2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

slm kızlar nasip olursa bende eylül sonu gibi anne olacağım bugün bebişimin kalp atışlarını duyduk tam 7 haftalık inşallah sağlıklı bir şekilde kucaklarımıza alırız allah iteyen herkeze nasip etsin

slm kızlar nasılsınız bakalım bebecikler nasıl Allah annelerini ve bebeklerimizi korusun

elevit folik asit gibi vitamin ve özellikle hamilelikte saç dökülmelerini önlüyor ben ablamdan biliyorum yani bulantı yapmaz hamilelikten kaynaklı bulantılardır inş kısa sürede kesilir canım ben cuma günü gittim dr kese oluşmuş dedi henüz 4 haftadayız 2 hafta sonra tekrar gideceğim bebeği görmek için çünkü görünmüyormuş kesede bebek folik kulanıyor musun diye sordu evet dedim elevit kullanmama gerek var mı diye sordum gerek yok 12. haftada folik keser elevite başlarız 14. haftada da devite başlarız dedi

benim ikizlerim olacakmış. dün kalp atışlarını duyduk :)
sürpriz oldu

ya süper bi haber bu Allah sağlıkla hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin tatlım bebişlerini
ben çok istiyordum ikizim olmasını ama olsun tek kese gördü dr sağlıklı sıhhatli olsun eli ayağı düzgün olsun da bebişlerimizin gerisi önemli değil

kizlar Tkaleden bir kac gundur ses yok sanirim. yada benim gozumden kacti. en son grip oldum demisti ama. ins bir sorun yoktur.

ayın 25inde hem bebişimi görcem hemde ıkılı testim var off çok hyecanlıyım bişi çıkmasından çok korkuyorum

benimde 25 inde 2li testim ama gittiğim hastane haftasonları çok kalabalık olduğundan 27-28 gibi
gidicem bende. heyecanla beklemekteyim. aklına kötü şeyler getirme canım iyi düşünelim iyisi
ile karşılaşalım inş.

keske daha ilk gunden beri deli gibi bulantilarim olsaydi...maalesef bos gebelikmis....4 saat araliksiz agladim...haftaya kurtaj olacagim...
Allah beni boyle sinav yapti demek ki...O'na siginmaktan baska yapilacak bisey yok artik...
Kizlar, guzel anne adaylari, insallah eylul'de hepiniz bebislerinizi dunyaya getireceksiniz...gebeliginizi en guzel sekilde gecirmenizi dilerim...yazin bolbol dondurma yiyin, ben oyle yapacaktim...
ve sakin olaki bulantilarinizdan, kusmalarinizdan sikayet etmeyin...yasadiklarinizin ne guzel bir duygu oldugunu bugun benim gibi hayatin olagan bir gercegini balyoz yemis gibi ogrenen kisiler daha iyi bilir...
kurtajla bebek kesesini alacaklar. bir ay-kirk gun sonra normal adet gormeye baslayacakmisim...
hamisliginizin tadini cikarin...sizlerle kisacik surede olsa bu duyguyu paylasmak cok guzeldi..
hepinizi ve bebislerinizi teker teker opuyorum...

Cok gecmis olsun ins en kisa zamanda hamis olursun.bende tedirgin oldum simdi bulantim yok sadece kese gorduk kalp atisi icin gitmedim 21 de randevum acaba benimde bos gebelik olbilirmi.birde kanda gebelik duzenli yukseldimi sende.

cemrecik cok uzuldum. cok gecmis olsun. sen belki yazmissindir diye girmistim bende. benim korkularimda var iste. bilyorsun ben de daha hic doktora gitmedim. cok uzuldum. cok gecmis olsun canim.

Kızlar ne kadar çok kaynatmışsınız oku oku biteremedim...

