2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canım benim kızda öyleydi ama odasını ayırdık yatağını çok sevdi sanırım şimdi sallanmak falan istemiyor yatağına yatırınca kendiliğinden uyuyor

mrb arkadaslar size bir sorum olacakti benim kizim elini cok emiyor bu zaten normalama sade sag elini emiyor sol eli hic ilgisini cekmiyor hareket ettiriyor rahatoynatiyor ama sol eli daha cazip geliyor sagelini bazen gösteriyorum ama pek ilgilenmiyor aceba ayni durumla karsi karsiya kalan varmi sizin bebisler en cok hangi elini emiyor veya ikisinidemi emiyor

çok sevindim canım,kızınla bol bol vakit geçirirsin artık :)

aynı benim bebiş,sürekli konuşuyo kendi dilinde ama dönmeye çalışmak oyuncaklara uzanmak yok :)

kilosu normal canım,her bebek boğum boğum olucak diye bi kural yok,benim kızımla aynı kilosu,boyu,dr çıtırık olucak bu heralde dedi :) bencede öyle olsun zaten :))

süt alerjisi olmamasına sevindim canım,umarım kilo alımı da artar yine.

benim kızım tek elle yetinmiyo,birleştirip ikisini birden sokuyo ağzına :))ama her bebek farklıdır,belki özellikle o elini emmeyi alışkanlık haline getirmiştir,bi sorun olduğunu sanmıyorum

Son düzenleme:
canım çook sevindimm kızınla bool bool vakit geçirin artık..
aynen bizde 3.5 aylık olduk ama hala dönmüyoo paşam...
ama bıdı bıdı konuşuyooo hele akşam babası gelince auvv auvvv başlıyoo kesin beni şikayet ediyoo
bende yazmıştım canım reddediyoo diyee benimki sağı alıp solu almıyoduu ama çok şükür geçti gibi tam 10 gün devam etti bu durum merak etme canım o inatlaştıkça sende inatlaşş geçecektirr..
bizimkide hep sol elini emiyoo sağı emmiyoo hatta sol elinin üstü kıpkırmızı isilik gibi oldu tükürüğünden bende çook uzun kollu kıyafetler giydiriyorumm kumaşı emiyoo nasılsa pes ederr..

Şu emzirme olayı benimde canımı sıkıyor kızım mecburen tek memeden içiyordu bu yüzden makine kullanıyorduk. chicco anne göğüsü şeklinde olan biberon kullanıyorduk akşamlarıda memeden içiyordu. Sonra bu durumdan sıkılmaya başladım bebeğimi gündüzleride göğüsümden beslemek istedim ama almadı halada almakta zorluk çıkartıyor. geceleri ve sabah kalktığında içiyor ama bunun dışında memeye yaklaşmıyor bile zaten tek göğüsle idare etmeye çalışıyorum ne yapacağımı şaşırdım kızım 3.5 aylık anne sütü ile besleniyor gelişimi gayet normal ama takmış durumdayım memeden beslenmemesine benim gibi sorun yaşayan var mı?

bazen bebekler gerçekten emmek istemiyor bazılarıda tek gögsü alıyor terslerine mi geliyor ne
ama bir yolunu bulup emzirmelisin çünkü makinayla emme bir olmuyor mesela kucağında değilde başka şekillere girerek emzir belki kafası karışırda emer

bide seni şikayet ediyor öylemi öğrene öğrene şikayeti mi öyrenmiş hayin domdom gönderde ısırıyım onun totosunu

cnm bnmki de sağı emmıyor anca uyku sersemiyken emıo süt de doğal olarak azaldı ama artıcak inş..

kızlar bir gün bile bebekler için önemli bugün yapamadığını yarın yapabiliyor o yüzden günlük farklar önemli hatta aynı gün doğanlarında gelişimi farklı oluyor kimisinin algısı açık kimisi konuşma becerisi kimisi bedensel aktivasyonu ama eni sonu belli bir yaşta eşitlenecek o yüzden kıyasa gitmemek lazım
benim oğlanda 1 haftadır sağ elini emiyor süpermen modunda yumruk hep havada sol elide yavaş yavaş hareketleniyor sanki iki elini kullanmaya azkaldı gibi bide benimki çok salyalı değil

canım ayakta bile deniyorum ama inat ediyor.basıyor çığlığı emmeği geç yaklaşmıyor bile bazende anca gülüyor sanki benimle dalga geçiyor. bazende diyorum önemli olan anne sütü alması sonuçta ne yapayım gündüzleri biberon kullansın diyorum...

