geçmiş olsun canım. nasıl çıktı sonuçlar temizdir inş.herkese merabalar canım burnumda kızlar moral sıfır bende size yasadıklarımı anlatacağım... dün kızım 2. kez aşılarını oldu 4 ay 10 günlük aksamda dr kontrolü wardı gittik dr amcamıza 1.5 aya yakın olmus gitmeyeli ve şok kızım sadece 250 gr almıs suan sadece 5.100 dr uzun zamandır kilo takibi yapıyordu zaten birde idrarında koku wardı tahlil yaptı idrar yollarında enfeksiyon çıktı.. didem umarım yoktur ama benim için rahat etmeyecek tiroid ve böbrekden şüphelendim bir bakalım herseyine genel bir tarama yapalım dedi hormon testi bile yaptılar kızımın 2 ayağı aşılıydı zaten salak bir hemsireye denk geldik kan alması gerekiyordu kızımın bir lokma elini 2 kere deldi bizimki çığlık atmaktan sesi gitti tabi 3 tüp kan aldılar minnacık çocuktan sonra horman testi için de topuğundan kan aldılar kızım ağladı ben ağladım kızım ağladı ben ağladım tam yarım saat.. bugün 3 den sonra sonuçlar çıkacak doktorumuza gidecez bide ek gıdaya geçiş ile ilgili diyetsiyenle randewumuz war çok canım sıkkın umarım sonuçlarımız temiz çıkar ne olursunuz dua edin
geçmiş olsun bebişine..herkese merhaba,bugün bizim için kötü bir gündü.(Allah daha beterinden korusun) oğlum sabah bir çığlıkla uyandı her zamanki ağlamasından daha farklıydı.hiç susmadan ağlıyordu bir de sol gözü sulanmış akıyordu.her zmanki gibi çarpmıştır dedim ama öyle değilmiş.ağlaması durmayınca gözüne bakayım dedim siyahında çizik gibi bir şey gördüm.hemen yakınımızdaki göz kliniğine götürdüm.tırnağıyla siyahını çizmiş.damla verdi. bir de 24 saat bandajlı kalacak gözü.şimdi uyandıkça eli oraya gidiyor sinirleniyor kapalı olmasına.benim de seneler evvel çizilmiştide neler çekmiştim.şimdi yavrum nasıl dayanır diye düşünüp üzülüyorum.
henüz beyinleri büyüyo bebeklerin, ne kadar çok gerçek yaşantı olursa okadar gelişicek. tv yapay bişey ve 2 yaşından önce önerilmiyo.ben de kararsızım aslında tv izleme konusunda ama engel olmak nerdeyse imkansız bu devirde. artık bebekler tv ile büyüyor, bebeklere özel kanallar var aslında onları izlese daha iyi, araştırayım bi...teşekkürler canım :)
aynı bizim durm bende günde bikaç kez mama veriyorum 3-4-5 günde bir oda genelde müdahale ile yapıyormrb annişler ve güzel bebekleri...biz bugün 3 ay 13 günlük olduk..bişey sorucam bu 4 ay aşıları nasıl oluyor vuruluyor 1-2 gün sonra tekrar mı vuruluyor..ben kendi evimde değilim şuan başka şehirdeyim.misafir olarak başka sağlık ocağına gidicem.inşallh ilgilenirler yaa..birde oğlum bir gün kakasını yapıyor 3 gün yapmıyor.doktor norml dedi ama genede merak ettim.böle olan var mı? bebeğim emiyor nadir olarak mamada veriyorum..
çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorumherkese merhaba,bugün bizim için kötü bir gündü.(Allah daha beterinden korusun) oğlum sabah bir çığlıkla uyandı her zamanki ağlamasından daha farklıydı.hiç susmadan ağlıyordu bir de sol gözü sulanmış akıyordu.her zmanki gibi çarpmıştır dedim ama öyle değilmiş.ağlaması durmayınca gözüne bakayım dedim siyahında çizik gibi bir şey gördüm.hemen yakınımızdaki göz kliniğine götürdüm.tırnağıyla siyahını çizmiş.damla verdi. bir de 24 saat bandajlı kalacak gözü.şimdi uyandıkça eli oraya gidiyor sinirleniyor kapalı olmasına.benim de seneler evvel çizilmiştide neler çekmiştim.şimdi yavrum nasıl dayanır diye düşünüp üzülüyorum.
anne sütü az miktar olanlarda genelde oluyor dedi dr ama bu demek değilki yetmiyor sadece bağırsakta doluluğu geciktirebiliyor dedikaka konusunda benim kadar sıkıntı yaşayan olmamıştır herhalde, kızım 2 aylık olduktan sonra 2 günde bir 3 günde bir 4 günde bir derken 4 aylıktan 6 aylığa kadar 15 günde bir kaka yaptı rekorumuz 18 gün, sadece anne sütü alan bebekler gelişimleri normalse ve yaptıklarında cıvık yapıyorlarsa normalmiş, tabi ben çok kafaya takmıştım günde yarım çay bardağı zeytinyağı içirdiğimi bilirim ama işe yaramadı, halbuki her ay 900-1000 gr arası kilo alıyordu alıyordu, ek gıdaya geçtiğimiz günden itibaren 3 güne gün aşırıya derken şimdi 9 aylık her gün yapıyor, ek gıdaya geçince düzeldi içiniz rahat olsun..
aynı bizim durm bende günde bikaç kez mama veriyorum 3-4-5 günde bir oda genelde müdahale ile yapıyor
çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
anne sütü az miktar olanlarda genelde oluyor dedi dr ama bu demek değilki yetmiyor sadece bağırsakta doluluğu geciktirebiliyor dedi
herkese merabalar canım burnumda kızlar moral sıfır bende size yasadıklarımı anlatacağım... dün kızım 2. kez aşılarını oldu 4 ay 10 günlük aksamda dr kontrolü wardı gittik dr amcamıza 1.5 aya yakın olmus gitmeyeli ve şok kızım sadece 250 gr almıs suan sadece 5.100 dr uzun zamandır kilo takibi yapıyordu zaten birde idrarında koku wardı tahlil yaptı idrar yollarında enfeksiyon çıktı.. didem umarım yoktur ama benim için rahat etmeyecek tiroid ve böbrekden şüphelendim bir bakalım herseyine genel bir tarama yapalım dedi hormon testi bile yaptılar kızımın 2 ayağı aşılıydı zaten salak bir hemsireye denk geldik kan alması gerekiyordu kızımın bir lokma elini 2 kere deldi bizimki çığlık atmaktan sesi gitti tabi 3 tüp kan aldılar minnacık çocuktan sonra horman testi için de topuğundan kan aldılar kızım ağladı ben ağladım kızım ağladı ben ağladım tam yarım saat.. bugün 3 den sonra sonuçlar çıkacak doktorumuza gidecez bide ek gıdaya geçiş ile ilgili diyetsiyenle randewumuz war çok canım sıkkın umarım sonuçlarımız temiz çıkar ne olursunuz dua edin
herkese merhaba,bugün bizim için kötü bir gündü.(Allah daha beterinden korusun) oğlum sabah bir çığlıkla uyandı her zamanki ağlamasından daha farklıydı.hiç susmadan ağlıyordu bir de sol gözü sulanmış akıyordu.her zmanki gibi çarpmıştır dedim ama öyle değilmiş.ağlaması durmayınca gözüne bakayım dedim siyahında çizik gibi bir şey gördüm.hemen yakınımızdaki göz kliniğine götürdüm.tırnağıyla siyahını çizmiş.damla verdi. bir de 24 saat bandajlı kalacak gözü.şimdi uyandıkça eli oraya gidiyor sinirleniyor kapalı olmasına.benim de seneler evvel çizilmiştide neler çekmiştim.şimdi yavrum nasıl dayanır diye düşünüp üzülüyorum.