Ay bana sarma demeyinnnnnnn canım kaç zamandır yaprak sarması istiyo bi fırsat bulup saramadım.Agzım nasıl sulandı bak.Pazı da sarcan bideee

benimde canım bissürü şey çekiyo ama yapamıyorum yapmaya başlıyorum yarım kalıyo bulantıdan..keşke yemek yapacak birileri olsa o zaman yiyebilirdim belki neyse biraz daha sabredicez artık ne yapalım...

Kızlar tamamen hurafe ama ayva yiyenlerin çocukları çok güzel olurmuş diye duydum. Bugünlerde her gün bir ayva yiyorum. Bakalım işe yarayacakmı yoksa çirkin birşey mi alacağım kucağıma.....

annem bana hamileyken çok ayva yemiş..bende de yanaklarımda kocaman 2 tane gamze var :) annemde der hep ayva yersen bebeğin güzel ve gamzeli olur diye..ama burda yok maalesef yiyemiyorum...bebişim bana benzerse belki annesinden alır o gamzeleri...

Şarküteri ürünlerini ben de tüketmiyorum. Ama et tüketmeye elimiz mecbur, dokunmaya da. en azından köfte yaparken... ben iyice ellerimizi yıkarsak bir problem olacağını sanmıyorum.
ben mide bulantım olmadan önce tabii eldiven kullanıyodum et ,tavuk vs. dokunmak zorunda kaldığımda içim ancak rahat ediyodu...eldevenle biraz zor oluyo ama idare ediyodum..

canım çok üzüldüm...inşallah en kısa zamanda tekrardan sağlıklı hayırlı bir şekilde hamile kalırsın..benim başımdanda bir kürtaj geçmişti..kolay değil gerçekten..ama şunu söylim doktorun kürtajdan sonra hamile kalma yasağını kaldırdığında daha kolay hamile kalıyosun..bende öyle olmuştu...moralini bozma sakın...

çok üzüldüm Allahın takdiri yapacak bişi yok maalesef umarım en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın...

canım çok geçmiş olsun...
çok üzüldüm gerçektenRabbim kimseyi sınamasın bu şekilde.Dilerim en kısa zamanda bu üzüntünü unutturacak güzel bir gebelik yaşarsın..
Bende kalp atışlarını duymadım henüz ve korkuyorum...

Kızlar bende kalp atışı için iyice heyecanlanmaya ve korkmaya başladım inş tez zamanda 21 şubat gelir ve ben sorunsuz bebeğimin kalp atışlarını dinlerim

Çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm ve kendi adıma da çok tedirgin oldum. Bu hepimizin başına gelebilirdi. (Gelebilir de çünkü ben dahil kalp atışını duymayan arkadaşlarımız var henüz). Nasip değilmiş. En kısa zamanda yine hamile kalıp, sağlıklı bir hamilelik geçirmeni dilerim. Bulantıdan, kabızlıktan, kusmalardan, yorgunluktan da sanırım bundan sonra eskisi kadar şikayetçi olmayacağız...

çok üzüldüm canım..bende mide bulantılarından bıkmıştım ..ama bu yazdıklarını okuyunca Allaha şükrettim....:105:

Kızlar bende kalp atışı için iyice heyecanlanmaya ve korkmaya başladım inş tez zamanda 21 şubat gelir ve ben sorunsuz bebeğimin kalp atışlarını dinlerim

Kesenin içindeki yolk kesesini gördün mü ilk muayenende? yolk kesesi kesenin boş olmadığının bir göstergesi. Ben yolku da görmeme rağmen tedirginim çünkü bebek olduğu halde kal atışları olmayabilir diye korkuyorum. Biz yine de kötü düşünmeyelim.

günaydın kızlarrr

mide bulantılarınız için ne yapıyorsunuz??

Bir de ayva olayını biliyorum ben de. kuzenim yapmıştı. ikizleri var .o sevmez ayvayı zar zor azıcık yemiş bir tanesi gamzeli oldu
Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukları iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."(6)

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlâklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin." (7)

İmam Rıza (a.s) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır." (8)

Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlâklı ve güzel olur." (9)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…