2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Merhaba ..
Geçmiş olsun öncelikle..
Lapsekiye en yakın arkadasımın tayini çıkmıstı..evli insanlar için süper diyordu.Biz de gitmiştik küçük ama sevimli bi yer..kısın yapıcak pek bişey yok ki bebegi büyütmek için daha iyaklın dısarda kalmaz:)canakkaleye yakın..adını erkek bereket tanrısından alıyormus .-sizede bereket getitir insallah..

Bugün 3,5 aylık olduk. 3.ayı geçince değişir düzene girer diyenler az da olsa haklıymış :) 3.ay dönüm noktalarından biriymiş gerçektende. bu ayla beraber kızımın hareketlerinin çok daha bilinçli olduğunu fark ediyorum. kol ve bacaklarını istemli olarak hareket ettiriyo,oyuncaklara uzanmasada kendi bacaklarını,benim ellerimi,mendilini,battaniyesini bilinçli olarak tutuyo,çıkardığı sesler iletişim kurma amaçlı,daha az ağlayıp,daha çok gülüyo (en güzel özelliklerden biri),kucağa alındığında dimdik duruyo,bedenini kontrol edebiliyo,etrafı meraklı gözlerle izliyo,seslere,renklere ve ışıklara çok daha dikkatli tepki veriyo.bunlar 3.ayın artıları bide eksileri var tabi etrafı izlicem diye emmek istemiyo,ilk aylarda memeye yapışık yaşayan kızıma artık zorla meme vermeye çalışıyorum,ama okuduğum kadarıyla normalmiş,geçici emme krizi deniyomuş,düzelsin diye bekliyorum artık,sabırlada emzirmeye çalışmaya devam ediyorum,bir diğer eksimizse hala uyku düzeni kuramadık tam olarak,kendi kendine uyumayı öğrenememedi maalesefki.umarım bunlarda önümüzdeki aylarda düzene girer inşallah.annelere bol sütlü,bebişlere de bol emmeli günler dilerim :))

kızlar selam nasılsınız..bebişleriniz nasıl?herkes iyidir inş..ben hala eşimin yanındayım oyüzden net yok :-( nisana kadar böle ara ara giricem.ama sizi ve paylaşımlarımızı çok özledim..

slmm kızlar nasılsınızz.. guselbır haftaa gecırmenıızı dılıyorum bız 3.5 aylık oldukk masalahh bıze

merhabaa biz de 12 gün sonra 4. ayımızı dolduracağızz:))..alışkanlık yaptı gazlı yiyeceklerden uzak duruyorum:)) gaz probreminin bittiğini nasıl anlarım? ve hala benim cimcime sırt üstü hep, bunun bir sakıncası olur mu?

selam kızlar bizde bugün tam 4 aylık olduk büyüyoruz yavas yavas şimdi günde 1 çay kaşığı elma suyu weriyorum yawasdan alıssın die dewamını istiyo kıyamet koparıyor daha istiyormus hanımefendi:)

selam kızlar ben geldim. bizim dönemden kimler var bilmşiyorum ama durumumu anlatayım dedim. bebişim çok iyi çok şükür yavaş yavaş büyüyoruz. erken doğduğumuz için 6 aylık olduk ama aslında 3 aylığız. ve 670 gramdan 3600 grama yükseldik. riskli dönemi atlattık. büyümeye başladık çok mutlyuz ve sürekli şğükrediyoruz mucize bebek olduğumuz için. sizinkiler ne durumda?

Son düzenleme:
slm kızlar
rota vırüs aşısı yaptıramadım daha
gec mı kaldım ya bu donemde yaptıran var mı :26:
gereklı olup olmadıgı konusunda da şüphelrim var :26: napıcam bılemedım

bizde 3,5ayligiz ve bizim uyku düzenimiz cok güzel maasallah vallah dilimi isiriyorum hatta geceleri maasallah sübhanallah diyim cok güzel uyuyor doktorumuza sordum normalmi kesintisiz kimi zaman 6 7 saat uyudgu doktorda normal dedi ben ilk etapta cok eniselenmisdim ama acikinca zaten kendiliginden uyanir diyor doktor ve gercekten 3 ay sonra düzene giriyorlar ALLAHIMA SÜKÜRLER OLSUN hatta bir arkadas büyüme atagi gecirdiklerindede kimi bebek sakin kimi bebek hiperaktif olurmus biz sakin olanlardaniz kabizligimiz olmadigi müddetce oyuncaklarini cok seviyor salincagin yaninda bir cingiragi var onucekistiriyoruz simdilik uzaktaki seylere fazla uzanmiyoruz bir o cingiragi cok seviyor cimcimem
RABBIM cümlemizin evlatlarini esirgesin

Maasallah bebisine

pardoonn yaa 4. ayımıza gireceğizz:)) doktorumuz 3 bittiğinde ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi çok heyecanlıyım ilk nasıl tepki vercek acaba

pardoonn yaa 4. ayımıza gireceğizz:)) doktorumuz 3 bittiğinde ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi çok heyecanlıyım ilk nasıl tepki vercek acaba

bizimde doktorumuz 5. ayimiza girince öglenleri sade havuc püresiyle baslayin dedi bekliyoruz bizde heycanla

Guzel dileklerine aynen katiliyorum pearlshine. Cok guzel ozetlemissin durumu. Bizim 4 aylik olmamiza 1 hafta kaldi. Uyku duzenimiz fena degil, aksamlari aklimiz karisio biraz, aclik uyku vs duzensizlesiyo. Emzirme konusu da aynen. Bi haftadir cok az emzirip daha cok bhiberonla veriyorm sutu. Yavas yavas ek gidaya geceriz diyordum ama dpktorumuz 1 ay daha bekleyin dedi. Cunku bizimkinin gida alerjisi var.

Ek gidaya gecsek, bir de biberonu kendu tutmaha baslasa oldukca rahatlariz galiba duzgun emmedigi ben surekli sagma halindeyim son gunlerde. Bi de zor doyuyo artik, sut yetistiremiyorum :s bazen biberna elini attikca diyorum hadi oglum tut biberonunu, ic guzelve sutunh

cok sevındım cnm bebegınınn ıı olmasınaa ck sukurr ..benım elıfımdee ıı buyuyoruz yavasyavas..

canım benim valla noktası noktasına aynı şeyleri yaşıyoruz. ama benim ufaklık kucaktan inmiyoo gündüz uykusu çok az gece uykusu ise her 2 saate bi uyanmayla geçiyoo..
hergün yeni şeyler kesfettiklerini görmek paha biçilemez gerçekten..
kızlar selam nasılsınız..bebişleriniz nasıl?herkes iyidir inş..ben hala eşimin yanındayım oyüzden net yok :-( nisana kadar böle ara ara giricem.ama sizi ve paylaşımlarımızı çok özledim..
iyiyiz çok şükür canım ufaklığı büyütcem diye uğraşıyorum sen nasılsın bebiş nasıl??
bizde 4 ocakta 4 ayı dolduracağız 5e geçeceğiz önümüzdeki aydan itibaren bende başlayaağım yavaştan artık..
aa hatırlıyorum canımmm hoşgeldinizz.. en büyük sizsiniz artık:)) maşallah kocamaaan olmuş ufaklık..
amin canım amin..
bizim maalesef uyku düzenimiz yok size kocamaan maşallahh
biz ataklarda maalesef aşırı huysuzuz bi bitse şu ataklar süper olacakk..
ahh canım ek gıdayada geçsek yürüselerde büyüdükçe dertleride büyüyoo bence gün geçtikçe zorlaşıyoo ama Allah sağlık versin meleklerimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…