herhangi birkızlarrrrr.............................
az önce tuvalete gittim, açık renk küçük bi damla kan lekesi vardı, bu ne demek şimdi? dr.u arıyım mı?
sarma olayını ben normal doğumdan sonra yapmıştım her vc den sonra gevşet tekrara bağlalamak zorunda kalıyordum. ayrıca sardığım bez ikide bir belime çıkıyordu yani hiç rahat değildi 1 hafta sonunra dayanamadım kocişi gönderip korse aldırdım tabi oda yün kalın bel korselerinden alıp gelmiş onu kullanmak çok daha rahattı fakat acayip terletiyordu.. o yüzden doğumdan önce şimdi ince bir bel korsesi denilen korseden aldım( medikalden değil kesinlikle) bakalım onu deniyeceğim. yün korseyi doğumdan 20 gün sonra kullandım en fazla 10- 15 gün ama ne göbek kaldı ne başka fazlalık.. çok memnundum.. göbeğimde 10 cm lik bir yağ tabakası vardı ama hepsi içerde kalıyordu hiç yağlı göbüşte pörtleme olmamıştı..
size tavsiyem korseyi alıp bir köşeye atın sarmak pek çözüm değil..
kızlar magnezyum kullanmaya devam ediyomusunuzz
nişan gelirken hissediliyor mu????gelmeden evvel agrı sızı belirtisi oluyo mu????yani bayağı yoğun sümükümsü falan diyosunuz ya..yoksa hic anlasılmadan bi bakıyoruz gelmiş mi oluyoo?
benimde ikinci ilki suniyle oldu bununda gelmeye niyeti yok bayağı büyümüş doktor pazartesi gel suniyle alalım dedi napıcammm tırsıyorum kızım zor oldu 8saatte
dr.u sezeryana ben ikna ettiğim için, başta son günleri bekledikçe riskler artar vs. diye bi sürü konuştu.
neymiş normal doğumda bebeğin ve benim ex olma riskim varmış, herkeste olduğu kadar bi risk mi dedi evet dedi.
e yani boşuna allah sağlıkla kurtarsın ikinizi de demiyo insanlar
normal doğum uzun bi süreçmiş, ameliyatlardan daha uzun ve yorucuymuş sağlık personeli için ama devley hemeroid ameliyatından bile az para ödüyomuş
hehe benim dr sezeryancı ama ikna ettim bakalım inş sonumuz güzel olur
ya bende cok tırsıyorum ya ılkınde oldugu gıbı kızdı o buda kız cok zor olursa cok bagırmıstım canım cok yanmıstı cok korkuyorum benım bebegım kucukmus 3dr. gıttım kendı dr. dısındakıler kucuk bebek dedıler salı gunu en son zorlarsan 3kılo anca dogurursun dıyo dr. sankı nası zorlıcaksam ben
suandada acaıp kasılmalar var ama hıc agrı hıssetmıuyorum ya otekılerde de hıssetmemıstım buda suni sancıyı beklıyor sanırım dus aldım hemen belkı hastaneye gıderız dıye :))) hayal ıste belkı tutar :)
ayy canım ya ınsallah kolaycacık dogumlarımız olur
fadıme anamızın elı hakkında bılgısı olan var mı acaba ne zmn suya konulması gerekıyor ki ben korkudan koyamıyorum ya(( pazar gunu 40haftam doluyor koysammıkı
ivitttttt... tavsiye ederim.. kas ağrılarına ve bacak kramplarına kesinlikle iyi geliyor..
eet cnm her gece 1 tane ıcıp yatıorum bn
Başladığımda günde bir dozdu şimdi ikiye çıktı ama zorlanıyorum karnımı şişiriyor :)
s.a kızlar hepinize hayırlı ve çok kolay doqumlar diliyorum...
inşallah hepinizin anlayışlı kayınvalideleri vardır ben çok çektim..ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum..hazin bir doqum hikayesi...
