2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

slm arkadaşlar,

ne zaman doğacak normal mi olacak sezeryan mı olacak derken bende minik kızımı 10 gün önce kucağıma aldım.
çok şükür her şey yolunda ama normal doğum olduğu için otururken zorlanıyorum . şimdi yanımda uyuyor meleğim.. zaman çok hızlı geçiyor 10 gün nasıl geldi geçti anlamadım hala sanki dün doğurmuşum gibi geliyor:))

şimdi yazılanları okumaya çalışıyorum da bebekler doğduktan sonra problemler de farklılaşmış.benim problemim de meme başı çatlakları öyle canım yanıyor ki ilk zamanlara kıyasla acı azaldı yada alıştım bilmiyorum kreminde etkisi vardır tabi. neyse bebişler iyi olsun da böyle ufak şeylere katlanılır.

canım neden mama veriyosun doktor mu tavsiye etti

kızlar yalancı emzik kullanan varmı? ben alıştırmak istemiyorum ama çok mızmızlanınca veriyorum sakinleşiyor ve uykuya çok rahat dalıyor.neyapıcamı şaşırdım.

canım neden mama veriyosun doktor mu tavsiye etti

evet cnm ya doktor dedi..sarılığı geçene kadar ver dedi.neden anlamadım.zaten doktoruda gözüm tutmadı yaa çok genç ve tecrübesiz gibi geldi bana.en iyisi dotorumuzu değiştirelim.ilk mama vermeden zaten kilosu artmıştı.doktor bunu bile bile sabah akşam mama ver dedi.

benım oglum 13 eylul dogumlu, yanaklarında alnında hatta sac dıplerınde sıvılceye benzer ucu beyaz kızarıklıklar olustu.
bazılarının ucları kurudu ve sarı kabuklar olustu. doktorunu arayıp sordum, hıc bırsey yapmayın zamanla gecer dedı.

ben de mama destegı yapıyorum, senınkınden daha fazla hem de.. neredeyse 2 ogunde 1 kez 30-40 cc vermek zorunda kalıyorum

canım neden mama takviyesi yap demiş dr şaşırdım kilo alımı da normal seninde sütün varken,benim dr üstüne basa basa soruyo ek bişey vermiyosun değilmi diye,bence bidahakine başka bi dr a git derim zaten gözünde tutmamış

benimde kızım 13 eylül doğumlu sen neden mama takviyesi yapıyosun canım sütün yeterli değilmi ben gece yatmadan 1 kase komposto içiyorum gündüzleride 2 3 litre su içiyorum sütüm gayet yeterli oluyoo kompostoyu dene derim bende işe yarıyo

kızlar bu gaz sancısını ne yapacağız yaaa yavrum memedeyken kıvranıyor doymadığı için memeyi bırakamıyor bırakınca ağlıyor aç olduğundan uyuyamıyorda denemediğim kalmadı şu eczanedeki damlalardan kullanan varmı işe yarıyormu aceba son çare onlara kaldım artık

Maalesef yeterlı degıl ....
dereotu yıyorum sabahları, komposto ıcıyorum, dut kurusu, ıncır vs yemedıgım ıcmedıgım sey kalmadı ama yeterlı dııl ıste.
her ıkı gogsumu de emıyor, altını degıstırıyoruz, gazını da cıkarıyo ama uyumuyo,sonra 30cc mama verıyoruz uyuyor.

canım neler denedin?
bize dr sab simplex diye bi gaz damlası verdi günde 3 defa 10 damla veriyoruz.dakikasında rahatlatıyo tadıda güzel şapır şupur yalıyo benim haylaz:)dene istersen işe yarar umarım...

Canim bagirsaklarina masaj yap youtube da videosu var ordan bak ne diye arattim buldum bilmiyom ama bebekte gaz masaji falan yaz ben dun gece onu uyguladim cok ise yaradi ilacta kullanilabilir tabi ama ben ne ilac ne rezene cayi vermeyi dusunmuyorum masaj cok ise yariyo biraz agladi ama cok rahatladi kuzum
1tatli kasigi anason tohumu
1tatli kasigi kimyon tohumu
1tatli kasigii rezene
2tatli kasigi isirgan otu yapragi
Dogumdan sonra hastaneden eve geldigimde kara kara nasil sutum gelcek diye dusunurken bu kuru anlatiyodu tv melek programinda
Bunlari bi kaba koy iki seferde ic bardakta demle 5 dk o kadarbol bol sutlerimiz olsun ins ben cok faydasini gordum umarim sendede ise yarar
Bide bebegin gaz sancisi azalsin diye 1tatli kasigi anason da demleye bilirsin ben yapiyorum ise yariyo

