2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

geçmiş olsun canım. nasıl çıktı sonuçlar temizdir inş.

geçmiş olsun bebişine..

henüz beyinleri büyüyo bebeklerin, ne kadar çok gerçek yaşantı olursa okadar gelişicek. tv yapay bişey ve 2 yaşından önce önerilmiyo.
tv izleyeceğine yatır elleriyle oynasın daha faydalı gelişimi için

aynı bizim durm bende günde bikaç kez mama veriyorum 3-4-5 günde bir oda genelde müdahale ile yapıyor
çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

anne sütü az miktar olanlarda genelde oluyor dedi dr ama bu demek değilki yetmiyor sadece bağırsakta doluluğu geciktirebiliyor dedi

evet benim kızım sadece tek meme emdi o da 3-5 dakika arası asla 5 dakikadan fazla emmedi, az emdiği için vücudu tamamına yakınını kullanıyomuş öyle demişti doktor

çok geçmiş olsun.umarım temiz çıkar sonuçlarınız.

geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşir bebişin.

canım merhaba şu resimdeki tişörtü hangi siteden buldun acaba. ben bir türlü bulamadımda eğer hatırlıyorsan cevaplarsan sevinirim böle bişey arıyorumda kendim yapmakla uğraşmim eğer satılıyorsa.

biz dün olduk kızlar ateşimiz bugun dahil çıktı hiç sevmıyorum aşı günlerini.. bugun en son soydum ılık bi bezle koltuk altını sildim bi daha çıkmadıinş çıkmaz iki bacağından vurdularr kuzuma

geçmiş olsun canım acil şifalar

geçmiş olsun cnm neden çok az almış oyy kuzucuk inş kısa sürede toparlar

1 haftadır gündüzleri emmeyi reddediyor. göğsüme yaklaştırdıgım anda mücadele etmeye baslıyor. ben de cok zorlamamaya calısıyorum ıyıce sogumasın dıye ama gercekten cok yoruldum. ben o kadar ugrasıyorum, cabalıyorum süt olsun dıye, o da emmeyı reddedınce cok uzuluyorum.

son 24 saatımızı ozetlemek ıstıyorum, durumun daha net anlasılabılmesı ıcın ;

dun gece saat 12 de emzırdım.

03:30 ve 07:30 da uyandı. yıne emzırebıldım.

en son sabah 09:30 da emzırebıldım.....

ve bu gece saat 12 ye kadar hıc bır sekılde emmedı. gogsume koydugum anda hıc durmadan aglıyor. ayakta denedım, once sakınlestırdım, gezerek kucagımda sallayarak denedım.

loş ya da karanlık ortamda denedım. denedım de denedım kısacası ve hıc bır sekılde kandıramadım. gogus ucuma sılıkon baslık taktım belkı bıberon zanneder dıye ama onu da yutturamadım. duş aldım, belkı ıse yarar dıye o da fayda etmedı.

gun ıcınde medela makınemle gogsum acısa da sagmayı denedım, gogsum acıdıgı ıcın uzun sure sagamadım. ıkı gogusten 60 cc falan cıkarabıldım, uzerını de mecburen mama ıle tamamladım. sagdıktan sonra bıle goguslerım taş gibiydi. ıcınde hala süt vardı tam cekemedıgım ıcın. ınsallah gecıcı bır donemdır. onu emzırebılmek ıcın ucretlı ıznımın devamına 6 ay da ucretsız ızın eklemıstım oysa kı... çok uzuluyorum bu duruma. umarım duzelır.

yazdığım gibi ben çözümü ağladığında uğraşmamakla buldum. zorladıkça soğur diye okudum bi yerde. ağlıyosa meme vermiyorum. ama ben hiç biberon kullanmadım sayılır. emmek istememesinin nedeninin sütün çok hızlı gelmemesi olduğunu düşünüyorum. başta emiyo, emerken güç harcaması gereken anda ağlamaya başlıyo.
biberonu vermeden acıkmasını beklesen nasıl olur ki. sanırım artık büyüyolar ve kolayı istiyolar. 4-5 saat aç kalabilcek kadar büyüdüler
denemelerin arasında acıkıyo mu? en azından 3-4 saat acıkmasına müsade etsen benimki gibi az da olsa emmek zorunda kalır.
benimki ağlıyo diye zorlamıyorum o ilk an emdiğiyle biraz idare ediyo. acıkınca yine emiyo ama yine 2 dk.da bırakıyo gündüzleri böyle geçiriyoruz.
akşam banyo yaptırdım, güzelce emip uyuması lazım ama emmedi, allahtan emzik kullanıyo, emzikle uyumaya bıraktım tabi aç olduğundan dalamadı, sonra tekrar aldım emzirdim yine çok iyi emmedi ama uyucak kadar emdi ve uyudu.
zor bi dönemmiş ben de çok korktum memeyi bırakıcak mı diye.

