ayyy içim cızladı bebeğimm...benm raporum 17sinde bitiyor tekrar rapor almaya çalışacam ama umutsuzum bu sefer hastane raporları kabul etmiyormuş hoş bnde rapor ayarlamış değilim.sanırım bnmk.v.de seninki gibi yapacak oaraya gider gitmez bebeği ayağına alıyor.her seferinde ben bebeğimi bu kadar sallamıyorum diyorum laf anlamıyor..bide beni sinir ede ede yaz gelsin oğlumu bahçeye indiredcem deyip duruyor.geçen niye evinmi kirleniyor dedim yok cnm ne alakası var dedi.bende indirme bahçede kene mene olur dedim.amaaan sanki beni mi dinleyecek? bunlar iyi günlerimiz kendi kafalarına göre yedirip içirecekler..kendi kafalarına göre yetiştirecekler..allahım sen bebeğimi bana bağışla onu koru..moralim bozuldu yaa
bencede iyi günlerimiz biraz daha anlasın bizim çocuklar neler öğretecekler kimbilirr bizimkide dün ne dedi seneye kurbanda çok faydalıymıs paça suyu içirecekmiş parçalayasım geldi:) ama çok ciddi gercekten içirir yani ben görrmeden bahçemi arada tamam hawa alsın ama bahçemi olur sürekli of off
olduuu cnm deseydin bi paçamız eksikk off off aklıllarına her geleni yapar bunlar..
geçmiş olsun bende hep mastit olmak istedim :26:şaka bi yana bazı insanlar sütüm olsun diye uğraşıyor bazıları ise sütü boşalamadığından hasta oluyorselam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede
evet sadece iğneyi hissediyo ama sinir oldu ayaklarını tutmamıza çok ağladıwalla banada görümcem söyledi niyesini bilmiyorum..
canımm bnmmm ne zaman sünnet oldu.teyzem oğlunu sünnet ettrmişti sadece iğne yaparken ağladı sonra hiç ağlamadı bezinide hiç açık bıramadık altı hep bağlıydı dedi..küçükler daha çabuk atlatıyor bu sünnet işini..
her emmeden sonra kusuyo ya, az emerse kusmuyo sadece. bakalım pipisi iyileşsin de bu halde hastaneye götürmeyeyim.ahhh kvlerr.. ALLAHTAN çalışmıyorumm yaaa bu konuda şanslıyım galibaa.. tamam bakıyolardaa şu kurulu düzeni değiştirmeye kalkmasalarr olmazz yaaa valla ayar oluyorum haa. ben hayatta ayakta sallamam diyodumm mecbur sallıyorumm kolik bi bebek olduğu için Efe buna mmecburdumm ama bazen kendiside dalıyoo uykuyoo zaten deli gibi hızlı hızlı sallamıyorumm hafif hafif sadece ama unutturacağımm kendi kendine uyumayı öğrenir inşallahh....
yavrum yaa inşallah canı çok acımıyodurr.. ama atlattınız hemen iyileşecekk bunuda atlatmış olacaksınız ama biz inatçı kocam yüzünden aklı başına gelince olacakk ve çocuk canı acıdığını dile getirecekk sonra o ağlayacak ben ağlayacağım off yaaa..
ayyy inşallah veririm canım yaa 84 kg idim 1 aralıkta tartılmıyorum ama mevlütte bi elbise almıştım korseyle giyiyodum bugün giydimm hahaytt sanki korseyle giymişim gibi durduu belki az kg vermişimdir ama sıkılaşmışım yaa
anladım canımm bende deneyeyim en iyisii sen çalıştığın için tabi ister istemez sıkılıyosundurr.. ahh şu bebişler uslansada bizde kendimize bakabilsek keşkeee... kaşlarımı aldırcamm ama yılbaşını bekliyorumm fırsat bulursamm birde saçları fönletirim o gün bari koçişe güzel bakımlı görünelim dimi ama
bilgiler için sağol canım..
hep mi kusuyoo her emmeden sonra mı yani yoksa arada mı?? inşallah reflü değildir canımm ama doktorda haklı genzine kaçma riski varr inşallah sorun neyse çıkar ortaya ve geçer ufaklığın kusmalarıı..
bizimki hiiç gece kaka ypmıyoo canım yapmadı da inşallah yapmaz da yaa..
