2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

selam arkadaşlar, mutlu yıllar hepinize

bu öpüşme durumunu hakkaten abartmışlar ya, çok üzüldüm, uyarsan uyardı derler, uyarmasan bebeğine mi üzülürsün naparsın, iki arada bi derede kalır insan. neyse ki gelen gidenimiz çok yok da, öyle sorunlar olmuyor, gelenler d benim arkadaşlarım, onlar da dikkatliler...
benim kız da şapırdatıyo ağzını bazen, çok sevimli oluyo :)

kızlar bişey sorucam,mama verenler, dışarı çıktığınızda mama olayını nasıl yapıyosunuz, ben mamasını hazırlıyorum evde 5 ölçek falan, kaynar suyla yapıyorum, yanıma alıyorum. evden doyurup çıktığım için acıkması biraz sürüyor, acıktığında soğumuş oluyo zaten maması, öyle idare ediyorum, sizler nasıl yapıyosunuz? bi eve gittiğimizde sorun olmuyor, mama götürüyoruz da dışarı gezmeye yemeğe gittiğimizde yani onu sormak istedim

küçük bir termos alıp sıcak suyu onunla götürebilirsin

bende bugün gecikmeli olarak 4. ay aşısına götürdüm oğluşumu aman ne yaygara neyse uzatmadı kısa kesti Allahtan eve gelince 2 çay kaşığı calpol içirdim cız cız şimdilik bakalım ilerleyen saatlerde ne olacsak:18:

maasallahkizina canim bende gecen havuc püresí verdim kizima bir kasik ALLAHIM o agzi burnu kasiga dogru egliyor daha cok verdiye ses cikartiyor her anlari cok tatli hele o biberonu tutusu bini bitiriyor ALLAHIM DEDIGIN GIBI TÜM ISTEYENLERE VERSIN INSAALLAH CANIM ALLAHIM NAZARDAN ESIRGESIN CÜMLEMIZIN EVLADINI INSAALLAHkilosu vsde gayet iyidir insaallah canim Amin

canim ben mama olayini termosla hal ediyorum hem birisinin evine gitsek hem disarida evdede cok pratik cünki belli olmuyor bazen disarda cok uzun kala biliyoruz birde misafirlikde kaynatmak olmuyor her zaman onun icin yanima kaynamis su termosa aliyorum kaynatilmis suda biraz sogutuyorum baska kücük bir biberona öyle cikiyorum disariya hatta ev icinde büyük bir termosumuz var her sabah kalktigimizda ilk isimiz bir caydanlik dolusu su kaynatmak o bize geceye kadar gidiyor geceye dogruda zaten iliyor ilistirmadan veriyorum bizim hanimin nezaman acikacagi cünki beli olmuyor biraz uzun oldu kusura bakmayin

ben şimdilik gece yatarken günde 1 kere veriyorum o yüzden sorun olmuyor ama doktorum bana mamayı yaptığı8n an tüket 45 dk içinde tüketmezsen değerleri ölüyor o yüzden mutlaka yemeden önce taze yap dedi paylaşayım dedim

bizde 4. ay aşımızı yaptırdık bugün bizimkide gecikmeli çok ağladı kızım ya içim parçalandı.. ben şurup vermiyorum fitil veriyorum werdik fitilini ama şimdi aradım hafif ateşlenmiş akşamda wericem 1 tane umarım sorunsuz geçerrr

merhaba arkadaşlar,

Bende eylül annesiyim. oğluşumun büyümesini seyrediyorum hayran hayran..
ek gıdaya geçicez yavaş yavaş.. ama nasıl başlamalıyım kafam biraz karışık. Burdan sizlerle fikir alışverişinde bulunursak daha doğru olur sanırım:)

Kaşık maması veriyormusunuz bebişlerinize ..?
ben hipp in organik olanını aldım.üzerinde 4.aydan iibaren yazıyor. ama daha vermedim.Anne sütü az olduğu için bebişim mama ağırlıklı besleniyor.anne sütüde ilaç niyetine artık.. geldiği kadar vericem. bu arada gelsin diyede yapmadığım yok hala bu ayımızda bile bisürü şey yiyip içiyorum bi damla fazla gelsin diye