Son düzenleme:

çoook geçmiş olsun canım ..benimkide yüzünü gözünü çok çiziyor..bundan sonra tırnaklarına çok dikkat edecem allah korusun:18:

selam kızlar 4 ayımız doldu şükür,
gaz sorunu bitti sanmıştım yine geri geldi gece uyku yok buaralar,
hala dönmeye bile çalışmıyor benim paşam
anca ellerini yemekle meşgul emzik tutturamadım malsef
yüzünü çiziyor diye kundak yapıyordum geceleri artık ona da izin vermiyor..
önceden meyve suyu veriyordum artık püre ve yoğurt tattıracağım bakalım doktoumuz ne diyecek
emme sorunu bizdede var bende iyice acıkmasını bekliyorum zaten biberon fln almıyor mecbur emecek
sıkıntılı olan arkadaşlarıma allah şifa versin

pompayla sağamıyosan elinle sağmayı dene sütünü. en iyisi elle sağmak demişti bi arkadaşım.

dün doktor amcamıza gittik 2 hafta önce 5560 dı dün 5960 olmuş kilo alımı bzim için yeterli, ek gıda için biraz daha bekle dedi boyumuz 62 olmuş.. 5 eylül doğumlu 3200, 50 cm doğmuştu 2900 ye düştü ilk hafta, sanki az kilo alıyor gibi geldi sizce??
sürekli emmek istiyor sizinde bebişleriniz öyle mi??? saat geçmeden memelerime bakıyo

geçmiş olsun allah şifa versin bir anne için yavrusunun acı çektiğini görmek herşeyden daha çok acı verir insana.

Canim cok gecmis olsun. İnsallah bunlar son saglik probleriniz olur.

gecmiş olsunn..Allah bir daha dert tasa göstermesin..

gecmis olsun canim ALLAJIM SIFANIZI VERSIN EN ACILINDEN INSAALLAH

tamamen bıttı cnmm maleseff

cok gecmıs olsun cnmm

geçmiş olsun dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim kızlar nasılsınız bakalım.. biz yolculuğa hazırlanıyoruz... ayrılık vakti geldi.. çok üzgünümbenim hastayken bile ağlamayan bebeğime 3 gündür bir haller oldu.. sürekli ağlıyor huysuzlanıyor.. ben de yeterince stresliyim zaten. çok zor oluyor. bi de benim ki sakız çiğner gibi dilini çiğniyor. başlarda gülüyodum ama artık endişelenmeye başladım.. sizin bebekler böyle birşey yapıyor mu?

geçmiş olsun canım öncelikle
dil çiğneme olayıda bizdede var dişe hazırlık diye biliyorum huysuzlukta bundan olabilir

yolculuk nereye kaçırdım mı bişeyleri ben:44: ben görmedimhenüz dil çiğnediğini, ilginçmiş, daha neler görücez.

kızlar bebekleiniz önmeye başladı mı ya da ne zaman dönecekler :)

çok üzüldüm yaaa geçmiş olsun. benim kızımında gözüne kirpiği kaçmış. dün farkettim ama çıkaramadım.bugün hala duruyor. nasıl çıkaracağım bilmiyrum( nasıl rahatsız oluyordur.
3 gündür çok huysuz hiçbir şekilde durduramıyorum. kucağımda bile durmuyor.acaba o mu batıyor yaaa(
cnm benim de acımıştı elektrikli makineyle. ben çok çok şiştiğinde elimle sağıyorum.baş parmağım üstte diğer dört parmağım altta kalacak şekilde sağıyorum.tabii göğsünü tutsun istiyorsun ama bu bir dönem olabilir.
yolculuk nereye kaçırdım mı bişeyleri ben:44: ben görmedimhenüz dil çiğnediğini, ilginçmiş, daha neler görücez.

kızlar bebekleiniz önmeye başladı mı ya da ne zaman dönecekler :)
benim 3,5 aylık dönemiyor henüz:))

kızlar ek besinlerden bahsetmişsiniz ama henüz bizim bebeklerimiz çok küçük bence.hele hele emziren anneler sütleri yetiyorsa bence kesinlikle düşünmemeli. beni doktorumuz sürekli uyarıyor ek besin konusunda.6 ay kesinlikle verme diyor.su bile verdme diyor düşünün yani.ben de sütüm yettiği sürece düşünmüyorum gerçi.
mama veren anneler azar azar verebilir tabii. o konuda çok bir bilgim yok açıkçası.

enimki de 3 ay 10 günlük, dönme teşebbüsü bile yok da merak ettim :))) dönmeye başladığında daha dikkat etmmiz gerekecekmalum...

topikte sanırım anne sütü yeten anneler zaten ek besine geçmeyeceklerdir, mamayla besleyenler var bayağı, dr nasıl önerirse öyle geçicez artık ek besinlere. süt olsa zaten kim uğraşmak ister ki ek besinle falan, emzir gitsin 5 dk :) mama zaten bi işkence, bi de ek besin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…