bugun görüştüm tekrardan doktorla, iç dedi, yarın başlıcam hayırlısıyla. doktorda bugun oyle dedi, cok şey yasamıssın, hersey üst üste gelmiş dedi, okudu kıtaptan emzırmede kullanımını, cocuk cok huzursuz olursa yada cok uyursa gel tekrar dedi, şimdilik böyle canım
memeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.
cnm boza ictim pek bi fark goremedim sanki maden suyuna baslicam bak o cok faydali ablamda demisti..
sibelsaa cnm sizin de desteginizle articak Allahin izniyle
selamlar nasılsınız kızlar
konak sorunu bizdede var azıcık ben şimdilik bişey yapmadım
kızlar bebeklerinizi geceleri kaç kere doyuruyorsunuz? ben bizimkilere 12 de mama veriyorum 1 e doğru emzirip yatırıyorum sabaha kadar uyuyorlarbazen 5-6 gibi uyanıp emiyorlar ama her zaman değil
anneme kalsa bebekler uykuda büyürmüş bırak uyusun diyor ama bu bebelerin 3 saatte bir beslenmesi gerekmiyormu?
bugünden itibaren saat kurup 3 saatte bir emziriyim diyorumsiz nasıl yapıyorsunuz?
kilo konusunda damaşallah ben baya verdim neredeyse eski kiloma döndüm sadece göbek kaldı biraz< oda zamanla gider inşallah
yaklaşık 25 kilo verdim eski pantolonlara oluyorumda göbek pırtlıyorbide dikişlerim hala ağrıyor
cnm sut konusnda o kadar pozitiftim ki gerci hala bile pozitifim de dr um bebis az kg alinca sutun yetmiodur dedi bi taktim iste ondan beri.sut arttirici seyler yapiorum taze sogan arttiriomus kisira koydum bol bol yedim gercekten fayda edio ama. tavsiye ederimyeşillik ye canım her yemeğin yanında o da işe yarıyo. bi de hurma.
en önemlisi inanmak. sütüm az diye düşünme, cümleyi olumlu kur, sütüm artacak de, benim de bi ara azaldı, bol su içtim ve niye azalsın bana öyle gelmiştir vs diye kendimi kandırdım ama sonuçta işe yaradı.
evlatlık alanların bile sütü gelebiliyomuş düşünce çok önemli
canım nabeer, umarım bugun uyutmamıştır kk.w. ya, uyursun bu aksam. bende şimdi melihi sallaıyorum, uyumak üzere, doktorumda antidepresan verdı yarın baslıcam kullanmaya. cok sey yasamıssın ılacla tedavı ıyı gelır dedi. hayırlısı artık.
ayrıca buraya yazmak gercekten iyi gelıyo ınsana, acılıyorum. yarın gündüz gırmeye çlısırım. öptum
selam kızlar bizde son günlerde emme problemi yaşıyoruz çocuk aç emmek istiyor meme veriyorum ağlaya ağlaya yırtınıyor sadece gece emiyor inşallah aç kalmıyordur
artık ellerini emmeye başladı benimki de sadece emzik almıyor..
henüz dönme çalışmalarına başlamadı,
ağzından habire tükrükler çıkartıyor köpük küpük.. yanımızdan mendilleri ayırmıyoruz artık.
meyve tattırma çalışmalarına devam ediyorum elmaya ilk başta pek yanaşmadı ama alıştı, havuç ve muzu çok seviyor.
henüz düzgün bi uyutma yöntemi bulamadım, bizden haberler böylee
nasıl yani canım meyveleri nasıl tattırıyosun elmayı mesela ağzınamı değiriyorsun
evet canım 3 ayını doldurunca yediğimiz meyvelerden ağzına değdirmeye başladım oğlum ağzına ne gelirse yalıyor zaten, artık günde 1 tatlı kaşığıda meyvelerin suyundan vereceğim (rendeleyip tülbentten süzüp).
biz ayın 24ünde 4 aylık olucaz ama ben anne sütü ve mamadan başka bişe wermedim erken diye.. karar weremiyorum ne zaman başlasam diye
sağolun kızlar cvplar için yaralarım geçmediği için çok zor oluyo emzirmek önce ılık bez koyuyorum bi kaçkez sonra emziriyorum zor oluyo ama bugün şişlikler biraz daha iyi gibi.. duş alcak vakit bulamıyorum ki ben.. eşim evde hep kışın çalışmıyor bizim turizm işinden dolayı.. evde ama bebeğe bakamıyor yeni yeni kucağına almaya başladı bi bağırdımı hemen bana bakıyor çok sinirleniyorum azcık dolaştır evin içinde diyorum bende farklı bişey yapmıcam sonuçta ama yok bakamıyor tuvalete bile gidemiyorum Allahtan gündüzleri yanlız olmuyorum yoksa kafayı yerdim yanlız olan arkadaşlara Allah sabır versin
bu arada tükürük olayı bizdede var bayadır dişmi çıkarcak diyolar ama daha erken tabiki ellerini bayılıyor emsin sırılsıklam oluyor eldivenleri emzik deseniz bi uyumaya çalışırken alıyor dalınca atıyo ağzından meyveleri bende tattırıyorum elma armut ayva :) ben meyve sebze pek sevmediğimden tatlarına alışsın birazcık diyorum bana benzemesin bide :)
aynen benimkide öyle geçer inşallahmemeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.
