2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar yaa ben uyutmada sorun yaşıyorum açıkçası.doğduğunda emzirip yatırıyordum ne güzel uyuyordu. sonra rahatsızlandı. günlerce kakasını yapamadı ve çok zorlandı.kıpkırmızı oluyordu bir türlü yapamıyorduhep ağlıyordu ben de dayanamayıp kucağıma alıyordum. o dönem kucakta uyumaya alıştı.sonra ben tümgün kucakta gezmeye başladım ve yemek yiyemedim(anneminde tavsiyesiyle ayağıma aldım. çünkü en azından ayağımda sallarken kucağımda da bişeyler yiyebiliyordum. maalesef ben yalnızım ve yardım edecek kimsem de yok(
ama ben hepinizin istediği gibi kendi kendine uyumasını istiyorum.bunu nasıl becereceğimi hiç bilmiyorum. nasıl alıştırırsak öyle gidecek biliyorum. görümcemin oğlu 3.5 yaşında hala ayakta sallıyorlar. ben öyle olsun istemiyorum(( daha çok küçükler gerçi bizimkiler gün gün huy değiştiriyorlar ama bir an önce kendi kendine uyumayı öğrenmeli. ağlaya ağlaya mı öğrenecek peki??((
ayy ne çok konuştum:)))

uyutma bizde de sorun canım,emerken uyuyo, biraz kucağımda tutuyorum, dalsın diye bekliyorum,sonra yatağına yatırıyorum,açıyo gözlerini,bizim yatak park yatak,sallanıyo,sonra hafif hafif onu sallıyorum,çok uykusu varsa uyuyo,yoksa gözleri açık bakınmaya devam ediyo,sonra kucağıma alıyorum,koridorda beş altı tur atıyoruz gözler gene kapanıyo,yatağa yatırınca yine aynı şeyler,bir kaç kez ayağımdada salladım en sinir olduğum şeydi oysaki,çok büyük ilkellik,çocuğu sersemleterek uyutmak,vicdan azabı çeke çeke bir kaç kez salladım ama napıyım gözünden uyku akarken,inatla uyumayınca,uyumayıncada iyice huysuzlanınca mecbur kaldım. inşallah en yakın zamanda kendi kendilerine uyumaya başlarlar.bir kaç kez kend, kendine uyumuşluğu var ama niye her zaman uyuyamıyor bilmiyorum

mattika;
oğlunu sünnet ettirmişsin hayırlı olsun,en iyisini yapmışsın,bende oğlum olsa bu aylarda yaptırıdım,büyüdüğünde ister istemez bir travma oluşuyo çocukta.

bucart;
oğlunun kilo alımı sütün azlığından değil,bebeğin ishal olmuştu ya ondandır canım,takma kafana.süt yetmese aç kalsa belli eder bi şekilde. benimde sütüm iyi bu aralar ama 700g aldı bu ay. dr çıtırık olucak bu heralde dedi :) napıyım artık,almıyo işte.ilk ay 1100g almıştı,2.ay 900 aldı,bu ayda 700. her ay düştü. bu aydan sonra dahada azalır zaten.

sibel;
senin sütle benim süt aynı şeylerden etkileniyo galiba,hiç bi yerde balık sütü arttırır demiyo ama bende balık yediğimde çok fark ediyo :)

konaklar için;benim kızımda resmen sapsarı kabuklaşmıştı,dr zeytinyağı ve karbonatı vıcık vıcık olacak şekilde banyodan 2 saat önce sür,banyodan önce yumuşak diş fırçasıyla tara dedi,yaptık dediği gibi,çok uğraştırdı ama tek seferde geçmedi,3-4 kez tekrarladık,tamamen bitti şimdi neyseki.

