oğlum 3 ay 10 günlük, 2-3 haftadır aynı sorun var.Merhaba,
oğlum 3 ay 20 günlük. 1 haftadır gündüzleri emmeyi reddediyor. göğsüme yaklaştırdıgım anda mücadele etmeye baslıyor. ben de cok zorlamamaya calısıyorum ıyıce sogumasın dıye ama gercekten cok yoruldum. ben o kadar ugrasıyorum, cabalıyorum süt olsun dıye, o da emmeyı reddedınce cok uzuluyorum.
akşam 9'dan sonra sorun yokç derın uykuya dalmaya baslayınca ve gece 3-4 saatte bir çok güzel emiyor. fakat gündüzleri biberon ile mama vermek zorunda kalıyorum. biberonu agzına alır almaz iştahlı iştahlı emmeye baslıyor. bu arada anne göğsüne benzeyen medela calma biberonu kullanıyorum.
sütümü de sagamıyorum. avent ve medela makıne ıle defalarca denedım ama her seferınde goguslerım yara oldu, meme ucumun yapısından kaynaklı bır durum oldugunu sanıyorum. hemen etrafı kıpkırmızı oluyor ve kan topluyor. sanırım meme ucumun cevresı bıraz genıs. makıne cektıkce kenarları sıkısıyor. henuz diş çıkarmaya baslamamıs, dr kontrol ettı.
acaba o yuzden mı dıye dusunmustum ama o ıhtımal de gıttı. bu durumu yasayanlar var mı acaba ? bu sekılde devam edersem sutum azalır mı ?
dr umuz atasehır memorıal'da bir profesör. kendısıne guvenıyorum. bana "5.ayda tahıllı mamalara gecılebılır" demıstı. azar azar ek gıdaya baslayabılırız demıstı. bunu son care olarak dusunuyorum tabı kı...
hmm sağol canım, çok işime yarayacak senden öğrendiklerim fikir oldu bana, teşekkürlerkızının ismi eylülnaz herhalde, öyle mi :)
evet coooooook nazliydi dünyaya gelmek istemedi sanki cadi bizde eylül naz koyduk ismini senin bebisin ismi neydi canim
hıı maşallah eylül nazabizimki Nil teyzesi
benimde en sinir olduğum şeydir o allahtan biz bu şehirde yalnızız da öyle yapan yok ama uyarmak gerek hasta olduğunda da kendilerinden bilmezler bebeğine bakamıyor hasta etmiş olur adı... anlayışlı bir eş ve onun ailesi çok önemli.. bizim arkadaşlar dışardan geldiğinde ilk yaptığı şey elllerini yıkayıp içeri girerler ola ki unutur severiz derler.. biz bile öpmeye kıyamazken((( çok geçmiş olsun dermet
bugün dr gittik kızlar.salgın varmış çocuk polk.çook kalabalıktı görmeniz lazım..neyse ciğerleri temizdi oğlanımında rahatladım.ama sadece 350gr almış.bugün 4 bitti 5,aya girdi normal dedi dr.ek gıdaya başlama şimdilik dedi.
bu hafta ogluma ev tıpı ana kucagı aldım
Fisher-Price Sevimli Gezegen Anakucağı ve Sallanan Sandalye - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
cok kullanıslı bısey, guzel vakıt gecırıyor ıcınde
18 kg ya kdr tasıyabılıyor
sureklı kucagında tasımaktan bıkmıs anneler varsa benım gıbı, tercıh edebılır :))
benim kizim cok tükmük salgiliyor öyle böyle degil agzi durmadan akiyor önlüksüz gezdirmiyorum ve kendi ellerini geciyorum benim elimide tutunca agzina götüroyr görenler yakinda dis cikartacak diyor bana kalirsa onunla sanki pek bi alakasi yokda insanlar birazda tedirgin ediyor bekleyip görcez :26:Merhabalar...