MERABA CANIM Allah sağlıklı şeklide büyütmeyi nasip etsin benim kızım da 4.ay 10 günlük bnde basladım ek gıdaya ilk olarak havuç ile başlaman lazım su an için sadece 1.5 çay kaşığı falan hipp açıldığı an 3 gün içinde tüketmen gerekiyor o yüzden bosa gider bence sen organik havuç al şimdilik cam rendeyle rendeleyip suyunu çıkarsan daha ii olur.. 4 gün havuç suyu wer sonra 3 gün ara sonra elma aynı şekilde 4 gün verip 3 gün ara şeklinde yapacaksın bizim doktorumuz çok çok ii adam prof aynı zamanda yan dal yenidoğan uzmanı.. bugün akşam 4.30 da kızın randevusu war saat 5.30 dan sonra yarım saat ek gıdalar hakkında konusacağız dedi ona göre gel yarın daha bilinçli şekilde anlatabilicem yani aklımızdaki en gıdalara geçiş dönemindeki soru işareteleri de kalkacak böylelikle..

dr unuz hangı hastanede acaba ? ve sakıncası yoksa ısım verebılır mısınız ?
bızım dr umuz da prof, atasehır memorıal da.
bızımkı de 4.ay bıtınce ek gıdaya tahıllı mama ıle baslanabılır demıstı

Son düzenleme:
Merhaba,

oğlum 3 ay 20 günlük. 1 haftadır gündüzleri emmeyi reddediyor. göğsüme yaklaştırdıgım anda mücadele etmeye baslıyor. ben de cok zorlamamaya calısıyorum ıyıce sogumasın dıye ama gercekten cok yoruldum. ben o kadar ugrasıyorum, cabalıyorum süt olsun dıye, o da emmeyı reddedınce cok uzuluyorum.

akşam 9'dan sonra sorun yokç derın uykuya dalmaya baslayınca ve gece 3-4 saatte bir çok güzel emiyor. fakat gündüzleri biberon ile mama vermek zorunda kalıyorum. biberonu agzına alır almaz iştahlı iştahlı emmeye baslıyor. bu arada anne göğsüne benzeyen medela calma biberonu kullanıyorum.

sütümü de sagamıyorum. avent ve medela makıne ıle defalarca denedım ama her seferınde goguslerım yara oldu, meme ucumun yapısından kaynaklı bır durum oldugunu sanıyorum. hemen etrafı kıpkırmızı oluyor ve kan topluyor. sanırım meme ucumun cevresı bıraz genıs. makıne cektıkce kenarları sıkısıyor. henuz diş çıkarmaya baslamamıs, dr kontrol ettı.

acaba o yuzden mı dıye dusunmustum ama o ıhtımal de gıttı. bu durumu yasayanlar var mı acaba ? bu sekılde devam edersem sutum azalır mı ?

dr umuz atasehır memorıal'da bir profesör. kendısıne guvenıyorum. bana "5.ayda tahıllı mamalara gecılebılır" demıstı. azar azar ek gıdaya baslayabılırız demıstı. bunu son care olarak dusunuyorum tabı kı...

bende hipppin organiginden aldim ama didem0101 arkadasimizin dedigi gibi daha ancak 1 kasik 2 kasik 3 4 derken yazik oluyor ve mamanin yarisi cöpe gidiyor bende kendimhafif haslayip yiyebilcegi kadar haslamayi dusunuyorum sütünde geldigi kadar vermen cok iyi hic yoktan iyi biz sade mama ile besleniyoruz 1 aydan beri

evet hatta eksir gibi oluyor süt

küçük bir termos alıp sıcak suyu onunla götürebilirsin
teşekkürler canım
teşekkürler eylül naz termos biberon almıştım ben ama çabucak soğutuyor, o kadar da para verdim, hiç kullanmıorum, onu sıcak su içi kullanmayı deniyim o zaman. peki mamayı nasıl götürüyosun dışarı çıkarken ? 900 gr lk olunca malum her yere sığmıyo DD

sağol didemcim 45 dk olayını bilmiyordum valla,sağolasın. dışarı çıkmıyorz,çıktığımzda da 1,5 saat içinde dönüyoruz. uzun sürmüyo ama mama kalitesini kaybediyorsa hiç anlamı yok, üstünde yazıyor taze yapın diye ama, işte bazen oluyor böyle. keşke sütüm olsaydı da emzirseydim , ne rahat oluyor emzirmek, çk özeniyorum arabaya gir emzir :)

geçmiş olsun canım inatç ateş olmadan fitil önerilmiyor aklında bulunsun

muhakkak öğrendiklerini paylş merakla bekliyorum

benim oğlumda 4 aylık 1 aydır dediğin gibi ama biberonda almak istemiyor zaten 500gr almış bu ay heralde dikkatleri çabuk dağıldığı için olabilir

Son düzenleme:

hmm sağol canım, çok işime yarayacak senden öğrendiklerim fikir oldu bana, teşekkürler kızının ismi eylülnaz herhalde, öyle mi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…