yemenden kısma canım benim cocuk dr helva ye şerbetli şeyler iç dedi rejimi düşünme dedi sütünün çoğalması ve kaliteli olması için yemelisin dedibugun 3.ay kontrolumuz vardı. cok buyuk hayalkırıklıgı yasadım. dr dan geldıgımden berı cok ama cok uzgunum... kuzey bu ay sadece 310 gr almıs. nasıl oldu anlamadım. sutumde bu ay azalma olmustu ve memede sureklı aglar ve reddeder vazıyetteydı. hatta dıs mı cıkarıyor acaba erkenden dıye suphe etmıstık ama oyle bı durum da yokmus oysa kı. ılk ay 1500 gr, ıkıncı ay 1000 gr cocuk bu ay 310 gr almıs. 52 cm dogmustu, su anda 63 cm. dr ılk 3 ayda 11 cm uzama cok guzel dedı. eger sadece kg alımı varsa ve uzama cok az ıse korkmak lazım, bu cocukta proteın eksıklıgı oldugunu gosterır dedı. oysa kuzey'ın 3 aylık kg ve boy gelısımı gayet ıyı, sakın uzme kendını dedı. onumuzdekı ay en az 500 gr almasını beklıyorum, sakın mamaya baslama dedı. gunde en az 15 bardak sıvı alıcaksın, bunun ıcınde sekerlı ıcecekler olacak, serbet, komposto gıbı dedı. oto koltugunda uzun sure oturması kafama takılıyordu onu sordum. bazen evde 3-4 saat onun ıcınde oturuyor ya da uyuyor. hıc bır sakıncası yok, onların vucut yapısına gore dızayn edıldıgını soyledı. artık kanguru kullanın gezerken daha saglıklı dedı. kangurudakı durus pozısyonu onların tam da ıstedıgı pozısyonmus, bacakların açısı gelısımı acısından cok uygunmus kanguru pozısyonunda. nefes alırken hırıltısı oluyordu bazen, cıgerlerını dınledı, burundan gelıyor, gunde 2-3 kez okyanus suyu damlatın dedı. bu hafta meme uclarım cok kotu yara olmustu, emzırmekte zorluk cekmeye basladım, garmastan pomad yazdı onu kullanacagım bı sure. 10 gun sonra kontrole goturecegım. dr getır demedı, hersey cok normal, bazı cocuk boya gıder bazısı ene dedı.. ama yıne de ıcıme dert oldu.
bu arada, rotavırus asımızı olduk bugun. devlet odemıyormus. 143 tl odedık. agızdan verılen surup seklınde bır aşıydı.
13 haftalık olmadan mutlaka yapılması gerekıyormus.
cnm bizim 10 gun surdu hala bile emmek istedigi an emzirmezsem aglamaya baslarsa yandik kucakta gezerek emziriyorum nasi bisi anlamadim da gecsin bi an once
canım sen şu anda süt sorunu çekiyorsun değil mi önceden mastit oldum demişsin acaba süt kanallarında bir tıkanma felan mı oldu
selam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede
sürdüm canım zeytinyağını,karbonatı da taradım yıkadım,yok da yok geçmiyor. ne yapıcam bilmem.bityor yine konaklar oluyor..beşik diye bahsettiğin sallanan,hamak beşik gibi değil mi?
bu arada bebişiniz gece kaka yapıyor mu hala ? benimki günde hala 5-6 kez kaka yapıyor.birisi gece 3-4 arası olmak üzere
memeyi reddetme başladı bizde de. hem çok aç hem emmem diye çığırıyo. dönemsel yaparmış bebekler böyle. çabuk geçer inş.
cnm bnde ondan supheleniyorum ama tiksndigi zaman agrim sizim olurdu simdi agri sizi yok
cnm yaşadıkların zor ama içmesen mi acaba:44::44: yine de sen bilirsin tabii....umarım kısa zamanda gecer canım, benımde hiç iş yapasım yok, birsey gelmıyo ıcımden, bugun yemek bıle yapmamıstım, annem gelınce yaptı.doktorda antidepresan verdı, içsemmı içmesemmi süte gecıyormuş neyapsam bilemıyorum.
cnm merhaba. suyu kaynatıyorsun.su kaynayınca bir kaç kez yıkadığın kuru kayısıları içine atıyorsun.kayısılar yumuşayana kadar kaynatıyorsun.istersen bir yemek kaşığı kadar şeker ekleyebilirsin istersen ekleme. tadına bak kaynarken sen karar ver.gün boyu 4-5 bardak içiyorum ben:))selam kızlar
buraya girene kadar sadece benim saçım dökülüyor sanmıştım meğerse dönemsel bir olaymış enazından bunu öğrenmem bile bana biraz moral oldu saç dökülmesi için tavsiyeleriniz nelerdir ?
Umutluay Süt olması için bu kayası hoşafı nasıl yapılıyor canım
sıcak suda mı bekletiyorsun
şunun tarifini bir yazabilir misin bana ?
selam kızlar 2 gündür ateşler içinde yanıyordum mastit olmuşum sağ memem hiç iyileşmemişti hala elime sertlikler geliyor ve kızım emmek istemiyor sağsamda süt çıkmıyo sanırım azaldı sütüm aranızda mastit olan varmı antibiyotik kullanıyorum sıcak bezle yumuşatıp emziriyorum yara için kremlerimi sürüyorum ama o sertlikler bi türlü gitmiyo bıktım vallahi ne zaman geçer kızlar yaa yok geçmezse doktorum genel cerraha git dedi kesip alıyolarmış inşallah gerek kalmaz çok moralim bozuk hep bu şeyler beni buluyo... hıı bide doktorum lahana koy göğsüne rahatlatır dedi bende pek bi değişiklik olmadı ama koyuyorum yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?