2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

selam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede

geçmiş olsun bende hep mastit olmak istedim :26:şaka bi yana bazı insanlar sütüm olsun diye uğraşıyor bazıları ise sütü boşalamadığından hasta oluyor keşke her şeyin normali olsa dimi
lahanayı bende tv de izlemiştim sıcak suya basıp sonra ılıtıp gögsüne koyacakmışsın .inşallah düzelirsin

evet sadece iğneyi hissediyo ama sinir oldu ayaklarını tutmamıza çok ağladı

her emmeden sonra kusuyo ya, az emerse kusmuyo sadece. bakalım pipisi iyileşsin de bu halde hastaneye götürmeyeyim.
emzirirken kilo hızlı gidiyo iyi değerlendir bu günleri diyolar, vermişsindir baya

memeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.

ay sorma canım bende onu yiyeyim süt yapsın bunu yiyeyim süt yapsın derken şişcem iiice...
bozayı gece yatmadan önce dene bide belki o zaman işe yarar....

benim k.v. de kızım daha 45 günlükken domates suyu vermeye kalktı ciddi ciddi....
canım dediğin gibi sütün kıvamlı geliyosa bebişi doyuruyrdur oda bu yüzden emmek istemiyrdur...
bence eğer kilo alımıda iyi ise pek takma canım,gün içersinde aç kalsa zaten emmek ister...
kız dene diye söylemedim ama ciddiyim bende de kronik kabızlık vardı bi tek o işe yaradı..

şaka şaka deniyemem kokusu bile rahatsız ediyo....
buarada oğluşun çok yakışıklıymış maşallah...

canım çok geçmiş olsun...

memeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.

benim kızımda hep memede uyuyur başka türlü uykuya dalmaz,özellikle uyumak istemediği zaman reddediyo benim cadıbide üsüne ağlayıp,çığlıklar atıyo...

bugun görüştüm tekrardan doktorla, iç dedi, yarın başlıcam hayırlısıyla. doktorda bugun oyle dedi, cok şey yasamıssın, hersey üst üste gelmiş dedi, okudu kıtaptan emzırmede kullanımını, cocuk cok huzursuz olursa yada cok uyursa gel tekrar dedi, şimdilik böyle canım

canım nabeer, umarım bugun uyutmamıştır kk.w. ya, uyursun bu aksam. bende şimdi melihi sallaıyorum, uyumak üzere, doktorumda antidepresan verdı yarın baslıcam kullanmaya. cok sey yasamıssın ılacla tedavı ıyı gelır dedi. hayırlısı artık.
ayrıca buraya yazmak gercekten iyi gelıyo ınsana, acılıyorum. yarın gündüz gırmeye çlısırım. öptum

mrb bende bu siteyi yeni yeni takip etmeye başladım ama bende yazmamıştım. benim oğlumda 7 eylülde doğdu. nerdeyse 20-25 gündür uyanıkken memeyi almıyordu. ya uyku arasında ya da uyandığı gibi veriyordum. ve çok kısa 5-6 dakika emiyordu.bazen gündüzleri 5-6 saat emmediği oluyordu. dün 3 aylık kontrolümüz vardı. doktora söyedim .kilosuna baktı. 1150 gr almış 6,650 gr olmuşuz. boyu da 4,5 cm uzamış 63 cm olmuş. gelişimi gayet iyi dedi. emmiyorsa zorla vermeye çalışma memeden soğur dedi. ne zaman emmek isterse o zaman emsin dedi. bu aydan sonra emme aralığı 4 saat olması normal dedi. bu arada 2 gündür tekrar uyanıkken emmeye başladı.

canım çoook geçmiş olsun. bende yeni doğum yaptığımda mastit olmuştu iki göğsümde taş gibi ağrıyodu ne oğlum emiyodu nede sağınca süt geliyoduu önce duş aldım sonra sıcak havlu koydum ve şırıngayla önce kanalları açtık sonra sağdım sonra emdii oğlum geçti ççook şükürr..
canım benimkide hırslı emerse hortum gibi çıkartıyoo fazla emdiği çin reflü değildir bence.
annenin sütü yarar anlamına geliyomuş kusmaları ama bilemiyorumm
valla bende am emmeyi reddediyo diye yazacaktım sen yazmışsın..
tam 1 saat açlıktan ağladı meme ağzına değdiği anda bastı çığlığı 3-4 gündür ağlaaya ağlaya zoorla emiyoo ikimizde yıpranıyoruz valla yaa her emmemiz olayy.. bebekler 3-4 aylıkken memeyi bırakmak isterlermiş o yüzden reddederlermil pes etmeyecekmişiz canım..

asilemir nasılsın canım Melih bey nasıll.. evdesin dimi ufaklıkla sen ilgileniyosun??