Son düzenleme:

tıpatıp aynı cnm anlattıklarınla. aynen bu anlattıkların benim de:)))o gözler uyuduktan sonra nasıl öyle açılıyor anlamıyorum:)))

bende tattırıyorum canım 4 ay dolsun sebze yemeklerinin suyundanda VERECEĞİm alışsın babası hiiiç sebze yemez ona benzemesin
benimkide yumruklarını sokuyoo kıyafetlerinin kolları sırılsıklam oluyoo salyalar yerlere kadar uzuyo artık..
benimki belkide yatsa dönecek ama sırtında diken var sanki hiç yatmıyo yaa bi 5 dk fln yatıyo o aradada baya uğraşıyo ama beceremedi daha dönmeyii...
emzik bizde almıyoruz canım sadece uykuya dalacakken alıyoo o da benim desteğimlee
inşallah bizimkilerde geçer canım inatlaşmadan emer ufaklıklar hepimizde aynı sorun varr
bende yalnızım canım ve benimkide heep kucakta ve ayakta sallıyorum mecburen çüğnkü sürekli ağlıyoduu arada kendisi uyuyo ama her zaman değil tabii..
bende çook korkuyorum 3-4 yaşına geldiğinde de ayakta uyumasından nasıl uyku düzeni kuracağız bu ufaklıklara nasıl bazı şeylere alıştıracağız hiiç bilmiyorum yaa... acaba 6 aylık fln olduklarında uyku zamanları geldiğinde bizde yanlarına fln yatsak alıştırabilirmiyi,z ki kendi kendilerine uyumayı??
ahhh ahh herkeste aynı sorunn bebişlerde bizlerde perişan oluyoruz vallahii
mattika;
sibel;
senin sütle benim süt aynı şeylerden etkileniyo galiba,hiç bi yerde balık sütü arttırır demiyo ama bende balık yediğimde çok fark ediyo :)
benim ufaklıkta 700 gr almış canım..
aynen balığın süt yaptığı hiçbi yerde yazmıyo ama bizde yapıyoo onu da biz keşfettikk

gittiğimde dr. a da sorayım cnm inşallah çektikçe gelir dr. bol bol emzir dedi. sağolsun oğlum da memeden düşmüyo zaten

kızlar iyi akşaMlar bana bugün fena geldiler yaa sabahtan beri kucakta gece kaaç kere kalktı çook uykum var yorgunumm 2 saat ancak uyumuştur sabahtır yere koyduğum an basıyoo çığlığı birde kumandayla tv bilgisayar ve takvimle konuşuyoo aguu bugu ben kartşıma alıyorum ağlıyoo yaa ben anlşamadım vallahi bu çocuğu:83::83:
sabahtır mız mız mızz valla sinir geldi kollarım koptu yaa büyüme atağımıdır nedir sağ salim atlatsak süper olacakk
hııı birde 3 aydır dökülmeyen sırma saçları dökülüyo oğluşumunn ağzı yüzü bile saçç
ayrıca kundaksız sadece 5-10 dk uyuyoo e artık büyüyo kundaktan çıkacak nasıl uyutacağım kundak olayı bitince bilmiyorum siz kundak kullanıyomusunuz??

Son düzenleme:

Bizimki keltos oldu birkac haftadir dedigin gibi boynuna yapisiyodu hep saclar, kasindiriyodur belki diye arada nemli bezle siliyodm.
Ben de uyuurken kundakliyorum genelde, ozellikle gece uykusuna yatarken. 3-4 ayliktan sonra kundaktan cikarayim diyorum ama nasil olcak ben de bilmiyorum :s
Bir de sibelcim daha once yazmissindir belki ama ben unutmusumdur. Sutunu sagmayi denedin mi hic? Sagarsan yetip yetmedigini anlarsin. Bu ayda 100-150 cc sut alan bebegin 3-4 saat tok kalmasi beklenirmis. Senin anlattiklarin bizimkinin karni acken yaptiklarina benziyo da. İnsallah oglun bu gece guzel uyur, sen de dinlenirsin.