aynen öyle canimseni coooooooooooooooook iyi anliyorum kac gün disimi SIKTIM bizdede ayni öyle yatili misafirimiz vardi yeni gittiler yarabbim cocuk üsütmüs öpme diyorum anlamiyor tenhada tenhada yine öpüyor sinir oluyordum vallah her yanindan yüz göz dinlemiyordu birde SIKISTIRIP hismaliyordu cocugumn yanagi hep isilik olmustu sükür kremledimde gecti emzigini sokma bahanesiyle cocugun yüzünü ittiriyordum resmen banamisin demiyordu ama herkes laftan anlamiyor iste canim ALLAH ESIRGESIN gecmis olsun bununla canim
BU ARADA HANIMLAR BEBISLERINIZLE SAGLIKLI SIHHATLI HAYIRLI SENELERI DILIYORUM ALLAHIN IZNIYLE KIZIMLA HEPINIZI KUCAKLIYORUZ
mrb annişler ve güzel bebekleri...biz bugün 3 ay 13 günlük olduk..bişey sorucam bu 4 ay aşıları nasıl oluyor vuruluyor 1-2 gün sonra tekrar mı vuruluyor..ben kendi evimde değilim şuan başka şehirdeyim.misafir olarak başka sağlık ocağına gidicem.inşallh ilgilenirler yaa..birde oğlum bir gün kakasını yapıyor 3 gün yapmıyor.doktor norml dedi ama genede merak ettim.böle olan var mı? bebeğim emiyor nadir olarak mamada veriyorum..
ay kızlar aşıdan bahsetmişsiniz bu ay ki aşısıda ateş yaparmı ki yaaa( beni yine ateş bastı kızımdan önce, 2. ay aşısı çok yorucuydu benim için canım benim yaa süreklii ıııııı layıp duruyordu .. bi de bir şey soracağım bizim 2. ayaşısı 22 kasımdı bu ay doktor dedi ayın 5inde(doğduğu gün) gelseniz de olur kafam karıştı ilk önce demişti 17 si gibi sonra 5 dedi..
herkese merhaba,bugün bizim için kötü bir gündü.(Allah daha beterinden korusun) oğlum sabah bir çığlıkla uyandı her zamanki ağlamasından daha farklıydı.hiç susmadan ağlıyordu bir de sol gözü sulanmış akıyordu.her zmanki gibi çarpmıştır dedim ama öyle değilmiş.ağlaması durmayınca gözüne bakayım dedim siyahında çizik gibi bir şey gördüm.hemen yakınımızdaki göz kliniğine götürdüm.tırnağıyla siyahını çizmiş.damla verdi. bir de 24 saat bandajlı kalacak gözü.şimdi uyandıkça eli oraya gidiyor sinirleniyor kapalı olmasına.benim de seneler evvel çizilmiştide neler çekmiştim.şimdi yavrum nasıl dayanır diye düşünüp üzülüyorum.
herkese merabalar canım burnumda kızlar moral sıfır bende size yasadıklarımı anlatacağım... dün kızım 2. kez aşılarını oldu 4 ay 10 günlük aksamda dr kontrolü wardı gittik dr amcamıza 1.5 aya yakın olmus gitmeyeli ve şok kızım sadece 250 gr almıs suan sadece 5.100 dr uzun zamandır kilo takibi yapıyordu zaten birde idrarında koku wardı tahlil yaptı idrar yollarında enfeksiyon çıktı.. didem umarım yoktur ama benim için rahat etmeyecek tiroid ve böbrekden şüphelendim bir bakalım herseyine genel bir tarama yapalım dedi hormon testi bile yaptılar kızımın 2 ayağı aşılıydı zaten salak bir hemsireye denk geldik kan alması gerekiyordu kızımın bir lokma elini 2 kere deldi bizimki çığlık atmaktan sesi gitti tabi 3 tüp kan aldılar minnacık çocuktan sonra horman testi için de topuğundan kan aldılar kızım ağladı ben ağladım kızım ağladı ben ağladım tam yarım saat.. bugün 3 den sonra sonuçlar çıkacak doktorumuza gidecez bide ek gıdaya geçiş ile ilgili diyetsiyenle randewumuz war çok canım sıkkın umarım sonuçlarımız temiz çıkar ne olursunuz dua edin
1 haftadır gündüzleri emmeyi reddediyor. göğsüme yaklaştırdıgım anda mücadele etmeye baslıyor. ben de cok zorlamamaya calısıyorum ıyıce sogumasın dıye ama gercekten cok yoruldum. ben o kadar ugrasıyorum, cabalıyorum süt olsun dıye, o da emmeyı reddedınce cok uzuluyorum.
son 24 saatımızı ozetlemek ıstıyorum, durumun daha net anlasılabılmesı ıcın ;
dun gece saat 12 de emzırdım.
