Selam anneler
Pek kimse yok artik bende 17 eylulde pasami aldim kucama:)
Bi kac sorum olcak size
Bebegim memede uyuyo ve gazini alirkende uyaniyor sonrada uyutabilene askolsun tabi bide gaz sancimiz var ben nasil uyutcam oglumu besikmi alayim?
Bide yuzune ne suruyorsunuz kucuk kirmiziliklar var bepanten krem mi dursem acaba?
ankarada oturuyorum canim alev oguz kutlu doktorumuz. Cok memnunum kendisinden. Randevu almak cok zor ama..canım sen nerde oturuyosun doktorun kim?
kızlar bebegini mama ile besleyen varmı benim sütüm yetersiz agzına pek süt gitmiyor sanırım.beş on dk çekiyor ağlamaya başlıyo.öyle uçlarından süt felanda damlamıyo.bebegim mamayla büyücek die çok üzülüyorum.birde kabız olmuş.bebegi kabız olan anneler neler yapıyorsunuz.anne sütü içmedği içinmi kabız oluyor acaba.mama yaparmıkiibu arada bebişim 19 günlük.
Umarim atopik degildir yavrularinada rabbim sifa versin ,bi kactane var suan kuzariklik umarim artmazAtopik Degildir umarim. Buyuk kizim oyle maalesef 4 yasina kadar devam etti. Simdi biraz daha iyi. 5 olacak kasimda.
Bebegimin de oyle simdi. İnsallah gecicidir, atopik olmaz.
Doktoruna danismadan bisey kullanma bence, arttirabilir.
Benimkide memede uyuyor. Cok ugrastirirsa gazini almadan yatiriyorum ben. Zaten herdefasinda cikaramiyor. Zorlaniyo bayaga. Sallanmaya alisica basedilmiyor. Biraz sabretmeyi dene derim sallamadan.
kızlar bebegini mama ile besleyen varmı benim sütüm yetersiz agzına pek süt gitmiyor sanırım.beş on dk çekiyor ağlamaya başlıyo.öyle uçlarından süt felanda damlamıyo.bebegim mamayla büyücek die çok üzülüyorum.birde kabız olmuş.bebegi kabız olan anneler neler yapıyorsunuz.anne sütü içmedği içinmi kabız oluyor acaba.mama yaparmıkiibu arada bebişim 19 günlük
Canım sen sanslısın en azından bebeğin emiyor..Sık sık emzirisen sütün artar zamanla.Benim kızım emmiyor, süt kesilmesin diye pompa aldım.Günün yarısından cogunu süt sagarak, biberon steril ederek geçiriyorum.Sütüm zamanla artıyor ama bebek emmesi gibi degil.Ayrıca kızım sürekli biberonla beslendiği için cok gazı oluyor.Yani sükret haline, pes etme.Moralini yüksek tut sütün artacaktır emin ol. Mama kabız yapıyor evet.Bende günde 2 kere mama takviyesi yapıorum.Bol bol rezene, kimyonlu rezene caylarıdan içiyorum ama yine de zorlanıyor yavrum
medela calma yı tavsiye ederim biberon olarak. bebek emmedikçe süt gelmiyo, aynı göğüs ucu gibi.
bebeğim emiyo çok şükür. ama ilk günlerde çok ağlamıştı, doymadığını düşünüp mama verdik medelanın biberonuyla. mamayı emmedi beğenmedi ama gazı varmış çıktı.
netten bi araştır ucu uzun. göğüs ucumu da tam aldığında emerken gaz çıkartıyo, biberon da aynı etkiyi yaptı.
