2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

teşekkür ederim kızlar hepücüğünüzeee :)

Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı, büyütmeyi nasip etsin hepimize. kasık ağrım çok ama bebeğim iyi olsun da boşverrr...

bu ense kalınlığı testi için doktorum dedi ki "iyi bir yere yaptır çok önemli bu test" bir kaç yer araştırıyorum. son kararımı merak eden olursa buradan da yazarım.

her doktor yapamıyor mu??
ben ilk kez duydum
naasıl bişey bu ikili test sadece ultrasonda ense kalınlığı mı ölçülüyor ??

Canım peçeteye silince de sarı sarı geliyor benimki.O kadar çok akıntım oluyor ki günde 3-4 kere çamaşır degiştirmezsem rahat edemiyorm.Artık günlük ped kullanmaya basladım.onu da pek tavsiye etmiyorlar ama napsam bilemedim.

her doktor yapamıyor mu??
ben ilk kez duydum
naasıl bişey bu ikili test sadece ultrasonda ense kalınlığı mı ölçülüyor ??

tatlım çok detay bilmiyorum. aşatırcağım.

görüntüleme merkezinde yapılıyor. senden kan da alınıyor. sadece ultrason değil. ikili test deniyor.

11-13. hafta arası yaptırılıyor ve ense kalınlığı ölçümüyle down-sendrom riski var mı bakılıyor. tanı koyma değil. riske bakılıyor. iyi bir hekim ölçmeli. yanı bu testi iyi yapabilen biri. iki doktor farklı sonuç diyebiliyormuş bu ikili testte.

ben normalde erdem hastanesine gidiyorum. orada fiyatı pahalı geldi bana. 300 tl civarı sanırım. devlette iyi yapılan yer zeynep kamil. bakmadım henüz onda da sıra vardır sanırım. özelde koşuyolu 150 tl sanırım orayı araştıracağım.

siz de araştırırsanız buradan paylaşırız.

doktorumun dediği bu testi yetkili iyi bir yerde yaptımalıymışız.

ped zararlı mi ya ciddi mi ay bende rahim ağzı yarasi var o yüzden akıntı çok fazla ve ben ped kullanıyorum ya

kızlar ben 2 li testi özelde 75 tl ye sordum?
bu dediğiniz ense kalınlığı başka bir testmi?

Erdemde hangi doktora gidiyorsun.ssk limi o fiyat.

Alıntıdır
k.k geçmiş sayfalara bakarken 2li test hakkında bakın ne buldum ama fiyatlar kasım 2009a ait şimdikini siz düşünün artık.

medipolde ssk anlaşmalı fiyatı 135 tl muayene ücreti 25 tl miş
delta hospitali hakan bey 50 tl diğer kadın doğumcular 15 tl 2li test ücreti 40 tl dediler
medicalpark göztepe 2 li test ücreti 245 tl muayene ücreti 52 Tl
Ümraniye medicana hastanesi 145 ultrason 55 kan = 200 muayene ücreti 50 tl
ümraniye hospitaliumda 2 li test 90 Tl imiş ancak ssk karşılamıyormuş ssk muayene ücreti 12 tl
ümraniye erdem hastanesi 2 li test 250 tl muatyene ücreti 30 tl
ümraniye atlas hastanesi 2 li test 135 tl muayene ücreti 27 tl
hasanpaşa çağıner hastanesi 2 li test 140 tl muayene ücreti 22 tl

kızlar bu hastaneler anadolu yakası için SSK fiyatlarıyla

Kadıköy Şifa Hast :Muayene 235 tl 152 tl 2 Li test ama ssk anlaşması yok
Vatan Hastanesi Kadıköy : Muayene 22 tl 2 li test kan 65 ulturason 135 tl ama ulturason içerden dr muayene ediyorsa fiyat düşüyormuş
Özel Göztepe Hastanesi : Muayene 72 Tl 2 Li test 120 tl
Acıbadem Hastanesi : Muayene 170 tl 2 li test 212 tl ssk anlaşması yok
Memorial Ataşehir : Muayene 160 tl 2 li test kan + ulturason 313 tl ssk anlaşması yok
ayy başkada kalmadı sanırım :roflol:

Bende camlica erdemde ayse katranciya randevu aldim bi bakicam begenirsem devam.

kızlar bunun bir de ileride 4lüsü var sanırım değil mi? 75tl fiyat alan arkadaşım nereden aldın? bir de kan ultrason dahil mi? bana bu fiyatları oktorum bugün dedi. 300tl erdem, zeynep kamil iyi, koşuyolu 150tl civarı dedi... buna istinaden koşuyolunu arayacağım ama gene de buradan fikirlerinizi almak istiyorum. anadolu yakasınayım ben de. memorial bana çok yakın ama çok pahalı gitmiyorum oraya.

ay bende ankara dayim ya eşim askere gidecek 2li neyse de 3lu yu falan gittiğim hastane de yaptırmam lazım kızla devlet hastanesinde sıra nasıl beklerim ben ya. Inşallah çok tutmaz çağ hastanesinde fiyat ne kadar bilen ankara li var mi kızlar

En pahalı testler sanırım 2 li test, 3 lü test ve 4 boyutlu ultrason. Bunları iyi yerlerde iyi doktorlara yaptırmak lazım. O yüzden araştırma yapmak gerekli. Ben pazartesi gideceğim Dr. a sorarım kesin fiyatını memorialda.
Bir de bir iki tane iyi görüntüleme merkezi var. Onlardan fiyat almayı düşünüyorum. Asya da sonomed var bu yakada da medilab falan var. Fiyatları daha makuldur eminim ama iyi yaptıklarını nerden bileceğiz? Tavsiyeyle gitmek lazım.

işte aynen benim doktorum da yapanın iyi olması gerek dedi. ondan koşuyolu görüntüleme merkezine git dedi. kaç tane hastasına öneriyordur. vardır bildiği.

bir de kızlar yanlış ölçen olursa doğuma kadar korkuyla geçiyormuş gebelik. acaba down sendromlu mu diye... demin nette bir hanımın yazısına rastladım, ense kalınlığından riski var demişler. doğumda şükür sağlıklıymış bebeği. ikinci gebeliğimde yaptırmayacağım demiş.

Yok ben bu testleri mutlaka yaptırmaktan yanayım. Bir araştıralım bakalım, belki başka Dr. larda önerir başka yerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…