göğsün ucunu değil, renkli kısmının da bir kısmını vermeniz çok önemliymiş. Eğer sırf göğüs ucunu alırsa hem sütü sağamazmış hem de işte o zaman göğüs uçları yara olurmuş. Bebeği memeden çekmek de doğru değilmiş bu da yaraya sebep olurmuş, ya kendi bırakacak bırakmazsa da işaret parmağınızı yavaşça yandan ağzına sokup elinizi damağına değdirecekmişsiniz.

Göğüs bakımı konusunda ise emzirme uzmanı hemşire bebek doğmadan sürülen kremlerin bir faydası olduğuna inanmıyor. Göğüslerinizi sabun ile yıkamayacakmışsınız, kururmuş. Emzirme sonrası krem sürmek kesinlikle faydalıymış. Göğüsleri daha çok ılık su tutarak yıkamak gerekiyormuş. Emzirme sutyeni seçimi de sütü çok etkiliyormuş, alttan demirli destekli sutyenler süt kanallarını tıkıyormuş, ayrıca doğumdakinden bir büyük beden sutyen almak önemliymiş.

Bebeğin gazını çıkartmak için omuza doğru kaldırıp sırtını sıvazlamak yerine elinizle boynunu ve gövdesini desteklediğiniz bir konumda kolunuzun üstüne yüzüstü yatırıp sırtını sıvazlamak daha doğruymuş.

Eğer daha doğurmadan sütünüz gelirse sakın sağmayın çünkü süt sağlayan hormonlarla doğumu başlatan hormonlar aynıymış ve erken doğuma sebep olabilirmişsiniz.

..........................

Huhuuuu kimsecikler yok galiba. Kanal d'de acı aşk diye bir film var öffff baydı. Sinir oldum herife. Buarada mavİş cepten giriyorum ondan çok yazamıyorum.

Ufff uykusuz bir gece daha....

Bugun tavan vantiLatorumuz takildi yatakodamiza.. Klima carpiyo diye taktirdi kocis.. Ben de o arada az uzaniyim demistim biraz agrim vardi uyumus kalmisim.. Sozde adamlar gidince temizlik yapicaktim.. Bi uyandim yatali 2 saat gecmis. Askim uyandirmamis beni kalktim eve bi baktim kurban oldugum kocacigim heryeri supurmus, silmis.. Yemeklik eti cikarmis cozulsun diye.. Nasil duygulandim askim benim....

Hani benim akintim oluyorduya dr ilac verdi azitro diye bisey onu ictim sersem etti beni.. 12 gibi yattim yatarken bekunis ictim tuvalete cikmada sorun yasiyorum hala bi saat kdr once sukur tuvalete cikabildim ama bu serer de ardi arkasi kesilmiyo.. Bi kararini tutturanadi vucudum ya kabizim ya ishal

Gunler geciyo gidiyo.... Hep topicdeki kizlarin hartalarina bakiyorum zamanlari az kaldikca ben heyecanlaniyorum 37-38 haftalari gorunce.. Hep dua ediyorum Allah saglikli kolay dogum nasip etsin diye...

Boyle iste.. Bu gecelik de bu kadar.. Ben heralde daha bi saat uyuyamam.. Topic.i bekliyim bari bekcilik yapiyim azcik da gecmis yapiyim

Herkescikleri optuk cadi kizimla

hoşbulduk tşk ederım ewet ben yolun basındayım henuz aralık annesı olucam allh nasıp ederse hamılelıgınız nasıl gectı gecmekte bıraz tüyo verın bana :)

sahur vaktıı kımler burdaaa

ben burdayım suksuk : ) ezanı beklıom ama oruç tutamıom ayy bebiş ismi ne kararsız bişeymiş yahu :) emir hamza- hamza- talha arasında kararsız kaldık tawisyelere açıgım : )) bide park yatak mı alsam yaf hem ucuz :? seneyede oda alcaz nasipse oğluşuma : ) bu arada senın hamişlik nasıl gidiyo ben aranıza yeni katıldım ama aylardr okuyorum burda ytazılanlaredan çok şey öğrendım :) sewiyom sizi ...

yaklasma dıyen bendımm ben sadecee bebegını dusundumm mıkrop almasın dıe benımde kedım varr. onu cok ıı anlıyorumm .. ama konuyu bole gostermeye hakkın yok.. bız sadece arkadasımızı dusundukk tabıkıde alahın verdıgı can.. sadece allah alır.. sonuctaa benım kedımde bacagın yaralanmıstı mıkrop kapmıstı veterınere goturdukk .. tedbır olarakk duzelınceye kadar dokunmadık.. hamıleyız sonucta dıkat etmelıyızz.. yoksaa bunu kotu bı anlamda solemedık.. cok uzuldum bole yazmana acıkcası..