ay sorma canım bende onu yiyeyim süt yapsın bunu yiyeyim süt yapsın derken şişcem iiice...sünnetiniz hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallahfışkırtıyosa içtiğini testi yaptır bence
boza 2 gün kullandım işe yaramadı acaba yine denesemmiki
ama sodayı deniyeyim bende
artık ne yiyip içeceğimi şaşırdım gün boyu okadar çok yiyip içiyorumki ekstra şeyleri araya sıkıştırıcam artık
bencede iyi günlerimiz biraz daha anlasın bizim çocuklar neler öğretecekler kimbilirr bizimkide dün ne dedi seneye kurbanda çok faydalıymıs paça suyu içirecekmiş parçalayasım geldi:) ama çok ciddi gercekten içirir yani ben görrmeden bahçemi arada tamam hawa alsın ama bahçemi olur sürekli of off
canım dediğin gibi sütün kıvamlı geliyosa bebişi doyuruyrdur oda bu yüzden emmek istemiyrdur...selam kızlar sizi takip ediyorum genelde ama pek yazmadım...benimde 84 günlük oğlum var onceden pek ağlamazdı 2 gundur cok mızmız gecelerı burnu tıkanıyor bırazda hırıltısı var atesı yok ama galiba üşüttümyarın dra goturcem ..benıde uyanıkken hıc bır sekılde emmıyor gecelerı uykulu oldugu ıcın 2 .3 saatee bır kalkıyor emıyor ama gunduzlerı uyanık oldugunda daha kucagıma yatırmadan aglıyor dudaklarını kılıtlıyor bazende emmek yerıne gulmek ıstıyor benımle kucagımda,, hep ılgısı baska seylerde emmeyı reddedıyor bende gunduzlerı uyutup oyle emzırıyorum acaba gecıcı bı durmmudur saglıkocagına goturdum kılo alımı ıyı fazla emmemesıne ragmen sutum az ama cok kıvamlı acaba ıyı doyuyor acıkmyormu dıyorum yanı buara hep acabalara takılıp kaldım
kız dene diye söylemedimama ciddiyim bende de kronik kabızlık vardı bi tek o işe yaradı..
selam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede
memeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.
canim sen hamileykende cok sey atlattin zorlanman gayet normal dr.un uygun gorduyse ic tabi ama sute gecer :-( bnm icimden cok sey yapmak gelio ama yapamiorum esim ise giderken emzirmeye basliorum gelio hala ayni koltukta emzirmeye devam .. acaba ilacsiz atlatabilirmisin
günaydın kızlar ne habersiniz ben berbat durumdayım ya hem sinirli hem yorgun işe başladım malum dün kayınvalide baktı ilk defa onun sırasıydı sen bütün gün çocuğu uyut sadece 2 saat uyanık kaldı dio böbürenerek üstelik ayağında sallamıs ben 3.5 aydır kendi kenidisine uyutmaya çalışıyorum hiç sallamadım anne başedemem çalışıorum sallama birdaha dedim bişe olmaz hafif hafif salladım demezmi cinlendim bütün gün çocuğu sallamış oda garibim ne yapsın anneside yok uyumus tabi ben 5.30 da ewdeydim beni görür görmez çığlık çığlığa uyandı birdaha uyurmu gece 4 de uyudu sabahta 6 da kalktım işe geldim çok uykum war ne güzel ben bir düzen oluşturmusdum yaa
selam kızlar sizi takip ediyorum genelde ama pek yazmadım...benimde 84 günlük oğlum var onceden pek ağlamazdı 2 gundur cok mızmız gecelerı burnu tıkanıyor bırazda hırıltısı var atesı yok ama galiba üşüttümyarın dra goturcem ..benıde uyanıkken hıc bır sekılde emmıyor gecelerı uykulu oldugu ıcın 2 .3 saatee bır kalkıyor emıyor ama gunduzlerı uyanık oldugunda daha kucagıma yatırmadan aglıyor dudaklarını kılıtlıyor bazende emmek yerıne gulmek ıstıyor benımle kucagımda,, hep ılgısı baska seylerde emmeyı reddedıyor bende gunduzlerı uyutup oyle emzırıyorum acaba gecıcı bı durmmudur saglıkocagına goturdum kılo alımı ıyı fazla emmemesıne ragmen sutum az ama cok kıvamlı acaba ıyı doyuyor acıkmyormu dıyorum yanı buara hep acabalara takılıp kaldım
canım çoook geçmiş olsun. bende yeni doğum yaptığımda mastit olmuştu iki göğsümde taş gibi ağrıyodu ne oğlum emiyodu nede sağınca süt geliyoduu önce duş aldım sonra sıcak havlu koydum ve şırıngayla önce kanalları açtık sonra sağdım sonra emdii oğlum geçti ççook şükürr..selam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede
canım benimkide hırslı emerse hortum gibi çıkartıyoo fazla emdiği çin reflü değildir bence.evet sadece iğneyi hissediyo ama sinir oldu ayaklarını tutmamıza çok ağladı
her emmeden sonra kusuyo ya, az emerse kusmuyo sadece. bakalım pipisi iyileşsin de bu halde hastaneye götürmeyeyim.