kızlar yalancı emzik kullanan varmı? ben alıştırmak istemiyorum ama çok mızmızlanınca veriyorum sakinleşiyor ve uykuya çok rahat dalıyor.neyapıcamı şaşırdım.
Ben buyuk kizimda verdim. Cok rahat ettim.2 yasinda da kestim,disleri fazla zarar gormeden. Simdi kucugumu alistiramadim. Midesi bulaniyo cikariyo. Arabada,zorda kalinca vs. iyi oluyo emzik bence.

Bizde o kabarciklar alerjik. Atopik ciltliler. Insallah sizin oyle degildir. 3 kusur yaslara kadar devam etti kizimin ama daha tam gecmedi. Tum vucuda yayildi bizim 1 yasinda. 4-5yaslarinda geciyo diyolar da bizim azaldi. Cok doktora goturdum bekleyin dendi.
Sarilik icin anne sutu iyi gelir. Bence de baska doktora daha git. Belki bir bildigi vardir ama teyit alinacak bi konu bence. Benim canim cikti sutumu yetiricem diye ama mama vermedim. Hala didiniyoruz. Kilo alimi minumumda ama, anne sutu olsun bu kadar olsun dedi doktor. Surekli tartiya gidiyoruz konrrol icin ama olsun.

nezamndır gıremedımm benım cadı kızımm oyalıoo cok .. sızlerı cok ozledım dogurmayan kalmadı demı

doymadığından değil sancısından kıvranıyo canım. bi derdi olunca sürekli meme istiyolar çok küçükler daha, memeyi sakinleşmek için de kullanıyolar
ben de rezene verdim bikaç defa işe yaradı ama alıştırmak istemiyorum.
göbeği düşse masaj yapıcam

17 günlük olduk göbek hala düşmedi, sizin nasıl göbekler?

Rezene bende deneyim. Ne kadar veriyosun?
Ben 37. Hafta dogum yaptim. 4. Gun dustu gobek. Buyuk kizimin da 8. Gun dusmustu. O da 41. Hafta dogmustu. Arkadasimin 28. Gun dustu.

Rezene bende deneyim. Ne kadar veriyosun?
Ben 37. Hafta dogum yaptim. 4. Gun dustu gobek. Buyuk kizimin da 8. Gun dusmustu. O da 41. Hafta dogmustu. Arkadasimin 28. Gun dustu.

kaynayan suya 1 çay kaşığı rezene atıp biraz kaynatıyorum. 3-4 dk demleniyo. ılıyınca 1 çay kaşığı verdim.
ama pek vermek istemiyorum bakalım.

bende rezeneyi denedim ama nasıl itiyor onu suratını nasıl ekşitiyor hiç almak istemiyor cadı yaaa ağzının tadınıda nasıl biliyor. memede öyle kıvranıyor ki yavrum ne iyi gelirse vermeye razı oldum artık rezene damla ne olursa artık( bizimkinin göbeği 9 günlükken düştü geçen hafta çarşamba günü ama kanama oluyor arada. bugün doktora götüreceğim artık bakalım ne diyecek inşallah önemli bişey değildir.Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin inşallah

göbeğe masaj yapılıyo gaz için, güneş ay fln. netten bakabilirsin işe yarıyomuş.
göbek düşmediği için onu yapamadım ben. bacaklarını hareket ettiriyorum, o hareket de var videolarda. anında çıkartıyo gazını alttan.
ama karnındaki gurultu yine devam ediyo. her emmeden sonra hem üstten hem alttan çıkartmak lazım gazını ama gece uyuyoruz hemen.

Bende o hareketleri buldum youtube dan işte göbeği kanadığı için korkuyorum yapamıyorum bacaklarını hareket ettiriyorum ama işe yaramıyor sanki yavrum yaaa gazı çıkmadan rahat ememiyor da doymadığından uyuyamıyorda doktora götüreyim bakalım ne diyecek

kizlar oglum bazen emzirirken uyuyup kalio o zaman da gazini cikariomusunuz yoksa yatiriomusunuz ben cikarma calisiom ama uyudundan cikarmio yan yatiriom mecburen bide altina yaptigin kiyafetleri cogunluk batio sizinde oluomu yoksa benmi bisileri yanlis yapiom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…