slmmm hg cnmm.. emırr gusel ısım ılla 2 ısımmı dusunuyosun pekı.. benımde esım kalkıo shuraa bende ona hazırlıyorum sofrayı.. bende tutamıyorum ama esım ıcın kalkıyorum sımdılık hersey yolunda cnm sancılarım ve sırt agrılarım varr.. oda olucak .. sennın nasıl gecıoo

Selamun aleykum kızlar..bende sahur hazırladım ve ezani bekledim,birazdan yatcam inşallah..sabah görüşürüz kızlar:)))

Selam kizlar inanmayacaksiniz ama ben dogum yaptim cemrem duramadi yerinde 01.08.2012 saat 14:30 da 2850 kg 47 cm olarak sezaryenle dunyaya geldi.suan melegim kuvezde genel olarak sagligi iyi cok sukur bu hafta icinde cikicak yavrum.ulen ikiz annelerini bile solladim.goruyonuzmu...evde net yok giremiyorum o yuzden sonra dogum hikayemi yazicam.bunlari yazdigima bile inanamiyorum hala soktayim.bebegimi cok ozledim kizlar dua edin bu hafta ici cikarsinlar.dogumumda cok guzel gecti spinal sezaryen oldum bebegimin ilk sesini aglamasini duydum optum onu allahim oyle muthis bi duyguki anlatamam.ayni bana benziyor anasinin kopyasi cemrem.simdilik bu kadar yine girmeye calisicam opuyorum hepinizi dualarnizi eksik etmeyin

Canımmmm tebrik ederim.ALlah analı babalı büyütsün.İnsallah en kısa zamanda kavusursun yavruna.Saglıgı iyiyimiş ya şükür bu şekilde beklemek daha kolay.Sen de iyisin demi? Agrın sızın var mı?

Son düzenleme:

canımmm gözün aydın Rabbim analı babalı büyütsün bu kızlar ne kadar aceleci oluyorr
canım zorunu atlattın sağlık sorunu yok demişsin fazla tutmazlar kuvezde zaten çıkarırlar
Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin kuzucuğuna canım
darısı başımıza inşallah

Buradaki arkadaşlardan degil de etrafımdan cok ciddi tepkiler alıyorum aslında.Kedim kanser dediğimde "hadi yaa kemoterapiye başlayalım bari" diye dalga geçen insanlar gördüm.Hayvan ya nasıl olsa! Ölmek için ya da işkence edilmek için yaratılmış sanki..Benim 3 tane kedim var.Hamile oldugumu öğrendiğim anda tüm çevrem "eee kedileri atarsın artık" diye söylenmeye basladı..Artık onlara cevap bile vermiyorum.Her gittiğim yerde "ee bebek gelince kediler ne olacak " diye benimlel tartışmaya giren insanlarla görüşmüyorum bile.Cahil degilim, çok sükür bebeğim için neyin iyi neyin kötü olacağını biliyorum.Eşim de bu konuda çok tedbirli oldugu için çok araştırdık.Birçok doktora sorduk.Dediğin gibi sadece toxoplazma bagısıklığına bakıldı ekstradan.Ama kimseye anlatamıyorum.Aşılı hayvandan zarar gelmez.Aksine biz ona bişiler bulaştırıyormusuz. Tabiki hijyenine cok dikkat edicez. Ayrıca uzmanlar evcil hayvanlarla büyüyen cocukarın bagısıklık sistemlerinin daha güçlü oldugunu söylüyor.Herkes istediğine inanmakta serbest. ben kedilerimle cok mutluyum. Etrafımdaki bir çok insan görünümlü yaratıktan çok çok daha değerliler benim için. Hassasiyetin için teşekkür ederim.İnsallah dualarımız kabul olur.Kedim su anda veteriner gözetiminde.Yarın ameliyat olacak.O benim için sadece bir hayvan degil.Ben onunla 13 yılımı paylastım. evinde bir canlı besleyen herkes benim ne demek istediğimi cok iyi anlayacaktır.

Suksukcum senin de kötü bir niyetin olmadıgını ben biliyorum. Macpro arkadasım da benim gibi etrafın tepkilerinden cok bunaldıgını düşünüyorum.Sürekli kendimizi, fikrimizi savunmaya calısmaktan helak oluyoruz.İnsanlar bu konuda bazen cok anlayısız olabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…