Uzun zamandır topiğe uğramamıştımNasılsınız, bebişler nasıl
Bir şey sorucam kızlar bebişlerinizde diş çıkarma belirtileri var mı:26:
bizimki de bu Tiny Love 3`ü Bir Arada Uykucu Ana Kucağı (18 Kg) - e-bebek.com yemek yerken kolaylık sağlıyor.varmıdır bilmiyorum ama kendiliğinden sallanan olsaydı daha rahat ederdim sanırım
Merhabalar...
Uzun zamandır topiğe uğramamıştımNasılsınız, bebişler nasıl
Bir şey sorucam kızlar bebişlerinizde diş çıkarma belirtileri var mı:26:
Herkese merhaba bende eylül annesiyim,burayı hamileliğimden beri takip ediyorum bir iki defa da yazdım hatta.deneyimlerinizi okudukça hem rahatlıyorum(demek ki tek değilim diyorum) hem de yeni şeyler öğreniyorum bu anlamda oldukça faydalı burası.benim oğlumda 3.5 aylık aynen ozzy ve mattikanın yaşadıklarını ben de yaşıyorum son zamanlarda oğlum emerken oldukça huzursuz emmek istemiyor zorla veriyorum ama gece sorunsuz emiyor.acaba sütümde bir bozulma mı oldu diye bile düşündüm.bazı yiyeceklerin örneğin turşu nun sütün tadını bozduğunu bebeklerin emmekten vazgeçebleceklerini söylemişti bir hemşire.umarım bir geçici bir süreçtir bu durum.
aynen öyle canimseni coooooooooooooooook iyi anliyorum kac gün disimi SIKTIM bizdede ayni öyle yatili misafirimiz vardi yeni gittiler yarabbim cocuk üsütmüs öpme diyorum anlamiyor tenhada tenhada yine öpüyor sinir oluyordum vallah her yanindan yüz göz dinlemiyordu birde SIKISTIRIP hismaliyordu cocugumn yanagi hep isilik olmustu sükür kremledimde gecti emzigini sokma bahanesiyle cocugun yüzünü ittiriyordum resmen banamisin demiyordu ama herkes laftan anlamiyor iste canim ALLAH ESIRGESIN gecmis olsun bununla canim
BU ARADA HANIMLAR BEBISLERINIZLE SAGLIKLI SIHHATLI HAYIRLI SENELERI DILIYORUM ALLAHIN IZNIYLE KIZIMLA HEPINIZI KUCAKLIYORUZ[/QUOTE
sana ve bebeğine de hayırlı seneler canım..
laftan anlamıyorlar canım dediğin gibi illa kırıcı olman lazım.ben kıyamıyorum yavruma öperken çok yavaş davranıyorum.eşim şap şup öpüyor ağzından e tabi bunu görenlerde onun gibi davranıyor.sinirim bozuluyor ben de çocuk görsem dayanamam öperim ama elinden en fazla yanağından incitmeden öperim..
Merhaba Anneler..
öpme konusuna kısmen soyle bi çözüm buldum..millet daha bismillah oturup bebege sulanmaya yeni baslarkeeen diyorum k'bebegin üç yeri öpülmezmiş:eli,burnu,agzı.. mesaj genelde alınıyor:)
Gecen bi arkadas cevap verdi-ee neresini opücez diye bende kafasını öp dedim:))
Bi sitede okumustum gerçektende elini öptürmeyin direkt agzına götürüyor..
meraba, iyiyim ben şahsen teşekkürler. sizin d iyi gidiyodur inşallah bebişle...
ayy diş için erken değil mi, 8 aydan sonra değil miydi o :))) allaaaah bi de diş sıkıntısı mı var yakın zamanda :) benimkinde belirti falan yok, elini ağzına sokuyo ama emmek ister gibi yapıyor.
bizim de var ana kucağı tarzı bişey ama böyle değil, daha eski model mi acaba,arkadaşımdan ödünç aldım ben :) 3 kademeli sırt kısmı, yatık , orta ve daha dik oluyor, güzel ya, mamasını içnde veriyorum, içinde uykuya dalıyo kendisi, tv izliyo içinden, hep onun içinde evde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?