2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Yok ben bu testleri mutlaka yaptırmaktan yanayım. Bir araştıralım bakalım, belki başka Dr. larda önerir başka yerler.

doktorumla 3lü 4 lü... görüşmedim. ama netten üstünkörü yaptığım araştırlamala göre 2li ve 4lü yapılınca genetik anomali yakalama oranı %95 imiş. 3lü için oran daha düşüktü.

doktorum ihtiyaç dahilinde yönlendirir. ben de doktorların önerdiği testleri yaptırmaktan yanayım.

Ben 4 lüyü bilmiyorum. Amniyosentez değil di mi o? Çünkü ben amniyosentez gerekli mi benim için dedim yaşımdan ötürü. Hayır 37 yaşının üstüne mutlaka yaptırıyorum 2 li ve 3lü testlerinde risk çıkmadığı sürece yapmayız dedi.

merhaba kızlar.dün akşam saat 10 gibi iki damla kadar kahverengi akıntım geldi peçeteye silince görüdm.o zamandan beri gelen giden yok.karnım da adet olacakmışım gibi ağrıyor.çok da şiddetli ağrımıyor.eğer bugün adet olmazsam yarın test yapsammı diyorum.sizce yapsam çıkar mı?

merhaba kızlar
bende geldim aranıza 10 gündür yatıyordum kanamam oldu biraz
cuma günüde dr gittim tekrar ultrasona baktı dr kese oluşmuş ama henüz bebiş görünmüyormuş 2 hafta sonra tekrar gel dedi %90 rahim içi gebelik ama yinede %10 luk bir risk var dış gebelik için dedi yoğun kanaman olursa hemen gel dedi :18:

canım. benim olanlı gebelik değildir. bir kaç kere korunmamıştım. neyse adet olacağım sandım, karnım ağrıdı, bir iki damla kan (koyu renk) oldu... test aldım. pozitif çıktı. doktora gittiğimde 6.5 haftalıktı. ben geçen ay adet görmüşüm sanırım ya da adetten hemen sonra hamile kalmışım ki 6.5 haftaya kadar anlamamışım.

sen de bir test al. gebeliğin 3-4haftalık falan ise hemen blli olur testten. hayırlı haberle gelirsin inşallah. öncelikle evde test yap. sonuca göre doktora gidip kanamanı belirtirsin. progestan verdi bana geçti kanamam.

canım bebiş o bebişş :) maşallah ve de inşallah... 2hafta sonra görüceksin inşallah yavrunu hayırlısıyla.

ben de bilmiyorum canım. doktorum şimdilik sadece 2liyi söyledim.

benim de kulak dolgunluğu olarak amniyosentezi ile ilgili bilgim ileri yaş gebeliklerde yapılan bir test. çok az da olsa düşük riski olduğu için herkese önermiyorlar. yaşım 29. bakalım söyleyecek mi?

4lü test gene ultrason diye biliyorum. bazıları hem 2 3 4 lü ultrason yaptırıyor. bazıları 2 4... sanırım doktordan doktora değişiyor.

Ben de ikili test yaptırmayı düşünüyorum. Medical Parkta doktor randevum var haftaya çarşamba 11+3 olacak o gün inşallah. O gün ikili testin ayrıntılarını da soracağım. Ayrıca Zeynep Kamilde de randevu alıcam haftaya perşembe için. Medical Park aşırı pahalı olursa zeynepe gidicem.

Hazır meyve suları zararlı peki hazır ayran nasıl? Ben sütaş ayran alıp içiyorum akşam yemeklerinde ama faydası yoksa da zorlamayalım bari :)

Ben Sincan Lokman Hekim hastanesine gidiyorum.Siz deyince merak edip telefon açtım ve öğrendim.İkili tarama için 35 lira dediler.Diger yerler neden o kadar uç rakamlar istiyor anlamadım

Erken telaşına düştük bunlarım. Benim daha 1 ayım var aslında, ama önceden öğrenmekte fayda var.

Canım son adet tarihin ne zaman?

canım, hoşaf yap. bozulmaz etmez. bakma benim midem almıyor içemiyorum. ama 20gün kalıyor dolapta. akşamları 1 bardak içersin. biraz kayısı(1 gün önceden suda beklet)biraz kuru üzüm bol suda kaynat. 1-2 karanfil at. pişmesine yakın az şeker koy ( en büyük tencereye 1 su barağından az). soğut iç. hem tadı güzel. hem sağlıklı. hem de dolapta uzun süre dayanıyor.

Adet olacakmışım gibi kasıklarım tuhaf heran kan gelecekmiş gibi korkuyorum...
kızlar ben çok korkuyorum bebeğime bişiy olacak die...
hep böylemi geçecek...bu korkuyla yaşamak çok kötü bişey.Sürekli aklımdan acaba kalbi atacakmı?acaba tarama sonuçları nasıl çıkacak?bi sorun olacakmı die bi dünya sorular geçiyo kendime engel olamıyorum.rahatlayamıyorum..

İyi fikir bu hoşaf. Bugün bi deneyeceğim inşallah. Sağol canım.

aynı şekilde canım.Annelik böyle birsey işte, daha mercimek kadarken başlıyor telaşı, sürekli onu düşünür oluyorsun.Ama çok stresin ona zarar verdigini de bilmelisin.Bebeklerimiz Allaha emanet, insallah sag salim gelecekler.Güzel şeyler düşünmeye çalış.

Onların içinde de katkı maddesi var ama ben de içiyorum napayım. Yogurdumu kendim yapıyorum ama ayran yapmaya üşeniyorum evde...

Korkma bende de var kasık ağrısı. Ve de rahim ağrısı.Bir de iki gece önce sanki biri belime sopayla vurmuş gibi belim ağrıdı. Allahtan olmadı bir daha. Çok evhamlı olmamak lazım. İyi düşüneceğiz ve sorunsuz hamilelikler geçireceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…