Son düzenleme:
bugun 3.ay kontrolumuz vardı. cok buyuk hayalkırıklıgı yasadım. dr dan geldıgımden berı cok ama cok uzgunum... kuzey bu ay sadece 310 gr almıs. nasıl oldu anlamadım. sutumde bu ay azalma olmustu ve memede sureklı aglar ve reddeder vazıyetteydı. hatta dıs mı cıkarıyor acaba erkenden dıye suphe etmıstık ama oyle bı durum da yokmus oysa kı. ılk ay 1500 gr, ıkıncı ay 1000 gr cocuk bu ay 310 gr almıs. 52 cm dogmustu, su anda 63 cm. dr ılk 3 ayda 11 cm uzama cok guzel dedı. eger sadece kg alımı varsa ve uzama cok az ıse korkmak lazım, bu cocukta proteın eksıklıgı oldugunu gosterır dedı. oysa kuzey'ın 3 aylık kg ve boy gelısımı gayet ıyı, sakın uzme kendını dedı. onumuzdekı ay en az 500 gr almasını beklıyorum, sakın mamaya baslama dedı. gunde en az 15 bardak sıvı alıcaksın, bunun ıcınde sekerlı ıcecekler olacak, serbet, komposto gıbı dedı. oto koltugunda uzun sure oturması kafama takılıyordu onu sordum. bazen evde 3-4 saat onun ıcınde oturuyor ya da uyuyor. hıc bır sakıncası yok, onların vucut yapısına gore dızayn edıldıgını soyledı. artık kanguru kullanın gezerken daha saglıklı dedı. kangurudakı durus pozısyonu onların tam da ıstedıgı pozısyonmus, bacakların açısı gelısımı acısından cok uygunmus kanguru pozısyonunda. nefes alırken hırıltısı oluyordu bazen, cıgerlerını dınledı, burundan gelıyor, gunde 2-3 kez okyanus suyu damlatın dedı. bu hafta meme uclarım cok kotu yara olmustu, emzırmekte zorluk cekmeye basladım, garmastan pomad yazdı onu kullanacagım bı sure. 10 gun sonra kontrole goturecegım. dr getır demedı, hersey cok normal, bazı cocuk boya gıder bazısı ene dedı.. ama yıne de ıcıme dert oldu.

bu arada, rotavırus asımızı olduk bugun. devlet odemıyormus. 143 tl odedık. agızdan verılen surup seklınde bır aşıydı.
13 haftalık olmadan mutlaka yapılması gerekıyormus.

canım üzme kendini senin ufaklık selvi boylu olacak anlaşılann.. bool bol tereyağı fındık ceviz ve çekirdek tüket bunlar anne sütünü yağlandırırmışş bulgur balık salep boza kuru üzüm kompostosu ayva ayva kompostosu bunlar süt yapan şeyler birde çörek otu yadaçörek otu yağı sütün kalitesini arttırır..
hem doktorun da sorun yok demiş üzme kendiniii

merhaba canım hoşgeldin...
aynen canım sanırım atak geçiriyoo ufaklıklar bizimkide öylee sersemletiyorum ayağımda sallayarak sonra emziriyorum yoksa almıyoo ağlaya ağlaya emişiyoruzz 3-4 gündür bi haller oldu çocuğa mmemeye saldırması gereken çocuk aç olduğu halde emmiyoo..
demekki sütün yağlı canım doyuyodur merak etmee üzme kendinii goymasa kilo almazdıı ama kilo alımı iyi diyosun geçer inşallahh een yakın zamanda huysuzluklarıı..

hoşgeldin aramıza..
zorlamamak lazımmış demek. zorlasan daha çok ağlıyo zaten
çok ilginç kızlar ya hepimiz gün gün aynı şeyleri yaşıyoruz, ağlaya ağlaya öldü demin. emmeyince de açlıktan uyumuyo.
emzikle sakinleşti uyur gibi oldu öyle emzirebildim.

cnm ben oldum hemde kackez .. ilkinde augmentin kullandim ama devam ettigi icin elektrikli pompa kullandim en faydali sey dus oldu. dusta goguslerimi masaj yaparak elimle sagdim. . bol bol dus al en faydalisi o bol bol emzir.cocugu ters yonde emzir ornegin ayaklari disarda plucak sekilde onunda faydasini gormustum.. sutyen tak mutlaka ama gogsunu sikmasin ornegin emzirme sutyeni gogsu sikistirio orda sut birikio.. ayrica gogsunde sut kalmasin son damlaya kadar emzir bitiremezse sag mutlaka..bide okut nazarda oluo insan gecmis olsun acil sifalar

hoşbuldum canım demekkı dedıgın gıbı bu donemdekı cocukların cogu yapıyor sabretmeklazım ..amin inşAllah yakın zamanda gecer huysuzlukları

gecmis olsun canim dr.una guven ilac kullanmak bebek icin zararli olabilir ama dr.lar kar zarar iliskisine bakio kullanmadiginda daha kotu olucaksa bebegin icin kullanmani oneriolar. bn ameliyat oldum narkoz aldim ilk sutu sagdim attim ama illaki kaldi icerde augmentin kullandim mastit oldugumda olur yani cnm biz ii olalim yoksa kendini suclu hissetme sakin hersey bizim icin acil sifalar

cnm boza ictim pek bi fark goremedim sanki maden suyuna baslicam bak o cok faydali ablamda demisti..

sibelsaa cnm sizin de desteginizle articak Allahin izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…