kundaktan zor çıkartacağız gibi geliyo canım..
sağdım canım emmeden sağınca 200 cc çıkıyoo emdikten sonra 75-100 arası çıkıyoo doymadığını zannetmiyorum yanii.
bugün banyo yaptık hala uyanık bakalım ne zaman uyuyacak paşamm

tşk ederim canım.
evet konak için zeytinyağı birebir, ben sertleşmeden farkettim banyodan önce zeytinyağı sürdüm bikaç defa, geçti şükür

aynen deli gibi ağlıyo sonra duvarda saate bakmaya başlıyo hayran hayran
saçlar da dökülmeye başladı.

aynen deli gibi ağlıyo sonra duvarda saate bakmaya başlıyo hayran hayran
saçlar da dökülmeye başladı.
ben anlamadım canım bu ufaklıklarıı adam bana bakmaya tenezzül etmiyoo saçma sapan şeylere hayranlıkla bakıyoo gülüyoo konuşşuyoo biraz öncede telefonla baya sohbet ettii ahh ahh teknoloji çocukları bunlarr

Kızlar merhaba, benim ikizler yaklaşık 1 haftadır geceleri doğru düzgün uyumuyorlar kızım 15 dk da bir uyanıp ağlıyor öncesinde gayet güzel uyuyan bir bebekti. Oğlum doğduğundan beri doğru düzgün uyumuyordum zaten kolik. Maalesef zombiye döndüm iyice iki bebekle uğraşmaktan çok yoruldum. Psikolojimi bozmamak için güçlü durmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum. İmdattttt

canım süt gelmeyen göğsünü şırıngayla çeksene belki umutluayın dediği gibi kanallar tıkanmıştır şırınga hemen açar
deniyim.cnm evde siringa yok gerci aldiriyim esime .. sol gogsu yine agrio mastit oldum ona da faydadasi olur..
cnm biz 1 bebekle zorlaniyoruz sende ikitane var bu gece bi uyandi tam 2 saat uyumadi uyutucam diye.cnm cikti.. bide sende biri.bitince digeri baslar.tek.basina mi bakiosun yardim eden var mi

evet bi kac yontem var cnm hepsinde de aglio illaki .. bnm gunduzleri hic uyumuo bnde sallayarak uyutmaya calisicam aglayarak uyutmayi deneyemiyorum :-(

bizimde uyku yönemimiz yok o an nasıl denk gelirse öyle uyutmaya çalışıyorum, ama artık park yatakta salayarak alıştırmaya başlıycam yoksa bu iş böyle gitmez..
ablam doğduğu andan itibaren kendi kendine uyusa bile yatakta salla ilerde daha rahat olur diyodu, niye onu dinlemediysem sanki

hala kundaklıyoruz canım mecbur, yoksa o eller habire ağzına gözüne giriyo.
allah yardımcın olsun valla bazen sinirlenince ya iki üç tane olsaydı napardım diyorum...

kızlar bide oğlumun burnu gece çook tıkanıyor, sanırım o nedenle rahat uyuyamıyor yok mu bunun bi çözümü??

günaydın güzel anneler ve cennet kokulu bebişler:) dün yeni bişe keşfettim paylaşayım dedim kızıma kocaman resimli hikaye kitapları aldım renkli renkli bizim yatağa yatırıyorum yanına uzanıp kendisinin resimleri göreceği şekilde tutup hikaye okuyorum kızıma sewinçden deliye döndü o rengarenk şeyleri görünce.. sonra sende anlat kızım diyorum kendi çapında o da bize anlatıyor masalı:) ama inanılmaz tatlı bişee

kızlar bide oğlumun burnu gece çook tıkanıyor, sanırım o nedenle rahat uyuyamıyor yok mu bunun bi çözümü??

canım ben hergece yatmadan bruno damlatıyorum sonra o zaten hapşurup çıkarıyor bakıyorm çıkarmazsa otribebenin sanal aspiritörü war onu burnuno sokup çekiyorum sonra tertemiz oluyoo dene bence canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…