20 yaşında kızımı dünyaya getirdim anneciqim yanımdaydı doqumda...çok zor bir doqum oldu normaldi ama çatım çok dar...kızımda çok küçük doqdu 2300qram.. çok zor bir doqum yaptıqım için eşime bidakinde sezeryan olursa doqum yaparım dedim..ve 3.5 yıl sonra oqluma hamile kaldım...2 aylık hamileyken eşimin işi bozuldu ve annesinin eline bakar oldu (iş bulana kadar) babası yok...7-8 ay geçici bir işte çalıştı ama aldıqı para ancak günlük ihtiyaçlarımıza yetti...8 aylık hamileyken sancılandım ve hataneye kaldırıldım...yalancı sancıymış...k.validem doktorlara oqlumun işi yok gibilerden şeyler söylemeye başladı..sanki öyle dedi diye bedava yaptırıcaklar doqumu...sinir oluyorum böyle kişilere...bende sezeryan istiyorum..doktor dediki madem durumunuz kısıtlı ozaman doquma gece gelmeyin..çünkü gece sezeryan için anestesi ücreti fazla alınıyor..neyse eve geldik...
eşimin evde olmadıqı bir anda kayınvalidem bana ''niye oldu bu çocuk şimdi....kocanın işi gücü yokken'' diye söylendi...boqazıma bişeyler düqümlendi aqlamaktan gözlerim şişti...ben hamile kaldıqımda eşimin işi vardı..imtihan dünyasındayız Rabbim böyle bir sınavdan geçirdi bizi...doqum ücretini kendi vereceqi için gözü iyice dönmüştü...bende bu durumdan hoşnut deqildim onun eline kalmak zoruma gidiyordu...neyse uzatmıyım 9 aylık oldum ve ilk doqumumda hastanede çok fazla sancı çektiqim için ilk gelen sancılarda evimde olmak istedim...ilk gün geçti gece oldu...bnm sancılar sıklaştı dayanılmaz oldu...hastaneye gidelim dedim..k.validem tutturdu o hastaneye deqilde x hastaneye gideceksiniz diye...
dediqi hastane bir doqumevi ve yeni açılmış..gelen doktorlar asistan...kaç kişi gittiyse şikayetlerle çıktı oradan..hatta bir arkadaşımın sezeryan yerini 4cm keseceklerine boydan boya ve yamuk kesmişler...ben gitmek istemedim..neymiş ucuzmuş orası..zaten sancılarım sıklaşmış dayanamadım daha fazla ve gittik...oradada isteqe baqlı sezeryan yapmıyorlarmış...ve tutup beni eve getirdi gece saat 2...niyemi eve geldik...8 aylıkken sancılandıqımda gittiqimiz hastane gece gelmeyin ekip ücreti ödersiniz demişlerdi ya işte onun için...bugünkü parayla 100tl civarı fark ödücek...beni o halde o vicdansız kadın eve getirdi...dayanamıyorum artık sancıdan baqırıyorum...hepsi gidip salona yattılar boylu boyunca...ertesi gün 10da kalktılar...ben kıvranıyorum şuurmu kaybedicem nerdeyse...sallana sallana beni hastaneye götürdüler...muayeneden önce wcye girdim...ve k. validemin sesini duyudm..doktorr doktorr diye avazı çıktıqı kadar baqırıyor... sanmayınki beni düşündüqü için baqırıyor...wcde bile rahat bırakmayan bu kadın ne diyor diye apar topar çıktım...arkası bana dönüktü..ve doktora aynen şunları söyledi ''gelin sezeryan istiyor ama eşinin parası yok normal doqurtun onu''!!!!.....
şok oldum kaldım olduqum yerde...doktor beni alıp gel güzelim önce biz seni bir muayene edelim öyle bir karar verelim dedi...kızlar ben anestesi ücretini 3 kuruş az ödücek diye sabaha kadar sancı çektim...paramı önemli canmı...cahillik işte yaşım 23 ozamanlar...bişey yapamıyorum..eşimde öyle...sonra yapılan muayenede çok fazla sancı çektiqim için bebeqin doqum kanalına girdiqi ve sezeryana alınamayacaqını söylediler...bilmem yalan bilmem doqru...ve ben normal doqum yaptım...saatlerce sunni sancı çektim..ve doqumda bebeqimde bende ölüyorduk doqum yapamadım..bebeqin kafası görünüyor ama bir türlü doqum gerçekleşmiyordu...karnıma eski usül bastırmalar falan oldu...her tarafımı kesip parçaladılar doqum yapabilmem için...ve doktor doqumdan sonra ya bidaha doqurma yada bu hastaneye gelme dedi...ölücez diye çok korktular...