03:30 ve 07:30 da uyandı. yıne emzırebıldım.
en son sabah 09:30 da emzırebıldım.....
ve bu gece saat 12 ye kadar hıc bır sekılde emmedı. gogsume koydugum anda hıc durmadan aglıyor. ayakta denedım, once sakınlestırdım, gezerek kucagımda sallayarak denedım.
loş ya da karanlık ortamda denedım. denedım de denedım kısacası ve hıc bır sekılde kandıramadım. gogus ucuma sılıkon baslık taktım belkı bıberon zanneder dıye ama onu da yutturamadım. duş aldım, belkı ıse yarar dıye o da fayda etmedı.
gun ıcınde medela makınemle gogsum acısa da sagmayı denedım, gogsum acıdıgı ıcın uzun sure sagamadım. ıkı gogusten 60 cc falan cıkarabıldım, uzerını de mecburen mama ıle tamamladım. sagdıktan sonra bıle goguslerım taş gibiydi. ıcınde hala süt vardı tam cekemedıgım ıcın. ınsallah gecıcı bır donemdır. onu emzırebılmek ıcın ucretlı ıznımın devamına 6 ay da ucretsız ızın eklemıstım oysa kı... çok uzuluyorum bu duruma. umarım duzelır.
1 haftadır gündüzleri emmeyi reddediyor. göğsüme yaklaştırdıgım anda mücadele etmeye baslıyor. ben de cok zorlamamaya calısıyorum ıyıce sogumasın dıye ama gercekten cok yoruldum. ben o kadar ugrasıyorum, cabalıyorum süt olsun dıye, o da emmeyı reddedınce cok uzuluyorum.
ve bu gece saat 12 ye kadar hıc bır sekılde emmedı. gogsume koydugum anda hıc durmadan aglıyor. ayakta denedım, once sakınlestırdım, gezerek kucagımda sallayarak denedım.
loş ya da karanlık ortamda denedım. denedım de denedım kısacası ve hıc bır sekılde kandıramadım. gogus ucuma sılıkon baslık taktım belkı bıberon zanneder dıye ama onu da yutturamadım. duş aldım, belkı ıse yarar dıye o da fayda etmedı.
gun ıcınde medela makınemle gogsum acısa da sagmayı denedım, gogsum acıdıgı ıcın uzun sure sagamadım. ıkı gogusten 60 cc falan cıkarabıldım, uzerını de mecburen mama ıle tamamladım. sagdıktan sonra bıle goguslerım taş gibiydi. ıcınde hala süt vardı tam cekemedıgım ıcın. ınsallah gecıcı bır donemdır. onu emzırebılmek ıcın ucretlı ıznımın devamına 6 ay da ucretsız ızın eklemıstım oysa kı... çok uzuluyorum bu duruma. umarım duzelır.
geçmiş olsun allah şifa versin bir anne için yavrusunun acı çektiğini görmek herşeyden daha çok acı verir insana.
ravza20
geçmiş olsun arkadaşım, gerçekten zor günler geçirmişsin, allah yaşatmasın bi daha, bebeğin canının yanmasına öyle üzülüyor ki anneler((
adet görmeye başladım ben, daha doğrusu kanamam çok sıktı zaten 15 güne bir oluyordu, bu ay 1 ay sonra oldu,düzene giriyor sanırım, bakalım
Canim cok gecmis olsun. İnsallah bunlar son saglik probleriniz olur.
gecmiş olsunn..Allah bir daha dert tasa göstermesin..