benimkide ara ara yapıyor ama 3-5 güne unutuyor yine emiyor zaten tek gögüs işi zor
benim demek istediğim başı gögüs hizanda olsun ama gövdesi dışarda olsun anlatabildimmi:44:

selam kızlar bugün oğluma oyun halısı alacaktık orda bi salıncak gördük onu aldık.şimdilik iyi ama yarın bigün babaanne bakınca napacaz bilmyrm.salıncak onlarda mı kalacak bizde mi ? oğluş alışkanlık yapmaz umarım..

güle güle kullanın alışkanlık yaparsa mecbur 2. alınır gibi geldi erkek çocukar inatçı ve sinirli olyorlar genelde

slm millet benim gene göğsüm kanıyor ben artık bittim bu meme konusunda dün gece gene kanamaya başladı..garmastan aldım bugün ama bıktım vallaha yaaa daha geçen cmt düzeldi bugün gene berbat..ama benim oğlum çok asılıyor çok çekeliyor ve hemen yara yapıyor.nedenini bir türlü bulamadım..bazen çekeliyo çekeliyo ıkınıyo sıkılıyo alttan bir pırt lıyo rahatlıyo ama mübarek evlat hem emeceği zamanımı buluyo bilmiyom..sağarken bile kanıyo ağlıycam vallaha yaaa..çözemedik gtti bu durumu..kesin gene mastit olucam pompa güzel sağmıyo sonuçta..başka varmı bu sorunu yaşayan bebeği memeyi çekeleyerek emen??

bizimde cok emme sorunumuz vardi kizim yeni dogdugunda ilk sütümü emmdi ama gögüs ucu olmadigi icin cok zorlandi aklima gelecek herseyi yaptim ama almadi almayinca mecburen mama verdim dayanamadigim icin ve sadece kasikla vermistim sütüm sonradaniyicene geldi dolu dolu akiyordu resmen iki gögüsümdende ama kizim elleriyle resmen itiyordu neler sürdüler gögüsüme banamisin demedi artik pes etmistim emzimicem diye ama sonra 2 haftalik olunca bir hemsire sagolsun yardimci oldu ve tuturdu biraz stres yapiyordum ben artik emmiyor diye niye emmiyosun diye kizima kiziyodum artik alsana diye bu sefer ikimizde stresli oluyorduk . sonra tuttu cok sükür ama mamadan vazgecmedi tabiki ikisinide aliyordu ama sag gögsümü benimde cok almazdi hatta o hep daha kücük duruyordu sol gögüsümün yaninda hatta fazla emmedi icin sag gögsümden mastit de olmusdum sagip veriyordum onu sonrada zaten reflü dedi doktor bebegime agzindan eksi kokan su geliyordu raki beyazi renginde seffafa yakin biraz ilac vs. kullandik sonrada mama ve anne sütü birarada cok geliyor diye birinden vazgecmek zorunda kaldik cadi kizimda tabiki mamayi tercih etti .biraz uzun oldu :) kusura bakmayin kafana takmamaya calis birde bence zor biliyorum bende cok takiyordum ama sonra sildim kafamdan emzirmicem diye sagip verdim 2 hafta boyunca sonra tekrar huzurlu rahat animizda emmeye baslayinca ikisinide aldi bazen nekadar üstüne düsersen okadar cok stres yapiyorsun bebisede yansiyo ve emmiyor ben resmen oturup agliyordum yetersiz geliyorum kizima diye ben iki yasina kadar emzircektim derdim hep hamileyken ama olmayinca olmuyor böyle de büyoyrlar cok sükür RABBIM SAGLIK SIHHAT VERSIN CÜMLEMIZIN YAVRULARINA

güle güle kullanin insaallah bizimde buna benzer bir salincagimiz var hayat kurtarici yemek yerken bulasik yikarken yemek yaparken benim kizim bu isleri yaparken genellikle salincaginda birde cekirge sesi var salincagin onu acinca uyuyup gidiyor cok pratik oluyor bu salincaklar belki bir ikinciyi oglusun istiye bilir alisirsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…