ve şimdi oqlum 14 yaşında..bense doqum hikayemi mıhh gibi içimde saklıyorum..yaşım 37...ondan nefret ediyorum... eşimde doqumdan 1 hafta sonra güzel bir işe girdi hala aynı yerde devam ediyor...şuan maddi bir sorunumuz kalmadı...bnm o eski cahil halimde kalmadı....o günü hiç unutamıyorum bir insan nasıl bukadar vicdansız olabilir...kendi torunu sonuçta...artık hiçbirşeyime karışamıyor...ektiqini biçermiş insan...sıra bende...
ve şimdi bir bebiş daha istiyoruz...inşallah hayırlısıyla hamile kalırım ve hayırlı bir doqum yaparım...
doqumda yaşadıklarımdan dolayı hep doqum topiklerine giriyorum ve doqum yapan bir arkadaşımızı duyunca rahatlıyorum..acıları bittiqi için..
hiçbiriniz bnm yaşadıklarımı yaşamayın kızlar..çok kolay doqumlarınız olur inşallah...Allaha emanet olun
inşaAllah amiiiiiiiiiinnnnnn :18:yok canım daha koyma bendede var dayanılmaz sancım başlayınca koyucam yada suni sancımın son dakikalarında koyarım
herhangi bir
canım bi ara sor istersen.. enfeksiyon kaşıntı falan var mıydı? ya da kısa süre içinde (1-2 gün) ilişkiye girdiniz mi? tahriş olmuş da olabilir. korkma hemen
ya bizde şu cırtcırtlı elastik olanlardan da var.. eğer bezle rahat edemezsem onu kullanıcam.. ama kesinlik
le kullanıcam yani bişey.. farkını çook kişi söyledi, çok kişide gördüm
imtihan dünyası işteee ALLAHIM mutlaka size mükafatını verecektirr ALLAH büyükk kimseyi kimseye muhtaç etmesin rabbimm..s.a kızlar hepinize hayırlı ve çok kolay doqumlar diliyorum...
inşallah hepinizin anlayışlı kayınvalideleri vardır ben çok çektim..ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum..hazin bir doqum hikayesi...
20 yaşında kızımı dünyaya getirdim anneciqim yanımdaydı doqumda...çok zor bir doqum oldu normaldi ama çatım çok dar...kızımda çok küçük doqdu 2300qram.. çok zor bir doqum yaptıqım için eşime bidakinde sezeryan olursa doqum yaparım dedim..ve 3.5 yıl sonra oqluma hamile kaldım...2 aylık hamileyken eşimin işi bozuldu ve annesinin eline bakar oldu (iş bulana kadar) babası yok...7-8 ay geçici bir işte çalıştı ama aldıqı para ancak günlük ihtiyaçlarımıza yetti...........
bebiş nasibiyle gelir annesiii ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsunn inşallah eşin en kısa zamanda güzel bi iş bulurr kimseye duyurmamakla eennn iyisini yapmışssınız valla huzurunuz kaçmaz hiç olmazsaa..ben de koyayım eve gidince hemen
bu arada benim eşimde 6. ayımda işten ayrılmak zorunda kaldı. biz hiç kimseye söylemedik kimse bilmiyor işten ayrıldığını.
çünkü herkesin konuşup moralimi bozacağını biliyorum.şimdilik ben çalıştığım için idare ettik.
ama doğumda annemler gelecek falan sanırım öğrenecekler.kayınvalidemler falan çok yakın oturuyorlar ama onların bile haberi yok.herkes çok konuşacak biliyorum.inşallah bugünlerde hayırlısıyla bir iş bulur
ama hastaneye gıdınce nasıl koycaz sunı sancı verılırken mesela ayyyyy ne bılım ya madem dısarı cıkarayım esımın gorcegı bı yere o eve gelır kesın nebılım ya kontrole gıdınce baslamıs hemen yatıs derlerse genelde baa ole dıyolar basıyolar sunı sancıyı :) bakalım bekleyelım o zmn
ara konuş cnm ama nişandır bencebebiş bi kaç güne geliyor sanırım
korseyi bu tayt gibi olanlardan mı alıyorsun yoksa sadece bel için olanlardan mı??
bizim çanta arabada duruyo o otta çantanın içinde kızımda annem hastanede bir kap bulup koydu bundada herhalde öle olur :13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?