gecmis olsun canim ALLAJIM SIFANIZI VERSIN EN ACILINDEN INSAALLAH
tamamen bıttı cnmm maleseff
cok gecmıs olsun cnmm
geçmiş olsun canım önceliklegeçmiş olsun dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim kızlarnasılsınız bakalım.. biz yolculuğa hazırlanıyoruz... ayrılık vakti geldi.. çok üzgünüm benim hastayken bile ağlamayan bebeğime 3 gündür bir haller oldu.. sürekli ağlıyor huysuzlanıyor.. ben de yeterince stresliyim zaten. çok zor oluyor. bi de benim ki sakız çiğner gibi dilini çiğniyor. başlarda gülüyodum ama artık endişelenmeye başladım.. sizin bebekler böyle birşey yapıyor mu?
geçmiş olsun dilekleriniz için tek tek teşekkür ederim kızlarnasılsınız bakalım.. biz yolculuğa hazırlanıyoruz... ayrılık vakti geldi.. çok üzgünüm benim hastayken bile ağlamayan bebeğime 3 gündür bir haller oldu.. sürekli ağlıyor huysuzlanıyor.. ben de yeterince stresliyim zaten. çok zor oluyor. bi de benim ki sakız çiğner gibi dilini çiğniyor. başlarda gülüyodum ama artık endişelenmeye başladım.. sizin bebekler böyle birşey yapıyor mu?
çok üzüldüm yaaa geçmiş olsun. benim kızımında gözüne kirpiği kaçmış. dün farkettim ama çıkaramadım.bugün hala duruyor. nasıl çıkaracağım bilmiyrumherkese merhaba,bugün bizim için kötü bir gündü.(Allah daha beterinden korusun) oğlum sabah bir çığlıkla uyandı her zamanki ağlamasından daha farklıydı.hiç susmadan ağlıyordu bir de sol gözü sulanmış akıyordu.her zmanki gibi çarpmıştır dedim ama öyle değilmiş.ağlaması durmayınca gözüne bakayım dedim siyahında çizik gibi bir şey gördüm.hemen yakınımızdaki göz kliniğine götürdüm.tırnağıyla siyahını çizmiş.damla verdi. bir de 24 saat bandajlı kalacak gözü.şimdi uyandıkça eli oraya gidiyor sinirleniyor kapalı olmasına.benim de seneler evvel çizilmiştide neler çekmiştim.şimdi yavrum nasıl dayanır diye düşünüp üzülüyorum.
cnm benim de acımıştı elektrikli makineyle. ben çok çok şiştiğinde elimle sağıyorum.baş parmağım üstte diğer dört parmağım altta kalacak şekilde sağıyorum.tabii göğsünü tutsun istiyorsun ama bu bir dönem olabilir.1 haftadır gündüzleri emmeyi reddediyor. göğsüme yaklaştırdıgım anda mücadele etmeye baslıyor. ben de cok zorlamamaya calısıyorum ıyıce sogumasın dıye ama gercekten cok yoruldum. ben o kadar ugrasıyorum, cabalıyorum süt olsun dıye, o da emmeyı reddedınce cok uzuluyorum.
benim 3,5 aylık dönemiyor henüz:))yolculuk nereye kaçırdım mı bişeyleri ben:44: ben görmedimhenüz dil çiğnediğini, ilginçmiş, daha neler görücez.
kızlar bebekleiniz önmeye başladı mı ya da ne zaman dönecekler :)
çok üzüldüm yaaa geçmiş olsun. benim kızımında gözüne kirpiği kaçmış. dün farkettim ama çıkaramadım.bugün hala duruyor. nasıl çıkaracağım bilmiyrum( nasıl rahatsız oluyordur.
3 gündür çok huysuz hiçbir şekilde durduramıyorum. kucağımda bile durmuyor.acaba o mu batıyor yaaa(
cnm benim de acımıştı elektrikli makineyle. ben çok çok şiştiğinde elimle sağıyorum.baş parmağım üstte diğer dört parmağım altta kalacak şekilde sağıyorum.tabii göğsünü tutsun istiyorsun ama bu bir dönem olabilir.
benim 3,5 aylık dönemiyor henüz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?