emzirirken kilo hızlı gidiyo iyi değerlendir bu günleri diyolar, vermişsindir baya
memeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.
asilemir nasılsın canım Melih bey nasıll.. evdesin dimi ufaklıkla sen ilgileniyosun??canım nabeer, umarım bugun uyutmamıştır kk.w. ya, uyursun bu aksam. bende şimdi melihi sallaıyorum, uyumak üzere, doktorumda antidepresan verdı yarın baslıcam kullanmaya. cok sey yasamıssın ılacla tedavı ıyı gelır dedi. hayırlısı artık.
ayrıca buraya yazmak gercekten iyi gelıyo ınsana, acılıyorum. yarın gündüz gırmeye çlısırım. öptum
canım üzme kendini senin ufaklık selvi boylu olacak anlaşılann.. bool bol tereyağı fındık ceviz ve çekirdek tüket bunlar anne sütünü yağlandırırmışş bulgur balık salep boza kuru üzüm kompostosu ayva ayva kompostosu bunlar süt yapan şeyler birde çörek otu yadaçörek otu yağı sütün kalitesini arttırır..bugun 3.ay kontrolumuz vardı. cok buyuk hayalkırıklıgı yasadım. dr dan geldıgımden berı cok ama cok uzgunum... kuzey bu ay sadece 310 gr almıs. nasıl oldu anlamadım. sutumde bu ay azalma olmustu ve memede sureklı aglar ve reddeder vazıyetteydı. hatta dıs mı cıkarıyor acaba erkenden dıye suphe etmıstık ama oyle bı durum da yokmus oysa kı. ılk ay 1500 gr, ıkıncı ay 1000 gr cocuk bu ay 310 gr almıs. 52 cm dogmustu, su anda 63 cm. dr ılk 3 ayda 11 cm uzama cok guzel dedı. eger sadece kg alımı varsa ve uzama cok az ıse korkmak lazım, bu cocukta proteın eksıklıgı oldugunu gosterır dedı. oysa kuzey'ın 3 aylık kg ve boy gelısımı gayet ıyı, sakın uzme kendını dedı. onumuzdekı ay en az 500 gr almasını beklıyorum, sakın mamaya baslama dedı. gunde en az 15 bardak sıvı alıcaksın, bunun ıcınde sekerlı ıcecekler olacak, serbet, komposto gıbı dedı. oto koltugunda uzun sure oturması kafama takılıyordu onu sordum. bazen evde 3-4 saat onun ıcınde oturuyor ya da uyuyor. hıc bır sakıncası yok, onların vucut yapısına gore dızayn edıldıgını soyledı. artık kanguru kullanın gezerken daha saglıklı dedı. kangurudakı durus pozısyonu onların tam da ıstedıgı pozısyonmus, bacakların açısı gelısımı acısından cok uygunmus kanguru pozısyonunda. nefes alırken hırıltısı oluyordu bazen, cıgerlerını dınledı, burundan gelıyor, gunde 2-3 kez okyanus suyu damlatın dedı. bu hafta meme uclarım cok kotu yara olmustu, emzırmekte zorluk cekmeye basladım, garmastan pomad yazdı onu kullanacagım bı sure. 10 gun sonra kontrole goturecegım. dr getır demedı, hersey cok normal, bazı cocuk boya gıder bazısı ene dedı.. ama yıne de ıcıme dert oldu.
bu arada, rotavırus asımızı olduk bugun. devlet odemıyormus. 143 tl odedık. agızdan verılen surup seklınde bır aşıydı.