Canım sen sanslısın en azından bebeğin emiyor..Sık sık emzirisen sütün artar zamanla.Benim kızım emmiyor, süt kesilmesin diye pompa aldım.Günün yarısından cogunu süt sagarak, biberon steril ederek geçiriyorum.Sütüm zamanla artıyor ama bebek emmesi gibi degil.Ayrıca kızım sürekli biberonla beslendiği için cok gazı oluyor.Yani sükret haline, pes etme.Moralini yüksek tut sütün artacaktır emin ol. Mama kabız yapıyor evet.Bende günde 2 kere mama takviyesi yapıorum.Bol bol rezene, kimyonlu rezene caylarıdan içiyorum ama yine de zorlanıyor yavrum
sutunun bir öğünde yetıp yetmedıgını anlayabılmenız ıcın doktorumuzun verdıgı formulu yazıyorum sızlere, umarım ısınıze yarar.
bu arada doktorumuz memorıal hastanesınden bır pedıatrı profesörü, muayene ucretı 365 tl ( ben her gıdıste sadece 10 tl verıyorum :) ozel bır bankada calısıyorum, sandıga baglı oldugumuz ıcın cok guzel anlasmalarımız var hastanelerle )
örnegın bebegınız dıyelım kı 4 kilo
150 sabit rakam olacak sekılde, 150*4=600
24 saat ıcınde toplam 10 kez beslıyorsunuz dıyelım
600/10=60 cc
yanı her ogunde 60 cc ıle doyuyor demekmıs
bu formule dayanarak bır ogunde sutunuzu sagıp bakın, her ıkı gogusten toplam kac cc sut cıkarabılıyorsunuz görün
mesela 40 cc cıktı, gerıye kalan 20 cc yı mama ıle destekleyın dedı doktorum
doktorumuz gercekten cok ama cok basarılı, aynı zamanda tıp fakultesınde de gorev yapıyor
benim bebeğim de 11 günlük.beni emmiyor anne bebek bağımız olmayacak beni sevmeyecek diye saçma saçma düşünceler getirip ağladım kaç gün
doğduğu günün ertesi gününde sütüm gelmediği için kaşıkla besleyin dediler.besleyememişiz ve aç kalmış apartopar hastaneye götürdük biberonu kendileri dayadılar bebeğe şekeri düştü diye.
şimdi de doktorumuz çok katı biberon yok vermiceksin diyor ama demesi kolay bikere biberonun tadını kolaylığını öğrendi bir türlü memeyi almıyor ağlamaktan kıpkırmızı kesiliyor. ben de sürekli sağıyorum sütüm geldikçe veriyorum yavruma kalan kısmı da mama ile destekliyoruz.ilk başta chiconun biberonunu almıştık ama bebeğin ağzına şakır şakır dökülüyor mama haliyle bebek emmeyi bilmiyor ve öğrenemedi.sonra madela calma aldık bebek çekmeden mama gelmiyor iyiki de almışız diyorum en azından kendisi çekmeyi öğrendi çenesini çalıştırıyor bebeğin ve çekmediği sürece boğazına mama kaçma riski çok düşük.fiyatı biraz fazla ama değer bence tavsiye ederim.
kızlarrrr
kuzucuklarınız da sizlerde iyisinizdir umarım görüşemiyoruz hiç...
biz de iyi diyelim iyi olalım, biraz sıkıntılarımız var ama buna çok şükürr..
2 gün önce 2. aşımızı olduk ateş olmaz büyük ihtimal dendi ama bizde oldu ateş, neyseki fazla değildi
bizden haberler böyle inşalllah herkes iyidir, koklayın kuzuları benim yerime de
selam canım
biz de 3 gün önce olduk 2. doz aşımızı. ağlamasına kıyamadım aşı biter bitmez kaptığım gibi emzirme odasına gittim daha giderken sustu :) karnesine anneannesi ile teyzesi işletti hatta bizim ebe nereye gitti bizim panik atak diyormuş :) çok şükür ateş olmadı.
durmadan emiyor benim kızım da. nerdeyse memeden kalkmıyor. dün gece ilk kez aptamil1 verdim 90 cc (nefessiz içti obur kızım) gece ilk uykusu rahattı. genelde 2 saatte bir emer ama arada uyaır beni sersem ederdi. bu kez 3 saat deliksiz uyuduk :)))))bu akşam da vereceğim. anne sütüne de devam tabii.. artık topik öksüzleşti herkes bebeği ile haşır neşir tabiiii... ben de öptüm kuzucukları kızlar şimdilik hoşkalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?