13 haftalık olmadan mutlaka yapılması gerekıyormus.
mrb bende bu siteyi yeni yeni takip etmeye başladım ama bende yazmamıştım. benim oğlumda 7 eylülde doğdu. nerdeyse 20-25 gündür uyanıkken memeyi almıyordu. ya uyku arasında ya da uyandığı gibi veriyordum. ve çok kısa 5-6 dakika emiyordu.bazen gündüzleri 5-6 saat emmediği oluyordu. dün 3 aylık kontrolümüz vardı. doktora söyedim .kilosuna baktı. 1150 gr almış 6,650 gr olmuşuz. boyu da 4,5 cm uzamış 63 cm olmuş. gelişimi gayet iyi dedi. emmiyorsa zorla vermeye çalışma memeden soğur dedi. ne zaman emmek isterse o zaman emsin dedi. bu aydan sonra emme aralığı 4 saat olması normal dedi. bu arada 2 gündür tekrar uyanıkken emmeye başladı.[/benim oglumda böyle bende zorluyordum demekkı zorlamamak lazımmıs ınşAllah benım oglumda uyanıkken emmeye baslar
merhaba canım hoşgeldin...selam kızlar sizi takip ediyorum genelde ama pek yazmadım...benimde 84 günlük oğlum var onceden pek ağlamazdı 2 gundur cok mızmız gecelerı burnu tıkanıyor bırazda hırıltısı var atesı yok ama galiba üşüttümyarın dra goturcem ..benıde uyanıkken hıc bır sekılde emmıyor gecelerı uykulu oldugu ıcın 2 .3 saatee bır kalkıyor emıyor ama gunduzlerı uyanık oldugunda daha kucagıma yatırmadan aglıyor dudaklarını kılıtlıyor bazende emmek yerıne gulmek ıstıyor benımle kucagımda,, hep ılgısı baska seylerde emmeyı reddedıyor bende gunduzlerı uyutup oyle emzırıyorum acaba gecıcı bı durmmudur saglıkocagına goturdum kılo alımı ıyı fazla emmemesıne ragmen sutum az ama cok kıvamlı acaba ıyı doyuyor acıkmyormu dıyorum yanı buara hep acabalara takılıp kaldım
hoşgeldin aramıza..mrb bende bu siteyi yeni yeni takip etmeye başladım ama bende yazmamıştım. benim oğlumda 7 eylülde doğdu. nerdeyse 20-25 gündür uyanıkken memeyi almıyordu. ya uyku arasında ya da uyandığı gibi veriyordum. ve çok kısa 5-6 dakika emiyordu.bazen gündüzleri 5-6 saat emmediği oluyordu. dün 3 aylık kontrolümüz vardı. doktora söyedim .kilosuna baktı. 1150 gr almış 6,650 gr olmuşuz. boyu da 4,5 cm uzamış 63 cm olmuş. gelişimi gayet iyi dedi. emmiyorsa zorla vermeye çalışma memeden soğur dedi. ne zaman emmek isterse o zaman emsin dedi. bu aydan sonra emme aralığı 4 saat olması normal dedi. bu arada 2 gündür tekrar uyanıkken emmeye başladı.
çok ilginç kızlar ya hepimiz gün gün aynı şeyleri yaşıyoruz, ağlaya ağlaya öldü demin. emmeyince de açlıktan uyumuyo.canım benimkide hırslı emerse hortum gibi çıkartıyoo fazla emdiği çin reflü değildir bence.
annenin sütü yarar anlamına geliyomuş kusmaları ama bilemiyorumm
valla bende am emmeyi reddediyo diye yazacaktım sen yazmışsın..
tam 1 saat açlıktan ağladı meme ağzına değdiği anda bastı çığlığı 3-4 gündür ağlaaya ağlaya zoorla emiyoo ikimizde yıpranıyoruz valla yaa her emmemiz olayy.. bebekler 3-4 aylıkken memeyi bırakmak isterlermiş o yüzden reddederlermil pes etmeyecekmişiz canım..
selam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede
hoşbuldum canım demekkı dedıgın gıbı bu donemdekı cocukların cogu yapıyor sabretmeklazım ..amin inşAllah yakın zamanda gecer huysuzluklarımerhaba canım hoşgeldin...
aynen canım sanırım atak geçiriyoo ufaklıklar bizimkide öylee sersemletiyorum ayağımda sallayarak sonra emziriyorum yoksa almıyoo ağlaya ağlaya emişiyoruzz 3-4 gündür bi haller oldu çocuğa mmemeye saldırması gereken çocuk aç olduğu halde emmiyoo..
demekki sütün yağlı canım doyuyodur merak etmee üzme kendinii goymasa kilo almazdıı ama kilo alımı iyi diyosun geçer inşallahh een yakın zamanda huysuzluklarıı..
bugun görüştüm tekrardan doktorla, iç dedi, yarın başlıcam hayırlısıyla. doktorda bugun oyle dedi, cok şey yasamıssın, hersey üst üste gelmiş dedi, okudu kıtaptan emzırmede kullanımını, cocuk cok huzursuz olursa yada cok uyursa gel tekrar dedi, şimdilik böyle canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?